Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 346
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Ние имахме име за момче и за юомиче още преди да си направим бебето Simple Smile Казали сме го на нашите и на някои приятели. Иначе си му говорим с име, като му се карам, че не рита, му викам - бебе ..., защо така ме тормозиш Grinning

П.П. Момичета, знаете ли някакви бабини илачи за подобряване на кръвотока на маточните артерии? То е ясно, че ще си пия хапчета, но ми се иска, ако мога, да направя и още. Четох, че сок от червени плодове - боровинки, например, помагало. И повече да се лежи и почива.

# 496
  • Замък сред облаците
Е, точно лежането и почивката забавят пулса, понижават налягането и оттам кръвотока. Разходка, йога, клекове за бременни. Масаж на бедрата, за раздвижване на кръвотока и лимфотока. Много вода!
Омега 3 също разрежда кръвта, но не взимай без лекарско предписание, защото усилва ефекта от другитекръворазреждащи.

# 497
и аз точно това щях да кажа, йога, движение/ без да стоиш прав на едно място обаче, много вода - 3л плюс според кг, аз пия и омега 3 по предписание, без дълго заседяване пред телевизор и на стол - съдовете се притискат. Иначе да червени плодове препоръчваха, месо, свежи зеленчуци, ядки.

Аз правих упражнения в ютуб на една индийка, като пишеш uterus blood supply exercise ще ти излязат, тя говори и за храните в едно клипче. После обаче минах на други йоги, защото това ми идва пък малко като раздвижване, а и упражненията зя бременни в йога са едни и същи.

Често единият съд успява д компенсира, аз от 20та седмица съм с повишено pi само в лявя артерия, но аз съм все още оавен на клексан, на аспирин протект и две хапчета натаспин - пълната артилерия. Надявам се след спирането на аспирина да не се влошат много нещата.

# 498
Ох мами и аз да се включа пак. Вече съм вкъщи (за сега). Пуснаха ме да си ходя, но ако усетя пак нещо обратно се връщам, понеже се водя лежаща. Попитах ги от какво може да е, ами вдигат рамене. Явно не могат да установят. Тези дни съм на преглед при АГ и ще пуснем микробиология предполагам. Преди тръгване отново ме прегледаха. Такова бъркане падна пак, че се превивах от болка и ме държеше известно време и след това. Нормално ли е това? За първи път ме гледат за разкритие с ръка. Така ли трябва по принцип?
Антибиотика ще го пия защото съм със завишен С - реактивен протеин. Но не са ми давали да видя стойностите, евентуално при изписването. Също и макмирор. Ами да ви кажа преди малко едва я сложих, още  ми е натъртено от одеве и си ме боли. Уж трябва да е дълбоко във влагалището ама колко е дълбоко и аз не знам. Сега пък се притесних може ли да прокървя от това дълбоко проникване чак до шийката и то 2 пъти само за днес. Спомням си при цитонамазка винаги след това съм била с кървене. В момента си лежа и със страх ходя до тоалетната.

# 499
За прах за пране и на мен ми препоръчаха Sano Maxima. Взех си, обаче когато изпрах нашите дрехи усетих силната миризма, даже ми се стори, че кихам по-често от него. Та мисля да си взема frosch. Преди си перях с него и май това е най-оптималният вариант за всички дрехи.
За имената-добре, че ме подсетихте. С мъжа още в 5 месец имахме спор, но го прекратихме, че беше рано. Направо си бях забравила, а трябва скоро да го финализираме. Simple Smile

# 500
  • Замък сред облаците
Проверката за разкритие не е приятна, нормално е. Шийката е чувствителна принципно. Опипването е с пръсти, не бъркат в канала на цервикса като за цито (там се остъргва умишлено стената за клетки, оттам и кървенето). Не се вкарвай във филми, нормални са усещанията, стресът е по-вреден.

Ох мами и аз да се включа пак. Вече съм вкъщи (за сега). Пуснаха ме да си ходя, но ако усетя пак нещо обратно се връщам, понеже се водя лежаща. Попитах ги от какво може да е, ами вдигат рамене. Явно не могат да установят. Тези дни съм на преглед при АГ и ще пуснем микробиология предполагам. Преди тръгване отново ме прегледаха. Такова бъркане падна пак, че се превивах от болка и ме държеше известно време и след това. Нормално ли е това? За първи път ме гледат за разкритие с ръка. Така ли трябва по принцип?
Антибиотика ще го пия защото съм със завишен С - реактивен протеин. Но не са ми давали да видя стойностите, евентуално при изписването. Също и макмирор. Ами да ви кажа преди малко едва я сложих, още  ми е натъртено от одеве и си ме боли. Уж трябва да е дълбоко във влагалището ама колко е дълбоко и аз не знам. Сега пък се притесних може ли да прокървя от това дълбоко проникване чак до шийката и то 2 пъти само за днес. Спомням си при цитонамазка винаги след това съм била с кървене. В момента си лежа и със страх ходя до тоалетната.

