Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 557
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 100
Аз да попитам радетели на руския газ, кое точно ви кара да мислите, че е евтин ?
Мегавата в Сърбия е под 40€ Stuck Out Tongue Winking Eye

Това е политическа, а не пазарна цена и това ценообразуване се прави по древната римска стратегия "разделяй и владей". Целта е разкол в ЕС и НАТО и няма никаква гаранция, че и за нас ще има такава цена. И докога ще я има и дали няма да треперим всеки ден, че ще ни врътнат кранчето.

Чудно ми е колко много хора не схващат, че Путин е чудовище и с чудовища не се прави бизнес. По-добре да стягаме колана, отколкото пак зависимост от Русия. Но не знам защо чувствам, че пак ще ни продадат на руския интерес от временното правителство.

Всички знаят че Путин е чудовище, но в бизнеса няма морал, а само интереси. И не - такава глупост, че бизнес с чудовища не се прави отдавна не бях чувал, защото в политиката всеки е малко или много нечистоплътен.

# 14 101

Всички знаят че Путин е чудовище, но в бизнеса няма морал, а само интереси. И не - такава глупост, че бизнес с чудовища не се прави отдавна не бях чувал, защото в политиката всеки е малко или много нечистоплътен.

Именно - малко или много е нормално. Но има хора извън тази категория - Ким Чен Ун, Пол Пот, сега и Путин, за които това правило не важи, защото са далеч отвъд "малко или много".

# 14 102
Работлив народ са гърците и си връзват гащите. Плюс че ЕС най-вероятно са им дали задача:

"Делегация от Гърция е на посещение в Катар, съобщи Катимерини.
Групата е оглавявана от гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. Двете страни преговарят за допълнителни доставки.
Гръцките представители са изготвили план.

Мястото са доставка е Ревитуза, където доставките ще бъдат обработени. Водят се преговори за евентуален договор."

# 14 103
Всичките действия по отношение на газа на сужебното правитество за мен са предприемани просто,  за да имат оправдание за връщането към Газпром. Мога да им повярвам, когато договорят газ на "приемлива цена".  До момента едно нещо, което са казали по отношение на връзката с Гърция, не отговаря на истината, особено свързано със строителството. Това е мое мнение.
От друга страна, ако хаосът, който са заварили след К. Петков е бил толкова голям, защо веднага не започнаха преговори с Газпром, а се мотаха до сега.

# 14 104
# 14 105

Именно - малко или много е нормално. Но има хора извън тази категория - Ким Чен Ун, Пол Пот, сега и Путин, за които това правило не важи, защото са далеч отвъд "малко или много".

Може би не важи за тебе. Но като цяло политиката се свежда до бизнес-интереси, а не до морал. Ако обратното бе валидно Британия и Франция нямаше да се борят за колониите си, нито щяха да разстрелват хиляди зулуси с картечници, а щяха да ги освободят безвъзмедно. Ако нещата се свеждаха до морал, а не до интереси Труман нямаше да използва атомната бомба. и ако нещата опираха до  морал, а не до бизнес Бисмарк щеше да подкрепи Санстефанска България.
Уви - в политиката няма морал.

https://money.bg/business/zashto-turtsiya-udvoi-vnosa-na-ruski-p … _campaign=sidebar - Защо Турция през 2022 е удвоила вноса си на руски нефт?

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 19:44 от Лорд Сняг

# 14 106
Прост народ - скъп газ, нека пак да си ги избират.
Дойдоха изравнителните сметки от Топлофикация. Бая са височки, всички комшии се чудят защо. Но какво се чудят не мога да разбера, не гледат ли телевизия тези хора?
И ако сега са им високи сметките, представям си догодина през август какво ще е...

# 14 107
Нали се намери един слот от Радевите министри, а ''просто" Киро и един не намери от април до август...
Яко а? Петков за 5 месеца не намери слот за разтоварването, но видиш ли Радев за 3 седмици трябва с магическа пръчка да осигури седем.
Хубава опорка беше това, че Радев саботира LNG доставките.

Това е политическа, а не пазарна цена и това ценообразуване се прави по древната римска стратегия "разделяй и владей".

Добре. По колко да умножава политическата цена за Сърбия за да получа пазарната по която евентуално ако се договорим с Газпром  бихме получавали газ? По две, по три... По пет?

Не че Газпром ще се навие, но все пак да помечтаем

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 20:06 от Анонимен

# 14 108
  • Разпиляна във въображението
От друга страна, ако хаосът, който са заварили след К. Петков е бил толкова голям, защо веднага не започнаха преговори с Газпром, а се мотаха до сега.

ПП-тата казаха, че са говорили с Газпром, но нищо не са постигнали.
"Днес ни беше представено едно-единствено решение, а именно "Газпромекспорт". Разговори с "Газпромекспорт" са водени многократно и от редовния кабинет, но това не даде резултат. Най-вероятно няма да даде резултат и сега, а зимният отоплителен сезон предстои". - Радослав Рибарски.

Продължавам да не разбирам телевизиите защо не канят двете страни в един спор и да се получи сблъсък на мненията. Сега едните казват едно, другите утре друго, или ги слушаме в един и същи ден с противоречаща си информация.

# 14 109
Скрит текст:

"Днес ни беше представено едно-единствено решение, а именно "Газпромекспорт". Разговори с "Газпромекспорт" са водени многократно и от редовния кабинет, но това не даде резултат. Най-вероятно няма да даде резултат и сега, а зимният отоплителен сезон предстои". - Радослав Рибарски.

Продължавам да не разбирам телевизиите защо не канят двете страни в един спор и да се получи сблъсък на мненията. Сега едните казват едно, другите утре друго, или ги слушаме в един и същи ден с противоречаща си информация.

Скоро, като започне предизборната кампания, ще имаме тази възможност. Но хитрият Радев този път няма да участва, така че, както казах, нека да продължават да си избират популисти, дилетанти и некадърници.

# 14 110
Е, нали сегашните и новите ще са в пъти по - по. Какво ги месите Кирил и Асен? Упреците към тях, ако бяха останали на власт.

Е, ти пък - те Кирил и Асен, след престой в предишното служебно правителство, а след това и 7 месеца на власт, още сънуват Бойко Борисов и си дрънкат само за шкафчета и кюлчета, ти очакваш, че за 1 месец ще забравим техните простотии. Няма как. Освен това газовата криза си е изцяло тяхно дело.

п.п. Лена Бориславова няма да влиза в предизборните листи.

# 14 111

Защото журналистиката ни и поръчката  взима от всички.

# 14 112
Играта, пак според мен е много по-голяма. Всъщност и след 2 октомври не е ясно на къде ще се ориентира страната. И си мисля, че ако беше останало правителството на К.П. слотове щяха да се намерят. Но колебливата ни външна политика и "национален интерес"   доведе до нито със САЩ и ЕС, нито с Русия.  Възможностите на едно правителството в оставка  и служебно правителство са общо взето едни и същи.Нито едното тежи на мястото си при преговори,  нито другото. Ориентацията на служебното е ясна. Митрофанова ще ше да си ходи, но пак надигна глава.
Проблемът, е че след изборите пак ще сме в изходна позиция.... да следващите, май имаше изказвания, че ще бъдат вероятно февруари. И моля, това е само мое мнение.

# 14 113
И си мисля, че ако беше останало правителството на К.П. слотове щяха да се намерят.
5 месеца един не намериха, за три седмици щели да намерят цели седем. Мда, хубава теза.
Знаех си аз, че е способен този човек. Hands Clap

# 14 114
И аз идвах с новината, че Лена няма да е кандидат депутат. Предполагам, че ако ПП направят правителство ще иска стария си пост. Макар че от десетина дена се четат писания, че в ПП има сериозни разправии - КП и Лена срещу АВ и Лорер. Даже се пишеше, че е възможно след изборите разцепление в ПП и най-вече между КП и АВ. Явно за сега АВ е спечелил за сега, щом Лена няма да е в листите.. Носят се и слухове че АВ ще реди листите и той ще им е номинацията за МП ( ако се стигне до номинация  все пак).

Общи условия

Активация на акаунт