С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 577
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
Аз чета, чета и не разбирам тук къде е проблемът със свекървата.

Свекървата на бабата е дементна и се нуждае от грижи.

Добре де, но жената е болна. Не е виновна. Нито бабата е виновна, че се грижи за нея. Или трябва всички грижи да са насочени само към детето? Наистина не разбирам.

# 241

Проблема е,че свекървата е дементна и не е преглеждана от специалист, т.е. не е установена деменцият с 3 инсулта е и майка ми се тормози по нея и това напрежение рефлектира върху моето дете, за което майка ми се грижи и е ЛА на детето.

# 242

Свекървата на бабата е дементна и се нуждае от грижи.

Добре де, но жената е болна. Не е виновна. Нито бабата е виновна, че се грижи за нея. Или трябва всички грижи да са насочени само към детето? Наистина не разбирам.

Да, и ние това обясняваме.

# 243
Аз повтарям и потретвам, майка ти трябва да си изясни докъде може да помогне, иска ли, и ако не е в пълното право да откаже, дори и с риск да развали отношенията с мъжа си( ако е готова на това). Доколкото разбирам бабата е дементна и има нужда от доста наблюдение, а не е просто на легло и да има нужда от готвене, пазаруване и чистене.
Явно проблемите и на майката и на дъщерята са с един и същи тип съпрузи. Те двете са длъжни да гледат деца, баби, болни или здрави, а мъжете да си щракат с пръсти.
Ами един вид така са нещата, да споменахме си го взаимно с майка да си дойде при нас, не виждаме друг изход
Просто всичко се разви много бързо за изминалите 3-4 дена и те първа взимаме решение.

# 244
Тръгвам да пиша това с уговорката, че нямам деца, особено пък с увреждания.
Бабата сама решава как да процедира и как да живее собствения си живот. Ако авторката това не я устройва, провежда един разговор и ако нещата не се променят, трябва да намери друг ЛА за детето си. Не мога даже да си представя колко трудно би било с две деца, едното от които със специални нужди, но за мен не е окей детето да живее на друго място и да се посещава веднъж или два пъти в месеца.
А пък отношението на бащата няма да го коментирам. Изглежда човекът живот си живее.

# 245
Тръгвам да пиша това с уговорката, че нямам деца, особено пък с увреждания.
Бабата сама решава как да процедира и как да живее собствения си живот. Ако авторката това не я устройва, провежда един разговор и ако нещата не се променят, трябва да намери друг ЛА за детето си. Не мога даже да си представя колко трудно би било с две деца, едното от които със специални нужди, но за мен не е окей детето да живее на друго място и да се посещава веднъж или два пъти в месеца.
А пък отношението на бащата няма да го коментирам. Изглежда човекът живот си живее.

Майка каза през сълзи , че възприема внучето си като мисия от която няма да се откаже въпреки всичко. Трудно се гледа детето ми то е на 8г на памперс е не говори не се храни само с епилепсия често сме в спешното 100% ТЕЛК пожизнен  и няма как да се справя сама с двете малкото няма 2г още. Нямах избор освен да го дам на майка докато порастне малкото. Когато децата са заедно голямото по принцип си издава пискливи звуци малкото го гледа стресиращо , започва да плаче, голямото се изнервя от плача, започва да го бута, не трябва да се оставят сами винаги трябва да има човек с тях голямото да не нарани малкото. Понякога се принуждаваме да ги разделим в отделни стаи докато се успокоят. Понякога голямото се радва на малкото но е невнимателен и по-грубичак и малкия се разплаква и пак на ново и така е цял ден. Един месец бяха заедно и сама ги гледах и наистина е почти невъзможно .

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 15:01 от ryova

# 246
Аз бих търсила опция да съм на едно място с двете си деца и майка ми да е асистент на детето с увреждане и да ми помага. Не бих го оставила в друг град и да го виждам на два месеца. И дали ще ходи на училище ми е най-малкия проблем. А пък бабата ми е съвсем встрани в картинката.
Но пак питам, майка ти в собствено жилище ли е, може ли да се раздели с мъжа си, готова ли е на това, зависима ли е финансово от него. Не ми отговаряш на мен, за себе си изяснете тези неща.

# 247
Аз бих търсила опция да съм на едно място с двете си деца и майка ми да е асистент на детето с увреждане и да ми помага. Не бих го оставила в друг град и да го виждам на два месеца. И дали ще ходи на училище ми е най-малкия проблем. А пък бабата ми е съвсем встрани в картинката.
Но пак питам, майка ти в собствено жилище ли е, може ли да се раздели с мъжа си, готова ли е на това, зависима ли е финансово от него. Не ми отговаряш на мен, за себе си изяснете тези неща.
Да мъжа и преписа къщата на нейно име на майка, за финансово зависима не мисля, да се раздели с него не е от първите и желания, но е способна да го направи.

# 248
  • France
И на теб не ти е лесно Confused

# 249
Скрит текст:
Няма нужда да те насочваме към група за подпомагане на хора с болни възрастни членове на семейство. Това е проблем изцяло между майка ти и нейния съпруг. Ти нямаш място там. Твоят проблем е как да уредиш живота си с двете деца, които имаш. Наясно съм, че за теб е голямо улеснение детето с увреждане да се отглежда от майка ти, но да повторя, това няма как да продължава вечно. В твой и на детето интерес е да намериш най-добрия за вас начин да живеете заедно. Мъжът ти, т.е. бащата на детето какво предлага по-този въпрос? Можеш ли да разчиташ на него за гледането на двете деца?
Това не е улеснение нищо не ми е лесно, не мъжа ми не е от грижовните мъже за него грижата е да изведе детето и да се боричкат , не го храни, не го преоблича не го къпе , всичко си върша сама както е било при првото така е и при второто, мислех че ще се поотрака малко с второто но уви.
Разбирам. Не знам какъв съвет да ти дам. Ясно ми е, че не ти е лесно. Ама и майка ти не е вечна и няма да става по-лесно от тук нататък.

# 250
Скрит текст:
Няма нужда да те насочваме към група за подпомагане на хора с болни възрастни членове на семейство. Това е проблем изцяло между майка ти и нейния съпруг. Ти нямаш място там. Твоят проблем е как да уредиш живота си с двете деца, които имаш. Наясно съм, че за теб е голямо улеснение детето с увреждане да се отглежда от майка ти, но да повторя, това няма как да продължава вечно. В твой и на детето интерес е да намериш най-добрия за вас начин да живеете заедно. Мъжът ти, т.е. бащата на детето какво предлага по-този въпрос? Можеш ли да разчиташ на него за гледането на двете деца?
Това не е улеснение нищо не ми е лесно, не мъжа ми не е от грижовните мъже за него грижата е да изведе детето и да се боричкат , не го храни, не го преоблича не го къпе , всичко си върша сама както е било при првото така е и при второто, мислех че ще се поотрака малко с второто но уви.
Разбирам. Не знам какъв съвет да ти дам. Ясно ми е, че не ти е лесно. Ама и майка ти не е вечна и няма да става по-лесно от тук нататък.
И това го разбирам , и тя е много изнервена с годините много преживя и с бившата свекърва не беше лесно, но е намерила начин и се е оттървала, сега пак трябва да предприеме същото за жалост.

# 251
Казано в прав текст проблема не е в свекървата и синовете й, а в майка ви. Нито тя, нито вие имате право да изисквате експертиза, прегледи, ТЕЛК. Майка ви трябва да избере или да остане със съпруга си или да продължи да бъде ЛА на детето ви, но в друг дом. Най-добре при вас, пли семейството на детето. Все още не разбирам това отделяне на детето и посещаването му през някакъв период от време. Ваше решение е разбира се, но на практика сте задължили мъжа на майка ви да живее с дете с проблеми. Може би водейки неговата майка се опитва да ви каже нещо. Вие гледате само вашия интерес, без да зачетете неговото мнение.

# 252
  • София
Трябва?

# 253
  • София
На практика е "трябва". Колко ще издържи да се грижи за дете с проблеми  и за възрастен с проблеми?
А всъщност не е нейна работа да се грижи нито за детето, нито за свекървата.

# 254
  • при късмета
Казано в прав текст проблема не е в свекървата и синовете й, а в майка ви. Нито тя, нито вие имате право да изисквате експертиза, прегледи, ТЕЛК. Майка ви трябва да избере или да остане със съпруга си или да продължи да бъде ЛА на детето ви, но в друг дом. Най-добре при вас, пли семейството на детето. Все още не разбирам това отделяне на детето и посещаването му през някакъв период от време. Ваше решение е разбира се, но на практика сте задължили мъжа на майка ви да живее с дете с проблеми. Може би водейки неговата майка се опитва да ви каже нещо. Вие гледате само вашия интерес, без да зачетете неговото мнение.
Аз честно казано виждам проблем в синовете и то голям. Жената щом има призначи на деменция, тези синове не трябва да махват с ръка, че нищо ѝ нямало, а да обърнат внимание. Единия на всичко отгоре я натриса на жена си и двамата шапка на тояга.
ryova, трудно е положението и от майка ти зависи всичко. Ако иска да постигне някакъв компромис, ако от нея се иска да полага грижи за бабата, то трябва и нейната дума да се чуе, да се заведе тази жена където трябва и да се направи каквото трябва за здравословното състояние, а и патронажа не е лоша идея. Това използва като условие да поеме някакви грижи, като задължително и синовете ѝ трябва да помагат. Аз така бих направила, дори без дете да имам за обгрижване

Общи условия

Активация на акаунт