Подаръка за таз година е АВГУСТовската ни дружина!

• 9 726
  • 308
  •   1
Отговори
# 135
Eй, както се оплаквах, че няма изгледи да се обърнем скоро, тази сутрин Ерик взе, че ме изненада и цели три пъти подред се обърна от корем на гръб, че чак и се надупи. Успях и филмче да снимам с телефона за таткото. Много беше смешен по голо дупе  Laughing

Аз да поясня, че съм за златната среда по въпроса за захранването, чета различните теории и си заимствам оттук оттам принципи. За мен си реших да не чакам шестия месец и започнах в края на четвъртия със зеленчуци. Прескочих соковете. Разбира се, това е до дете. Ако беше отказал лъжичката, нямаше да го карам насила. Вече сме само на адапте и в този случай дори препоръчват захранването мъничко да избърза в сравнение с при кърмените бебета.

За отслабването, аз вече започнах  Sunglasses

В това лошо време, много съжалявам, че не познавам лично някоя от вас, за да си ходим на гости с бебоците  Sad

Лек ден на всички!

# 136
Aila, и ние имахме проблеми със слъзните каналчета. Непрекъснато се триехме с физиологичен р-р, правехме масажи и капех едни капки-Фуситалмик. Питай твоята педиатърка за тях. На нас ни помогнаха  bouquet

# 137
  • варненка от София
Хайде и аз да дам отговорите си:
1. Кърмим се на 3 - 3.5 часа. Много съм горда, че от 4 дена спрях да дохранвам с АМ и сме изцяло на кърма. Иначе вечер яде последно в 22:00 и сутрин се буди различно от 5:30 до към 7:30, но най-често папка в 6.
2. След като Памперс видях, че изобщо не държат сухо дупенцето, а постоянно беше мокра и ги махнах, Либерото ни пропускаха през крачолките и от 2 месеца сме на Хъгис (Хъгис се казва, просто защото идва от английското hug, прегръдка)
Оня ден взех вече 4-ката на Хъгис, днес ще до-употребим 3-ката и минаваме на следващия номер.
3. Пием по 6 капки Вигантол, 3 сутрин и 3 вечер. Много ни е олесяла теменцето отзад, което било признак на рахит, а и също растем с бързи темпове.
4. сложих възглавничка от комплекта, който бяхме купили чаршафи, само я разгладих с ютията и тя стана сплескана, все едно съм навила пелена.
5. Със сокчетата започнах на 3 навършени месеца. Давам по 20 мл дневно - 10 сутрин и 10 след обяд. Като навърши 4 месеца ще увелича дажбата на 40 мл дневно и съответно по 20 сутрин и 20 следобед. Започнах с ябълка, след седмица въведох морков и след още седмица круша. За сега това са плодовете и не смятам да въвеждам нови. Пюрета и каши смятам да започна на 5 месеца и половина, като първо съм планирала оризова безмлечна каша. Смятам да захраня с готови пюрета за около 2 седмици и после ще започна аз да си й готвя. Като марка пюрета съм се насочила към Хип, Гербер и евентуално Нестле. От Ганчев много лоши отзиви чувам от захранилилите вече мами около мен и за това и не смятам да се пробвам с тях.

bubcheto15  ако търсиш вдъхновение за готвене влез в Готварския подфорум, аз там намирам много добри идеи, а още може да пробваш и тук http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=52.0

Аз да питам вече мамите, които са от Младост и са подавали молба за прословутите 200 лв, къде го направиха това, къде се намира тази служба есграон? Като си идваме в София Декември, смятам и това да свърша, но не знам къде да отида, да не се лутам много. И още, само акта за раждане на детето ли трябва, че да знам какви документи да си взема от Варна.

Хайде стига, че прекалих.

# 138
Мами хайде сядайте на масата  Party

Днес милото ме догонва по годинки има рожден ден  newsm53

Хайде да наливам

Подготвила съм се за всички, нали съм мила и добра  smile3534

Кои бяха мамите на диетка??? Ето мами това е за вас:
 - ниско калорично  Wink

А коя е свалила повече от преди??? Ето и на вас )
 - току виж сте качили някое келце  ppp

Ха да ви е сладко!  smile3503

# 139
  • Някъде там...
Вал е  ми с тази почерпка кво мога да кажа Laughing А тези, които кърмят от всичко ще опитат Mr. Green
Да ти е живо и здраво мъжлето и да ви слуша много с Али  bouquet  bouquet  bouquet

# 140
И сега на питанката да отговоря Wink

1. През колко часа кърмите? Време ли е да увеличим времето от 3 ч. на 3,5 ч., че напоследък сме "на поискване" и е лудница? Вие опитвате ли се да правите 12-часова нощна пауза?

- Аз съм на АМ, храня през 3-4 часа , но това беба сама си го определи - аз не и налагам нищо, тя си решава кога е гладна и кога не Simple Smile

2. Каква марка и кой р-р памперси ползвате?

- Дупето ни е слабичко още и сме на от 5-8 кг. - ползваме Либеро  Peace

3. По колко капки Вигантол пиете дневно?

- Педи каза по 1, но сега в студеното сама започнах по 2 да давам.

4. Слагате ли възглавничка за сън вече и каква?

- Не, не слагам и не мисля поне до годинката Wink

5. По каква схема започнахте да давате сокче?

- Още не давам нищо, ще изчакам да навърши 5 месеца и не мисля да започвам със сок, ами или с оризова каша или с плодово пюренце - все още чета по въпроса  Crazy

п.п. MimSss, браво бе душко, че се сети Simple Smile - яжте сега ви се е паднало   Wink  и мооогоо благодаря!!!

# 141
  • София
Вал,ама ни заби всички с този банкет.Явно татито е много заслужил,да ти е виж и здрав и послушен  bouquet
Марулка,ЕСГРАОН се намира в Младост 3,на светофара след Патиланци,в общината точно срещу 25та поликлиника,а молбата се подава в Младост 2,в една детска градина,която е адски забутана и не знам какво точно знаеш като ориентир,за да ти я обясня.Ама ако искаш ще ти дам телефон,като дойдеш да извърша едно добро дело и да ти помогна Party

# 142
  • варненка от София
Вал,ама ни заби всички с този банкет.Явно татито е много заслужил,да ти е виж и здрав и послушен  bouquet
Марулка,ЕСГРАОН се намира в Младост 3,на светофара след Патиланци,в общината точно срещу 25та поликлиника,а молбата се подава в Младост 2,в една детска градина,която е адски забутана и не знам какво точно знаеш като ориентир,за да ти я обясня.Ама ако искаш ще ти дам телефон,като дойдеш да извърша едно добро дело и да ти помогна Party

Кажи къде е тази детска, аз съм завършила 39-то и Младост 2 ми е познато до болка. Само да питам първо отивам в Общината и после в детската, така ли? А за телефони супер, ще се радвам да се видим на младостка почва след около месец. Хем да запознаем мадамките, хем и ние да се запознем. В кой блок си в Младост, аз съм в 436?

val_stef, желая много здраве на твойто момче, много обич и късмет, да сте заедно и да се обичате мноооооого години!
  bouquet

# 143
  • София
  Момичета много ви благодаря за отговорите за каналчето. Поуспокоих се и ще поизчакам повечко. За капките Тобрекс и на нас ни ги изписа в началото по телефона!!!, но те са по - скоро при конюктивит, а явно случая не е такъв. Той е силно заразен, а другата мадама досега да беше прихванала сто пъти. Освен това лекарството като прочетох се препоръчва чак след три годишна възраст, така че въпреки че слагах малко се отказах.
   elia_gg  да точно от тази поредица ми е ника. Тя ми е любима и даже и в момента си я препрочитам. Незнам вече колко пъти се е случвало. Можеше и студентка да не вляза някога че само тях четях и не ми оставаше време за училище  Wink Книгите са девет, скоро излязоха и още две нови. На мен ми липсва осма от старите и убивам за нея  #2gunfire
   По принцип обожавам да чета, но сега почти не ми остава време. Харесвам всякаква литература, но напоследък съм основно на фантастика  Simple Smile Така че ако има и други мами които са фенове на фантастиката да споделят  Simple Smile

# 144
  • София
Убедих се, че преносимата кошарка е добра покупка. Мерси.
gabi32, съжалявам за кучето ти, нашето беше много болно, докато бях бременна и пред нас стоеше въпроса дали да го приспим или не, но след месец мъки почина само.
Ралка,
1.Кърмя на поискване, през 2, 3, 4 часа. Не налагам нощни паузи, когато е спокоен, сам прави пауза от 6-7 часа.
2.Pampers, номер 4
3.по 2 капки
4.още не слагам възглавничка, мисля от 5 месец да започна и да е тази
5.не давам сокче
За обръщането много помогнаха упражненията на Блу.  bouquet
Вал...  cheers да ти жив и здрав и много да ви слуша.

