ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 8

• 43 417
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Родива, къде е това райско кътче?

# 676
  • София
“Елвис” сме го планирали с набора, след като се върнем от почивка.

Учебници няма да купуваме, това го прави училището, ние само даваме парите. Спестяват ни доста от цените, като поръчват на едро и направо от издателствата, особено с абонаментите към ел.учебници.
За учебниците от 8 клас няма какво да продадем - на хартия има само Математиката и учебниците по езици, които мисля да запазим.

# 677
  • България, София
На патерици - честити ви рожденици Лулумба и swetlanago! Да са живи и здрави, обичани, щастливи и с много късмет, да мечтаят смело и да сбъдват мечите си Hug

invierno, честит нов член на семейството! Да имате много щастливи и незабравими моменти заедно Hug

Девойката е на планина със сестра си и дядо си.
Дядо й й занесе Гъливер и Дядо Горио, но не смея да се надявам да започне да чете някоя от тях. Иначе на обещания е щедра Joy

Прекрасни кадри, момичета. Оплакнах окото Heart Eyes

За учебници още е рано да мислим. Миналата година имаше много добра организация. На РС ни казаха всички учебници и преди 15.09. ги бяхме набавили.
Тази година не знам как ще е.

# 678
  • София
Родива, къде е това райско кътче?
Банско 😀

# 679
  • Перник
За новите учебници не знам, но ще има на кого да продадем старите Grinning Една девойка от клуба по лека атлетика ще е в същата паралелка. Само трябва да прегледам в какъв вид са, не че са много използвани Joy

Миналата година поръчвахме общо само английския, ще изчакам родителската среща, за да разбера как ще е сега.

# 680
  • София
Каква тишина е настанала тук, почивате ли?
Девойката чете Гъливер и твърди, че е много интересна. Не толкова възхитена е от Мадам Бовари, 2 пъти стига до откритието коя е мадам Бовари и я порязвам, че това още не е главната героиня /беше стигнала до майката и после до първата съпруга/, представете си с какво темпо върви. Joy Но пък видях, че снощи би трябвало да са го давали /филма с Изабел Юпер/ по БНТ и мисля днес да го изгледаме, поне да добие представа, ако не й провърви да стигне до края. Ако можете да връщате тв /ние имаме тази опция/, ето, ако някой иска да се възползва:
https://offnews.bg/kultura/panorama-na-izabel-iuper-po-bnt-1-782689.html

# 681
Моето разумно търпение се поизчерпа относно Мадам и предложих да изчете уики резюмето, ей тъй за общ поглед.
Абонирах за Сторител отново с надежда, че в някакъв момент ще реши да слуша което и да е произведение от списъка - намери си веднагически поредната книга от поредицата, която чете в момента и която, разбира се,  няма нищо общо с изучаваното... Май вдигам ръце и каквото дойде. Поне чете!

# 682
  • София
Ние още сме на почивка, на която й се вижда края обаче. Синът я е прочел два реда, я - не. И то от книга, която твърди, че му е интересна (не от изучаваните, разбира се). Страда, че няма интернет, а мобилният му такъв го профука за три дни. Сега се моли да му шервам моя, който като количество е два пъти по-малко от неговия и ми трябва за работа основно.
Когато се приберем, ще има стриктна програма и както казва Гаргамел от смърфовете: “Край на вашето синьо лято, сготвено на злато!”
Със книгите от списъка се отказах да го мъча, нооо ще има засилена подготовка по математика плюс испански за разкош.

# 683
  • на Мелмак
Наборката работи, проявява рядко тийнеджърско и овнешко инатче. Но всичко е нормално. Когато почива е основно навън. Втора почивка ще имаме в края на месеца и то училището дойде.

# 684
  • В светлината на слънцето
Морски привет!

# 685
  • София
Ние току що пристигнахме на морето и още се настаняваме в хотела. Много жега, много нещо 🥵
На Мадам Бовари това и е втора почивка. Девойката не я е отворила на Слънчев бряг и вчера каза, че я взима отново с твърдото намерение да я прочете сега. Съмнявам се, че ще се получи, но пък кой знае може и аз да съм в грешка 😁

# 686
  • София
Чакаме още морски снимки, да ни заредите Simple Smile
Аз напоследък толкова работа имам, че изобщо нямам време за четене. А така се надявах лятото да ми е малко по-спокойно...

Момичета пускам линк, ако някой иска да помогне на нашата съфорумка. Борбата им е тежка...
https://www.bg-mamma.com/?topic=1468442

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 14:45 от Rodiva

# 687
  • София
Амии, още не съм стигнала до почивка на морето!!!
Аз "почивах" по ден-два покрай изпитите и докато водя и прибирам от "бабин дом", но реално още не сме били в отпуск - и в неделя съм дежурна и вече ще започвам почивката... хохохохо - доживях.
От неделя спя като пребита - вече не мисля за 1 576 312 564 неща, искам само малко да взема въздух и да започна да си работя моите си задачки. 
Даже и родата събрахме на шести и всички са живи на изхода и без ГСПта (груби селски прояви).
По план отиваме първо към Смолян, после на море... та се надявам да пращам снимки за зареждане на офис-пазителите.
Аз съм се запасила с творческа работа за отпуската ( няма време за дълъг мързел)

# 688
  • София
Хм, май няма да се състои скоро смяната на директори на училища, за който се е надявал/или пък не е:
https://m.offnews.bg/news/Temida_18762/Sadat-spria-initciiranata … direk_782889.html

# 689
  • София

Хах, дори не подозирах, че учат Мадам Бовари - това пък е нещо, което аз лично не съм чела и мнение за него нямам...

Общи условия

Активация на акаунт