С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 567
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
Разсъждаваш от позицията на детето, а аз разсъждавам от позицията на майка ти, с която вероятно сме на близка възраст (на 50 съм). Сигурна съм, че майка ти иска да ти помогне, както аз самата бих направила всичко по силите си, за да помогна на моите деца, ако имат нужда. Но ти забравяш, че майка ти има мъж и свой живот. Казваш, че не я караш насила, но всъщност, я изнудваш емоционално, защото ти самата имаш очаквания за помощ само към нея. Как мислиш, дали си отправила същите очаквания към мъжа си, който, междувпрочем, е баща на това дете? Не е нужно да отговаряш на мен. Отговори на себе си. Ти очакваш майка ти да пренебрегне мъжа си заради теб. Ти очакваш мъжът на майка ти да приеме в дома си тежко болно дете, което не му е никакво. Човешко е да го направят, но не са длъжни, а ти не разбираш това и продължаваш да очакваш и да изискваш. А и те са хора и не по-малко от теб имат право на собствения си живот.

# 271
Собственик ли си на жилището, в което живеете? Ако не си, да не останете двете жени с двете деца на улицата. Мъжа ти на думи може да не и обърне гръб, но на дела не ти помага и за собствените си деца.

Не не съм собственик.

# 272
А майка ти има ли някакъв друг имот, освен този , в който живее и доколкото разбирам и е преписан от настоящия и мъж?
Ако няма много се замисли над това, което ти пишем. Да не стане така, че двете да сте на улицата, барабар с малко дете и дете с увреждания. Тогава всички тези проблеми с бабата ще ти се сторят песен. С най-добри чувства ти го казвам.
Освен това пишеш, че не я караш на сила. Но предлагаш ли и да си прибереш детето и тя да прецени как да постъпва със свекърва си и с мъжа си? И стои ли изобщо тази опция пред теб?
Замисляш ли се какво ще правиш, ако утре майка ти не може да ти отглежда детето?

# 273
А майка ти има ли някакъв друг имот, освен този , в който живее и доколкото разбирам и е преписан от настоящия и мъж?
Ако няма много се замисли над това, което ти пишем. Да не стане така, че двете да сте на улицата, барабар с малко дете и дете с увреждания. Тогава всички тези проблеми с бабата ще ти се сторят песен. С най-добри чувства ти го казвам.
Освен това пишеш, че не я караш на сила. Но предлагаш ли и да си прибереш детето и тя да прецени как да постъпва със свекърва си и с мъжа си? И стои ли изобщо тази опция пред теб?
Замисляш ли се какво ще правиш, ако утре майка ти не може да ти отглежда детето?
Да казали сме си като тръгне на ясла малкото и си го взимаме. Няма друг имот , по- точно съм се замисляла, че ще трябва един ден да гледам майка си.

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 17:50 от ryova

# 274
Много сложен казус. Според мен най- вероятното развитие е майка ти да се грижи и за свекървата. Вие просто не и оставяте друг изход. Дано да се справи,но ще и бъде много тежко. Колко време остава докато малкото тръгне на ясла?

# 275
Много сложен казус. Според мен най- вероятното развитие е майка ти да се грижи и за свекървата. Вие просто не и оставяте друг изход. Дано да се справи,но ще и бъде много тежко. Колко време остава докато малкото тръгне на ясла?

Майка не иска да гледа свекърва си. Септември го пускам, но до тогава може да се случи най-лошото, от което майка се страхува, ако продължава да бяга бабата дали ще се завърне невредима и мъжа и да не я обвини, тя не може да я следи постоянно . А и той не вярва на майка ми, той слуша неговата майка.

# 276
Добре, ти не разбираш ли, че това е проблем между майка ти и нейния мъж и ти нямаш място там? В момента всички сте притиснали майка ти до стената. Как пък на един не му стана жал за нея?! ОК, на теб не ти е лесно с дете с увреждания. А дали на нея ѝ е лесно, притискана от една страна от дъщеря си, а от друга - от мъжа си?

# 277

Майка не иска да гледа свекърва си. Септември го пускам, но до тогава може да се случи най-лошото, от което майка се страхува, ако продължава да бяга бабата дали ще се завърне невредима и мъжа и да не я обвини, тя не може да я следи постоянно . А и той не вярва на майка ми, той слуша неговата майка.

Ако не иска, ще каже на мъжа си, нали така. Просто ще откаже, не иска и не може да се справи.
Според тебе може ли да откаже, или не?

# 278
Добре, ти не разбираш ли, че това е проблем между майка ти и нейния мъж и ти нямаш място там? В момента всички сте притиснали майка ти до стената. Как пък на един не му стана жал за нея?! ОК, на теб не ти е лесно с дете с увреждания. А дали на нея ѝ е лесно, притискана от една страна от дъщеря си, а от друга - от мъжа си?
Може да нямам място, но майка на мен звъни да ме пита, плачеше аз не съм чужд човек тя ми е майка , Вие как си мислите, че не ми пука, ако беше така изобщо за какво да пиша тук и да ви занимавам. Аз не я притискам с нищо и никога не и е тежало детето, тежи и свекървата, която влиза сега в тях.

# 279
Свекърва и не може да влезе у тях без нейно съгласие,  защо плаче на тебе а не на мъжа си?

# 280
не и е тежало детето
Преди да спра да пиша по този казус, защото няма смисъл, ще ти кажа само, не си на три годинки, за да пишеш, че и да си вярваш на глупостта, която съм цитирала. То, вярно на чужд гръб и 100 тояги са малко.

# 281

Ако не иска, ще каже на мъжа си, нали така. Просто ще откаже, не иска и не може да се справи.
Отказва му да, и какво от това ще я настанят и въпреки отказа пак ще и сменя памперсите и ще и чисти нали? И какво да прави къде да отиде тая баба на улицата ??? От сутринта докато се върне сина на бабата и тя се е изходила майка да я остави така ли , нали това беше целта да искарат ТЕЛК и да има ЛА да не се занимава майка , но синовете отказват.

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 19:30 от ryova

# 282
  • София
Всъщност, не. Няма да сменя памперси и да й чисти, ако не иска. Но това вероятно ще има цена.

Гледам, че Уиш е написала всичко, което исках и ти удобно не го виждаш.
Наистина ли не ти е поне неудобно от майка ти? Гледа дете, което е твое и на мъжа ти задължение.

# 283

Отказва му да, и какво от това ще я настанят и въпреки отказа пак ще и сменя памперсите и ще и чисти нали?

Само ако иска. Майка ти е възрастен и дееспособен човек. Може би има съображения, които я карат да не отказва на мъжа си. Ти не можеш да се месиш между тях, нито да накараш мъжа и да не води майка си, само тя може.

Ти можеш, евентуално да я вземеш при себе си с детето, или ако тя предпочита да остане при мъжа си, да вземеш само детето.
Аз разбирам, че майка ти предпочита да гледа детето, обича го, то и е кръв, ЛА му е, нагодили са си ежедневието, но нали септември и без това предвиждаш да го вземеш.

# 284
Всъщност, не. Няма да сменя памперси и да й чисти, ако не иска. Но това вероятно ще има цена.

Гледам, че Уиш е написала всичко, което исках и ти удобно не го виждаш.
Наистина ли не ти е поне неудобно от майка ти? Гледа дете, което е твое и на мъжа ти задължение.

Явно нищо не сте разбрала, няма значение .... не се занимавайте повече със случая , извинявам се че ви натоварих всеки си има проблеми малки, големи, болезнени и т.н. да си ги решава както може ! Лека вечер и благодаря все пак за вниманието всяка ваша дума ще ми е от помощ , не само към Вас го казвам milenaka, а към всички . Лека и спокойна и пак Благодаря Ви!

Общи условия

Активация на акаунт