С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 581
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
Може да нямам място, но майка на мен звъни да ме пита, плачеше аз не съм чужд човек тя ми е майка , Вие как си мислите, че не ми пука, ако беше така изобщо за какво да пиша тук и да ви занимавам. Аз не я притискам с нищо и никога не и е тежало детето, тежи и свекървата, която влиза сега в тях.

Как да не я притискаш, като на практика я притискаш? Както и мъжът ѝ. Само че той ѝ е мъж, едно семейство са. Ти си друго семейство.
Добре, ще я прибереш у вас и като пратиш малкото на ясла, ще я нариташ навън. Тя дали ще има къде да отиде?
Дори да не я изгоните, когато вече не ви е нужна, вечер ще си легнеш до мъжа си, а тя – до внучето. Защото тя не е човек, не е жена, на нея мъж не ѝ се полага, щом някога си е станала майка и е родила недосетлива и неблагодарна дъщеря.
Нормално е младите да са егоисти, ама чак толкова...

# 286
ryova, пишеш, че съпругът на майка ти не слуша нея, а слуша майка си. Бабето с деменция какво може да му каже, та да навреди на твоята майка? Доколкото разбирам, тя изобщо не знае на кой свят е.

Предполагам, че му е жал за майка му и някак си е останал с впечатлението, че майка ти няма нищо против, или не го интересува нейното мнение, защото смята, че е длъжна. А той и брат му не са длъжни, защото са мъже. Лично съм се сблъсквала с такава гледна точка, за много хора - и мъже, и жени - това е по подразбиране: жената гледа майка си, жената гледа свекърва си, а мъжът няма такова задължение, защото е мъж и нали - неудобно да обслужва жената, макар че го е родила.

# 287
Може да нямам място, но майка на мен звъни да ме пита, плачеше аз не съм чужд човек тя ми е майка , Вие как си мислите, че не ми пука, ако беше така изобщо за какво да пиша тук и да ви занимавам. Аз не я притискам с нищо и никога не и е тежало детето, тежи и свекървата, която влиза сега в тях.

Как да не я притискаш, като на практика я притискаш? Както и мъжът ѝ. Само че той ѝ е мъж, едно семейство са. Ти си друго семейство.
Добре, ще я прибереш у вас и като пратиш малкото на ясла, ще я нариташ навън. Тя дали ще има къде да отиде?
Дори да не я изгоните, когато вече не ви е нужна, вечер ще си легнеш до мъжа си, а тя – до внучето. Защото тя не е човек, не е жена, на нея мъж не ѝ се полага, щом някога си е станала майка и е родила недосетлива и неблагодарна дъщеря.
Това е абсолютно грубо и безсърдечно и трудно за прочитане и изпълнено със злоба!

# 288
Дотук всички се опитват да кажат същото като Сийка, но под различна форма.

# 289

И да си вземе авторката детето, на майка и лошо и се пише с дементната баба да я гони по улиците... Освен това едно е да гледа внучето, което обича, друго - мъжовата майка, и то в такова състояние.
И не на последно място, тя сега има работа като ЛА, заплащане, малко, но все пак. А бабата ще я гледа и ще бъде без доходи. Което значи пълна зависимост.

Най добре за самата жена е да си намери работа и да излезе от къщи в работно време,  авторката да си поеме детето, а мъжът на майката и брат му да се погрижат да намерят грижа за своята.

# 290
Естествено че предпочита да гледа внучето, а не баба по-възрастна от нея с която няма кръвна връзка каквато е внучето. Но това си е майката на мъжа й никой няма право да го кара да й вади ТЕЛК и да иска за нея ЛА. Това трябва да си го реши той, евентуално заедно с жена си. Само че твоята майка е в уязвима позиция. Като каже, че не иска да се занимава с майка му, а той ще й каже или вече й е казал, че и той не иска в дома си чуждо дете и то с увреждане. Хората в темата само си представят, но и двете с теб знаем какво е да гледаш дете с увреждане. Така че както майка ти не е длъжна към неговата майка, така и той не е длъжен да търпи твоето дете. Но той го прави и цената я плаща майка ти като са й натресли свекървата. Насила ТЕЛК и ЛА няма да изкара на майка си. Ще го направи може би когато твоята майка си тръгне от там. Много е възможно това да е неговият начин да те принуди да си вземеш детето дори и ако майка ти го напусне. Затова само тя може да си реши проблема. И ти ако искаш да й помогнеш й кажи, че детето си го взимате и тя решава дали да дойде с вас или да остане при мъжа си.

# 291
  • София

Това е абсолютно грубо и безсърдечно и трудно за прочитане и изпълнено със злоба!
Но е напълно права.

# 292
Естествено че предпочита да гледа внучето, а не баба по-възрастна от нея с която няма кръвна връзка каквато е внучето. Но това си е майката на мъжа й никой няма право да го кара да й вади ТЕЛК и да иска за нея ЛА. Това трябва да си го реши той, евентуално заедно с жена си. Само че твоята майка е в уязвима позиция. Като каже, че не иска да се занимава с майка му, а той ще й каже или вече й е казал, че и той не иска в дома си чуждо дете и то с увреждане. Хората в темата само си представят, но и двете с теб знаем какво е да гледаш дете с увреждане. Така че както майка ти не е длъжна към неговата майка, така и той не е длъжен да търпи твоето дете. Но той го прави и цената я плаща майка ти като са й натресли свекървата. Насила ТЕЛК и ЛА няма да изкара на майка си. Ще го направи може би когато твоята майка си тръгне от там. Много е възможно това да е неговият начин да те принуди да си вземеш детето дори и ако майка ти го напусне. Затова само тя може да си реши проблема. И ти ако искаш да й помогнеш й кажи, че детето си го взимате и тя решава дали да дойде с вас или да остане при мъжа си.
Така е не мога да го отрека колкото и да ми е гадно, но пак казвам въпрос на време е да си взема детето .

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 20:21 от ryova

# 293
Бабата сама е пожелала да помага с гледането на внучето.

Онова клише, да не съдим, без да знаем историята, си важи тук с пълна сила. Защо така нападате жената ? Защо давате непоискани съвети да си прибере детето?? На мен не ми звучи като безотговорен родител. Сигурна съм, че има причина бабата да помага, а и доколкото разбрах - й се плаща за това.

Тук сме за да си помагаме. Недейте така напада, моля ви. Бъдете по-човечни. Чак ме хвана срам, наистина...

# 294

Недей да се сърдиш, а виж, че всички се опитват да измислят нещо и да ти дадат друга гледна точка и съвет.
Решението да стане майка ти временно  ЛА на детето ти е било удачно, но явно вече му минава времето, както и сте предвиждали. Твоето майчинство ще свърши и може би ще е по-удачно пак ти да бъдеш ЛА.
Майка ти, май е мека Мария,  но ще трябва да се събере и да говори сериозно с вражеската страна - мъжа си,  брат му и неговата жена,  да се погрижат майка им да получи медицинска и социална грижа.

# 295
За бабата може би печелившият вариант е, когато малкото тръгне на ясла и голямото се прибере вкъщи, просто да тръгне на работа, както предложи Ирис04. Къщата си е нейна, кой какво на кого приписал - ако по документи е нейна, тя няма никаква причина да си тръгва от своя имот.

# 296

Наричаш грубо, безсърдечно и изпълнено със злоба съчувствието ми към майка ти?
Добре. Така да е.
Пази боже от „любящи“ дъщери като теб.

# 297
Не, нито е грубо, нито е изпълнено със злоба. Малко по-рязко Сийка ти каза, това, което аз и други по темата се опитваме да ти кажем. Ще повторя, ти имаш наистина тежък проблем, но не ти пука да натовариш с този проблем майка ти, вместо да си стегнете гъза с мъжа ти. Сори, и аз ставам груба, но поне 971237 прочетох какво очакваш от майка си и нито един път какво очакваш от мъжа си, който е баща на това дете.

# 298
Ryova,

Моля ти се, обясни каква е историята с гледането на детенцето, че се изнервИх вече!

Как се стигна до там? Кой го предложи? Какви други опции имахте?

Обвинявана си многократно, че си дъщеря за пример, а за майка да не говорим, та бих искала наистина да знам предисторията....

Ако е твърде лично - разбирам....

# 299

Недей да се сърдиш, а виж, че всички се опитват да измислят нещо и да ти дадат друга гледна точка и съвет.
Решението да стане майка ти временно  ЛА на детето ти е било удачно, но явно вече му минава времето, както и сте предвиждали. Твоето майчинство ще свърши и може би ще е по-удачно пак ти да бъдеш ЛА.
Майка ти, май е мека Мария,  но ще трябва да се събере и да говори сериозно с вражеската страна - мъжа си,  брат му и неговата жена,  да се погрижат майка им да получи медицинска и социална грижа.

"Добре, ще я прибереш у вас и като пратиш малкото на ясла, ще я нариташ навън. Тя дали ще има къде да отиде?
Защото тя не е човек, не е жена, на нея мъж не ѝ се полага, щом някога си е станала майка и е родила недосетлива и неблагодарна дъщеря."
 Тези думи не са съвет, а убида , но както и да е...

Общи условия

Активация на акаунт