Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 536
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 295
Мисля, че нито една държава с проруска политика или такава с проруска партия в управлението в момента няма да види европейски пари. Под различни предлози.
Не знам европейците дали ще си позволят да ни откажат под подобен предлог, защото ще ни тласнат към Русия.
Ще видим. Засега нас и унгарците ни мотаят вече повече от година. И не вярвам да е наистина заради проблеми в проектите. Останалите държави вече усвоиха по няколко милиарда.

Ние ако искаме Русия, ще имаме Русия - каквото и да направят "еврогейците". Досега ни засипваха с пари и пак сме недоволни, ЕС ни "смучел".

Не дават пари, защото не слушкаме, а искаме да си правим независима политика.
Пък така като гледам, май зелената сделка отиде в киреча и като нищо няма да ни дадат пари, защото май ние ще излезем прави, че не искаме да си затваряме мижавите производства, а не те. Мижави, мижави, но се оказва, че май ние крепим енергийната сигурност на Балканите с нашата ел. енергия.
Във всеки случай не им прави чест на евробюрократите. Нашият народ и без това живее бедно и решиха да си спестят парите за нас, а да дадат на далеч по-богати държави, като Италия, които уж са супер-дупер, а всъщност са във фактически фалит.
Явно нас ни искат на втора скорост, това е положението и не е в българския народ вината за това.

# 11 296
  • Пловдив
Петканов ми е симпатичен много. Издигна ми се още повече в очите, като не поиска да е в редовния кабинет, а да се занимава с неговите неща. Може и да е видял капацитета на КП, кой знае. И Демерджиев го харесвам. Много е умен и изключително подготвен. Моя приятелка, адвокат, близки са, ми е казвала разни неща още отдавна по друг повод, та имам мнение на тази база. Освен това е много успешен адвокат, шеф на АК Пловдив, а и ,честно казано, много ми хареса устрема му срещу Гешев миналия път. Минеков също е ок, хубаво е да има приемственост. Ако някой знае нещо за Министъра на енергетиката, ще се радвам да сподели.

# 11 297
Скрит текст:
Мисля, че нито една държава с проруска политика или такава с проруска партия в управлението в момента няма да види европейски пари. Под различни предлози.
Не знам европейците дали ще си позволят да ни откажат под подобен предлог, защото ще ни тласнат към Русия.
Ще видим. Засега нас и унгарците ни мотаят вече повече от година. И не вярвам да е наистина заради проблеми в проектите. Останалите държави вече усвоиха по няколко милиарда.

Ние ако искаме Русия, ще имаме Русия - каквото и да направят "еврогейците". Досега ни засипваха с пари и пак сме недоволни, ЕС ни "смучел".
Засипвали кого? Подходящите хора, които им уйдисват. Като не са подходящи - не плащат.
Недей вменява вина на хората.
Не вменявам никаква вина, по-скоро ти вменяваш вина на европейските чиновници, че ние тук не можем да се справим с местната корупция. Те дават пари на държавата, проследяват изпълнението на проектите и при нужда наказват. Както се случва и в момента.
Но ако все пак корупцията можеше да мине някак, то проруската ориентация в настоящия момент е тотално неприемлива.
Независима държава сме били. Това някаква смешка ли е?
Независимите държави около нас са на прага на войната. А тези, малко по-далече от нас, са в разгара ѝ.

# 11 298
  • Пловдив
Не забравяй,че и ние участваме с пари. А те хвърлят жълти стотинки, за да прокарат техните политики в техен интерес. Затваряме всичко, което става, гледаме жито, но не може да гледаме домати , та ядем полски домати, зя сметка на това е пълно с житни милиардери. Също и с енергийните стратегии пълно с милионери. А се разсипват нещата, на които сме силни. Не може да те накарат да затвориш АЕЦ, ако не те компенсират. Не може да те накарат да си изкорениш лозята, ако не те компенсират. Не може да ти затворят предприятието, ако не ти финансират някакво осъвременяване , и т.н. и т.н. Никой не дава пали,щото много ни обича. То това е като с данъците. Бойко не строеше с пари от джоба си, а така внушава. И с Европа е същото. Айде стига с това преклонение, жалко е.

# 11 299
Петканов ми е симпатичен много. Издигна ми се още повече в очите, като не поиска да е в редовния кабинет, а да се занимава с неговите неща. Може и да е видял капацитета на КП, кой знае. И Демерджиев го харесвам. Много е умен и изключително подготвен. Моя приятелка, адвокат, близки са, ми е казвала разни неща още отдавна по друг повод, та имам мнение на тази база. Освен това е много успешен адвокат, шеф на АК Пловдив, а и ,честно казано, много ми хареса устрема му срещу Гешев миналия път. Минеков също е ок, хубаво е да има приемственост. Ако някой знае нещо за Министъра на енергетиката, ще се радвам да сподели.
Петканов няма, има Пеканов в кабинета. И ти е симпатичен само защото не е искал да участва в редовен кабинет? Ама в служебен иска и то няколко пъти (дали пък защото не се отчита пред НС?). Иначе за правителството като цяло - силно БСП повлияно, от опозицията на Нинова. Весела Лечева особено я недолюбвам, тя е от партийната аристокрация на БСП, нещо като Гергов. Лява партия, ама не се отказваме от десните идеи за натрупване на милиони лично състояние. И "устремът" на Демерджиев срещу Гешев изобщо няма да ни е полезен в служебен кабинет. Чакам си редовното правителство аз.

# 11 300
Не забравяй,че и ние участваме с пари. А те хвърлят жълти стотинки, за да прокарат техните политики в техен интерес. Затваряме всичко, което става, гледаме жито, но не може да гледаме домати , та ядем полски домати, зя сметка на това е пълно с житни милиардери. Също и с енергийните стратегии пълно с милионери. А се разсипват нещата, на които сме силни. Не може да те накарат да затвориш АЕЦ, ако не те компенсират. Не може да те накарат да си изкорениш лозята, ако не те компенсират. Не може да ти затворят предприятието, ако не ти финансират някакво осъвременяване , и т.н. и т.н. Никой не дава пали,щото много ни обича. То това е като с данъците. Бойко не строеше с пари от джоба си, а така внушава. И с Европа е същото. Айде стига с това преклонение, жалко е.

И не само това - онзи ден слушах, че ще има протест на земеделците. Оказва се, че през нас прекарват украински земеделски продукти без мито, на каквото подлежат като от държава извън ЕС, които подбиват нашите цени и то с благословията на ЕС.
Това сега какво е? Прецакват нас, заради Украйна. Ами мерси много.

# 11 301
  • Пловдив
Не,симпатичен ми беше,защото е интелигентен и работи. А едно е да си в служебен кабинет 2 месеца, друго 4 години ангажиран. Изрично обясняваше в едно интервю защо не иска в редовен кабинет, имал да довършва наука.  А вие с вашите конспирации , не искали да се отчитат, хе. Те Киро като се отчитаха , та някой им дири сметка за нещо.
Одилиа, това за житото от Украйна е така, но беше работа на държавата да направи контрол на житото, което остава у нас. За това ЕС няма вина. Иначе за транзитното жито, ок, който го приема, да се спасява и да го контролира.

# 11 302
Не,симпатичен ми беше,защото е интелигентен и работи. А едно е да си в служебен кабинет 2 месеца, друго 4 години ангажиран. Изрично обясняваше в едно интервю защо не иска в редовен кабинет, имал да довършва наука.  А вие с вашите конспирации , не искали да се отчитат, хе. Те Киро като се отчитаха , та някой им дири сметка за нещо.
Одилиа, това за житото от Украйна е така, но беше работа на държавата да направи контрол на житото, което остава у нас. За това ЕС няма вина. Иначе за транзитното жито, ок, който го приема, да се спасява и да го контролира.

Щом държавата не е направила контрол, а съгласно ЕС стандартите е длъжна, значи се е случило под широко затворените очи на ЕС, или греша? Системата на митниците е свързана с тази в Брюксел още отпреди 10 години. На всяко писано мито, се отчитаме с процент на Брюксел и то в реално време. Нали не вярваш, че всичко това минава без ЕС да знае?

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 16:19 от Odillia

# 11 303
Ами това са просто приказките на хора като Копейкин и Сидеров. Участваме с пари, но сме нетен бенефициент с милиарди годишно. Не са жълти стотинки. Жалко, че не се използват достатъчно умно, разбира се. Никой не ни пречи да гледаме домати. Никой не ни закрива зорлем производствата. Просто хората не искат да работят или кандидатстват с фалшиви проекти, по които взимат пари 1-2 години, без да развиват истинска дейност. В енергетиката монопол имат руските групировки.
АЕЦ четох, че не е било толкова под давление на ЕК, колкото заради нашенски мутренски интереси, които са очаквали да заграбят парите по европейски енергийни проекти. И така стана всъщност. Така или иначе, животът на затворените блокове беше около 15 години повече, така че в момента това не ни огрява изобщо.
Това пък за Бойко е съвсем изсмукано от пръстите. Естествено, че не финансирал нищо от джоба си.
Дават ни пари не от любов, а за да станем развита икономика и да сме равностойни на другите държави, за да не сме източник на нестабилност. В ЕС всички имат интерес от богати пазари, не знам защо се вярва на руски опорки за гадните капиталисти, които ни "смучат ресурсите". Точно обратното е, те ни дават ресурси в кеш и като възможности за търговия и пътувания. Но повечето хора не са способни да се възползват, те чакат някой да им организира живота и да им дава пари, ако може и без да работят много. Друг проблем е, че нямаме подготвени капацитети, които да могат да пишат качествени проекти и да ги реализират. А най-големият проблем са тези хорица на входа и изхода, на които трябва да се отчиташ с едни 50%. Всичко това прави европейските средства почти недостъпни за повечето хора, дори и да биха желали да развиват някаква дейност. Само че за тези неща ЕС няма абсолютно никаква вина.

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 14:53 от Анонимен

# 11 304
Чакам си редовното правителство аз.
Редовно правителство ще има минимум след 4 месеца, а по всяка вероятност и по-късно. Има доста изгледи, това временно правителство да се задържи доста дълго.

# 11 305
  • Пловдив
О, колко яко - уволнения от Нинова шеф на ВМЗ Сопот е министър на икономиката.  https://glasove.com/novini/uvolnen-ot-ninova-shef-na-vmz-sopot-s … ar-na-ikonomikata
Нинова сигурно лошо й става на горкана.

# 11 306
Да, много яко. Вместо управление на държавата чрез служебен кабинет, Радев се занимава с реваншизъм.

# 11 307
Само Минеков не одобрявам, много арогантен тип.
Дали ще погне онова последното момче , дето и името му забравих, министър уж беше.

А този кабинет може да се задържи мноооого време, ако пак не направят правителство на следващите избори.

Крум Зарков очевидно се разделя с БСП, щом не може да участва в изборите, което е добра новина.

# 11 308
Само Минеков не одобрявам, много арогантен тип.
Дали ще погне онова последното момче , дето и името му забравих, министър уж беше.

А този кабинет може да се задържи мноооого време, ако пак не направят правителство на следващите избори.

Крум Зарков очевидно се разделя с БСП, щом не може да участва в изборите, което е добра новина.
Минеков сега може да направи показно като извади ГЕРБ от офиса на партията. Нали затова критикуваше сегашния министър? Много се възмущаваше, айде да го видим сега.

# 11 309
Честито на печелившите! Митрофанова отвори вече шампанското!
Няма нужда ЕС да ни тласка към Русия-ние тялом и духом сме там. И съвсем правилно няма да има пари от Европа. Никой няма да финансира пробита русофилска колония. Все едно да дават пари на Беларус.

Общи условия

Активация на акаунт