Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 670
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 965
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз няма какво да доказвам...Който е написал твърдението че САЩ купува руски газ, той трябва да докаже, че това в действителност е така...На мен не ми изглежда да е вярно и затова питам за източници...Това е..
https://www.google.com/search?channel=fs&client=ubuntu&q … D0%B3%D0%B0%D0%B7
Благодаря за статията, която изцяло потвърди това което си мислех..
Ако това е източникът на твърдението, че САЩ купува руски газ, се доказва че то просто не е вярно.
В самата статия, която е от 01.2018 си пише -"Новината обаче е сензационна само на пръв поглед."  
Защото, заради капризите на времето Америка сега се нуждае от течен газ, който си набавя на международните пазари и някаква френска компания е внесла инцидентно и еднократно някакво количество газ.
Святослав Бик от Центъра за анализи към руското правителство казва по този повод - "За Русия, а и за други страни-износителки е трудно да внасят своите продукти в САЩ. "Цените там са ниски, тъй като самите американци си имат достатъчно собствен газ", обяснява Бик.
С една дума от руското министерство казват защо няма абсолютно никаква логика САЩ да купуват руски газ, същото което казвам и аз...
Какъв е изводът от всичко това - че източниците са много важни и трябва да се публикуват, така се спестяват излишни спрове и безсмислени посотове..Wink.

А можеш ли да си представиш, че 16% от Газпром се държи от американски вложители?
Furthermore, around 16.2 percent of Gazprom's shares were controlled by American Depository Receipts (ADR) holders, or The Bank of New York Mellon.
https://www.statista.com/statistics/273267/shareholder-structure-of-gazprom/
Не само че си го представям, ами и нищо изненадващо не виждам..Не знам защо ти се струва странно...В "Новатэк" - втората най-голяма фирма за добив на газ в Русия 40% са на френската компания Total...Нищо че няма нищо общо с настоящата тема за Политиката в България..Wink.

Нелогична е тогава мантрата за "ненадежден партньор".
Ако бяха ненадеждни, защо вложителите не си изтеглят парите, а вместо това примерно Ротшийлдови са вложили още повече средства в Газпром по време на кримската инвазия на Русия и независимо от всичките проблеми между Русия и Украйна в последните години? Бизнесът си е бизнес, нали така? Само аз ли се чудя защо тогава вместо за бизнес се говори за "зависимост"?

# 13 966
Русия не разполага нито с технологии, нито с технически средства за добив на нефт и газ.
Да бе! Държавата която до скоро държеше приза за най-дълбок сондаж няма технология за добив на нефт и газ. Мармота завива ли го шоколада?

# 13 967
Няма, това е тъжната истина. Като се започне от консумативите и се стигне до машините. За техен ужас петрола им го добиват компании като Шел, Бритиш Петролиум и Ексон.
https://fakti.bg/world/662856-petrolniat-sektor-na-rusia-ponese-nov-udar-
В момента карат "на изпарения" и при необходимост канибализират резервните части от налично оборудване, но това не може да продължи повече от година.
Има някои чувствителни компоненти, които са само внос.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 20:43 от Анонимен

# 13 968

Да, 2 поста по-нагоре е коментирана въпросната статия от 2018 и стана ясно че САЩ не купуват руски газ...Няма смисъл да се пълнят страници с дезинформации и то не по темата..

А новината от 4 април 2022 на Глобал Таймс, че САЩ са удвоили потреблението си на газ не коментираш. Колко удобно.

Колко глобал таймса има, че единственият, който ми излиза през гугъла , е официоз на китайската комунистическа партия, а Китай си има зъб на САЩ, все пак.

# 13 969
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз няма какво да доказвам...Който е написал твърдението че САЩ купува руски газ, той трябва да докаже, че това в действителност е така...На мен не ми изглежда да е вярно и затова питам за източници...Това е..
Ако това е източникът на твърдението, че САЩ купува руски газ, се доказва че то просто не е вярно.
В самата статия, която е от 01.2018 си пише -"Новината обаче е сензационна само на пръв поглед."  
Защото, заради капризите на времето Америка сега се нуждае от течен газ, който си набавя на международните пазари и някаква френска компания е внесла инцидентно и еднократно някакво количество газ.
Святослав Бик от Центъра за анализи към руското правителство казва по този повод - "За Русия, а и за други страни-износителки е трудно да внасят своите продукти в САЩ. "Цените там са ниски, тъй като самите американци си имат достатъчно собствен газ", обяснява Бик.
С една дума от руското министерство казват защо няма абсолютно никаква логика САЩ да купуват руски газ, същото което казвам и аз...
Какъв е изводът от всичко това - че източниците са много важни и трябва да се публикуват, така се спестяват излишни спрове и безсмислени посотове..Wink.

А можеш ли да си представиш, че 16% от Газпром се държи от американски вложители?
Furthermore, around 16.2 percent of Gazprom's shares were controlled by American Depository Receipts (ADR) holders, or The Bank of New York Mellon.
Не само че си го представям, ами и нищо изненадващо не виждам..Не знам защо ти се струва странно...В "Новатэк" - втората най-голяма фирма за добив на газ в Русия 40% са на френската компания Total...Нищо че няма нищо общо с настоящата тема за Политиката в България..Wink.

Ако бяха ненадеждни, защо вложителите не си изтеглят парите, а вместо това примерно Ротшийлдови са вложили още повече средства по време на кримската инвазия на Русия и независимо от всичките проблеми между Русия и Украйна в последните години?
Не знам каква е тази мантра...Моето мнение е, че за България е най-добре да има различни опции за снабдяване с газ...Необходими са ни съвсем малки / на фона на останалите държави, бих казала дори незначителни количества газ, които може да си ги набавим откъдето поискаме/...Поне на този етап няма смисъл изобщо да се занимаваме с руски газ...След войната, живот и здраве,  ще се направи анализ и преценка на ситуацията и може да се купува и от Русия, освен от останалите...В момента евтин газ няма, камо ли пък руски евтин газ...Такова нещо няма и е добре да свикнем с това положение, защото скоро няма да се промени...Wink.

# 13 970
Е защо да е мантра, при положение че цяла Западна Европа, която най-чинно си плати в рубли, в момента стои на сухо без руски газ? И то не за пръв път.

# 13 971
Скрит текст:
Скрит текст:

Ако бяха ненадеждни, защо вложителите не си изтеглят парите, а вместо това примерно Ротшийлдови са вложили още повече средства по време на кримската инвазия на Русия и независимо от всичките проблеми между Русия и Украйна в последните години?
Не знам каква е тази мантра...Моето мнение е, че за България е най-добре да има различни опции за снабдяване с газ...Необходими са ни съвсем малки / на фона на останалите държави, бих казала дори незначителни количества газ, които може да си ги набавим откъдето поискаме/...Поне на този етап няма смисъл изобщо да се занимаваме с руски газ...След войната, живот и здраве,  ще се направи анализ и преценка на ситуацията и може да се купува и от Русия, освен от останалите...В момента евтин газ няма, камо ли пък руски евтин газ...Такова нещо няма и е добре да свикнем с това положение, защото скоро няма да се промени...Wink.

Хайде да не си говорим по ПП-ейски. Нивото на този форум е доста по-високо.
Въпросът е принципен. Това ли беше правилния момент да се откажем да плащаме по схемата на Газпром и сигурните и да, евтини по договор доставки от там при положение, че имаме договор с тях? Бизнесът си е бизнес, нали така?

# 13 972
И какво им е сигурното на газпромските доставки?

# 13 973
Няма, това е тъжната истина
kola peninsula drilling project
Това кой добива не означава липса на технология, а се нарича пазарна икономика
Не знам! Може да попитаме Турция, Гърция, Унгария, Сърбия...

# 13 974
  • Русе
Това ли беше правилния момент да се откажем да плащаме по схемата на Газпром и сигурните доставки от там при положение, че имаме договор с тях?
Договорът нали изтече тази година и по тоз повод се взеха тези решения.

Сигурни доставките изобщо не са.

# 13 975

Да си чула Сърбия или Унгария да се оплакват от несигурност в доставките?

Това ли беше правилния момент да се откажем да плащаме по схемата на Газпром и сигурните доставки от там при положение, че имаме договор с тях?
Договорът нали изтече тази година и по тоз повод се взеха тези решения.

Сигурни доставките изобщо не са.

Още имаме договор до декември тази година.

# 13 976
В момента евтин газ няма, камо ли пък руски евтин газ...Такова нещо няма и е добре да свикнем с това положение, защото скоро няма да се промени...Wink.
Как така няма да се промени? Човечеството е измислило достатъчно добри начини за това, въпрос на желание Wink

# 13 977
Значи сме на едно мнение. Руската петролна индустрия е все с чуждестранни компоненти, произведени от компании, които се оттеглиха заради санкциите. Русия използва останките от тази индустрия за известно време...най-много до година. За това време е абсурд да дублира цялата инфраструктура със собствени средства, ако ще да разполага и с технологии за добив на нефт от центъра на Земята.

# 13 978
Стига със сигурния Газпром. Играе си както иска. Ето ви още информация плюс, че вече ни топят, че умишлено бавим конектора с Гърция.

"Бившият министър на енергетиката на Румъния Ръзван Николеску е изпратил писмо до еврокомисаря по енергетиката Кадри Симсон с молба да се предприемат мерки за ускоряване на пускането на интерконектора Гърция-България (IGB). Част от тях, според него, е проверка от Европейската комисия на "липсата на волята на ръководството на "Булгартрансгаз" за спазване на поетите ангажименти", поради което газовата връзка се е забавила.

По времето, когато бе съобщено за писмото на Ръзван Николеску, цената на природния газ в Румъния на спотовия пазар скочи с 20% само за едно денонощие. Като причина за случилото се на 18 август бе посочено неочакваното намаляване с близо 90% на вноса на руски газ през връзката с България.

Според изданието Profit.ro "Газпром" или търговци, свързани с руската компания като WIEE, са намалили вноса от около 3 млн. куб м на ден на 300 хил. куб. м на ден. Йон Щериан, изпълнителен директор на газопреносния оператор Transgaz, каза, че вероятно разликата се дължи на намалено търсене от румънските потребители. Но на спотовия пазар данните показват, че поръчките са били за 36% повече газ спрямо предходния ден!
"

Страхотен доставчик е Газпром. Сигурен.

# 13 979
произведени от компании, които се оттеглиха заради санкциите
Колко време ще и отнеме, зависи само и единствено от финансирането

Само едно не разбирам. Какво общо имат възможностите на Русия да компенсира външните доставки на оборудване с Политиката на България?

Айде пак! Бившият министър на енергетиката на Румъния какво право има да се меси в работата на чужди държави и въобще защо ми го пускате това?

Общи условия

Активация на акаунт