Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 563
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 250
Скрит текст:
Да върнат и сигурността с работата, пенсията на 55г. и спокойния живот. Като ще е социализъм, да е от стария тип. Щото този, новия, не ми се нрави.
Да върнат, ама колко от нас ще искат да живеят три поколения заедно в панелен апартамент и цял живот да събират пари и чакат ред за кола. Аз например не го искам, не знам за тебе.
Сега е модерно завръщането към селото. Имаме в изобилие села с празни къщи. Wink Ще ускорят производството на електромобили, ще ги направят две за лев и ето ти идилия.Joy

# 11 251
  • Буркина Фасо
а няма ли да ядете преди да купувате ?Smiley
кой да кОпа? - американците ли ?

# 11 252
Скрит текст:
Да върнат и сигурността с работата, пенсията на 55г. и спокойния живот. Като ще е социализъм, да е от стария тип. Щото този, новия, не ми се нрави.
Да върнат, ама колко от нас ще искат да живеят три поколения заедно в панелен апартамент и цял живот да събират пари и чакат ред за кола. Аз например не го искам, не знам за тебе.
Сега е модерно завръщането към селото. Имаме в изобилие села с празни къщи. Wink Ще ускорят производството на електромобили, ще ги направят две за лев и ето ти идилия.Joy
С тези репортажи през ден по ТВ, в които съобщават за убити възрастни хора в селата  от една специална прослойка в нашето общество, ухажвана преди избори и ненаказуема не зная дали ще се наложи тази тенденция. Отделно по-малките ядове като кражби, мръсотия и шум и пак липсата на държавата там......

# 11 253
Желаещите социализъм от стария тип дали са го изживяли в работоспособната си възраст? Едва ли много такива хора пишат тук, като една част, като Боряна, въобще не страдат от носталгия по миналото.

В Русия в момента се устройва класически социализъм. Големите компании напускат, производствата се одържавяват, възраждат се сталинската цензура и репресии, всички трудещи се радостно се хвърлят да градят живота нов (т. е. импортозамещението), обединени от Върховния ръководител в здрав юмрук срещу лошите западняци. Не им се получава засега, но имат надежда. Връща се и социалистическата уравновиловка - мизерия поравно за всички.

Социална държава и социализъм не е едно и също. Българите искат скандинавската социална държава, но да сме прегърнати с братушките, да не плащаме данъци и всеки да продължава да си краде на дребно - ами няма никакъв начин да се получи това.

В малките населени места е прекрасно, стига да не ти трябва лечение, образование, и стига да имаш триметров зид с алармена система и въоръжена охрана.

# 11 254
Да, в Русия арестуват само като извикаш името "Навални" или покажеш празен лист на площада. Не знам на нашите русофили дали ще им хареса един подобен подход....Иначе Копейкин е приготвил Белене за след изборите.

# 11 255
Скрит текст:
Скрит текст:
С тези репортажи през ден по ТВ, в които съобщават за убити възрастни хора в селата  от една специална прослойка в нашето общество, ухажвана преди избори и ненаказуема не зная дали ще се наложи тази тенденция. Отделно по-малките ядове като кражби, мръсотия и шум и пак липсата на държавата там......
Няма съвършенство на този свят. Разбирането за свобода, демокрация и сътрудничество не е еднозначно сред хората.

# 11 256
Скрит текст:
Скрит текст:
Няма съвършенство на този свят. Разбирането за свобода, демокрация и сътрудничество не е еднозначно сред хората.
Кучето скача според тоягата. Я като идем в Гърция как не се правим на джигити по магистралите - това са същите тези, които тук отнемат животи заради идиотията си на пътищата. Където я няма държавата за да въдвори ред и най-важното да упражни превенция там се налага да се търпи различното разбиране за свобода и демокрация.

# 11 257
Гърция не е подходящ пример. Те никога не са били "държани на въже". А и това е родината на демокрацията. Ние сме като невидели и преливащи от енергия да се доказваме пред всички, колко сме отворени към новото и най - вече чуждото. Против съм да се внясат всякакви модели от където и да било. Те не работят при нас, точно обратно пречат. Нямаме обаче достатъчно мъдри хора да създадат наш цялостен модел, а се иска и смелост да бъде наложен. Всеки опит се оспорва, ама те в демократичния свят, към който се стремим са .....

# 11 258
Кучето скача според тоягата. Я като идем в Гърция как не се правим на джигити по магистралите - това са същите тези, които тук отнемат животи заради идиотията си на пътищата. Където я няма държавата за да въдвори ред и най-важното да упражни превенция там се налага да се търпи различното разбиране за свобода и демокрация.
Даже и гърците се понаучиха да не шофират като джигити, след като тяхната държава се залови да наложи ред в това отношение. Помня 90-те години в Гърция - караха като ненормални, а жертвите бяха много. Сега вече не е така.

# 11 259
Скрит текст:
Желаещите социализъм от стария тип дали са го изживяли в работоспособната си възраст? Едва ли много такива хора пишат тук, като една част, като Боряна, въобще не страдат от носталгия по миналото.

В Русия в момента се устройва класически социализъм. Големите компании напускат, производствата се одържавяват, възраждат се сталинската цензура и репресии, всички трудещи се радостно се хвърлят да градят живота нов (т. е. импортозамещението), обединени от Върховния ръководител в здрав юмрук срещу лошите западняци. Не им се получава засега, но имат надежда. Връща се и социалистическата уравновиловка - мизерия поравно за всички.

Социална държава и социализъм не е едно и също. Българите искат скандинавската социална държава, но да сме прегърнати с братушките, да не плащаме данъци и всеки да продължава да си краде на дребно - ами няма никакъв начин да се получи това.
В малките населени места е прекрасно, стига да не ти трябва лечение, образование, и стига да имаш триметров зид с алармена система и въоръжена охрана.

Ама нито една думичка няма вярна. Хюман, ходила ли си в Русия? Руснаци познаваш ли?
Не зная защо през мнение пишеш за Русия в тема за политиката в България. Във всеки случай трябва да знаеш, че в Русия се живее точно по същия начин, както се живее в България. Няма да уплашиш българите с Русия, по простата причина, че не сме много по-различни от руснаците.

Та какво казваш за малките населени места в Русия и в България? Това на фона на убития възрастен човек вчера в селото някъде в провинцията в България от деца на 13 и 18 години ли го пишеш?

Кога ще обявят новият Министерски съвет? БСП си оттегли подкрепата за него предварително.

# 11 260
Да, в Русия арестуват само като извикаш името "Навални" или покажеш празен лист на площада. Не знам на нашите русофили дали ще им хареса един подобен подход....Иначе Копейкин е приготвил Белене за след изборите.

Много от нашите русофили са основно на запад. Не знам някой да тича към матушката.
Аман от паника, черни прокоби, глад и мизерия. Нищо подобно няма да стане. Все ще преживеем зимата. Имам усещането, че и тук, и по медии, масово путинофилите съвсем умишлено нагнетяват напрежение, та белким клекнем на Газпром.  Пет пари не дават как хората ще преживеят зимата-зима като зима. Целта е отново да ни заробят с договор сруснаците, сега когато всички страни лека, полека се отскубват от тоя синджир.  Това скъсване с Русия на Путин е дългосрочният интерес на България, а не дали една зима можем да претърпим някакви лишения.
А най-смешни са тези, които се подиграват на Германия и западните страни, които трябвало да пестят от отопление, къпане и прочие глупости. И това от представители на народ, който се поздравява с "Честита баня". Ако се съди по градския транспорт и обществените места, българинът е най-пестеливият в това отношение. Никаква липса на топла вода няма да го уплаши.

# 11 261
Скрит текст:

Ама нито една думичка няма вярна. Хюман, ходила ли си в Русия? Руснаци познаваш ли?
Не зная защо през мнение пишеш за Русия в тема за политиката в България. Във всеки случай трябва да знаеш, че в Русия се живее точно по същия начин, както се живее в България. Няма да уплашиш българите с Русия, по простата причина, че не сме много по-различни от руснаците.

Та какво казваш за малките населени места в Русия и в България? Това на фона на убитите вчера в селото някъде в провинцията в България от деца на 13 и 18 години ли го пишеш?

Е нали според теб в Русия се живеело много добре, идвали тук да ни изкупуват имотите, страшна работа, сега пък било същото. Айде определи се. В селата поне има вода във всяка къща, щото в Раша гледам от някакви колонки си носят - по една чешма на квартал. Страшен стандарт.

# 11 262
Скрит текст:

Много от нашите русофили са основно на запад. Не знам някой да тича към матушката.
Аман от паника, черни прокоби, глад и мизерия. Нищо подобно няма да стане. Все ще преживеем зимата. Имам усещането, че и тук, и по медии, масово путинофилите съвсем умишлено нагнетяват напрежение, та белким клекнем на Газпром.  Пет пари не дават как хората ще преживеят зимата-зима като зима. Целта е отново да ни заробят с договор сруснаците, сега когато всички страни лека, полека се отскубват от тоя синджир.  Това скъсване с Русия на Путин е дългосрочният интерес на България, а не дали една зима можем да претърпим някакви лишения.
А най-смешни са тези, които се подиграват на Германия и западните страни, които трябвало да пестят от отопление, къпане и прочие глупости. И това от представители на народ, който се поздравява с "Честита баня". Ако се съди по градския транспорт и обществените места, българинът е най-пестеливият в това отношение. Никаква липса на топла вода няма да го уплаши.

Много е сладък този "фюжън" между днешни времена и едновремешни.
Както се казва, предизборно ако трябва и до хан Аспарух ще се върнем, за да си докажем тезите.
Госпожо, очаква се 50% поскъпване на цените на отопление. Това според вас не е ли повод за безпокойство?

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 11:51 от Odillia

# 11 263
Каквото и поскъпване да идва, Газпром се доказа като ненадежден партньор. Така че и да му клекнем, нищо не ни гарантира втрътване на кранчето посред Ивановден щото натам му е капата на Путин. Айде мерси, руска милост не искам, видя ги цял свят какво представляват. Да си продават суровините на Индия и Китай.

Одилия, не те знам къде живееш, но аз село без чешма в дома не зная. Надявам се че не се къпете на двора с канче? Щото за пране и къпане съм виждала да влачат ведра от някакви общи чешми руснаците по селата, или перат на реката. Да не говорим за такива екстри като асфалт и улично осветление, както и тухлени къщи. Всичко е замряло от преди 100 години и си стои така. Продават си вода едни на други - от тяхната телевизия направо от извора.

# 11 264
Безспокойство си е  и ще мине и  това.
Какъв  е смисълът да се трепери от сега?     Че и да се преувеличава?
 Освен наистина политическа поръчка за нечии интереси? на това мирише.                   

Общи условия

Активация на акаунт