Подаръка за таз година е АВГУСТовската ни дружина!

• 9 732
  • 308
  •   1
Отговори
# 105
каква е тази торта с мюсли за която говорите,Вал дай насам рецептата Simple Smile
за обръщенията към бебчо при нас са шушу,шучка,слънчице,смешко ,бубчо
за разликата със мъжо аз съм в отбора на Вал,какичка съм му с 6 мес
Честито на всички който имат повод за празник днес

Последна редакция: нд, 26 ное 2006, 17:57 от eli_ym

# 106
  • В ЛЮтеницата
това е. изборът е ваш.

Раздай сега по 2 кюфтета и нямаш грижи - пиши ме в списъка!

# 107
Здравейте, мацки!
Снощи цяла вечер си играх да пиша и неможах и неможах. Дано сега успея.
По случая "MamaMargo" мисля вече да не коментирам, както писах по-рано. Благодаря на всички мами, споделили мнение, включително и тези като АндиБ, които са с негативно мнение към мен. Пепър, точно снощи се пробвах да пиша, че нещо те хвана липсата, а ти се появи. Не ти се сърдя, даже не си спомням за какво говориш, от много цигари паметта ми изфиряса  Sunglasses
Радвам се, че не съм сама млада булка на по-възрастен мъж, чак досега ми беше неудобно да спомена. На нас обаче разликата определено ни личи. Аз съм младолика, а мъж ми ужасно напълня а и е с доста прошарена коса откакто се взехме  Laughing
За шезлонгите - и ние лежим отдавна в него- препоръчвам го на всички, на Фишер Прайз е с играчки, светлини, вибрация, люлка абе фул екстри.
Кучетата ви са страхотни - да са ви живи и здрави. Особено ми харесаха на Деситка (как само спинка на възглавницата) и на бубчето15. Ще пробвам да кача и моите маци, дано успея сега че снощи и това не можах.
Момичета, аз имам клепнало ухо, сега и Льона има, помагайте какво да правя ако мога да го предотвратя. Шапки и ленти не понася. За малко успях да й сложа новата кърпа за глава, и да я снимам, но не й хареса определено, а и толкова стоя та да й я наместя. Вижте все пак: http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1602237
поздрави!

# 108
  • София
Kristianna, много се радвам, че отново пишеш във форума. За ушите не мога да ти дам съвет и честно казано не вярвам, че ще успееш да промениш нещо щом така си е генетично зададено. На Юлия малкото пръстче на кръка  е под другите, но това е наследство от мен. Аз досега си мислех, че е станало от носене на малки обувки ама явно не е.
Вероятно не ти остава много време щом си почнала работа, но ако успееш може да ни навестиш в седмичната тема на мамите в зачатие.

Темата за домашните любимци малко ме натъжава, защото наскоро се наложи да приспим нашето куче. Беше много умна боксерка, умираше за бебета и живя със семейството повече от 10 г.

А сега възнамерявам, ако щерката позволи, да опитам да направя и аз този "покрив".

# 109
Ето ме пак!
Ходихме доста по магазини днес и сега се прибрахме. Купихме на Маги подарък. Ето вижте. Сега си седи в него и е доста любопитна. http://www.pakostnik.com/pics/6892817790.jpg
Хайде похвалих се, отивам да дръпна един фас на терасата.

# 110
Здравейте отново и от нас!
Стана ми интересно какъв е този "покрив" и веднага надникнах,изглежда вкусно и мисля да пробвам да го направя.И може да ме сметнете за лоша Grinning, обаче аз проблеми с килограмите нямам-даже сега съм два килограма по лека от преди да забременея WhistlingТака че си хапвам без ограничения...
Относно възраста аз съм от отбора на каките, по голяма съм от мъжа ми с почти 4 месеца.
Ние на Викито и викаме какво ли не - като е почне от Викчо,Пинко,Бузанче ... та се стигне до звучното Джуч. Laughing
Ние  купихме активна гимнастика,която става и за по големи деца,така че ще можем да я ползваме дълго време.А как се радва и гука на играчките...
Елен@ ние също ще пътуваме по празниците и аз съм се замислила по въпроса къде ще спи мъника.Нашата количка е със свалящ кош и може да спи вътре или при мен на леглото.Идеята за подвижна кошара ми харесва ( не знам кой спомена за нея ) и ако не е скъпа и това е решение.
Netty  Викито също беше много обрината по лицето и врата и казаха че е с алергия към белтък на млякото и започнахме да я храним с хипоалергенно мляко - NAN HA.На нея и понася и личицето и се изчисти почти веднага.Като чета при вас как е си мисля че може и да не е била такава алергия , но може и да греша.А пък и хипоалергенното е около 12 лв.,не е толкова скъпо като вашето, за това за сега ще продължаваме с него, а след някой месец ще пробваме постепенно да го заместим с нормално ( по съвет на кожния лекар ).
Някой беше споменал да пишем какво привлича вниманието на бебчетата, как ги успокояваме.Ние купихме на Викито една книжка от плат,цветна с уши и лапички,толкова я харесва , че като и я дам и може и половин час да си я мачка и говори.
Стана много дълго.Само последно да ви питам.Запушват ли се нослетата на вашите бебчета.Викито редовно е със запушено носле,даже от няколко дни се буди вечер  с рев.Педито каза че е нормално и да капем физиологичен р-р.
Айде лека и спокойна вечер на всички.

# 111
Лелеее- какъв блажен мързел ме е налегнал Crazy Седя си пред компютъра , пописвам по малко в дипломната ми работа и  и хвърлям по някое око на форума. Grinning.таткото се занимава с Дари Shocked-да не повярваш ..и то от доста време -доброволно и без възражения. НИе следобед излизахме на разходка в парка и бебка спинка  през цялото време- около 2 часа.
Дидика, честит ви празник  Hug
Ох- аз ще ставам ве4е ,въпреки 4е хи4 не ми се иска Rolling Eyes.Утре съм на работа и трябва да се приготвям. Лека ве4ер на вси4ки ! До писане  bouquet

# 112
Ember, мила ние също след НАН минахме на НАН НА, но и от него се обринахме някъде на 3тата изядена кутия и за това го сменихме с Фризопеп по съвет на гастроентролог. Дали наистина е 100% алергия към белтъка на кравето мляко или към някоя от съставките на храната никой за сега не може да каже. Като захраним Ивчо може би ще направим тест за алергии и той ще покаже с точност кък какво сме алергични. Фризопепа му действа добре и за сега макар и много скъп ще сме на него, няма как здравето на Ивчо е най-важното. Четох че ако алергията не се лекува и не се спазва опледелена диета при захранването може да доведе до хронична асма и ред други заболявания. Ако обаче захранването протече по определен схема алергията се израства до около 1 годинка.
Днес тук цял ден е мъгливо на 1 метър не се вижда нищо Sad и ние сме си в къщи. Колегите ми най-сетне дойдоха да видят Ивчо и му донесоха страхотна проходилка, която се люлее и пее  Laughing. Още е рано за нея, но след някой друг месец ще я изпробваме Joy

# 113
  • у дома
Здравейте мами  Hug

За резултати – още нищо конкретно няма за докладване. Засега всичко е наред, ще видим резултатите от ЕЕГ-то утре + останалите изследвания, които ми предстоят. (ще се радвам, ако е най-обикновена мигрена).  Praynig
Да ви се похвалим от днес Ния мина на 5 хранения с една голяяяяяма нощна пауза за спане. Party Но все още е страшно кисела.  Thinking
Aila, дори Миташки е с повече коса от Ния  Joy  honey, за нашата Ния ли става въпрос  Blush
dani777k, единия подарък за Ния ще бъде сгъваема кошара за спане и игра от бабата (ще можем да я използваме и когато пътуваме, харесахме си една за 145 на Чиполино, но засега само на снимка. Ще трябва да посетим и магазините), а подаръка от мама и тати, още не сме мислили.  newsm78 И ние сме от все още необръщалите се бебчета.  Wink относно обръщенията съвсем забравих, често наричам Ния и мушмуроче, а пък за бабата е  звездичка. (сигурно ще кажете, че съм от късметлийките, защото моята свекърва е починала още когато мъжа ми е бил студент. Аз лично не се радвам и ми е тъжно, че не е жива Cry Дори сме ходили на гробища няколко пъти, за да се „запозная” с нея) bebun, а нашата баба само се натиска да й оставяме Ния  Party (засега я използваме само за час-два да я гледа, като поотрасне и за повече  Mr. Green) вече си прави плановете как събота и неделя ще я водят на вилата, как ще й направят люлка, пързалка и какво ли още не в двора. vessy78, аз първо ще изчакам триетажната торта и шампанско и тогава ще взема решение  Mr. Green. Ember и нашето носле се запушваше доста често, и имаше сополки. Физиологични р-р ни оправи нас, но трябва постоянство, преди всяко хранене да се капва  Peace
ох стана много дълго, отивам при любимите си, че утре рано сутринта ще трябва да ги "изоставям"  Heart Eyes
аз си имам най-страхотния мъж и татко, просто е невероятен Heart Eyes (гледат се с Ния, пеят си песнички, дори успява да поизчисти и измие каквото трябва, а вчера вечерта и сготви  Heart Eyes то напоследък само той готви, де  Embarassed )
лека вечер   bouquet

# 114
привет и от нас!

Ние бяхме на кръщене днес, а малчо го гледаха баба и дядо, които бяха безкрайно щастливи, че сме им го оставили. blueeye® и при нас се правят планове за лятото и само се обикалят магазините за подаръци. Laughing

