ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 131
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И аз пиех по 100 мг и ми излезе преди 2 седмици резултат 2.67. Първосигнално реших, че е добре, защото от бременността се вдига (май), а преди това беше към 1.9.

Ендокринологът ми обаче го нарече "високо" и ми вдигна дозата на 137.5, като изчислява колко трябва да е на база седмицата, в която съм, кога е било последното кръвно изследване и килограмите ми. Казвам го, защото твоята може би ще е различна, Jencheto.

Няколко пъти натърти, че високо TSH има рискове за плода, а много ниско (ако го свалим излишно много например) няма рискове.

Ще следя на 30 дни TSH + FT4.

Ходя при Емил Начев в Ендокринологията в сградата на Майчин дом, ако има значение.

Мами, има ли някоя от вас проблем със щитовидната жлеза? Аз обикновено поддържам  ТСХ около 0,90 с Л-тироксин 100 мг. Днес пуснах изследвания и се оказа, че се е вдигнало на 2,77. Чудя се дали не е много и дали да не си вдигна леко дозата на Л-тироксина докато ми дойде време за часа при ендокринолога.

# 166
Аз пия Еутирокс 50 мг и поддържам ТСХ около 2, моя АГ и Ендокринолог ми казаха че е ок. Вие защо искате да поддържате толкова ниско?

Мами, има ли някоя от вас проблем със щитовидната жлеза? Аз обикновено поддържам  ТСХ около 0,90 с Л-тироксин 100 мг. Днес пуснах изследвания и се оказа, че се е вдигнало на 2,77. Чудя се дали не е много и дали да не си вдигна леко дозата на Л-тироксина докато ми дойде време за часа при ендокринолога.
Аз не държа да се върне в старите нива, но 2,77 ми се струва високо.
ZiggyStardust значи наистина е високо. Аз живея в Пловдив и моята ендокриноложка има час чак на 21.06. Ще попитам АГ ако може да помогне с мнение.

# 167
  • София
И аз тъкмо днес съм решила да си купя нещо за мазане. При първата бременност се мазах със захетин,нямам стрии. Сега ми препотъчаха Bio-oil и мисля да пробвам с него.
Преди няколко години си бях взела да го пробвам, не ми хареса, но пак казвам аз не понасям мазни мазила Joy Не попива добре, а и стоеше някак гранясало, а не беше... Доколкото съм чела не го препоръчват, състава му не бил добър. Но пробвай Blush

# 168
Здравейте, добра идея за коланът е да го отпуснете малко и да му сложите щипка за документи. Така не стяга, а пак действа, не дай боже при нужда.
Иначе аз съм с мазна кожа и си взех лосиона на Палмърс. Не посмях маслото. Тежък е като консистенция, но попива добре. Понеже съм пълничка, си имах корем и някак ми е мек, не е опънат. Нямам наченки на стрии, макар че ми личи вече. Иначе съм качила 2 кг за първия триместър, но някак на обем ми е пораснал корема. Да видим какво предстои.

# 169
Аз се мажа с BioOil Mama - намерих го в чужбина преди няколко месеца и реших да го купя. То е специално разработено още за 1-вия триместър. Малко е мазно, но честно казано предпочитам да поизчакам да попие, отколкото да се нацепя. Аз и без това имам няколко стрии по бедрата от пубертета, така че предполагам, че имам склонност.
Относно колана за автомобил съм се насочила към тази приставка. Мисля да я поръчам при познат от Германия, ММ трябва да ходи края другия месец до там и ще я донесе. Струва ми се доста практична, а и сигурността си е важна.

Прилагам линк, ако искате да разгледате как точно се използва.
Pregnancy Safety Belt Regulator Pregnancy Belt for Car, Comfort and Safety for Pregnant Mothers Abdomen, Protect Unborn Baby https://www.amazon.de/dp/B07X429DBT/ref=cm_sw_r_cp_api_i_666ACR5R0ZJS2F0FJ7R2

# 170
Писах в групата във фейсбук, но да отбележа и тук - имах записан час в Оскар клиник, София, за д-р Янкова, консултант фетална морфология, за цена от 190лв. Прегледа ме не само че не консултант, а дори не специалист, ами обучаващ се в момента лекар (специализант), като обаче цената остана същата. Мнооого лошо впечатление!

# 171
Здравейте, момичета. В 11 седмица съм.От една седмица имам по малко кръв в секрета. В предната тема споделих,че с предната си бременност също кървях месец, тогава не съм пила прогестерон, но мина. В четвъртък бях на преглед, лекарката каза,че има минимално отлепяне на плодния сак, но мястото се " организирало" и щяло бързо да се възстанови.изписа ми дуфастон 2 пъти по 2. Спря за няколко дни, но днес пак имам. Искам да питам тези,които пихте или все още пиете, при вас напълно ли спря кървенето от както вземате прогестерон или си имате от време на време. Ще съм благодарна на отговорите ви много..

# 172
Здравейте мами , нашата първа ФМ мина и си имаме 4Д снимка. Прегледа мина страхотно , бебчо рипаше ,махаше. Имам предположение за пол Момче☺️💙, но аз усещам момиче💖💖. Доктора каза , че всичко е наред пуснах и изследвания , но ще ми кажат утре .някой който разбира може ли да каже как са ? Благодаря предварително , спокойна бременност живейте спокойно💖💙❤️💖☺️[img width=475 height=600]//cdn.bg-mamma.co
m/pzLb/hgd

Здравейте,
В коя седмица сте си направили тези изследвания?Аз се чудя дали в 11+4 е много рано?
Благодаря предварително
11+4 съм по последен цикъл обаче бебчо е 7/8 дена напред 12+4/5 се води на ехограф. Не знам да ли е рано , каквото ми кажат пускам. За мазането аз се мажа , но и много съм нацепена за жалост май е генетично за три месеца съм качила 6 кг забременях с 48 може би и от килограмите се нацепих , до сега никога не съм била пълничка. Бебчо тежи 56гр☺️💖❤️💙 казаха че съм с предна плацента , това значи ли , че ще устя бебчо по- рано.

И аз съм 13+4, а на феталната ми казаха, че отговарям 14+4. Това значи ли, че като вървя със седмица напред и термина се измества?

# 173
Vesito0o нямам никаква идея но моя термин е за 17.12 попринцип (като се смята от последна Менструация) На снимката термина се измести на 10.12 долу някъде трябва да пише при мен EDD 10.12.2022  е сега , то беше EDD 15.12/ EDD 14 .12 и най накрая 10😅

# 174
След като вече официално сте се записали за водене на ЖК сте защитена от закона. При евентуални своеволия на работодателя вие имате права. Ако още не сте записана на ЖК тогава е добре да напишете документ до работодателя. Щом сте записана не е нужно нищо повече от устно казване.
Казах на работодателя миналата седмица  (8г.с) - документ с диагноза бременост и уведомление в свободен текст предадох. С устното казване, без никакъв документ много се рискува.

# 175
Здравейте, момичета. В 11 седмица съм.От една седмица имам по малко кръв в секрета. В предната тема споделих,че с предната си бременност също кървях месец, тогава не съм пила прогестерон, но мина. В четвъртък бях на преглед, лекарката каза,че има минимално отлепяне на плодния сак, но мястото се " организирало" и щяло бързо да се възстанови.изписа ми дуфастон 2 пъти по 2. Спря за няколко дни, но днес пак имам. Искам да питам тези,които пихте или все още пиете, при вас напълно ли спря кървенето от както вземате прогестерон или си имате от време на време. Ще съм благодарна на отговорите ви много..
При мен след като спря не се е появявало повече. Но аз все оше съм на Кринон.

# 176
Jencheto, благодаря за отговора.

# 177
Аз имах зацапване около седмица, като в някои дни нямаше нищо, после пак... Стори ми се вечност. Сега, да чукам на дърво, от няколко седмици нямам.

# 178
Аз също знам, че ТСХ е хубаво да е под 2, затова от една година започнах прием на еутирокс 0,25 мг и от 2,5 смъкнах до 1,16 мисля, че ми беше при последното изследване преди седмица.
Иначе аз лично още не съм започнала да се мажа. Все още не съм качила килограми, само корема започна да расте. Но нали си бия инжекции в корема и малко избягвам мазането в тази област...
Някоя приема ли аспирин/ акард?

# 179
И при мен се получава от време на време - забелязала съм когато се раздвижа малко повече. Аз също приемам прогестерон от самото начало и ще бъде така поне до края на 4ти месец. Щом има отлепване, трябва да се лежи.

Започнах да се мажа с Palmers лосиона за стрии и за сега ми харесва, като мажа след душ сутрин и вечер. Усещам кожата си хидратирана и еластична. Приятелки ми препоръчаха щраусова мас, но ми идва малко скъпичко и за сега се въздържам.

Общи условия

Активация на акаунт