Empties... или СВЪРШЕНО е с теб - тема 7

• 136 957
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
Привет! Включвам се за първи път, но се надявам чрез тази тема да се мотивирам да довършвам козметиката, която ползвам, защото редовно преполвя ли нещо и го зарязвам (съответно ми се мотае година-две преди да го изхвърля).

Няколко продукта от The Body Shop - банановият балсам е разкошен - и на аромат, и като действие.
Кремчетата за ръце - характерно хубави аромати, нелоши като хидратация. Но както се вижда от снимката - капачките им имат навика да се отварят и изчезват из чантите 😅 
Кокосов крем-скраб - приятен аромат за лек ексфолиращ ефект.

Шампоан за проблемен скалп - доста добре се отрази на дъщеря ми, която има склонност към лющене и пърхот. С приятен аромат на етерични масла и билки.

# 316
  • Mediterraneo

Душ гелът на Тюлипан негро е с уникален аромат на пъпеш. Последно купих надевнъж почти цялата колекция аромати на марката, определено този е топ.
Шампоан с арган на Сиен- децата го харесаха, не са се оплаквали, аз не съм го ползвала.
Крем за ръце от серията Skin foodies на Сиен- не ми хареса изобщо. Като аромат ок, но консистенцията му никаква; все едно крем с вода нанасяш на ръцете си, попива бързо и след 2 минути все едно не си мазал.
Крем за лице с бг роза на Лавена- не харесвам аромата на роза в козметика, но с кремчето се справих. Ползвах го за нощен, защото ми беше една идея по- тежък, отколкото има нужда моята кожа.
Парфюм Sensuelle Paula- парфюмът го имам от поне 5 години. С времето някак отлежа и ароматът все повече ми харесваше. Тежък аромат е, аз обичам такива, въпреки цветните нотки на жасмин, роза и цитрус( може би заради лекия полъх на сандал).

# 317
Любимият ми парфюм, имам къде къде по-скъпи, а все към него посягам. Последни милилитри ползвам и се чудя къде да го намеря да си купя. Сестра ми ми го беше донесла от Испания, купен случайно от дрогерия.

# 318
  • Mediterraneo
Наистина ли?! Аз го купих импулсивно, направо се влюбих в аромата. После обаче нещо не ми допадаше дълго време. И с времето се попромени( или моето обоняние и възприятие) и с кеф си го доизхабих.
Десетина евро е по дрогериите.

# 319
Много ми напомня на D&G the one
Скрит текст:
ако си идваш към БГ скоро може ли да ми вземеш 1бр и по еконт или спиди да го метнеш.

# 320
  • София
Разчиствам малко, само балсамът за коса е празен.

Маската Beauty effect е почти пълна, хич не ми хареса и така си стои не знам от кога. Консистенцията, ефекта, нищо не ми допадна в нея.
Балсамът за коса Cien не е нищо особено, но върши работа. Бързичко го изразходих, не е икономичен изобщо. Като цяло става, но най-вече заради аромата няма да повторя - доста е джинджифилов.
Спиралите се застъпиха защото малката дойде подарък отнякъде. По принцип държа само по една и сменям на 3 месеца, но Ultimate не беше нищо особено, поне на моите мигли - дълги, прилично гъсти, но малко по-прави отколкото ми се иска. От двете спирали винаги бих избрала мейбълинската, сигурно ще я подновя за пореден път, но по-нататък.

# 321
  • Mediterraneo

Дезодорант на Сиен- вкъщи се ползват много, траен, супер аромат, по нищо неотстъпващ на скъпи марки.

Тоалетна вода Ахе- супер траен, на ММ много "му ходи".

Млякото на Гарние е редовен продукт вкъщи.

Серум на Ревюел с киви. Освен чудесният аромат, няма абсолютно нищо друго. Гола водичка, на всичкото отгоре лепне след нанасяне.

# 322

Травел сайз размер на Rituals The Ritual of Sakura Magic Touch Body Cream - лека, бързо попиваща консистенция и прекрасен траен аромат.  Беше част от подаръчен комплект и макар, че не бих дала 40 лв за пълен размер, бих го купила на промоция с удоволствие.

Измивна пяна на Balea - купувам я за пореден път. Харесам измивните на марката, не премиват или пресушават. Съжалявам единствено, че само тази серия е без аромат, щеше ми се и останалите да ги правят така.

Burberry Weekend - поредна изхабена бутилка, един от любимците ми. Нося си го всеки сезон, нищо, че го водят пролетно-есенен. Издържа ~ 5-6 часа и има среден шлейф, което го прави подходящ за ежедневно носене.

Stella McCartney Pop Bluebell - прекрасен цветен аромат, изфъсках си го с удоволствие. Не се отличи с нищо спрямо други цветни аромати, които имам - дори бих казала, че е леко скучен - но за смешната цена, за която го взех, не е и нужно друго. Лек, лесно харесващ се и подходящ за всяка обстановка и всеки нос.

Pyunkang Yul Calming Moisture Serum - хареса ми. Изчистен състав, насочен към проблемна кожа с добавени 2-3 пептидчета за разкош. Лека, нелепнеща консистенция, която попива бързо и не прави кир ефект. Няма аромат. Бих го повторила, ако го засека на добра цена.

Серум Filorga Hydra Hyal - много хубав серум с прекрасна консистенция - нито рядка, нито гъста. Много бързо попива, с тонизиращ и освежаващ ефект. Има лек, приятен аромат, типичен за марката. И най-вече, с времето видимо направи кожата много гладка и мека. Пак ще повторя покупката.

7-секундна маска на Gliss - пробвам втори вид, ползвала съм червената. Не намирам разлика, и двете правят косата ми гладка, лесна за разресване и нищо повече. За парите си са добри. Бих пробвала и другите варианти.

Bumble and bumble Bb Don't blow it Thick Hairstyle - взех го за майка ми. Стилизиращ продукт за къдрици. Хбава консистенция. Подрежда добре косата, има траен ефект. И до там. На втория ден, тя става изключително твърда, замазана и изглежда все едно не си се къпал цял месец. Усещането е за тежка и мръсна коса. Определено няма да го повтори.

Травел размер ексфолиант за тяло на Rituals The Rituals of Sakura - не ми хареса. Не усетих никакво ексфолиране, а и перлената, леко топчеста консистенция не е моето нещо. Беше част от подаръчен комплект, не бих го купила отделно.

# 323

Шампоан и балсам Elseve Hyaluron plump - накратко: супер добра и сполучлива хидратираща серия. Грабнах набързо в супермаркета през лятото, когато косата ми беше доста суха и изтощена. Заглажда, разплита, не утежнява. Шампоанът винаги използвах заедно с балсама, а балсама слагах и след силен протеинов шампоан. Определено бих купила отново.
Другите продукти няма да ги описвам, защото съм показвала безброй пъти. Интимният гел и душ геловете на Фа купувам доста често, а спрейовете на Дав и двуфазната мицеларна вода на Гарниер са ми много любими и подновявам постоянно.

# 324
  • София
Bioderma Sebium- много добро попадение за борба с акне при тийн.

# 325

Последните празни опаковки от мен.

Авант балсам за устни изхвърлям пълен, със сигурност няма да купя. Хем мазен, хем ми изсушаваше устните. Беше в кутия.

Серум Уишфул много ми хареса, приятно хидратиращ серум с хиалуронова киселина и пептиди. Мисля, че ще повторя.

Ланком Женифик околоочен крем много, много хубав крем, ще повторя и потретя. И друг път съм го ползвала и ми влияе добре на окоочния контур. Ползвам го обаче вечер, защото не ми се струва посходящ за под грим.

Ланком женефик серум също супер доволна съм и ползвам постоянно. Не мога да стигна да купя пълноразмерен, защото постоянно получавам минитата и си ги ползвам.

АНР на ЕЛ мисля, че в продукт, за който много се е говорило, поредна опаковка ми е, ще купя отново.

# 326
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊

1. Garnier Fructis Pure Clean Hair reset shampoo Почистващ шампоан с алое вера,който нито аз,нито дъщеря ми харесахме.Не измиваше добре косата и самата консистенция я усетих хем желирана,хем и по-слабо пенлива.

2. Christophe Robin Regenerating hair mask - Подхранваща и възстановяваща маска за увредена и суха коса.
Започнах да я ползвам,но тъй като имам много други продукти в банята,предпочетох да я дам на дъщеря ми. Маската се усещаше богата,мазна(без да отежнява косъма) и разплитаща косата.Затова сметнах,че е по-подходяща за нея.И на двете ни хареса без да нещо уникално и невиждано досега. За цената си от $70 не бих я купила.Тази маска избрах като съдържание в кутия на FabFitFun.

