Цистит-някой знае ли лечение без антибиотици

• 768 311
  • 1 816
  •   1
Отговори
# 1 740
Имам, да. Да не се обяснявам тук, че темата е за друго, но ако някой се интересува може и на ЛС.

# 1 741
Преди малко се върнах от Варна от ЯМР.. Нямам дискова херния, утре ще ходя при невроложката да каже дали може нещо от нервите да е , които контролират позивите за уринираме. Ако и това не е, значи гинекологично не е, неврологично няма да е, значи остава пак само урологично иначе нямам друго обяснение... Помагайте момичета какво да правя вече и къде да ходя ехх... Не знам вече какво изследване да си направя. Единственото, което не съм си правила е Уродинамика за струята на уринината.

# 1 742
Е,супер. #Cussing out

Ако е от колита,значи няма да се оправя скоро.Правих си колоноскопия преди една година,а като отидох за епикризата,само ми казаха каква е диагнозата и ми изписаха едни хапчета за подуване. ooooh! Аз като видях,че пише "хроничен колит"и ми стана ясно.Не им се занимава да ме лекуват.

Идната седмица тръгвам пак на изследвания.Няма начин.Сега съм на чай от Мечо грозде и умирам от притеснение дали пак ще ме заболи. Praynig

# 1 743
  • някъде
Как сте, момичета?
И аз имам проблеми със стомаха, бях ходила преди 3 години на гастро по друг повод и от тогава не съм.

# 1 744
Plamichka, много се радвам, че нямаш дискова херния и много съжалявам, че все още не сте открили проблема. Не се отказвай, един ден ще се освободиш от този товар, от сърце пожелавам да е много скоро.

При мен положението си е същото. Днес обикаляхме по магазините и някак си съм забравила да пия повечко вода, в резултат имах чувството, че уринирам киселина Sad. Сега си взех прахчета Уринал, много се съмнявам, че ще помогнат. Послушах съвета на Merelenda и си взех масло от чаено дърво за изплакване след душ и много скоро ще започна Уростим. Искрено се надявам да видя светлина в тунела вече.

# 1 745
  • някъде
Някой доктор дал ли ти е обяснение защо се получава това парене ако не се пие вода? И при мен го има от мнооого години   ooooh!
И аз от вчера започнах уростим.
Вече намразих и сутрините, не искам да се съмва и да идва новия ден, защото не знам каква "изненада" е приготвил.  Tired

# 1 746
Моят уролог ми каза, че паренето е в следствие на концентрираната урина и непиенето на вода може само по себе си да доведе до цистит. Понеже аз преди не пиех вода (ако изпиех чаша вода  беше голяма работа) и се "хвалех" как не се потя, още с първото ми посещение при уролог с оплаквания за цистит ме попита - Пиеш ли вода?  Rolling Eyes

# 1 747
  • някъде
При мен дори и да съм пила преди това през деня, ако 1-2-3 часа намаля количеството вода пак се получава.
При вас само след пишкане ли ви пари или и през другото време?

# 1 748
При мен е различно при всяко обостряне. Последния път беше след уриниране, в продължение на 10-15 мин парене. Преди това преди уриниране. Имаше и период в който имаше парене в началото на уринирането и като трябваше да ида до тоалетна и ми се изправяше косата.

# 1 749
И на мен ми го обясниха с концентриране на урината, съдържали се повече соли, ама защо другите хора не изпитват дискомфорт от това никой не ми обяснява.

Диди, и при мен е същото, ако не пия 2-3 часа вода, макар и преди това да съм изпила света, после е кошмар.И паренето също понякога е преди уриниране, все едно ме болят уретрите. Чудя се може ли да имам уретрит, а стерилната урина и вагиналния секрет да са чисти?След уриниране също ме боли.

Merelenda, и аз в младите си години никак не пиех вода, също и не се потях. Възможно ли е от тогава да съм повредена Sad.

# 1 750
Чудя се може ли да имам уретрит, а стерилната урина и вагиналния секрет да са чисти?След уриниране също ме боли.
Пробите за бактерии не винаги ги хващат, примерно ако си пила повече вода преди изследването, може да е много разредена концентрацията на бактериите и да не дават растеж. Има и други причини.
Затова стерилна урина се дава трикратно. Най-добре пробвай и в друга лаборатория.
Не може да има оплаквания без причина, просто тя още не е открита.

# 1 751
И при мен е същото,ако не пия вода известно време.Но пък аз винаги съм пила много вода,просто я обичам.

При мен,когато не е остра фаза на цистита паренето е след уриниране,само за малко.От няколко дни е и преди това и то доста по - болезнено. Tired

Подсетете ме какви други изследвания да поискам в лабораторията?

# 1 752
  • някъде
В лабораторията мисля само обикновена и стерилна урина. Иначе при гинеколог- микробиология, хламидия, микоплазма и уреаплазма.
И аз се чудя какво да направя, за да се установи от къде идва проблема, че лекарите май не са много заинтересовани независимо, че им даваме по 60-70 лв за преглед.

# 1 753
Микробиология при гинеколог правих,всичко е наред.За хламидия ми се иска,но нямам възможност за момента.Мисля да направя кръвно изследване за хламидии,по-евтино е.

Благодаря все пак!  bouquet

# 1 754
Здравейте момичета,
Редовно ви следя, макар че почти не съм писала в темата. Тъй като някои от вас споделиха, че освен цистит имат и запек се реших да напиша моя опит накратко. Допреди 10-12 години доста се мъчих и аз с цистит, в добавка с периодични проблеми с гърлото- всеки месец, което много трудно минаваше, запек и поне 1 в годината синузит.  Циститът лекувах с ципрофлоксацин, но и до антибиотик съм стигала при кръв в урината. Циститът ми доста се обостри след една операция и поставен катетър. При настинки и след претриване при секс- задължително! За гърлото GPто беше вдигнало ръце от мен и не искаше да ми изписва антибиотици, каза да пробвам бабешки лекове. Една година карах така, но вече и това не помагаше. И накратко открих от зор хомеопатията. След прегледа хомеопатът- класически- отсече" И какво излиза - де що е лигавица, все е мъка" И ми изписа, каквото си прецени. То взе, че ми подейства. До края на първата седмица усетих трайно облекчение в гърлото, а когато отидох не можех да говоря и преглъщам. Оттогава съм правила цистит само 2 пъти, синузит 1 път, понякога и гърло ме е боляло, но то е следствие на контактите ми с много хора и не съм пила антибиотик за гърло. С този пост не искам да споря за или против хомеопатията, написах го с надеждата, че мога да помогна на някого. Бъдете здрави и всеки да открие неговото спасение   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт