Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любители на рози 3

• 37 514
  • 689
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Солена луна, ето го цялото храстче.

Утро77, наистина разкошен е този Розариум, красота! И картините ти са много хубави!

# 526
Само оранжевата розичка ми прилича на Бейби Романтика.
От къде е?
https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=CRB07iFG&i … hist=0&ajaxserp=0

Благодаря за отговора! Купих я  от цветарски магазин  миналата пролет  с един цвят. После цъфнаха   още  1-2 пъпки.  Сега има  десетина на брой. Около една цъфнала има 2-3 нови пъпки. . От катерливите рози е.  Моята сега е висока   повече от 1 метър  и има  още израстъци  отдолу.

Всички  показвате прекрасни рози!  
Розариумът  на  утро77 е  уникален!

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 18:18 от K.A.G.

# 527
Уникален е Розариумът ми, но започвам да се плаша - прекалено огромен стана. Веч еми затрупа няколко рози наоколо. Не знам изобщо как да го държа под контрол............

Бейби Романтика е катерлива, да.

# 528
Похвали и оплаквания от новите попълнения.
Bordeaux, на полусянка е прекрасна. На целодневно слънце цветовете изгарят, направо не е за показване.

Nostalgie ми е втората с ръжда. Иначе е хубавица.

И Bellevue, жалко, че не мога да снимам истинския цвят. Огромен е.

# 529
Добър ден!  
Phloxx , много   красота  си показала! !  

Аз искам да попитам,когато  листенцата окапят,  остава "чашката"  на розичката.  Трябва ли да се отчупи или да си стои на дръжката?
Ето  за това отдолу  става въпрос.
[

# 530
Прецъфтелите цветове се отрязват до първото добре развито петолистно листо.  Обикновено листото след цвета е трилистно, значи по-надолу се реже, при следващото, което би трябвало да е петлистно.
Това се прави, за да се стимулира новия цъфтеж.

# 531
utro 77,  много благодаря  за  отговора!

# 532
Здравейте! Качвам няколко снимки от моите рози.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 14:23 от Blagovestta

# 533
Дочаках ги да цъфтят Simple Smile

# 534
Градина Роза  и Благовеста,    прекрасни  са !!!

# 535
Моят пра дядо е донесъл тази роза ,а дядо ми ги разсаждаше.Как му се получаваше не знам.Но дъжда не им позволява нито да цъфнат,нито да са свежи...Пожълтяха листата.Имена не мога да Ви кажа,защото и те не знаят.

Тази са я насадили ,когато са построили къщата.Е тази е резник,но първата е в много лошо състояние 😒Те първа ще се опитам да я спасявам

Аз за  тази баба не си  спомня-купена ли е,подарена ли е ит.н..Много я харесвам

Имам още но забравих да ги снимам ,когато бяха цъфнали.Сега чакам нови.Даже едната  още не е цъфтяла за тази година.

# 536
  • Варна
Много са ви красиви розичките, дами!
Blagovesta, знаеш ли какъв сорт е третата ти роза: шарената червено с бяло? Питам, защото ми изглежда като една наша роза, която ни е насадена от инвеститора на сградата преди нанасянето ни миналата година.
Ето и три от нашите красавици, а другите 4 са все още само с пъпки. Ако знаете сортовете на цъфналите ще ме зарадвате да споделите.😀
Питам за тази: ароматна е.

А и тези двете не ги зная какви са. Не са ароматни.

Хубав ден ви желая!

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 11:01 от ysap

# 537
  • София
Леонардо ДаВинчи заотваря цветчета 😊 Изобщо не расте тоя храст, все такъв си седи на височина трета година, аз не го и режа.

Херцогинята с напълно разтворен цвят 😁, обикновено загниват от дъждовете и не могат да се разтворят до край.

И една безименна в бебешко розАво 😁

# 538
Много харесвам Леонадро до Винчи, но заради кучето гледам повечето ми рози да ги метна на оградата.

Довечера ще ходя и ще направя фото сесия.

Лилипан, много е хубаво, че се опитвате да запазите розичките през поколенията.
Болни са обаче и трябва да се напръскат с фунгицид. Последния път от Агроаптеката ми препоръчаха Фоликур - две пръскания през 10 дни.

# 539
Първият цвят на Анжела. Влюбена съм Heart Eyes точно такава исках от години.

Общи условия

Активация на акаунт