Фауната около нас

• 215 962
  • 3 546
  •   1
Отговори
# 180
Освен това е незаконно да се взимат диви животни за домашно отглеждане Simple Smile
Така е, но едва ли някой спазва този закон/наредба.
Да си добре пригоден към болно общество не е признак на добро здраве Simple Smile

# 181
Само ми се иска Simple Smile ,,,Не съм виждала от години....

# 182
Да се мести (в случая таралеж) за му “помогнем” е огромна грешка. Животното е способно да се справи и само и не бива да оказваме помощ, защото може би някъде наблизо има бебенца, които го чакат.
Активен през деня таралеж е вече сигнал, че нещо не е както трябва, защото здравото животно е активно нощем.
Поне това съм запомнила от “Дивите”, защото ги следя с интерес.

# 183
Waterproof, много благодаря, за съвета, но не мисля, че си права. Всяка една ситуация е сама за себе си. Трябваше да оставя животното на оживено шосето, и докато си намери местообитанието да го прегази кола ли? Или да го оставя на зеленкото до шосето, за да излезне отново на улицата? Пълно е при мен с прегазени таралежи и лисици по улицата, защото има и от двете по много. Виждам колко са способни да се справят сами.

# 184
Аз съвети не давам, но да помогнете на животинка да пресече е правилно (и аз бих го направила, разбира се). Имах предвид преместването нарочно от едно място, на друго.
Преди няколко дни приятел ми се обади, че както се прибирал към къщи и в центъра на София намерил таралеж, който си ходел по улицата. В такъв момент бих помогнала на животното да пресече, но не бих го завела в парка, за да му помогна. Защото зная, че много от тях живеят в самия град, по дворовете.
За прегазените животни - да, ужасно е, но има неща, които не можем да променим в цялост.
И за да не е спам - онзи ден диви канадски  гъски чакат на оживен булевард да пресекат (с уговорката, че няма бързо движещи се коли и ги пуснаха да минат, разбира се ❤).

# 185
А когато няма къде да отиде и отстрани е само бетон, асфалт и къс тревичка? То всеки е гледал предавания по телевизията и поназнайва туй-онуй за дивите животни, но не всичко, което се вижда по телевизията е приложимо в реалността.

Пеперуда, която дъщеря ми беше снимала

# 186
  • Велико Търново
Ако намерите някъде таралеж, моля ви, кажете къде/звъннете ми да дойда да го взема в нас!!! 3 дка двор имаме (нашия и съседния на брат ми) ще си живее на голяма площ и ще яде змии и жаби по цял ден! Няма да оставям децата да го тормозят, обещавам! Куче нямаме, няма да има дразнители, само да дойде да хапва!

# 187
А когато няма къде да отиде и отстрани е само бетон, асфалт и къс тревичка? То всеки е гледал предавания по телевизията и поназнайва туй-онуй за дивите животни, но не всичко, което се вижда по телевизията е приложимо в реалността.

Така е, лично аз следя “Дивите”, които не са научно-популярна поредица, а образовани хора по отношение на дивата фауна. Спасяват всякакви диви животни и дават безценни съвети какво да правим, ако… намерим болна птица, костенурка, таралеж и пр.
Имах огромното щастие да се запозная лично преди години с Любомила Кривошиева (основател на Дивите), която спасяваше водни костенурки в Южен парк, София и е един безкрайно ценен и прекрасен човек!

# 188
  • Велико Търново
Пак не съм сама...

# 189
pppqqq Аз нямам страх от пеперуди, но мога и без тях. Вече отделен въпрос, че много други животинки не биха могли Pensive без тях, а особено по-ранните им стадии. А точно последните са причината да недолюбвам пеперудите: изяждат до гол клон някои храсти, гадовете. Laughing
Виж, за снимка - да. Търча понякога подире им.

# 190
Стари мои снимки ...

Този сладур живееше във входа,а преди да санират блока имах си двечки на терасата..липсват ми Simple Smile

# 191
# 192
  • Велико Търново
ММ от офиса ми праща снимка с текст "пускай в мамата Simple Smile"

# 193
# 194

Общи условия

Активация на акаунт