3. Chanel Sublimage Masque - За първи път я купувам и няма да е за последно.Сублимаж за мен е серия за зряла кожа,да речем 50+,но исках да пробвам нещо ново и тази маска беше в списъка ми от няколко месеца. Изразходих я като нощна грижа,3 пъти седмично обилно мазане на лицето и шията.
Тежка е,мазна и бавно абсорбира(слагам по-дебел слой),затова се намазвах към 8-9 вечерта,за да има достатъчно време да поеме,а мазния слой просто да избърша с тампонче преди сън. Кожата е страхотно мека,на сутринта ми изглежда свежа и озарена.Ухае на..лукс.
Заслужава си всяка стотинка и дори бих казала,че е икономична,ако не се ползва през ден и обилно.

4. Kerastase Shampoo - Два шампоана на Керастас,доизразходваме последните резерви.Основно дъщеря ми ги ползва. Обем имам натурален и не ми трябва такъв тип грижа,а Кристалист съм споменавала и преди,че за моята суха и боядисана коса е слабичък и го препоръчвам за нетретирани и здрави коси.Бях купила три бройки по описание,че прави косата Уау уау,Ахх и Охх и наистина може да е така,но за безпроблемни коси.

5. Korres Jasmine Shower gel  - Периодично включвам душ геловете на Корес в моите публикации.За тях съм писала и няма да се повтарям, хубави са им формулите и ароматите,специално Жасмина не ми е сред любимите. Имам и боди маслото към душ гела,но не помня дали вече съм го изразходила и писала за него тук или се мотае някъде из баните.

6. Olaplex Hair perfector #3 - Пре шампоан грижа,която се нанася на влажна коса,оставя се да подейства 10на минути и след това се отмива с шампоан и последвала маска/балсам.
Аз обаче го ползах като нощна маска и като крем без отмиване по дължините.Особено вторият вариант много ми допадна.Слагах малко количество и смятам,че имаше ефект за по малко сухи и повредени краища.
Интересен продукт,който бих купила отново, далеч в бъдещето.

# 327
  • на последния етаж
- любим молив за вежди, който купувам редовно откакто е на пазара. Вече поднових. Simple Smile

# 328

Душ гел на Eucerin pH5- икономичен продукт хареса ми бих купила отново
Тоалетна вода Guess Girl приятен аромат става за по летните месеци,като трайност при мен беше от 3-4 часа
Парфмна вода AVON Perceive Oasis много лек и приятен аромат бих закупила отново за цената си е ОК
Сух шампоан Batiste Не видях ефект от него относно мазните корени няма да повторя. В момента съм взела на друга марка.
Ексфолианта от орифлейм- частиците са много малко и почти не усещах да ексфолира. Няма да купя отново.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 06:56 от bobi_bs

# 329

Термална вода на Avène
Поредното шише.
Заредила съм се с още 2х300 мл. и имам едно шише 150 мл.  спечелено като подарък от Avène.
Използвам при раздразнена кожа ,за освежаване ,понякога преди серум.
Не мога без нея.

Душ гел Balea лимитка.
Приятен душ гел ,купувам редовно на Balea. Харесват ми и ще продължа да ги купувам.
За цената си са просто чудесни.

Крем за ръце Cien с лайка.
В началото когато го отворих и използвах миришеше изключително нежно ,обаче миризмата се промени и сега миришеше повече на пластмаса преди да го изразходя. Бях купила две и искам не искам все ще бъде изразходен.
Не хидратира добре и може да го измажа и по краката за да свърши по-бързо.
Не препоръчвам.

Хидратираща емулсия Avène Hydrance Light за нормална към мазна и чувствителна кожа.
Прекрасна емулсия ,която хидратира много добре без да омазнява и утежнява кожата.
Матира и я прави много мека и нежна.
Не прави кир ефект.
За първи път използвам тази емулсия ,защото искам да пробвам повече неща на марката. Но кожата ми обожава продуктите на Avène.

Слънцезащитен крем за лице Avène Reflexe solaire за смесена кожа склонна към омазняване и чувствителна. Със сухо докосване.
Поредна опаковка.
Матира през целия ден ,може спокойно да се нанася в зоната около очите.
Не изсушава кожата ,хидратира я и не утежнява.
Не прави кир ефект.
Минусите са два.
Белее и свършва бързо ,а цената е за 30 мл. - 30 лв.
Вземам когато е на промоция.
Ще подновявам.

Намислила съм си от януари да започна да записвам козметиката ,която използвам за да си направя равносметка колко продукти и по колко опаковки на даден продукт изчерпвам.
То е ясно ,че ако сметна сумата на края на годината ,ще е космическа. 😆
Но искам да разбера примерно колко крема за лице използвам. Или колко слънцезащита.
Вие правили ли сте такъв отчет и ако да можете ли да споделите примерно колко крема за лице използвате за годината?

Общи условия

Активация на акаунт