Домакини 82/ Лятото ни чака

• 54 910
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • при късмета
Ние се прибрахме. Доста работа отметнахме днес. Нали се хванахме стени да бутаме, та горната е почти свалена. Утре може би ще я довършим. Долната ще е по-лесно, че първо е по-ниска, второ е само четворки, а горе има и малко единици. Мъжа ми докато се занимаваше със стената, аз пръсках с някакъв прапарат, който ми дадоха в агроаптека, да уморя този малинак. Да видим дали ще ми се получи. И малините, които са из целия двор и павит, пръсках на воля. Оставих малко покрай едната ограда де, стана ми съвестно, даже няколко пръчки бяха вързали. Твърдо реших, наесен влиза трактор и оре дълбоко, че колкото и да изсъхнат, корените иначе нямат вадене.
После помагах с изнасянето на тухлите. Взех стълбите да втория етаж, не знам колко пъти. Не, че са кой знае колко, обаче ме разбиват. Надявам се обаче до 2-3 седмици да може да се преспива горе.
И божура дето толкова го чакам, ще е бял. Другаде цъфтят отдавна, но е на сянка и още пъпка. Има само още 1, още по-малка. Намерих и земна ябълка, гулия. Пуснах снимката в една група и ме ориентираха какво е. Прочетох, било ядливо като картоф, обаче ще го махам, че ще ми удоши люляка, ставало над 2 м. високо.
Ангелче, хубаво, че не си тръгнала щом не си се оправила

Редактирам се, че забравих да похваля комшията. Поливал ми е трите корена и половина домати и дините и пъпешите, без да му казвам излишно. Валял е порой горе, за съвсем малко е обърнало на град и каза, че е било слаба работа, та всичко е оцеляло. Магданоза ми е тръгнал, ама копъра доста по-слабо. А дините и пъпешите ми се струва, че няма да поникнат. Калинка ме инструктира, че се сеят на 1 май и месец след това трябва да оплевя. Да, ама и да са излезли, в което се съмнявам де, изобщо не се различават от тревата. Оставих всичко, не беше много, та да не заминат и те, ако са покарали. Сложих оборска тор, а после разбрах, че тя привлича сляпо куче, та може и да не излязат изобщо. А и май ги зарових по-дълбоко отколкото трябва. Абе ще си проличи, семена имам още, ако не стане тази година, ще пробвам догодина.

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 20:06 от ма ко

# 151
  • в сърцата на децата <3
Последни новини от мен

Вече съм в болница... Рязко се влоших следобед и "кандисах" да минем през лекар. Бяха категорични, че без хоспитализация няма да мина. Та дано поне не лежа много, че вариантите са от три до седем дни...

# 152
snow_angel бързо възстановяване.
ма ко добре дошла в отбора.
Гулията не само че става голяма ами и се разсажда от обелка. Ако искаш да я премахнеш, трябва да си упорита.
И аз се надявам до края на месеца да си върнем мебелите по местата. Сега всичко е изнесено и утре ще слагаме латекса в стаята на единия младеж. Само тази стая има врата и  докато се шпаклова и шкури е единствената, в която ще е чисто.
Колкото до малините, нашите са на се места по оградата, на съседа на едната от общите ни огради. Могат да се контролират( правим го), но си изисква всяка година време.

# 153
  • при късмета
Ангелче, добре се подреди, още вчера Съмрфи ти каза, че е по-добре в болница, за вливки. Дано бързо се повлияеш и минеш с по-малък престой. Рапортувай често, да знаем как си Hug
Джейми, те се контролират, ама ако се поддържат. Вадихме корени дебели колкото китката ми, а на височина бяха метри. Щом бяха уморили 3 дебели дървета и паднаха като изрязахме храсталака, а на земята изобщо не личеше, че там е имало дебело дърво, смятай за какво говоря. Тези, които оставих по-лесно ще се контролират, ако режеш като презреят плодовете и като поникне ново, ако не ти трябва там е лесно да го прекъснеш, като е тънък корена. Ама те са из целя двор, не мога да ги оставя, няма да има свястна трева.
И една роза се е разпространила и сега избиват, като махнахме по-агресивното. Още не знам каква е, няма пъпки и само 2 са големи, другите са миниатюрни храстчета. А може и да са садени, ама много хаотично и в нищото. На 10км. от там, вече всички рози цъфтят.
А гулията ще гледам да изкопая. Те са грудки и лесно излизат, днес извадих едно барабар с грудката с ръка. А и са точно до циментираната площадка отпред, а ние ще продължаваме около 3 метра, та под бетона няма как да пораснат

# 154
  • Fort Worth, TX
Добър ден от мен!Цяла ситрин скубя трева.Направо мускулна имам.Сега ще пръжна едни картофи и рибни хапки и отварям бирата.Ръждясах с това кафе.Другата седмица съм на зъбар и ми писна вече.Трябва да ми вадят зъби, ама искат да ме нокаутират тотално.Аз пък не съм съгласна и накрая ще ги извадя като св прибера в България.Приятна ви вечер.
Смърф,радвам се за татко ти че е по-добре.
Ангелче, оправяй се!

# 155
Ангелче голяма прегръдка от мен! Лягай и почивай - сега ти се е паднало! Бързо оздравяване!

# 156
Ох, бе, Ангелче! Важното е да се оправиш, явно си е сериозно!

В Пловдивска болница ли си? Сега съм в Пловдив при свекърите, искаш ли утре да мина нещо да ти донеса/купя? Няма да ми е проблем преди да си тръгнем за София. Имаме и разни познати лекари тук.

Татко остава стабилен, според лекарите. Напредва с малки стъпки!

# 157
Смърфи Kissing Heart

# 158
  • Fort Worth, TX
Дами искате ли да се видим на по бира като се прибера август?

# 159
Дами искате ли да се видим на по бира като се прибера август?

Ти пък! Само на по бира ли? 😜

# 160
Аз и Мария без мезе и десерт няма да дойдем LaughingLaughingLaughing

# 161
  • при късмета
А който не пие бира, може ли да дойде Joy
Смърфи, радвам се за баща ти

# 162
Ангелче, пази сега леглото и почивай. Скоро ще си пушка.
Смърфи, радвам се малките стъпки при татко ти.
Лейди, ти как си?
Приятелката ми от Америка е тук, та си погукахме тази вечер. Кога ли ще се напием....
Креми, аз свърших с тревата вчера. От днес чистя тревата около плочките на тротоара и подкастрям бръшляна. Вижда му се края. Иначе и малини поимвам в градината, френско грозде- 2 вида и 2 корена ягоди за красота(цветовете им не връзват плод).

# 163
Аз съм много добре LaughingLaughingLaughing Още съм жива, пък и учудих рехабилитаторката с движенията на дясната ръка. Тя не очаквала да имам такова възстановяване, но пък е спокойна, че ще се справя и с лявата.
Тази операция беше много по-лека - няма премахнати мускули и лимфи.
Иначе самочувствието ми страда, но пък ходих да си напазарувам рокли и блузи за новата визия LaughingLaughingLaughing

# 164
  • Fort Worth, TX
А който не пие бира, може ли да дойде Joy
Смърфи, радвам се за баща ти
Разбира се.Аз ще пия заради теб и всички, които не пият😀

Общи условия

Активация на акаунт