# 145
   По принцип обожавам да чета, но сега почти не ми остава време. Харесвам всякаква литература, но напоследък съм основно на фантастика  Simple Smile Така че ако има и други мами които са фенове на фантастиката да споделят  Simple Smile

Офф и на мен така ми се хваща книга... ама няма време. Само вечер преди да заспя успавам да прочета една две страници и откъртвам. Моя мъж е луд на тема фантастика и фентъзи. Има почти всичко. Сега чете поредната на Пратчет от "Света на диска" и когато го осавя с малката го чувам да се хили, отивам (щото си мисля че дребосъчка се прави на маймунка) а то.. хили се на книгата. Аз трудно чета нещо толкова нереално... предпочитам Гришъм, Куельо(тивиално , но ме кефи), Маркес...

# 146
  • София
предпочитам Гришъм, Куельо(тивиално , но ме кефи), Маркес...
Голям съмишленик си намери за Куельо и Маркес, да знаеш Peace Party

# 147
Момичета, благодаря за отговорите. За памперсите сериозно се притесних, та ние сме на път да израстем №4. Ние ли сме най-голямото дупе във форума?

Вал_Стеф, мерси за почерпката. Да ти е жив и здрав мъжа!

# 148
  • В ЛЮтеницата
Поради предстоящата смяна на педито искам да си сверя часовника и имам няколко въпроса към майките на дундьовци:
1. През колко часа кърмите? Време ли е да увеличим времето от 3 ч. на 3,5 ч., че напоследък сме "на поискване" и е лудница? Вие опитвате ли се да правите 12-часова нощна пауза?
2. Каква марка и кой р-р памперси ползвате?
3. По колко капки Вигантол пиете дневно?
4. Слагате ли възглавничка за сън вече и каква?
5. По каква схема започнахте да давате сокче?

1. Лора е на АМ и яде на около 3 часа. Аз се опитвам да правя много неща  Embarassed, но не й с детето - като е гладно ще яде! Ако са минали поне 6-7 часа от последното хранене и детето се събуди - му правя храна и то я изяжда за норматив, а то само си отлага следващото хранене за след още 5-6 часа.
2. Памперс 3. Чакам Лора да стане 7 кг и минаваме на 4 номер.
3. Аз не пия изобщо  Laughing, а на Лора давам по 2 капки.
4. Не, даже не съм се замисляла, защото аз спя без възглавница.
5. Не давам и не мисля да давам сокчета. Схемата на Honey за захранване е ОК (Honey, ма много ми е кеф да те цитирам!Я, ми ела на гости да се запознаем!)

Ralka Balka, а  сега един въпрос от мен:
Какво общо има марката и размера на памперса с избора на доктор????
Val_Stef като сервираш мръвките в тези хубави празни чинии  Laughing и сядам на масата! Да ти жив и здрав мъж ти и всички дни да са ви празници!

# 149
Здравейте момичета,три дни отсътвах и сега немога да смогна да Ви прочета! Joy Joy Joy
Да Ви се похваля,че си изкарах страхотно и най-после успях да се наспя newsm62/абе друго си е при мама/,а и със столчето за кола се справих,ама тя моята "шушка" през цялото пътуване спа,така че общо взето нямах грижи Peace
Val_Stef страхотна почерпка -да ти е жив и здрав мъжа и все така да те СЛУША!  newsm10.
Honey и аз уж съм на диета,ама нищо немога да сваля,я казвай твойта /може и да ми подейства/  Laughing Laughing Laughing
Ralka -Balka ние се храним през 3 часа с АМ,ползваме 3 на "Памперс",пием по 4 капки "Вигантол",защото главичката ни е мека,а и доста се изпотяваме при храненето. Възглавница слагаме още от 20 ден,защото тя след като се задави и лекарите казаха да спи на по-високо.Не съм давала никакви сокове,смятам направо с пюре да започна,че от соковете имаме проблем със стомахчето.
Обърквация честито ти кученце и отново поздравления за прекрасната темичка Hug
Хайде спирам,че стана доста дълго,вече съм си в къщи и ще пиша по-често!    love001
P.S. Забравих да Ви се похваля,че и аз от вчера си имам вече цикъл /след едногодишна пауза сега пак свиквам с превръзките и общото неразположение/ Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт