Незнам дали е подходящата тема, но...
https://www.facebook.com/reel/370027238585686?extid=chYV2B&fs=e

. Всъщност имам 2 истории ,едната сън другата истинска случка . Единият ми дядо някъде през 60те когато е бил мъж в силите си и с разума си точно по Великден отишъл да нагледа лозето и твърдял след това ,че видял Господ . Какво е видял не знам ,лично аз не мисля да е така ама ще ми е интересно да чуя други мнения . Само да вмъкна ,че в онези времена той не разказал на много хора за тази случка . Та дядо нагледал лозето което било към края на селото при житните полета и тръгнал към вкъщи. Точно когато навлязъл в равнината където няма ни храст ни дърво въобще никъде нямало къде да се скриеш коня противно на неговите усилия спрял и не искал да тръгне а кучето което бил взел със себе си почнало яко да лае някъде в далечината и тогава дядо забелязал някакъв мъж изцяло облечен в бяло с някаква тояга в ръка да върви към тях но бил доста далеч .Дядо разгледал коня а ония вече така се виждал в далечината по ясно кучето вече било готово да се затича и съобразителния ми дядо го вързал за каруцата да не се закача с човека и продължил да се опитва да разбере ама нищо и хоп ето го тоя на около стотина метра вече се задава. Лъскав в бяло с някакви лъскави накити и бил с нещо като кърпа на главата като тези на индийците и бил някакъв такъв брадат ,смугъл човек и с наближаването вече много близо и видял нацупена ядосана физиономия .Тогава дядо по принцип безстрашен човек се объзил защото тоя имал много странен вид за ония времена и то в българско село и отстъпил назад хванал коня за опашката които и без туй бил неспокоен и нашия набързо се качил и завъртял каруцата и завъртайки я видял че мъжът го няма а би трябвало вече да е много близо до него 10-15метра) .По принцип има поверие ,че ако има дух около теб и дръпнеш опашка на животно той изчезва .Съзнавайки ,ясно че са на място където тоя човек не може да изчезне ей така ,просто голо голямо пространство дядо запрепускал заобиколил от другата страна селото и се прибрал с мръсна газ .От цялата история дядо се вайкал после че вързал кучето за каруцата и тъй като едва ли не с мръсна газ се махнал от онова място кучето вързано за препускащата яко каруца дало фира .Това беше истинската история ,по-късно или утре ще разкажа и страшния сън