Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 129
  • 764
  •   3
Отговори
# 630
Микомакс се пие на 3-я, 4-я ден от започване на антибиотичното лечение.
Благодаря

# 631
Здравейте! От днес съм с лек сърбеж и зачервяване външно, правя три месечен курс с папилокеър гел, на половината съм вече, за раничка, и сега не знам как да процедирам… След лечението ли чак с папилокеър лекар или прекъсване да направя, ще има ли ефект, гъбички ли са сега това.. А ще пътувам в чужбина и не ми се иска да съм с дискомфорт… напръсках вулвоваги спрей външно на зачервяването.. ако някой се е сблъсквал с нещо подобно..

# 632
  • някъде тук
Здравейте,от два месесеца се боря гъбички в червата кандида нон албиканс,минах един курс с Микомакс ,но гадовете си стоят и ми причиняват безброй неразположения. Моля някой ако се е справил да пише.Днес пуснах фецес с антимикограма да се види с какво да се лекува

# 633
Лекува се според причинителя и антимикограмата.
Моите бяха Тропикалис, а после някакъв странен щам - Кефир 🤪, и двата щама чувствителни към флуконазол. Лекувах ги с дълги курсове Дифлукан и пробиотици, но да чукна на дърво, отървах се. После ми бяха завишени чернодробните ензими, но след 30 Дифлукана за 1 година, нормално. Следете и това. Сега са ми отново в норма.

# 634
  • някъде тук
Mila1331 какви симптоми имахте?

# 635
Бела, отговарям тук, защото може да е полезно и за други.
Имах ужасно разстройство с много неприятна миризма. Също така и сърбеж в областта на ануса.
След лечението симтомите отшумяха, но периодично през няколко месеца се връщаха, тъй че си пусках отново фецес и пак излизаха гадините. Общо се лекувах 3 пъти в рамките на година, докато ги преборя.
Но имай предвид, че при мен това е в резултат от многобройни АБ и непрекъснато пиене на инхибитори на протонната помпа, тъй като съм с ГЕРБ. Засега поддържам форма, въпреки че продължавам с ИПП, но пия непрекъснато почти и пробиотици.
Ох, да, и ужасни газове. Между другото - отпусна ли се да ям сладко - пак почва да ми се разбутват червата, та затова е крайно непрепоръчително да се яде такова. Знам колко е трудно без него, аз в ПМС просто не мога да се сдържа, но спазвай диета поне докато не се излекуваш.

# 636
  • някъде тук
И при мен започна с ужасно разтройство,газове и болки в корема.Аз обаче докато се усетя да пусна фецес мина един месец.Лекувах ги един месец след това с Микомакс ,обаче не са се повлияли моите са кандида нон албиканс.Та сега пуснах антимикограма чакам днес да излезе да видим с какво ще ги лекуваме .Лошото е че имам световъртеж и замайване което незнам дали се дължи на гъбите😔

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 08:46 от Бела*

# 637
Едва ли е от гъбите.
А аз лично пих Дифлукан първо по схема 1-4-7-11 ден, оправих се за известно време и след 2 месеца - пак. Тогава направих дълъг курс - 14 Дифлукан, след което 3 месеца без проблем, пак се появиха гъбите, хайде още 1 курс 1-4-7-11, точно тогава се разболях от ангина и се наложи да пия 2 АБ за 1 месец, пак с тях Дифлукан, тъй че след цялото това време се оправих.
Много са упорити, но виж какъв точно щам са и на какво се влияят. Може да са резистентни към Флуконазол, което е активната съставка на Микомакс и Дифлукан.

# 638
Здравейте! Някой ако има нужда от Гинуфилус, мога да му изпратя. Запасила съм се с повечко количество и няма да мога да ги използвам всичките. Срок на годност 2025г.

# 639
Здравейте! Някой ако има нужда от Гинуфилус, мога да му изпратя. Запасила съм се с повечко количество и няма да мога да ги използвам всичките. Срок на годност 2025г.

Продавате ли го

# 640
Здравейте! Вагинални ли са и каква е цената?

# 641
Здравейте, за съжаление пак се записвам тук.  На микробиология излезе резултата по-долу. В интернет намирам много малко информация по темата. Някой да е минал през Saccharomyces cerevisiae? Нямам никакви оплаквания, изследването беше профилактично.

# 642
Здравейте момичета .
Пуснах микробиология преди няколко дни и днес си получих резултатите.  Нямам кандида ... но ми откриха масово STREPTOCOCCUS Agalactiae от група Б ...
Това по полов път ли се предава ? Означава ли че и мъжа ми има същата бактерия и двамата ще трябва да се лекуваме ? Пуснаха ми и ангибиограма за да се види на кой антибиотик са чувствителни  ..

# 643
Здравейте,нормалнонли е след 1 ва вагинална глобула Залаин да получа още по-голям сърбеж. Ползвах глобула ,крем Залаин и 1 ва таблетка Микомакс.

# 644
  • гр.Пловдив
Здравейте,нормалнонли е след 1 ва вагинална глобула Залаин да получа още по-голям сърбеж. Ползвах глобула ,крем Залаин и 1 ва таблетка Микомакс.

Не е нормално,на мен ми се е случвало с Полижинакс ,звъннах на док и ми каза да го спра щом имам сърбеж и ми изписа друго

Общи условия

Активация на акаунт