Нашите цветя - обща тема 16

• 36 609
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Едно самотно коренче фунийки имам, което расте много бавно и нещо му яде листенцата. За цвят изобщо не мога да говоря. Има си опора, по която да се катери и увива, но нещо не му е комфортно.

# 586
Щипалките са хищници, по-скоро имаш друг вредител, който гризе листата, а щипалките ядат него. При мен се завъдиха щипалки, когато имаше много листни въшки.

# 587
Софт, разтваря се в концентрация 4 до 7 ml на литър вода. Новият неузрял прираст на някои растения може да прояви чувствителност към разтвора.Употреба: Бутилката с маслото се потапя в топла вода до втечняването му. Отсипва се необходимото количество и се разбърква добре със същото количество препарат за миене на съдове. Към получения разтвор се долива топла вода до достигане на желаната концентрация.
Мързи ме да снимам, но вече и двете хибита са с по 2-3-4 отворени цвята на ден. Жалко че за ден заминават.
На мен пък ми изгоряха листата на стефанотиса и с всеки изминал ден стават по зле Cry

# 588
Магни, това на стефанотиса от жегите ли е? Имаш ли представа? Абсолютно по същия начин жълтеят листа на дипладенията ми. А е само 30-32 градуса на балкона Confused

# 589
Аз бих го изрязала от тези повредени листа.
А как да се изхранва без листа, макар и повредени, докато израснат нови?

Това Стефанотис растение много ми хареса. Ще си го поръчам за следващият ми празник (иначе мъжът ми ми купува цветя от бензиностанцията Imp).

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 13:52 от мама-ени

# 590
Буба, не жълтеят ами направи побеляват. Форума много променя цветовете. И да, от жегите е. Директното слънце ги изгаря така. Не е само моят. На дипладениите пък покафеняват ( като на мушкатата). Но аз нямам никаква възможност за друго по сенчесто място. Поне бързо расте и до късната есен ще е удвоил обема си. Тогава ще го орежя и напролет пак.

Забравих да покажа бебето олеандър

# 591
Срещу слънце - метни отгоре платно тензух. Аз така адаптирам растенията, когато ги изнасям през май.
А чувствителните по принцип стоят под чадър. Към 11 го разтваряме най-късно

Ще видя като се прибера сега как е всичко. 7 дена не бях у дома. Но мъжо полива много усърдно цялата джунгла Simple Smile

# 592
Моят жълт хибискус не знам какъв сорт е, но цветът който показах преди няколко дни още седи.

Розовата дипладения си остана такава ярка.

Не ги държа дипладениите на пряко слънце аз. На южен балкон, но пада сянка отгоре им.

Два часа къпах цветя, поливах, торих и пощих. Пресадих портокала, защото съм го сложила в саксия пет пъти по- голяма от корените му. Сигурно затова не върви. Измих корените, смених пръстта, посадих в подходящ размер саксия, сложих тор за цитруси и го изкарах на пълно слънце. Надявам се да влезе във форма.

Стефанотиса го държа в банята под вертикален прозорец. Имаме скос там. Много е светло постоянно, но директно слънце пече само сутрин. И понеже е и влажно помещение, много добре се развива. Вади нови листа, надявам се и на нови цветове. И марантата я държа в банята на същото място. Уж била бавно растящо растение и много рядко цъфтяла, а това са две мини растения купени преди месец. Вече отрязох три цвята и нов се подава. Съветват да се махат цветовете.
Ще я къпя сега и нея.

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 18:04 от Анонимен

# 593
Много красиво жълто е хибито. Това  ли е орязаният от миналата година, Софт? Аз не съм срещала сорт да не увяхват скорострелно. Затова искам да има много пъпки.

Искам да държа отворени чадърите, но риска да излетят е огромен. Ветровито е островчето, а от четвъртия етаж е изключително опасно. Веднъж е падал от порив пред очите ми и имах огромен късмет да няма счупени саксии. Или главата ми - бях под него Simple Smile Тензух докато се климатизират да, но за цяло лято нещо не съм ок.
В крайна сметка каквото оцелее. Аз не отглеждам цветята заради самите цветя, а защото искам зеленина на покрива. Ако условията не са подходящи за даден вид, оставам без него. Вътре също не ги искам. Особено градинските. Благодаря, момичета, зная че се опитвате да помогнете. Мариета, дано са добре цветята ти след обгрижването от твоя мъж. Моят дори не знае къде е лейката Simple Smile

# 594
Много красиво жълто е хибито. Това  ли е орязаният от миналата година, Софт? Аз не съм срещала сорт да не увяхват скорострелно. Затова искам да има много пъпки.

Това е едното от орязаните. През есента го купих с много цветове е пъпки, дето се оплаквах, че се начупиха част от тях в колата. Другото по спомен беше с еднодневни цветове. Ще го видим и него, само дето още пъпките му почти не напредват. Жълтото има много и почнаха бързо да се уголемяват.

# 595
Едно бебе клематис, което купих полу умряло от Лидъл април месец и беше около 10 см, много добре се разви, че даже цъфна тази година и му търсих подпорка, към 70 см е вече Heart

# 596
  • София
Натуся, големият бамбук в саксия ли е? Колко е голяма?
В големи цандъци ,ето такива https://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZwcmFrdGlrZ … 0NTE3NDMlNUUlN0M=,но друг цвят

poppy-fairy,дадоха ни няколко коренища(големия),а малкия купен от Лидъл.

Natt***, имам го от миналото лято,презимува успешно в София.Това което е високо са таз годишни издънки.Така изглеждаше края на февруари

Предполагам,че издържа не жегите.Всехме го от един човек в Ст.Загора.Бамбука расте в двора и никой не се грижи за него.И аз не го торя.

# 597
Здравейте ,някой тук отглежда ли си Дърво н а Живота  ?
Засилих се да разсаждам моето , отделих няколко мънички ,но нямат хубави коренчета - какво д аги правя ,да ги сложа ли първо във вода за няколко седмици или да ги засея директно ?

И друго - големите да ги  поизрежа ли да оформят хубава корона или не е нужно ?

# 598
  • София
Засилих се да разсаждам моето , отделих няколко мънички ,но нямат хубави коренчета - какво д аги правя ,да ги сложа ли първо във вода за няколко седмици или да ги засея директно ?

Малките може директно в почвата.
Аз не бих ги рязала и оформяла  короната им. Ако искаш повече да се разклонят, може малко от  връхчетата да отчупиш.

# 599

Малките може директно в почвата.
Аз не бих ги рязала и оформяла  короната им. Ако искаш повече да се разклонят, може малко от  връхчетата да отчупиш.

благодаря за отговора Simple Smile
някой ми каза  , че всяко стръкче е хубаво да е самО в саксията , за да се развива , ако са повече , не вървяли хубаво , така ли е

Общи условия

Активация на акаунт