# 501
Благодаря за бързия отговор! Ами друго си е някой да те успокои. Grinning Иначе одеве и аз чух както си лежах звук от корема, като чукане с нокът. Сещам се, че по назад някой го спомена в темата.
За името.. от доста време сме го избрали и се обръщам към нея дори по име и толкова свикнах, че не си я представям с друго.
А за прах за пране аз също взех на Sano Maxima. Дори изпрах една част от дрешките. На мен ми харесва миризмата, но наистина през ютията леко намаля. Не предполагах, че може да пречи на бебето. Иначе до сега колкото и скъпи прахове да съм изпробвала, никой не се е усещал така, както този Sano.
Проверката за разкритие не е приятна, нормално е. Шийката е чувствителна принципно. Опипването е с пръсти, не бъркат в канала на цервикса като за цито (там се остъргва умишлено стената за клетки, оттам и кървенето). Не се вкарвай във филми, нормални са усещанията, стресът е по-вреден.

# 502
При хемороиди АГ ми изписа това и наистина на втория ден ме облекчи , ползвах го още два дни. Засега няма проблем.

Взехме прах за на Фрош и миризмата му е много лека и нежна. Почти във всеки магазин го има и го пукат на промоция.

Не е разбирам, защо си криете имената на бъдещите ви деца. Ние ще ги кръстим Калина и Невена Heart

# 503
За новородено най-добре е без аромат, цвят и т.н. Дори носенето на парфюм не се препоръчва, докато кърмим.

# 504
При хемороиди АГ ми изписа това и наистина на втория ден ме облекчи , ползвах го още два дни. Засега няма проблем.

Взехме прах за на Фрош и миризмата му е много лека и нежна. Почти във всеки магазин го има и го пукат на промоция.

Не е разбирам, защо си криете имената на бъдещите ви деца. Ние ще ги кръстим Калина и Невена Heart

моята основна причина е, че не искам да слушам реакциите на хората за името - нито да ги виждам, преди това бяхме избрали друго, което споделих, и имаше и една две особени реакции, и това ме настрои малко или много.

Сега много съм го харесала и искам да го съобщя когато финално сме го кръстили, без възражения поради липса на смисъл от тях Simple Smile

# 505
И на нас ни казаха, че Невена било много ,,старинно,, и веднага ни предложиха други имена с буквата ,,н,, , но твърдо заявих, че на нас това ни харесва и това ще остане. Въобще не обръщам внимание, всеки си има право на избор. Като гледам и във фейсбук групите какви не традиционни имена са си харесали, това си е техния избор.

# 506
да, разбира се, но трябва да си много убеден в името, за да не се повлияеш Simple Smile аз не съм от най-решителните хора, а и не ми е приятно да се коментира, а и една доза суеверие играе роля също, като суеверието не е нещо, в което задължително вярваш, а нещо, с което се чувстваш по-комфортно, може да не е името, а нещо друго, просто защото ти е свидно Simple Smile поне аз така го виждам, но не съдя хората, които споделят, имаме роднини, на които знаем името от пети месец, детето вече се роди и така:) всеки чувства тези неща по различен начин, така както има хора, които качват три д снимки във фейсбук и такива, които не ги показват дори на роднини. Това, кое е лично, неприкосновено и свидно за споделяне е различно за всеки.

# 507
И света да се обърне няма да се откажа от името, поради простата причина, че майка ми присъстваше като мислих името и пиехме кафе. Никога няма да забравя този момент. От няколко месеца бяхме гаджета с ММ, но пък реших да мисля име, което да е за нас двама ни. За целта писах азбуката и зачертвах всички буквички на роднини 😁 знаех, че ще е момченце, държах да завършва на "ЯН"  да има буквата "Р" и накрая се получи Кристиян, оттам пък майка каза да напиша и някакво име за момиче, че да нямаме изненада 😅 Вярвам, че така ще зачета паметта ѝ, а и се оказа, че и значението на името е хубаво. Няма случайни неща и вярвам, че щом съм го усетила така, значи така е трябвало да бъде, а и този момент с измислянето ми е много на сърце. С това име ще живее и спомена за нея, а и детето ще знае, че и баба му знае как се казва.
ММ искаше да се кръсти на майка ми, тя също се зарадва, но аз не бях съгласна, защото не исках да бъде кръстено на никой. Аз съм кръстена на баба си и като дете дядо постоянно ме игнорираше и да съм ходила при баба си, защото съм ѝ носила името. След като майка почина ММ се съгласи на името, което бях измислила и се отказа от това да го кръстим на нея.

Относно прах взех Медикс Алвина и пуснах пералнята на 30 градуса деликатно пране 😁 също сложих и половин капачка омекотител Коколино сензитив. Два дни ги държах на сушилника и дори малко се отмирисаха, а още не съм ги минала през сушилнята. Прибрала съм ги в шкафа и смятам след 2 седмици да ги мина през сушилнята.

# 508
Цяла вечер имам менструални болки и коремът се втвърдява, а и Бебошан си прави гимнастиките. Естествено, точно тази вечер ММ го няма и съм сама с детето.

Jozepha, на мен докторът не ми е казвал, чак че съм за операция, защото според мен не са чак толкова зле, но ми каза, че са от бременността и тежестта. След раждането щели да се свият, но после пак да се появят. И за раждането питах дали трябва да съм с чорапогащник, но каза, че там щели да преценят.

И аз потвърждавам, че Сано Максима има силна миризма, но е доста използван и харесван. Щом като вадих бебешките дрехи на баткото още миришеха на Сано...а са прибрани преди 5г.

И аз често не мога да си преценя габаритите и отнасям някой шкаф, врата или каквото и да е по пътя с корема.

Браво, момичета, много помогнахте с идеи за имената, хаха. Проблемът при нас е, че не може да се спрем на нещо конкретно. Не искаме да е кръстен на никой, освен аз още отдавна искам да е на ММ, но баткото е категоричен и не дава. Ако аз се сетя нещо, ММ не го харесва или обратното. Хем ми се иска да не е някакво изчанчено, хем да има имен ден, на галено да звучи добре, както и един ден като има деца да звучи добре като презиме. Ама май няма как всичко да стане...
Иначе, ако някой роднина или приятел пита никога не бих казала какво име ще му дадем. Та това какво ги засяга?! До скоро почти никой не знаеше изобщо, че съм бременна, какво остава да говорим за име. На мен даже не ми е минавало през ума да питам някой как ще си кръсти детето. Тук е различно, защото е анонимно и се предполага, че не се познаваме лично, просто обменяме идеи и опит

Мимче, прегледът за разкритие е много неприятен, дори болезнен, така че е нормално и ти да си го усетила така. Почивай повече, пий каквото са ти назначили и се опитай да си спокойна.

Лотос, Кристиян е последното име, което обсъждахме с ММ. И аз вярвам, че трябва да усетите кое е точното име, което да дадете на детето си.

# 509
За хемороидите се мажа с хеморрел мехлем и ползвам мокри кърпи. Закърпвам положението, но след раждането ще е най-зле, аз си ги влача от първото раждане. Ще видим какви мерки ще взема живот и здраве по-нататък.

За името с първото ММ предложи и от раз се съгласих, защото беше на баща ми 😂 не тръгнахме с тази идея, просто си го харесахме. Сега съответно се опитваме да уважим свеки и пак сме се спрели на първото, въпреки че продължаваме да коментираме, ама аз си знам че ще е то.
Не споделям с никого, не от суеверие, но е лично, между двама ни, така го чувствам. Скоро всички ще го разберат. А и наистина има нетактични хора и не искам да се коментира - не би променило решението ми, ама се дразня от липсата на такт и аз си имам мнение и претенции, но ги пазя за себе си, в крайна сметка всеки си кръщава детето както иска. А това с анкетите е супер странно, ММ би ми се измял, после и нахокал - как ли няма да приеме мнение от чужди хора.

Ползвам Тео бебе и миризма не съм усетила да остава, натрапчива. Предполагам, че до раждането ще се отмиришат, с който и прах да е.

Следващата седмица съм на тонове и на преглед, вече взе да ме хваща нервата като ви чета, да видим как ще мине.

Последно за ФБ групата - няма как и да разберете каква е драмата, защото админката трие коментарите, затова и всички са в необрано лозе какво е станало.

Общи условия

Активация на акаунт