Фауната около нас

• 215 953
  • 3 546
  •   1
Отговори
# 135
  • Велико Търново
Къде живееш, waterproof?

# 136

Съвсем близо до Ниагарския водопад, от американска страна.
Често срещам малки змии, наричат ги garden snakes 🐍, не се плаша вече.
Имам хранилка със семена за птици и лятото слагам поилка с водичка. Така дойде колибри, много му се зарадвах. Като много голяма пеперуда изглежда, много мило.
Имам леха с български джоджен и когато цъфне идват едни тлъсти пчели (bumble bees) им казват. За първи път наблюдавах отблизо как събират прашец и се образуват като дисаги по крачетата им. Но не са медоносни, четох.
Надолу по улицата видях с очите си семейство диви патици, които излюпиха и майката отведе 8 патета надолу по улицата към близката рекичка. Много мила гледка ❤.
Когато стане студено често сърни прииждат до домовете и чакат лакомство, един съсед си беше опитомил една женска и тя редовно го посещаваше (беше й направил и хранилка в задния си двор, но тя нежно почукваше първо по вратата, за да й даде нещичко).

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 18:05 от waterproof

# 137
Тони, съжалявам Flushed Няма да правя повече пропуски.

Inferiya , благодаря ти за помощта. Blush

Да допълня с още няколко перушинести.

Горска зидарка
Пълзи нагоре-надолу по клоните и в този смисъл намирам руското ѝ название за особено сполучиливо (поползень).

Червенушка - той

Тя:

Вечно са заедно, викат се когато единият дойде по-рано, после стоят умислено насред семките и чоплят, чак да им завиди човек. Smile

И една (един, де) жълта овесарка. Laughing

И аз държа съд с вода за птиченцата. Вчера видях, че и кълвачът пи оттам Innocent , много съм доволна.

# 138
  • Велико Търново
Стига бе, много са ти хубави птичките, направо като  истински картички Simple Smile
Аз днес само успях да снимам две от общо поне десетте морски кончета, които бяха нашествали северната пътека около къщата. Първоначално се уплаши като ги видях, но в миг се разлетяха, разбръмчаха и изчезнаха.

# 139
Стига бе, страхотни снимки! Не съм голям фен на птиците, имам фобия, но тези са много сладки. Около нас зимно време има синигери, но няма такива екзотични като твоите. Имаш ли кардинали около теб, и те са много красиви.

# 140
Това лазеше по стената на къщата, най-голямата гъсеница, която съм виждал, предполагам е на пауновото око.

# 141
Много е красива на снимка. Сигурно няма да се зарадвам, ако я видя на живо около мен.

# 142
  • София
На живо е просто твърдо пълзящо нещо Simple Smile Май е на пауново око, ако съдя по на едни познати преживяванията с такава. Пауновото око са застрашен вид, ако видите къде се закача и можете да й помогнете срещу хищниците, ще е супер - нашите хора така бяха направили и после събраха погледите със снимки на метаморфозата Simple Smile Но го бяха направили, защото просто е добро дело.

# 143
Не е особено интересно, но днес видях това коте, което се мисли за сврака Grinning И на цвят го докарва, черно с беличко.
Съседи ме видяха, че го снимам и ми казаха, че то обича така да си стои на високо на клона Grinning

# 144
  • Велико Търново
Дайте идея, какво да направя за да спрат да се блъскат всякакви птички в прозорците. По цял ден си бият главите в стъклата Sad дори не ги виждам какви са, а само чувам ударите им.

# 145
Аз залепих хартиено тиксо (по един средно голям Х в центъра на всяко опасно стъкло), заради врабчетата, но не бих казала, че изглежда добре. То се отлепя лесно по принцип. Ако стои дълго, ще останат следи от лепило, но може да се махнат с препарат.

# 146
  • Milky way
Дайте идея, какво да направя за да спрат да се блъскат всякакви птички в прозорците. По цял ден си бият главите в стъклата Sad дори не ги виждам какви са, а само чувам ударите им.
https://www.vrabcheta.bg/bg/uv-zashtitni-stikeri-lista/p302.html
Един приятел ми е казвал, че такива вършели работа.

# 147
Един симпатяга с мнооого дълги антенки се беше настанил на колата Simple Smile

# 148
Уоу, наистина много дълги антенки! Grinning

Един симпатяга с мнооого дълги антенки се беше настанил на колата Simple Smile

# 149
Една 🦋 

Общи условия

Активация на акаунт