Къде да заведем децата на 1 юни?

  • 2 185
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 153
Първи юни – Денят на детето – е празник на добротата, на широките усмивки и на щастливия детски смях. В този необичаен ден небето изглежда по-синьо, тревата – по-зелена, а слънцето сякаш грее по-силно. Повечето родители намират време, за да зарадват децата си и да посетят с тях развлекателните мероприятия, организирани специално за тях – весели, пъстри, красиви, с интересни програми и вълнуващи атракции.
 
Ако още не сте решили къде да заведете децата си на 1 юни, може да разгледате тазгодишните предложения.

София


Кашонвил: „Светът, за който мечтая“ –  Горна Баня, 10.00 ч.
На 1 юни, Деня на детето, ви каним, деца и родители, да изградим от картон, кашони, кутии, пластмасови опаковки, плат, капачки – всичко рециклируемо, което имате, макет на света, за който мечтаем.
https://sofia.plays.bg/events/view/13924/01/Jun/Wed/2022

В света на изследователите – парк „Гео Милев“, 10.00 ч.
На най-празничния ден за всяко дете ви каним на незабравимо приключение в парк „Гео Милев“, където ще имаме игри, музика, забавления и много подаръци и награди за всички малки изследователи! Елате!
https://sofia.plays.bg/events/view/13897/01/Jun/Wed/2022

Детско книжно парти – парк НДК, 11.00 ч.
Очакват ви:
- Викторина с награди
- Ваучери за отстъпка за детските книжки
- Лакомства
- Диджей и популярни детски песни
https://sofia.plays.bg/events/view/13928/01/Jun/Wed/2022

Празник в Детски екостационар “Бели брези” , 11.00 ч.
Програмата включва интересна презентация за дървесните и лечебни растения, които се срещат в планината, лесовъдски игри, работилница за деца с естествени материали, старт на новия сезон на „Библиотеки в планината“– съвместна инициатива на ДПП „Витоша“ и Столична библиотека, игри, забавления и безплатни посещения на Музея на мечката и Музея на совите.
https://sofia.plays.bg/events/view/13910/01/Jun/Wed/2022

Ден на детето – стадион „Бенковски“, 12.00  – 18.00 ч.
Игри, награди, скара, песни, забавления за всички
https://sofia.plays.bg/events/view/13917/01/Jun/Wed/2022

Прегръдки с Никоела Иванова – Сцена на културната програма, парка пред НДК, 15.00 ч.
Няма по-подходяща дата за среща на живо с автора на най-запомнящите се и топли ПРЕГРЪДКИ! Никоела Иванова сама ще ви разкаже защо "Приказките с поука" са безценен дар за всяка детска библиотека.
https://sofia.plays.bg/events/view/13947/01/Jun/Wed/2022

Героите на SUPER TOONS – София Ринг Мол, 16.00 ч.
Телевизия Super Toons и Sofia Ring Mall те канят на едно незабравимо приключение за Деня на детето.
Забавления, игри и много интересни награди. Запознай се на живо с Маша и Мечока, Смърфовете и още много други любими герои. А за финал, най-големите късметлии ще полетят с балон.
https://sofia.plays.bg/events/view/13860/01/Jun/Wed/2022

Прегръдка за „Нашите деца“ – Закрита лятна сцена, Борисова градина, 17.00 ч.
Клоуните Коко и Мъри са подготвили за най-любознателните фокуси, викторини, балонно шоу и забавна клоунада.
Певицата Алфаела Круела ще представи най-любимите детски песни и заедно с най-активните ще организира музикална детскотека.
Арт кътове около сцената ще съберат любителите на изкуството. В специален Фотокорнер ще заснемем най-широките усмивки, които сте способни да покажете.
Партньори: Столична община, The Human Safety Net, Дженерали Застраховане, Компас ЕООД, Савини Джелато ЕООД.
https://sofia.plays.bg/events/view/13920/01/Jun/Wed/2022

Quartal-ен театър за Ден на детето – Quartal Food Park, 17.30 ч.
Заповядайте, за да отпразнуваме заедно празника на всичките ни малки съкварталци с любезното съдействие на „Театър в картини”, които ще ни преведат през забавния свят на „Малката лисица Гон”.
https://sofia.plays.bg/events/view/13899/01/Jun/Wed/2022

Детски празник – парк „Дружба“, 18.00 ч.
Забавни игри, танци, рисунки на лица и фокуси, подготви район „Искър“ за най-малките по повод Международния ден на детето – 1 юни! На празника децата ще имат възможност да гледат и кукленото представление „Кой покори слънцето“ от Цвете Янева от Арт-студио "Камбана".
Освен децата, поканени са и техните родители, баби и дядовци… защото Първи юни е празник на всички, които носят детското в себе си!
https://sofia.plays.bg/events/view/13919/01/Jun/Wed/2022

Ден на детето с незабравим куклен театър – парк „Младост 3“, 18.00 ч.
Водещ на събитието, където ще има много игри, награди и забавления ще бъде инфлуенсърът Калина Кузманова.
Децата ще имат възможността да се насладят на уникален куклен театър - "Аладин и вълшебната лампа" с автор Димитър Тодоров.
https://sofia.plays.bg/events/view/13918/01/Jun/Wed/2022

Детски празник – „Джъмбо плаза“, 10.00 ч.
Отпразнуване на Деня, посветен на децата, с приложни ателиета с морска тематика, организирани от театър „Сириус“ към ОКИ ДК „Красно село“ на територията на най-големият търговски комплекс в страната „Джъмбо плаза“.
Линк


Пловдив

10:00 ч. – 13:00 ч. Цар Симеоновата градина /Виенски Павилион и алеята на фонтан Деметра/

Община Пловдив и Национална гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив канят пловдивските деца на арт ателие на открито! Всички, които се включат, ще получат на място красиви керамични фигури, които ще могат да изрисуват с бои, осигурени от организаторите, под вещите насоки на учениците от училището. Разбира се, всеки, който се включи, ще вземе творението си за спомен от празника. Ще има и още забавни изненади на място!

10:30 ч. и 11:45 ч. – „Кученцето, което не можеше да лае“, Държавен куклен театър – Пловдив

Спектакълът има номинация за Награда ИКАР 2021 в категория „Най-добър куклен спекаткъл“; номинация за Награда ИКАР 2021 в категория „Постижение в кукленото изкуство“ за композитора Иван Гърбачев; номинация за Награда Пловдив 2020 в категория „Произведение на изкуството, предназначено за деца“.

10:00 ч., 13:00 ч. и 16:00 ч. Регионален етнографски музей – Пловдив е подготвил забавни занимания, с които децата да отпразнуват техния прекрасен празник. Ще имат и възможност да разберат повече за историята на музея и къщата, в която се помещава, по време на трите безплатни беседи за деца, които ще се проведат от 10:00 ч., 13:00 ч. и 16:00 ч. Записването за беседите става с предварителна заявка на тел.: 032/625 654.
Входът за деца до 14 години ще бъде безплатен и всички малчугани ще си тръгнат с подарък.

17:00 ч. – 19:30 ч. Пл. „Стефан Стамболов“ №1 /до Община Пловдив/ Празничен концерт с игри и подаръци от „Катра ФМ“
За поредна година пловдивското радио „КАТРА ФМ“ не изневерява на традицията и ще зарадва малки и големи с грандиозно празненство по случай Деня на детето! На първи юни от 17:30 часа на площада пред Община Пловдив всеки, запазил детската искрица в себе си, има възможност да подари незабравим старт на лятото на своя малчуган!
Щур купон с много игри, награди, песни и танци – това може да очакват  малките пакостници. В края на празненството „Вълшебно лято“ уморените герои ще похапнат парче от най-голямата торта кейк Кълекшън в Пловдив. За забавата и доброто настроение на малчуганите ще се погрижат ветераните в тази област и водещи в „КАТРА ФМ“ – Кака ПЕТЯ и Кака ЕДИТ.

Още събития за Деня на детето в Пловдив


Варна

09:30 – Детски кът, Морската градина – Конкурс за най-добра детска рисунка на тема: „Нарисувай своя европейски дом” организират във Варна по случай 1 юни. Събитието ще се проведе в Детския кът в Морската градина от 9.30 часа и в него могат да участват всички деца на възраст до 12 г. Рисунките ще се публикуват в специален уебсайт, в който всеки ще може да гласува за своя фаворит. Авторът на рисунката, събрала най-много гласове, ще получи голямата награда – модерен таблет.

10:00 – Ден на отворените врати във Зоопарк – Варна по случай Международния ден на детето. В празничния концерт ще участват балет „Мелади“, фолклорна формация „Ритъм“, клуб по рокендрол „Денс Стар“ и вокална група „Весели щурчета“. Зоопарка, Морската градина

10:30 – Читалище „П.Р.Славейков”, Владиславово – Цветно сладоледено парти с куклен театър ще радва малчуганите от Владиславово, на техния празник 1 юни. Децата ще преживеят щастливи мигове с героите на „Уолт Дисни”.

10:30 – Търговски център „Фулмакс“ – Спортен празник за деца от всички възрасти. Мястото, избрано за провеждане на спорните състезания е паркозоната на Търговски център „Фулмакс“. Скачане с чували, дърпане на въже и още много изненади и награди очакват всички деца.

11:00 – Сцена "Раковина" –  Забавно детско шоу с участието на театрална трупа „Трик -Трак” ще се проведе на сцена „Раковина” в Морската градина. По време на празника ще оживеят приказни герои, а децата ще участват в развлекателни игри.

Програмата на Варна Мол ЕАД:
На 1 юни, в 18 часа в централното фоайе на партерен етаж ще започне забавно тържество с много награди и изненади и главни герои – Малкият Мук и Аладин, талантливи деца артисти, певци и танцьори.
В рамките на първоюнското тържество ще се проведе детски конкурс за лице на Мол Варна, по време на който малките претенденти – момичета и момчета, ще трябва да се представят с песен, танц или стихотворение по избор. За повече информация посетете сайта на Варна Мол ЕАД.

Програмата на Grand Mall:
Първи юни с Мимо Шоу! От 14 часа до 18 часа можете да се възползвате от безплатни рисунки на лице и да получите фигура от балон, специално направена от екипа на Мимо! От 17 часа лично Мимо ще застане на сцената, за да поздрави най-малките си почитатели за Международния ден на детето!

Център по халотерапия Варна:
 На 01.06 Център по халотерапия ще подари  безплатна процедура за деца. За повече информация и записвания: https://www.halotherapy.center/treatments

Делфинариум Варна:
Специално представление за 01.06 с делфини. За повече информация посетете сайта на Делфинариума- http://dolphinariumvarna.bg/

Още събития във Варна


А вие къде и как ще отбележите празника с вашите деца?

Ако разполагате с информация за интересни събития в чест на Деня на детето във вашето населено място, моля, споделете я в темата.

Нека помогнем да изгреят повече слънчеви усмивки в този специален за децата ни ден!

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 08:50 от Редактор*

# 1
  • София
  • Мнения: 6 404
В Декатлон също има събития по градове и магазини, вечерно време са, съобразени за работещи родители. Simple Smile Инфо има в блога им: https://blog.decathlon.bg/kids_day_decathlon16/ - сайтът зарежда кофти, трябва да се скролне надолу.

Също, по традиция, зоопарка в София е с безплатен вход за празника. https://www.facebook.com/zoosf/
Обаче, блъсканицата е голяма (миналата година и мъжа ми и детето се върнаха разочаровани).

Общи условия

Активация на акаунт