Подаръка за таз година е АВГУСТовската ни дружина!

• 9 732
  • 308
  •   1
Отговори
# 120
  • у нас
Здравейте мацки Hug
vessy78,аз така или иначе съм ти фен,та направо ме включи в партията.Обещавам,че ще се включвам активно в изпълнението на платформата ти(е можеби не по всички точки.........първа ще я пропусна).Виж активно мога да съдействам по втора newsm20.Мога да подпомогна за дарението по трета с капки против колики и торба с капки за нос yesОт точка четвърта,ще се възползвам с удоволствие eat,но особено интересна ми е,точка номер 7 smile3508

1. Да поздравявам всеки именник , рожденик и всички празнуващи, били те и стринки на лелите на чичовците на моите избиратели;
   2. Да използвам знанията си по арабски за да се свържа със сем. Кадафи и да преговарям за освобождаването на мед. ни сестри в Либия:
   3. Да даря 2-та памперса номер3 и 1 нюборн + малко използван крем Гермастан на нуждаещите се в Руанда;
   4. Да покажа щедростта си като за моите празници изпратя на всеки по 1 3-етажна торта и бутилка шампанско директно на Лични, защото като се пусне общ постинг някои лапват почерпките на две, на три, а другите остават с пръст в...уста.Ще сложа край на това.
   5. Да се боря за световен мир със всички средства, позволени ми от форума;
   6. Да докладвам редовно за своето местонахождение, та дори и имената на улиците, по които минавам ще съобщавам.
   7. Да обсъждам редовно мъжете ви, но без да ги крада!
   9.  Да се включвам редовно в така интересното ми обсъждане на домакински уреди и битова техника като въведа тема и за тоалетната хартия, която смятам е важна предпоставка за развитието ни като форум.
това е. изборът е ваш.

smile3534

# 121
Поради предстоящата смяна на педито искам да си сверя часовника и имам няколко въпроса към майките на дундьовци:
1. През колко часа кърмите? Време ли е да увеличим времето от 3 ч. на 3,5 ч., че напоследък сме "на поискване" и е лудница? Вие опитвате ли се да правите 12-часова нощна пауза?

Ралка, не разбрах това с дундьовците само за мъжки род ли се отнася, но и аз като мама на дунда ще се вкюча
Така по 1в. Ние сме на АМ и още сме на 6 хранения на по 2.5- 3 часа.  Паузата ни е от 11:30 -12:00 до към 8:30 - 9:00

2. Каква марка и кой р-р памперси ползвате?
Ползвам "Памперс" 3ка. Мислч, че ше откараме поне още един джъмбо пакет (88бр.) докато минем на 4ка

3. По колко капки Вигантол пиете дневно?
По препоръка на педито давах по 1капка. Но майка ми ме стресна , че е усетила главичата на Дари потна, което било признак за рахит, и почнах да давам по 2 капки.

4. Слагате ли възглавничка за сън вече и каква?
Не, не слагам . Педито ми каза без никакви такива до 6я месец.

5. По каква схема започнахте да давате сокче?
И пак моето педи ми каза, че тък като сме на АМ да започна сокчетата след края на 4ти месец, давайки по лъжичка първия ден (10мл) и всеки следващ ден да увеличавам с по 5мл. Докато стигна 30мл. Да задържа една седмица на 30мл и след това да почна със следващия плод/зеленчук. След като минат тези седмици да смеся два продукта и пак по същата схема. Според доки, това е най - сигурния начин да се установи дали бебока дава някакви реакции на определения плод/зеленчук или комбинация.

И един въпрос???? Някой ползва ли нагревател за шишета и бурканчета? Ако да какъв и доволни ли сте?
Миличка, ползвах нагревателя , който си купи кумата ми. Електрически , мелектрически, пълен въздух под налягане. Работи на принципа на водната баня и чесно казно на котлона става 2 пъти по бързо, а за затоплянето на водата за АМ на бебка ползвам микровето. Установих, че за 23 секунди прави водата с идеалната температура.

Сега за обръщенията към бебка: всичко ми завършва на "иня":  Кокориня, Глезиня, Плезиня. (ех , този испански....). Не липсват и "ситнеж", "бубу" "дребосъчка"

vessy78 , и аз ще гласувам за теб, даже с две ръце. И мъже ще обсъждам даже, ама не изпълниш ли нещо от предизборната си платформа- бунт, преврат и заточение те чакат. И публичен линч с триетажната ти торта Simple Smile Аз съм една малка хайдутка., да видиш ти  Simple Smile

# 122
Ralka Balka, ние все още си се кърмим на 3 часа, понеже ако не си получи манджата на часа Ники става ужасно нервен. Опитах се да бъдем "на поискване", но определено и двамата сме притеснени от този вариант. Иначе още от първия месец спим от 9 до 7 през нощтта. Вигантол давам по 2 капки. Засега няма нужда от възглавници. Сокове също не давам все още. Всъщност, когато реша мисля направо плодово пюре да му дам, понеже е по-добре за коликите.
И ние още не искаме да се обръщаме.....Ужасно много се ядосва, когато го оставя по корем Sick
Пък и май ни натежават дупетата newsm78

# 123
  • София
Добро утро! Ралке Балке и аз да ти отговоря на въпросчетата

1. Ние сме на АМ. Яде различно, но общо взето на 3 часа. Понякога на 2,5 - понякога на 3,5 ч., а нощно време прави пауза между 6 и 8 часа.
2. Ние сме на тройката на Памперс, но имам още 20-на памперса и ще купувам четворка.
3. По 2 капки
4.Да, Калоян спи на възглавница откакто се е родил. Купена е от детски магазин, не по-висока от 1 см. Не виждам причина да не му слагам възглавница, след като аз самата никога няма да заспя без такава.
5. Започнах да давам сок от ябълка, но на четвъртия ден спрях. И сега не смятам да давам, просто минах на плодово пюре, което е много по щадящо корема, отколкото прясно изцедения сок.

# 124
  • София
1. През колко часа кърмите? Време ли е да увеличим времето от 3 ч. на 3,5 ч., че напоследък сме "на поискване" и е лудница? Вие опитвате ли се да правите 12-часова нощна пауза? - Тук не мога да ти помогна с отговора, защото ние сме на поискване и изобщо не знам кой кога яде. Ако правят обаче 12 часова пауза остават само 12 часа за ядене и ако ядат през повече от три часа не остават ли много малко хапвания на брой за деня?
2. Каква марка и кой р-р памперси ползвате? - аз знам че ние сме най-назад с памперсите, но сме доста финни и сме все още на Памперси или Либеро 2-ка. Имам тройка на Памперс, но като гледам скоро няма да минавам на нея.
3. По колко капки Вигантол пиете дневно?  - по една.
4. Слагате ли възглавничка за сън вече и каква? - не все още, но се замислям..
5. По каква схема започнахте да давате сокче?- още не сме почнали.
   Да попитам някой да има проблем със запушено каналче на оченцето на бебчо? Ники от както се роди има този проблем, като понякога се отпушва, но понякога като днес сутринта цялото и оченце е слепнало. Почиствам с преварена вода или лайка, но не помага. Надявах се досега както лекарката каза да го израсте и да се отпуши, но май няма да стане. Ако до шестия месец не се оправи може да се наложи лека манипулация за вкарване на някаква тръбичка за отпушване..

# 125
Деситка, позволи ми да не се съглася с теб  по въпроса за захранването Simple Smile
Захранване е даването на каквато и да е друга храна, различна от мляко. Така например, като даваш сокче или пюре от ябълка, означава, че захранваш с ябълка и я въвеждаш в менюто на бебчо Laughing

Ама Blueeye, за вашата Ния става въпрос, разбира се.  Embarassed

Ние ядем през 3 или 4 часа АМ. През нощта сме с пауза от 8.30 до 6-6.30. С 3-ката на Памперс е Ерик, Вигантола е 2 капки на ден, подариха ни възглавничка бебешка, но не я ползваме, опитах но Ерик сам си я избутва. Сокове не давам, започнах със зеленчукови пюрета преди десетина дена, ядем картоф, морков, тиква, по малко тиквички и карфиол. Ще заместя обеда като навърши 6 месеца сигурно, въпреки че се препоръчва това да не се прави преди годинката.

Чудя се, след зеленчуците дали да въвеждам каши или плодови пюрета  Thinking

Утре е ред на и на моя мъж да празнува Рожден ден, ама тъй като тортите станаха много, пък сме на диета, няма да ви черпя Twisted Evil

# 126
  • София
Да попитам някой да има проблем със запушено каналче на оченцето на бебчо? Ники от както се роди има този проблем, като понякога се отпушва, но понякога като днес сутринта цялото и оченце е слепнало. Почиствам с преварена вода или лайка, но не помага. Надявах се досега както лекарката каза да го израсте и да се отпуши, но май няма да стане. Ако до шестия месец не се оправи може да се наложи лека манипулация за вкарване на някаква тръбичка за отпушване..

Айла, момиченцето на най-добрата ми приятелка беше с такъв проблем. В никакъв случай не се съгласявай на операция. Просто започни да правиш масаж на очето в посока носа. Поне при нейното дете това даде резултат, каналчето се отпуши и се разминаха с операцията. Ако искаш ще я попитам за подробности, как се прави масажът и ще ти пиша Hug

# 127
  • София
  nana77 мерси за отговора. Аз правя такива масажчета, но да си призная не съм много сериозна, явно ще трябва да наблегна на тях. А за операция лекарката спомена ако до шестия месец някъде не се е оправила...

# 128
  • Sofia, Bulgaria
Honey не споря Grinning Казвам само какво пише в дебелите книги на мама Joy А тя е лекар и все ми се струва, че в тях има малка доза истина hahaha

P.S. Абе трябва да послушам мъжа ми и да спра да чета глупости, ама пуста дървена картуна слуша ли някой #Cussing out

# 129
Момичета, ние пак ревем, та се късаме! Tired Самоуспокоявам се, че е период, ама с баткото периода продължи до към годинката  ooooh!
Вече не знам от какво реве- от колики /пак се завърнаха/, от зъби /долният венец неприлично подут/, от нерви...  #Cussing out
Направо ми разказва играта, а покрай мен- и на майка ми и баба ми, които го гледат през деня.  Sick Следобяд сме на ортопед, утре ще докладвам резултати

Айла, спокойно! Ако е от стесненото слъзно каналче нещата бавно но сигурно се подобряват. Нашият батко беше така, след него племенника и племенницата- задължително едното оче имаше гурелче. Бяха ни казали да масажираме, за да се отвори по- лесно каналчето. Предложиха ни да "бръкнат" с някакъв уред, ама аз категорично отказах. С възрастта нещата се пооправят, но при настинка задължително очето гурелясваше. 
На племенничката скоро и разширяваха каналчето /с упойка.../, но да ти кажа, особен ефект нямаше... май споменаха, че каналчето било криво.
Нашето бебе "гуреляса"още на втората седмица. С какпи Тобрекс положението се овладява за един ден.
Ако изобщо съм ти била полезна- съветът ми е- иди на очен лекар и ако действително причината е стеснено каналче- търпение и масажи са ключът към подобрението. Но все пак иди на специалист, да не би да има друга причина за състоянието на бебките.
И малко извън темата... От къде идва "Айла" ? От онази поредица "Деца на земята" ли? /леле, така ли се казваше поредицата? newsm78 Бяха 7-8 книги... изключително интересни.../

# 130
  • София
Хайде и аз да се включа в блиц анкетата!
1.Ядем на 3 часа,като от 22ч до 10ч имаме едно ядене,което обикновено към 6ч,но варира в обсега 4-7ч Laughing
2.Ползвам тройка Либеро и не сменям марката за нищо на света.
3.Давам по 1 капка.
4.Спим без възглавница,не ни позволяват Mr. Green
5.Сокчета пиехме по 50мл сутрин и следобед,но дакото беше болна ги отказа,сега не съм я пробвала пак,но пък папаме пюре като големи хора Sunglasses
Аз само едно не разбрах от платформата на Веси78,какво му е интересното на това да обсъждаме собствените с мъже?! Whistling
Деситка,и мен все ме бъзикат,че много учена се докарвам с това мойто четене,ама и аз не слушам Crossing Arms
Блу,радвам се,че дотук нещата са ок Hug
Лорекса,как е Кари?
Моя покрив се получи,ама явно бисквитите Закуска са по-големи,та незваисимо,че направих повече крем,пак дойде малко малко.Сега е ред на тортата с мюсли и ако Велмар бъде така добра да ми даде рецептата на рибата с маслини  нея ще направя.Демек хорааааааааааааааа скучно ми е в тази мъгла и студ без раходки SickДобре,че Инчето ме развеселя с това,че се е научила да крещи и двете много се забавляваме.Хайде,че се олях Heart Eyes Hug

# 131
  • София
Aila според мен, но ще попитам и моята приятелка, шестия месец е твърде рано, за да се прави операция. Все още бебето расте активно. Доколкото помня нейната дъщеричка беше по-голяма от 6 месеца, когато се оправи каналчето от само себе си. Така че моят съвет е да изчакаш и наистина да даваш по-сериозно с масажите. Hug

# 132
Здравейте  Hug,

Благодаря на всички, които ни честитиха месечинката!

Гледам някакви платформи се пишат вече - обещавам да се информирам по-подробно, ама какво избираме?

Хайде и аз да отговоря на Ралка Балка

1. Кърмим се без режим от самото начало - сега сме на варианта 2 сутрешни кърмения, после 4-5 часа сън, после 4-5 следобедно-вечерни кърмения. Спи от 23.00 до 6-7. Ще пробваме да я научим по-рано да си ляга, че ние заспиваме преди нея. За 12-часова нощна пауза мога само да си мечтая.

2. Памперс 3ка
4. Възглавница още не ползваме - има едни специални с дупки, да не се задушат
5. 6 капки
6. Сокчета не давам - и аз ще почна с пюре, живот и здраве догодина. Четох, че ако свикнат със сладкия вкус на плодовете, по-трудно се примиряват с "безвкусните" зеленчуци. Но това е различно за всяко бебе.

Хи-хи, Бубче и ние яко крещим. Ами какво стана с плановете за групова диета?

Хайде, лек ден!

# 133
Писах, писах и пак изчезна всичко...хайде сега отново. Grinning

1. Ние сме на поискаване и през деня се храним на 3-4-5-6 васа, а през нощта на 2,30-3 часа. И на мен ми се иска една голляяяма нощна пауза, но ще чакам сам да започне да пропуска хапване. Crossing Arms
2. Ползваме Памперс - 3-ка.
3. Вигантола - 2 капки сутрин и 1 следобед, но нея я пропускам.
4. Възглавница не му слагам, а и ние с таткото спим почти без възглавници.
5. Сокчета - не смятам и да му давам,е започнем направо с пюрета.

(honey, бях останала с впечтление, че си за късно захранване или бъркам... newsm78)

emelle, какво е било това празнуване, че 3 дни нямаш сили да пишеш...ще взема и аз да направя този Покрив. Mr. Green

elia_gg , това ми звучи като криза на растежа, която при нас премина за около 1 седмица.

didika , я виж какви бунтарчета се извъдиха нашите зверчета. Grinning И според мен е кърмаческа стачка, но странното е, че той не яде по 6-7 часа и е напълно спокоен. #Crazy За щастие вчера и днес утринта се храни нормално, дано да остане така! Praynig

Netty , вече напълно ме убеди за кошарата...ето, измислихме Коледния подарък от бабите! bowuu

# 134
  • Някъде там...
Добро утро на всички ! Stop

Бебчо заспа сега и аз се възползвах от свободното време:)

Отговарям на въпросите на Ralka_Balka:
1. Кърмя на поискване, или давам АМ през 3 -3.5 часа, някой път и през по- малко време( 2-2.5)или по-дълго(5 часа ако спи).
Нощната пауза е от 21 до към 6, но в 6 яде в сънено състояние и пак заспива до към 9-10.

2. Ползвам Памперс 3-ка. Но вчера взех да пробвам и Molfix 3-ка. Абе полвала съм почти всички марки, но винаги се връщам пак на Памперс.

3. Пием по 5 капки Вигантол, защото лекарката ни каза , че ни била меки главичката, а и последния месец наддаде скокообразно-1.540кг(двойно повече от преди това)

4. Не . Не слагам възглавничка.

5. Ами по никаква схема не съм давала сокове, т.к. започнах да му правя , но нещо много време ми отнема за 20 мл. сок и няма кой да ме чака Simple Smile Минах направо на пюрета-по 3-4 лъжички. Засега само кайсията му харесващ

И ние все още не се обръщаме, нещо му натежава д-то Mr. Green
Най-накрая ни мина ревливия период Hug

Като сте почнали да пишете за мъже дайте да направим и папка в снимката "Нашите мъже" Mr. Green Той моя мъж ви чете редовно , даже двечки много го кефат Mr. Green

Айде милички до после , ще оправя малко  и излизаме , че  днес ще е слънчево като вчера Hug
Приятни разходки! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт