Фауната около нас

• 215 945
  • 3 546
  •   1
Отговори
# 150
skk007, БДЗП съветват да се сложат стикери:
https://bspb.org/saveti/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%b4%d0%b0-%d0%bd%d … 0%b0%d1%81%d0%bd/

От мен една жаба сега на късната вечерна разходка - бях сигурна, че заобикалям камък, докато не започна да подскача в краката ми. Smile

# 151
# 152
Любимите ми гъски от онзи ден Simple Smile.

# 153
От вчера- бебе богомолка

И новия квартирант в стрехата на външния килер

Явно много обича музика, че е спретнало гнездо до тонколоната.
Не зная какво птиче е, дребно като врабче, но по слабо ,  с дълги крачета и оранжева опашка. Доста е бързо и не мога да хвана в кадър. Прави едни големи подскоци.
Изгоних, уж гълъбите и на момента друг се нанася. Аман вече.
Този юнак сега ми е жал да го изгоня, въпреки че после като излюпи поколението сигурно ще съжалявам.
Ето го и котарака след беля, скрит....Grinning

# 154

Снимана с най-голямото увеличение, защото кацна зад бурени над 2 метра..
И една кацнала най-любезно близо

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 09:09 от reninel

# 155
От мен снимки на една доста голяма ларва. До колкото се запознах, тази ларва е вторият стадий от развитието на бръмбар Goliathus goliatus.
Прилагам  и снимка от интернет на въпросния бръмбар.

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 13:09 от T0ysh0p

# 156
Кончета край пътя

# 157

Беше на пътя, преместих го в тревата.

# 158
В нашия двор живеят пет вида охлюви, тези долу са по-интересните. На първия черупката му е космата, а вторите лазят само по камъните, предполагам ядат някакви лишеи. Другите са обикновеният градински и едни дребни бели, дето се качват на върха на изсъхналите треволяци и там се запечатват.

# 159
Нашето птиче се оказа домашна червеноопашка. Прелетно било. Голям сладур. Стои и мъти, не мърда, дори и не мига, като статуя е Grinning и въобще не се страхува от нас. Дори и име има вече- Кокорчо ( нищо че е женско), че гледа едно ококорено постоянно. Цял ден е като атракция в къщи, все някой стой под гнездото и му се радва.

Ами ще имаме бебета Hug

# 160
Някой скоро беше казал,че не е виждал светулки.Аз даже си я хванах 😁

# 161
  • Milky way

Поздрави от Буболечо Blush

# 162
И аз видях светулка онази вечер Simple Smile. Този паячко трета година обитава навеса.

# 163
Като сме на тема буболечки, един воден паяк

# 164
LaughingАма какво име съм си измислила Sweat Smile , голяма майтап като се обръщате към мен, нали?  Gift Heart

skk007 , благодаря ти много.
Какви са ти странни „кончетата“, май не съм виждала такива.

Poni69 , благодарност!
Наистина ли имаш страх от птици? Disappointed Relieved Ама защо пък не, няма чувство, което да не ни е присъщо - един се бои от едно, друг - от друго.
За жалост, нямаме кардинали наоколо, аз съм в Европа.

Обаче си имаме грижовен баща. Innocent
Кълвачът си доведе потомството, сега и двамата са на изхранване при нас.

И той самият, в паничката с вода. Purple Heart

Щастлива мама, може да имате късмет и птиченцата ви да са чисти. Например стърчиопашката изнася отпадъците от бебетата си далеч от гнездото и наоколо няма и помен от замърсяване. За разлика от лястовичките. Scream

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 21:48 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт