Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 64 424
  • 664
  •   1
Отговори
# 180
Преди малко получих мейл от нотино за нови парфюми на Ателие Колон /Лято с Atelier Cologne: ексклузивни нови продукти и лимитирани издания!/. Нищо не съм тествала на марката, някой може ли да сподели как са като качество, излъчване, трайност и т.н.

# 181
Ваня Ставрева, всеобщото мнение за тях е, че са нетрайни. Леки ухания, които бързо изчезват, а за цените си не си заслужават. Аз все пак си взех една мандарина, с няколко минита в сет, но бяха на добра цена.
Не знам за прекаляването с парфюмите как понася на околните, но пък и в 9ч. да лъхаш на пот (извинявам се) е доста по- зле...Аз не бих казала, че прекалявам с парфюмите, дори нямам от т.нар."бомби"...коментарът беше от жена, може би объркването е от това, че написах колега, но така са ме учили, че е правилно. То не, че има значение, но пък ако беше от мъж, може би бих се чувствала още по- гадно 🙄
Днес съм напръскана с Амбре на Нарцисо. От скоро го усещам (не на 100 %) и много му се радвам. Как ви се струва той, досаден, симпатичен, подходящ или не за офис?

# 182
Днес съм напръскана с Амбре на Нарцисо. От скоро го усещам (не на 100 %) и много му се радвам. Как ви се струва той, досаден, симпатичен, подходящ или не за офис?
За мен - разкошен, но в зависимост от количеството, може да досади или дори да притисне малко въздуха около нас. Подходящ е за всякъде пак в зависимост от количеството.

# 183
И според мен НР Амбре е много хубав, и като всички останали в дози, съобразени с обстановката. Доста е траен. Не ми дава асоциация за работа, а за почивка на много слънчево и приятно място с всички удобства 😊
А за пот наистина да не говорим, не смятам, че някой тук заменя хигиената с парфюм. Има начини да се контролира този процес и е ясно, че в работна среда това също е въпрос на култура и възпитание. Предпочитам всички около мен да са къпани и прани и без парфюм, отколкото обратното. Жалко, че все още това е част от бита ни, въпреки че времето на недостиг на вода, сапун и пералня е отминало.

# 184
Моля за мнение за Nishane Tuberoza и Vain & Naive. Благодаря предварително.

# 185
Малко съжалявам, че го споменах...не искам да спорим за подобни неща. Класната ми от гимназията ме е учила, че така е правилно. Ние се подсмихвахме, но тя е много ерудиран и интелигентен човек и преподавател и все още я помня с голямо уважение. Тя, между другото ползваше този парфюм и го носеше с много класа: https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Magie-Noire-174.html
След това колега и за ж.р. и в университета съм го чувала от няколко преподаватели. Старая се да го ползвам, въпреки, че много хора не го знаят, харесват или приемат. Но и защото думата "колежка" не ми допада много, много...
Поднових си Амбрето за тренировка, нямаше удушени, мрънкащи и недоволни, а напротив 😁
Подуших новата Алегория, има я в Дъглас, в Дъ мол. Усетих някаква мъжка нотка, не бих казала, че го регистрирам качествено, но не пожелах да го пръсна дори...

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 21:54 от Анонимен

# 186
За много от вас, със сигурност е добре познат. Прекрасен аромат, който се случи да пробвам, преди дни. Не очаквах, но аромата ме смая! Преди минути, го открих на чудесна цена за 100 мл. - 79% в Нотино. Gres Cabotine de Gres EdP. Реших, че може да зарадва и някой друг. Аз скоро ще го имам.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 22:49 от Magda Dimitrova

# 187
За много от вас, със сигурност е добре познат. Прекрасен аромат, който се случи да пробвам, преди дни. Необичайно за мен (предвид съставките), но аромата ме смая! Преди минути, го открих на чудесна цена за 100 мл. - 79% в Нотино. Gres Cabotine de Gres EdP. Реших, че може да зарадва и някой друг. Аз скоро ще го имам.
....което, Магденце, ме хвърля в спомени за един парфюм на Грес, казваше се Пастел и го ползвах за ежедневен,  непретензиозен, но явно забележим, защото съм го запомнила имено заради комплименти на хора, оскъдни на думи! https://www.fragrantica.com/perfume/Gres/Pastel-de-Gres-4989.html

# 188
Много хубава пирамида. Харесвам циклама в парфюм. Simple Smile

# 189
  • Sofia
Здравейте, имам голям парфюмен проблем. Мъжът ми и синът ми обичат да се обливат с парфюми, но не обичат да си ги купуват. Аз се занимавах с това да чета, кой парфюм е хубав и да поръчвам. От септември месец насам обаче аз съм изключително заета и изведнъж и двамата пропищяха, че няма с какво да се пръскат. Моля за съвет, какво бихте препоръчали, което може да се хареса и от тийнейджър и от мъж на 40 години, който се мисли за 20 годишен 😄.
Бюджетът ми е до 70-80 лева най-много.

# 190
Здравейте, имам голям парфюмен проблем. Мъжът ми и синът ми обичат да се обливат с парфюми, но не обичат да си ги купуват. Аз се занимавах с това да чета, кой парфюм е хубав и да поръчвам. От септември месец насам обаче аз съм изключително заета и изведнъж и двамата пропищяха, че няма с какво да се пръскат. Моля за съвет, какво бихте препоръчали, което може да се хареса и от тийнейджър и от мъж на 40 години, който се мисли за 20 годишен 😄.
Бюджетът ми е до 70-80 лева най-много.
Mon blanc explorer

# 191
Искам да похваля един парфюм, за който не знам дали остарях,  дораснах, дали пък нещо се бъгнах, идея нямам. Stuck Out Tongue Closed EyesЧетох разни статии за заместването на естествените съставки на парфюмите със синтетични такива и на какво се дължи. Оказа се, нека по-сведущите ме извинят, но аз лично чак сега попадам на подобно инфо, че естествените съставки в света стават все по-малко и все по-скъпи. Така че заместването вече не е въпрос на това да ни пазят от алергии, а на оцеляване на брандовете, просто натуралните съставки са в недостиг. Пази Боже, някоя европейска комисия с разни директиви да ме пази.Но...трябва синтетичен заместител. И във въпросната статия бяха описани парфюми със синтетични съставки, които нямат почти нищо общо с първообраза си. И в един момент окото ми попада на Gloriа Vanderbilt като някакво никакво парфюмче, което стои и обира прахта на щандовете, което обаче според въпросната статия съдържа все още първоначалните си съставки и не е реформулирано. Кликвам разбира се и го откривам на прекрасна цена в елинор, да не говорим, че ревютата му никак не са лоши. Риск почти никакъв, и да не ми хареса, все ще му намеря приложение.  "Бабичка" отвсякъде, за жени с история и сериозен парфюмен опит. Решавам, че на тази цена нямам какво да губя и го поръчвам.
https://www.fragrantica.com/perfume/Gloria-Vanderbilt/Vanderbilt-955.html
Не само, че не останах разочарована, но даже съм приятно изненадана. Почитателите на Esprit D Oscar ще го харесат, парфюмът носи духа на старите Шанели, мек, приятен, улегнал. Възрастен, в добрия смисъл.

И моля, след този пост да не се юрнете към елинор да поръчвате! Добре обмислете, можете ли да понесете нещо подобно. Аз лично не съжалявам.

# 192
  • София
Klodilia, сега остава и да разкажеш (както ти си можеш) за Subversif Brecourt. Мисля, че ние с теб имаме различия по отношение на ароматите и мнението ти ще ме ориентира много добре.
Смятам, че ще ти се стори мъжки - не го твърдя със 100% убеденост, разбира се, но все пак мисля, че носиш по-подчертано женствени парфюми. Иначе за мен е перфектният унисекс. Simple Smile Писала съм преди време няколко реда за него - това е моят горски парфюм. Flowers Leaves Има прохлада и гъста зеленина в него, леко ментолова, има влага, има и много хубава сладка (подчертавам, че е сладка, а не зелена, горчива и прашна) смокиня. С пачулито много внимавам, невинаги ми харесва, разделила съм го в главата си на 2 основни вида с различни нюанси на база тестваните парфюми през годините - землисто/смолисто/мухливо/"шоколадово" vs зелено/прохладно/свежо, като харесвам втория вид и в Subversif е от него. Кожата при мен не е буквална и силно изразена, а е по-скоро хубава подложка и гръбнак за зеленината и меката сладост. Винаги, когато го нося, ми дава спокойствие и стабилност. Трайността е много добра при мен (8+ часа - носила съм го на работа в "старото време", когато над 8 часа съм била извън вкъщи), усещам го през цялото време, без да се разпада до нещо аморфно. Това е накратко. Simple Smile

# 193
  • The Evergreen State
Честити парфюмни придобивки на всички, със здраве да си ги пръскате!
Emia не съм запозната в детайли но последните може би двайсет години има бум на синтетични формули, инкорпорирани в парфюмите. Цялата технология по създаването им се е сменила  благодарение на напредъка в технологиите и химията и в частност в парфюмерийното производство. Бях попадала на статия някъде че парфюмеристите имат възможност да боравят с хиляди и хиляди ароматни комбинации с които не са разполагали преди и могат да разгърнат креативност тотално различна от тази на парфюмеристите в миналото. Не мога да преценя до колко това е добро или не толкова, пък и няма особен смисъл да разсъждавам върху това. В крайна сметка съм част от това съвремие и това е което има на пазара. Всички стари парфюми са реформулирани. Който има по някоя бутилка запазена от преди може все още да се радва на оригиналните формули.

Мисля обаче че в парфюми като Шанел, Диор, Герлен, Ланком, Живанши и т.н. се използват и натурални цветни екстракти все още, макар и примесени със синтетика (тя пък може да добавя допълнителни щтрихи и нюанси). Може би по-силна концентрация като Parfum или Extrait de Parfum да има повече от натуралните съставки, нямам идея, по-запознатите може да хвърлят малко светлина Simple Smile.

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 05:52 от Athena

# 194
Чудесен е парфюмът на Gloria Vanderbilt, но при мен има трайност 20 минути. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт