Случи ми се нещо странно XXVI

• 87 416
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
На руски е със сръбски субтитри,но се надявам да го разберете и да  ви е интересно.
Незнам дали е подходящата тема, но...
https://www.facebook.com/reel/370027238585686?extid=chYV2B&fs=e

# 316
  • Пловдив
Леле защо толкова късно откривам тези теми?
Искам са ви споделя нещо по-конкретно от шантавите ми истории и да попитам дали някой го е виждаш също. Знаете повече от веднъж случайности няма!
Така.
Вкъщи си имаме 1-2 дружелюбни духчета. Нормални неща изчезват предмети - появяват се на други места, играем си на криеница. Телевизора сам се включва и изключва. Абе нищо лошо. Моля ги понякога за съвети - получавам ги. Много са дружелюбни, предполагам старите собственици на апартамента.
Обаачеее..
през януари 2018 няколко месеца преди майка ми да почине тогава бях решила да легна да спя при нея в спалнята в родния ми дом, погледнах  през прозореца забелязах една бяло-прозрачна неправилно кръгла фигура, която абсолютно не може да се обърка с прожектор, летяща торбичка или всичко, което мозъка ми можеше да роди. Стоеше на едно място, леко вибрираше и направи няколко резки движения. Както и да е, викам аз съвсем превъртях. После гледах гледах гледах  и така и не го видях повече. На 13 Май 2018 майка ми почина. Как да ви обясня - тежка много тежка загуба! 40 дни преди да навърша 18г. От тогава ми е ангел- пазител… от такива ситуации ме е спасявала.. леле чак не ми се е вярвало. Странно или не аз на погребението повтарях “ това не е край, това е само начало” без адекватно да осъзнавах какво говоря. И така годините отлетяха. Вече съм на 22г. Родом съм от Стара Загора, но живея в Пловдив, в тукашна болница всъшност си отиде мама. Нещо ме дръпна към този град и се влюбих. 3 дни преди 1 пандемия се нанесох в Пловдив. Вече 2 години по-късно имам с приятеля си собствено жилище, искаме семейство. И сега вече малко почва кринджа дето ме обърква.
Още първия месец, в който пробвахме за бебе се получи и по изчисления правя - струвам точната дата на зачеване е 13.05.2022. (Дано тука не са критичките от съседния форум за бебета дето ми твърдяха, че не съм можело да усщеам кога кво що… ма как да им обясниш на женичките, че съм със свръх развита интуиция и усещам всичко с душата и тялото си. Се тая. )
Някъде преди месец обаче приятеля ми излиза на терасата за една цигара и ме извика, важно било. Поглеждам нагоре и какво да видя СЪЩАТА СВЕТЛИНКА КАТО ОТ 2018, обаче този път бяха 2. Едната просто стоеше, а другата пак така едни шантави движения. Аз с цялата радост на света ги поздравих, взех да махам да се кефя и тоя моя селяндур се изряза мощтно и те милите изчезнаха няколко секунди след като го навиках. Чак го накарах да им се извини 😀 По това време вече знаех, че съм бременна и с душата си усетих, че май това ми бяха бъдещите дечица или поне едното от тях. Чудяя сее виждали ли сте нещо подобно и възможно ли е наистина това да са ми познати души дошли да ни видят? Ще се радвам да не съм единствената луда, че първия път никй не повярва, ама втория бяхме двамата с ММ ! 😀 ще се радвам да споделите мнение!

# 317
Wizard222, аз разказвах нещо подобно в миналата тема към края,копирам го в скрит текст. Няколко коментара след това  си открих и записа и качих още снимки там.

Скрит текст:
   Напомнихте ми и на мен за нещо подобно, но не съм го видяла на живо и не е свързано с появата на бебе в него момент.

След като почина дядо ми (февруари 2019) баба ми тотално се промени и отчая.Те си бяха неразделни, от деца заедно...тя пред нас уж се държеше, обаче знаех,че много тъжи и не може да преживее загубата му. Остана и сама в къщата на село.Там дворовете са големи и понеже е в края на селото,пуснахме интернет и сложихме камери.Притеснявахме се да не влезе някой и да я изплаши.
Една нощ получавам сигнал за движение .Обикновено това бяха котки,но този път не...
Едно кълбо светлина,което ту ставаше малко,ту голямо.Отдалечаваше се и се приближаваше до прозореца сякаш иска да влезе в къщата, а не може. Придобиваше и странна форма точно в него момент.В останалото време си беше кълбо.
Гледах го в реално време и бях в шок.Продължи около 3-4 минути.Събудих и мъжа ми да го види.Случвало се  е да има мушички, паячета и др. буболечки пред камерата през нощта, но това нямаше нищо общо с тях.Помислих си дали това не е дядо, който идва да навести баба.Шест месеца по-късно баба почина.Факт,че аз  забременях, но 2м след нейната смърт.

Записа го имах изтеглен някъде,но не го открих в момента. Имам само екранна  снимка и ще я приложа в скрит текст.

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 18:51 от Red*rose

# 318
Аз си спомних за друга странна случка -усилване на телевизор и радио.
Както си стоя и изведнъж звука "гръмва", няколко пъти ми се случи, нищо плашещо, намалих си след това.
Бях прочела като обяснение, че е възможно хлебарка да е влязла в ел уреда и тя да е създала проблема.
Факт е, че тогава имахме такива....

# 319
Ако около вас има съседи със същия вид дистанционно, може да ви командва тв то.

# 320
  • Пловдив
Wizard222, аз разказвах нещо подобно в миналата тема към края,копирам го в скрит текст. Няколко коментара след това  си открих и записа и качих още снимки там.

Скрит текст:
   Напомнихте ми и на мен за нещо подобно, но не съм го видяла на живо и не е свързано с появата на бебе в него момент.

След като почина дядо ми (февруари 2019) баба ми тотално се промени и отчая.Те си бяха неразделни, от деца заедно...тя пред нас уж се държеше, обаче знаех,че много тъжи и не може да преживее загубата му. Остана и сама в къщата на село.Там дворовете са големи и понеже е в края на селото,пуснахме интернет и сложихме камери.Притеснявахме се да не влезе някой и да я изплаши.
Една нощ получавам сигнал за движение .Обикновено това бяха котки,но този път не...
Едно кълбо светлина….

Олелее ти направо ме смрази. Да, доста сходно е, предполагам от камерата дава такъв контраст. Явно правилно съм се насочила. Чудя се дали е възможно това да са майка ми и бъдещото ми дете. Усетих веднага, че са добри. Даже мислихме с ММ и викам бе да не са това нашите духчета, ама те не са много по показността, обичат по друг начин да се закачат с нас. Все гледам на там, пак нищо не виждам. В интерес на истината откакто забременях сънувах майка ми не повече от 2 пъти, обаче не по типичните начини. Обиновенно всеки път я сънувам все по-млада и здрава от предния, обикновенно от нейната емоция се водя дали съм на прав път в живота. Сънищата ми обаче завършват с осъзнаване, че е сън, а в реалността я няма. Или зверски рев защо ме е излъгала, че е мъртва. После се събуджам. Обаче в тая бременност сънищата ми станаха тооооолкова реални, че аз чак мога да мисля в тях. Абсолютно все едно реалността- чувстваш , мислиш, усещаш.  Примерно ей се сънувах за едно дело дето водя и много ме мъчи вътрешно. В съня си супер реално стоях до адвоката, помислих си “брей най-накрая се е подстригал” и му казах честита прическа..знам, че е чест симптом при бременните. Обаче мама се появява като имам най-много нужда от нея, като се чувствам много сама и след това винаги много ясно си спомням съня. Обачеее тези последните 2 по време на бееменноста ми то едни магливи, единия даже не знам какъв е бил само знам, че МОЖЕ БИ беше с нея. Втория вървяхме и ме пита какво мислиш, че ще е бебето и в секундата, в която осъзнах, че е тя и вървя с нея - изчезна съня. Странно много странно. Много силно се надявам бебчето като се роди и поотрасне да си ми изкочи с някоя кринджава история от сорта на “ мамо с баба те гледахме как правиш еди си какво с еди си коя рокля” до тогава предположения само дали сега са двете. Вие как мислите, възможно ли е ?

# 321
Wizard222, потърси книгата Спомени от Рая. Мисля че ще ти бъде интересна.
Лека бременност!

# 322
Здравейте, чета ви отдавна и реших и аз нещо да споделя в сънувах нещо странно Grinning. Всъщност имам 2 истории ,едната сън другата истинска случка . Единият ми дядо някъде през 60те когато е бил мъж в силите си и с разума си точно по Великден отишъл да нагледа лозето и твърдял след това ,че видял Господ . Какво е видял не знам ,лично аз не мисля да е така ама ще ми е интересно да чуя други мнения . Само да вмъкна ,че в онези времена той не разказал на много хора за тази случка . Та дядо нагледал лозето което било към края на селото при житните полета и тръгнал към вкъщи. Точно когато навлязъл в равнината където няма ни храст ни дърво въобще никъде нямало къде да се скриеш коня противно на неговите усилия спрял и не искал да тръгне а кучето което бил взел със себе си почнало яко да лае  някъде в далечината и тогава дядо забелязал някакъв мъж изцяло облечен в бяло с някаква тояга в ръка да върви към тях но бил доста далеч .Дядо разгледал коня а ония вече така се виждал в далечината по ясно кучето вече било готово да се затича и съобразителния ми дядо го вързал за каруцата да не се закача с човека и продължил да се опитва да разбере ама нищо и хоп ето го тоя на около стотина метра вече се задава. Лъскав в бяло с някакви лъскави накити и бил с нещо като кърпа на главата като тези на индийците и бил някакъв такъв брадат ,смугъл човек и с наближаването вече много близо и видял нацупена ядосана физиономия .Тогава дядо по принцип безстрашен човек се объзил защото тоя имал много странен вид за ония времена и то в българско село и отстъпил назад хванал коня за опашката които и без туй бил неспокоен и нашия набързо се качил и завъртял каруцата и завъртайки я видял че мъжът го няма а би трябвало вече да е много близо до него 10-15метра) .По принцип има поверие ,че ако има дух около теб и дръпнеш опашка на животно той изчезва .Съзнавайки ,ясно че са на място където тоя човек не може да изчезне ей така ,просто голо голямо пространство дядо запрепускал заобиколил от другата страна селото и се прибрал с мръсна газ .От цялата история дядо се вайкал после че вързал кучето за каруцата и тъй като едва ли не с мръсна газ се махнал от онова място кучето вързано за препускащата яко каруца  дало фира .Това беше истинската история ,по-късно или утре ще разкажа и страшния сън

# 323
  • В.Търново
На руски е със сръбски субтитри,но се надявам да го разберете и да  ви е интересно.
Няма нищо на този линк.

# 324
  • София
Няма нищо на този линк.
Клип на руски, тази притча
http://www.pravoslavieto.com/docs/dvete_bebeta.htm

# 325
Това е много хубава притча, трябва да я разпечатам на майка ми - заклетата атеистка. Присмива се на сестра си, че всеки ден ходи на църква, но се ужасява от срещата със смъртта, до степен, че не се говори на тая тем, включително и че не успях да и запаля любопитството за вероятността за живот след смъртта.

# 326
Не знам какво е видял дядото, но едва ли е бил Господ. В историята се казва, че е бил намръщен и сърдит, какъв е тоя Господ? За сърдене и мръщене си има хора.

# 327
Вчера при Гала, Теньо Гогов разказваше такива истории, но не слушах внимателно, че работех нещо. Едната беше за едни хора, които отивали с кола до някакъв манастир. По пътя са качили в колата две баби, облечени в черно, които са започнали да наричат някои неща в колата. По едно време са изявили желание да слязат насред път. Когато хората са пристигнали в манастира, по някое време са попитали за бабите, дали вече са пристигнали. Игуменът е отговорил, че знае за кои баби говори, но те са починали преди няколко години. Някои от наричанията са започнали да се сбъдват. Чела съм и други подобни истории, в които се материализират починали хора. Предполагам, че и историята, описана по-нагоре е нещо подобно.

# 328
После човек как да качи баби в колата си? Simple Smile

# 329
Ще качва само мацки.

Общи условия

Активация на акаунт