С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 567
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
  • София
О, да, определено синовете са за бой. По малките населени места не е рядкост - проблемите се замитат, сакън някой да не каже нещо неприятно, дори да е истина. Може гола на улицата да излезе, но си е добре, моля ви.

# 256
  • при късмета
Остави, че ще излезе гола на улицата, ама представи си, че изкочи пред кола. Хем за нея зле, хем шофьора ще го отнесе

# 257
Щях да пиша ,изтрих и се отказвам. Не всички са с възможности да се справят перфектно в трудни ситуации.

# 258
Мисля, че е напълно излишно да коментираме какво трябва да направят синовете за майка си и майката на авторката за своята свекърва. Каквото и да напишем ние, в малките (и не толкова малките) населени места имат един манталитет, дето с топ не можеш да го разбиеш. Според мен, авторката само изпуска пара в тази тема, но прагматична полза няма да има. На нейно място бих оставила майката да се оправя както намери за добре със своя мъж и свекърва и бих се фокусирала върху това да уредя собствения си живот с двете деца. Бих изключила майката от уравнението и, вместо в тази тема, бих писала в подфорума на родителите с деца с увреждания. От тях поне може да получи разумни и прагматични съвети. От нашето чесане на езици полза за нея няма да има.

# 259
Казано в прав текст проблема не е в свекървата и синовете й, а в майка ви. Нито тя, нито вие имате право да изисквате експертиза, прегледи, ТЕЛК. Майка ви трябва да избере или да остане със съпруга си или да продължи да бъде ЛА на детето ви, но в друг дом. Най-добре при вас, пли семейството на детето. Все още не разбирам това отделяне на детето и посещаването му през някакъв период от време. Ваше решение е разбира се, но на практика сте задължили мъжа на майка ви да живее с дете с проблеми. Може би водейки неговата майка се опитва да ви каже нещо. Вие гледате само вашия интерес, без да зачетете неговото мнение.
Аз честно казано виждам проблем в синовете и то голям. Жената щом има призначи на деменция, тези синове не трябва да махват с ръка, че нищо ѝ нямало, а да обърнат внимание. Единия на всичко отгоре я натриса на жена си и двамата шапка на тояга.
ryova, трудно е положението и от майка ти зависи всичко. Ако иска да постигне някакъв компромис, ако от нея се иска да полага грижи за бабата, то трябва и нейната дума да се чуе, да се заведе тази жена където трябва и да се направи каквото трябва за здравословното състояние, а и патронажа не е лоша идея. Това използва като условие да поеме някакви грижи, като задължително и синовете ѝ трябва да помагат. Аз така бих направила, дори без дете да имам за обгрижване

Забравих да уточня, че другият син също е женен, живеят сами с жена си, но тя не иска да се грижи и двамата не искат, а нашия на майка се съгласява няма проблем за него, но той ходи на работа и майка остава със свекърва си ще не ще, ако бабата си махне памперса ( това си го прави) и майка не може да я остави.

# 260
  • София
Това уточнение не променя нищо. Женен или не, синът (в случая синовете) трябва да гледат родителите си.

# 261
Ама ти изобщо не четеш или не разбираш какво ти пишем. Това кой може или не може, и кой иска или не иска да гледа, обгрижва, лекува и т.н въпросната баба хич не е твоя работа, дадеоправят те помежду си.
Майка ти решава, но явно от всякъде я дърпате нея, та не и е лесно.
Ако под натиск, че трябва да си гледа внучето, остави мъжа си и вземе решение да си тръгне, има ли вероятност да остане и без дом? От този мъж ли е преписана къщата и при какви условия, да не стане да няма утре къде да отиде. Щото трябва не дава покрив над главата.

# 262
Това уточнение не променя нищо. Женен или не, синът (в случая синовете) трябва да гледат родителите си.
От значение е едната снаха може да каже "Не" и е ок, а другата каквото и да каже няма значение ще я гледа, е синовете и не я гледат !

# 263
Само че тази снаха е довела в общия дом болното дете на дъщеря си, което не е внуче на този син и макар и с нежелание той е приел детето. Затова майка ви не може да откаже. Не ви го казва на вас, но вие не се ли сещате защо е така.

# 264
Ох, бе, жена! Ти коя част от "дали майка ти ще гледа свекърва си не е твоя работа" не разбра? Коя част от това да се фокусираш върху намирането на вариант ти да се оправиш с гледането на твоите две деца не разбра? В момента хвърляш усилия в посока, където това е излишно, а пропускаш да насочиш усилията си там, където са нужни.

И още нещо, аз раабирам, че ти имаш нужда от помощ. На твое място, всеки ще има. Но ти не забелязваш ли, че си хвърлила всичките си очаквания върху майка ти, а изключваш мъжа си от картинката? А дали се сещаш, че и майка ти е човек, а мъжът ти е родител на това дете и е много по-редно той, а не майка ти да се напъне да се погрижи. Да, имаш нужда от помощ, но мъжът ти е този, от когото трябва да я търсиш. Като не иска да полага грижи, може ли поне да изкарва достатъчно пари, за да останеш ти у дома и да си личен асистент на детето?

# 265
Трудно и даже невъзможно е да се дават съвети по такъв казус.
Жените влачат, мъжете си живеят като царе. И това няма да се промени. Факт, че явно мисленето в тази среда е такова и си е в реда на нещата. Ние може много неща да си пишем, но ако действащите лица бездействат, всичко си остава, както си е било.

Най-прецаканата явно е бабата на детето. Никаква идея нямам как може да й се помогне, щом двете деца не общуват добре и голямото може да нарани малкото, а тя самата приема да обгрижва хората в най-трудно положение без грам помощ от никъде. Страдалка без късмет и без перспектива.

# 266
Трудно и даже невъзможно е да се дават съвети по такъв казус.
Жените влачат, мъжете си живеят като царе. И това няма да се промени. Факт, че явно мисленето в тази среда е такова и си е в реда на нещата. Ние може много неща да си пишем, но ако действащите лица бездействат, всичко си остава, както си е било.

Най-прецаканата явно е бабата на детето. Никаква идея нямам как може да й се помогне, щом двете деца не общуват добре и голямото може да нарани малкото, а тя самата приема да обгрижва хората в най-трудно положение без грам помощ от никъде. Страдалка без късмет и без перспектива.
Майка винаги може да живее при нас, а детето ще си продължи живота при мен и баща си и брат си. Аз никога няма да обрна гръб на моята майка, както и моя мъж няма да обърне гръб.

# 267
Майка ти може да живее у вас, но дали иска? Майка ти си има мъж и собствен живот, нали? Ти имаш нужда от помощ, вярно е, но майка ти не е придатък на твоя живот.

# 268
Собственик ли си на жилището, в което живеете? Ако не си, да не останете двете жени с двете деца на улицата. Мъжа ти на думи може да не и обърне гръб, но на дела не ти помага и за собствените си деца.

# 269
Майка ти може да живее у вас, но дали иска? Майка ти си има мъж и собствен живот, нали? Ти имаш нужда от помощ, вярно е, но майка ти не е придатък на твоя живот.
Както казах по-рано тя сама каза на мен и на мъжа ми, че няма да се откаже от детето, никой не я кара на сила. Ако остане при мъжа си без детето за нея това ще е пагубно и означава, че ще трябва да се грижи за свекърва си, което тя не иска да прави.

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 17:27 от ryova

Общи условия

Активация на акаунт