С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 585
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
Все по-трудно ви съчувствам. Пак казвам майка ви трябва да реши как ще постъпи. Готова ли е да откаже на мъжа си, с риск да  се разделят след това. Зависима ли е от него финансово, в негово жилище ли живее?  Готова ли е да се раздели с него и да гледа само внучето си? Има ли къде да го гледа и ще се справя ли сама?
Не е длъжна да гледа свекърва си и може да откаже.
Бабата най-вероятно е с деменция, не ви е никаква, но е много грозно да я наричате луда, особено като майка на дете с увреждания.

# 226
Няма нужда да те насочваме към група за подпомагане на хора с болни възрастни членове на семейство. Това е проблем изцяло между майка ти и нейния съпруг. Ти нямаш място там. Твоят проблем е как да уредиш живота си с двете деца, които имаш. Наясно съм, че за теб е голямо улеснение детето с увреждане да се отглежда от майка ти, но да повторя, това няма как да продължава вечно. В твой и на детето интерес е да намериш най-добрия за вас начин да живеете заедно. Мъжът ти, т.е. бащата на детето какво предлага по-този въпрос? Можеш ли да разчиташ на него за гледането на двете деца?

# 227
  • Бургас
Вече няма домове за такива деца, деинституционализирани са. Има дневни центрове, повечето с дневна или полудневна грижа, но остават в семейството. Авторката да се консултира със социалните.

# 228
Адашке, кротко. Не я наричат, ако е такава. Отклонение си има бабата. Това ,че голямото дете има там училище е основен въпрос дали да остане там.Ако няма как при майката  и да ходи на училище, нужно е особено много за него.
 В крайна сметка, разбрах ,че майка  и на авторката е в своя си дом, който не му изнася , на палатка с бабата. И тя да прецени важен ли е този мъж толкова ,като я товари с проблемите си, . Възможно ли е да я гледат заедно с него ,не сама,  и защо не иска лекари осведетелстване, лечение за тази жена, възможно да е поправимо в някакви граници.

# 229
Няма как да принудите съпруга на бабата и братята му да направят това, което искате.

# 230
Аз имам дете с увреждане. Напуснах работа и си го гледам 24ч. Преди да се случи това правихме оити за второ дете. Когато видях какво е положението прецених, че ако се  получи и успея да износя бременността въпреки обгрижването на детето с физическо увеждане няма да бъда добър родител за едно от двете деца и прекратих опитите за второ дете. Съжалявам не мога да вляза в положение на питащата и не мисля че е правилно детето с увреждане да се пробута на отглеждане при бабата и да бъде лишено от майчина обич и грижа.
От там нататък по същия начин стои въпроса със свекървата. Тя е отговорност на синовете и майката не е длъжна да я обгрижва. Между другото ЛА е на трудов договор за 8ч. т. е. пълен раб. ден и ако се обърне към социалните/общината като работодател, че й пречат да си изпълнява задълженията по договора може би ще й предложат помощ с някакъв социален патронаж за бабата.
Наистина втората бременност беше по- тежка от първата, но сега си имаме здраво дете и болното един ден няма да е само дай боже да са живи и здрави и двете за напред. Аз не съм го пробутала това е грубо, дадох го временно, и да майка ми е ЛА  и аз също съм била . Питах социалните за Дом или ЛА на бабата и двата варианта са невъзможни. За Дом , защото ако е държавен може да влезе единствено с нейно съгласие ( на бабата), а тя ще отрече, за ЛА пак не става, защото е нужен ТЕЛК за целта, а такъв няма и не искат да извадят "нали е здрава, макар че е на памперс". А детето ще си го взема въпрос на време е!

# 231
Боряна, ако обичаш да не ми даваш уклон как да пиша!
Авторката има проблем със своето дете, да прецени как да подреди живата си с двете деца, да намери училище на детето си близо до тях и да го гледа. А не сега майка и, а след години-другото дете.
А свекървата е проблем на други хора, които постъпват точно като нея. Най-трудно е на майка и, на която всички възлагат задачи.

# 232
Все по-трудно ви съчувствам. Пак казвам майка ви трябва да реши как ще постъпи. Готова ли е да откаже на мъжа си, с риск да  се разделят след това. Зависима ли е от него финансово, в негово жилище ли живее?  Готова ли е да се раздели с него и да гледа само внучето си? Има ли къде да го гледа и ще се справя ли сама?
Не е длъжна да гледа свекърва си и може да откаже.
Бабата най-вероятно е с деменция, не ви е никаква, но е много грозно да я наричате луда, особено като майка на дете с увреждания.
Никъде не съм казала, че я наричам луда , не сте ме разбрали. Напротив опитах се да ги вразомя синовете и да се погрижат за здравето и начина на положените грижи на бабата.

# 233
Синовете на свекървата на майка ти няма да признаят, че майка им е болна. Така им е по-лесно. Те са мъже, предполагам на 50+ г., и така са възпитани, че жените се грижат за възрастните и болните и няма мърдане. Знам, че мъжете на потребителките в темата не са такива, но аз съм се сблъскавала с подобно поведение и то при съвсем нормални хора.  Същото е и отношението към децата и хората с увреждания - да се дадат в дом и да се реши въпроса.

# 234
За мен има съществена разлика между това ЛА да помага в дома на детето, при семейството му и ЛА и детето да живеят в друг дом, а сем. на детето да идва на гости веднъж или два пъти на месец.
Социалния патронаж не е ЛА, а човек който отива да помага и без ТЕЛК.
Свекърва ми няма ТЕЛК, няма заболяване, но е на 80+ год. и наскоро разбрах че ползва такава услуга - соц. патронаж.

# 235
Няма нужда да те насочваме към група за подпомагане на хора с болни възрастни членове на семейство. Това е проблем изцяло между майка ти и нейния съпруг. Ти нямаш място там. Твоят проблем е как да уредиш живота си с двете деца, които имаш. Наясно съм, че за теб е голямо улеснение детето с увреждане да се отглежда от майка ти, но да повторя, това няма как да продължава вечно. В твой и на детето интерес е да намериш най-добрия за вас начин да живеете заедно. Мъжът ти, т.е. бащата на детето какво предлага по-този въпрос? Можеш ли да разчиташ на него за гледането на двете деца?
Това не е улеснение нищо не ми е лесно, не мъжа ми не е от грижовните мъже за него грижата е да изведе детето и да се боричкат , не го храни, не го преоблича не го къпе , всичко си върша сама както е било при првото така е и при второто, мислех че ще се поотрака малко с второто но уви.

# 236
Аз повтарям и потретвам, майка ти трябва да си изясни докъде може да помогне, иска ли, и ако не е в пълното право да откаже, дори и с риск да развали отношенията с мъжа си( ако е готова на това). Доколкото разбирам бабата е дементна и има нужда от доста наблюдение, а не е просто на легло и да има нужда от готвене, пазаруване и чистене.
Явно проблемите и на майката и на дъщерята са с един и същи тип съпрузи. Те двете са длъжни да гледат деца, баби, болни или здрави, а мъжете да си щракат с пръсти.

# 237
Аз чета, чета и не разбирам тук къде е проблемът със свекървата.

# 238
Аз чета, чета и не разбирам тук къде е проблемът със свекървата.

Свекървата на бабата е дементна и се нуждае от грижи.

# 239
Цитирам ти пак ето това:

За мен има съществена разлика между това ЛА да помага в дома на детето, при семейството му и ЛА и детето да живеят в друг дом, а сем. на детето да идва на гости веднъж или два пъти на месец.

Ако майка ти живее в твоя град и детето е при теб, тя може да идва през деня като личен асистент у вас, което и е работа (ако получава пари за това) и по този няма да има възможност да гледа бабата. Иначе в момента се получава следното: Майка ти гледа детето ти. Мъжът й си мисли: "Жена ми гледа вече внучето, вкъщи си е по цял ден, може да гледа и майка ми. Колко му е, където един, там и двама." Затова всички я натискат да гледа и бабата.

Общи условия

Активация на акаунт