От 2 дни Гого започна да се държи много странно - през деня почти не иска да яде и изпадаше в истерия щом го сложа на гърда, а през нощта се храним на 2-3 часа. #Crazy Днес отново категорично е отказал да яде от шише, но поне после благосклонно реши да посуче и много се надявам тази нощ да поспя малко. Praynig

dani777k, аз също искам да си взема кошара, за да седи в нея в хола през деня, но по-евтини от 100-тина лева не съм виждала, а не съм сигурна, че наистина имам нужда от нея. newsm78

emelle, мерси за почерпката... bouquet Вчера в чест на вашия тате и аз направих страхотна бисквитена торта. Party

vessy78, аз съм от подкупните мами, които и за една биричка са готови да станат активисти на кампанията ти. hahaha

# 115
AndyB, виждам, че и при вас се е получило нещо подобно. Миналата вечер Маги беше по същия начин. Като я изкъпахме и я сложих да се храни започна един неистов рев. Такова нещо не се беше случвало до сега. Няма успокояване. Така плака милата, че и аз ревнах с нея. Майка ми я взе и я приспа. Снощи пак същия номер. И днес - пак като я сложих да яде, в момента в който лапна гърдата и се разплака. Побърквам се от притеснение. С 300 зора успявам да я успокоя и да я нахраня. Надявам се просто да е криза на растежа.
Хайде отивам да я къпя и да се храним и после сън. Ще се опитам малко по-рано да правим всичко, за да не се изморява много.
Лека и спокойна нощ на всички и целувки за бебчетата.

# 116
AndyB ние си взехме сгъваема кошара за хола на Бертони "Арена" тя е на две нива и е напълно изчистена, тук във Варна я взехме за 94 лв. Покупката си струваше, сега даже от нея съм по-доволна отколкото от дървената  Laughing, а преди да се роди Ивчо бях категорично против.

# 117
Здравейте мами,
Анди Б, Дидика, до колкото съм чувала и чела, на това му викат кърмаческа стачка. Така че с малко настояване от ваша страна всичко ще се оправи Simple Smile
Забравих какво искам да пиша...
Лека нощ и киссчета

# 118
Поради предстоящата смяна на педито искам да си сверя часовника и имам няколко въпроса към майките на дундьовци:
1. През колко часа кърмите? Време ли е да увеличим времето от 3 ч. на 3,5 ч., че напоследък сме "на поискване" и е лудница? Вие опитвате ли се да правите 12-часова нощна пауза?
2. Каква марка и кой р-р памперси ползвате?
3. По колко капки Вигантол пиете дневно?
4. Слагате ли възглавничка за сън вече и каква?
5. По каква схема започнахте да давате сокче?

Имаше и още ама като се сетя  smile3538. Така е като не записвам.

Цитат на: dani777k в неделя, 26 ноември 2006, 10:44
Цитат
Мацки,я кажете само ние ли останахме не-преобърнали се-ни веднъж?

С преобръщането и ние сме го закъсали. Слагам Стефан на спалнята по корем и когато му натежи главата и тръгне да се обръща се хваща за чаршафа и се дърпа обратно.

За преносимите кошари аз съм много доволна от мойта "Бертони", но вече в много хотели имат такива и ги дават безвъзмездно на гостите.

vessy78 , на мен само т.4 ми стига и  биричка с пържени картофки и ме брой за фен   cheers.

Ember, нашето носле е запушено постоянно. Вече пробвахме Стеримар, физ.р-р, Бактробан, а сега ни каза педито да слагам Вит.С в нослето. Засега отпушва нослето, колкото да не се мъчи, но не решава проблема с хремата. Ако чуеш нещо друго сподели моля те.

# 119
  • Sofia, Bulgaria
Добър вечер и от нас Hug
Отговарям на въпросите на Ралка:
1. Не кърмя, но вече сме на 5-кратно хранене, т.е. през 3,5ч. Нощната ни пауза е от 22 до 8-9 сутрин
2. Ползвам Хъгис(май така се пише на бг). Още сме на 3-ка, ама май е време за 4-ка
3. 2 капки
4. Не не слагам
5. Давам сок 2 пъти по 50мл дневно като започнах стандартно с по една лъжичка и всеки ден + една (и само едно уточнение, защото тук много се спори за захранването. Даването на сок и плодови пюрета не е захранване. Захранване означава да смениш един вид ядене с друго т.е. мляко с пюре. Така че ако се ръководим по този принцип май всички сме за късното захранване Laughing)

За статистиката ние вече се обръщаме от гръб по корем. Обратната процедура ни е много сложна и се сърди страхотно като ме няма да му помогна да се завърти Joy

И един въпрос???? Някой ползва ли нагревател за шишета и бурканчета? Ако да какъв и доволни ли сте?

Лека и спокойна вечер  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт