Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 317
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 460
  • София

Петков завежда дело срещу Борисов за половин милион за клеветите по адрес на газа. Сега в съда Борисов ще трябва да доказва кои са посредниците които оскъпят газа, колко получават, колко прибира като комисионна и прочие. Аз отдавна се каня да питам докога Петков ще търпи Борисов каквото си иска да приказва без да почне да завежда дела срещу него. Е, почна най накрая, даже много закъсня според мен. Сега Борисов трябва да си доказва твърденията в съда.

Никак няма да му е трудно, да знаеш. Simple Smile

# 14 461
Защо говорите такива наивности? Едно са законовите правомощия, съвсем друго са възможностите за контрол и влияние, неописани в никакви закони. Лагерите и лобитата си личат.

Що се отнася до представителността на Радев, бас държа, че тя доста е намаляла от избора му насам. Много хора съжаляват и/или се срамуват, че са гласували за него, даже тук си го признават

# 14 462
  • София
Що се отнася до представителността на Радев, бас държа, че тя доста е намаляла от избора му насам. Много хора съжаляват и/или се срамуват, че са гласували за него, даже тук си го признават

И да е намаляла с някой и друг процент, пак е в пъти по-висока и легитимна от процентите на партиите, особено на някои.

# 14 463
Какво иска да каже авторът???

# 14 464
Радев на избори няма да се явява, така че представителността на Радев му е последният зор.

Да бяхте гласували за представителя на ГЕРБ, сега нямаше да се притеснявате, че може отново да се вържем за Газпром (не че тази вероятност не клони към нула в момента след всички мизерии, които сътвориха Киро и шайката му).

Така че, да не ревем за нероден Петко, според мен Газпром въобще няма желание да се занимава с нас.

# 14 465
За косвени - да, но те зависят от субективни факктори като морала на служебния министър и това пука ли му за мнението на Радев Както казах, той може да съветва, убеждава, да критикува - но ако един служебен министър реши да му прави напук не може да го спре в рамките на мандата на служебното правителство

П.С. Сега вече говориш  глупости. Радев няма как да обещава пари, той не прави бюджет. Пък и президентската заплата на Радев не е толкова голама, а той не контролира парите на народаАко искаш да кажеш че е корумпиран такива неща следва да се доказват.

Божеее, ама ти наистина ли го мислиш това? Ми Радев затова си е избрал точно тези хора, а не други - понеже са се договорили предварително за целите на правителството и няма да му правят напук.

А за парите чак ме разсмя - нима помисли, че става дума за парите от заплатата му или от бюджета???
Впрочем аз даже не съм го посочила или обвинила, само писах за един евентуален начин за контрол Wink

Доказва се в съда и ако се докаже се влиза в затвор. Но когато става дума за политици и обоснованото съмнение е достатъчно за да си създам мнение за даден човек. И не се влиза в затвор, а просто губи избиратели.

# 14 466
Цитат
И да е намаляла с някой и друг процент, пак е в пъти по-висока и легитимна от процентите на партиите, особено на някои.

Дълбоко се съмнявам че се е намалила с някой и друг процент. С доста повече се е намалила. Дотолкова че ако днес има избори, той няма да е президент. Той беше избран за президент с гласовете на ПП, БСП, ДБ, ИТН, Възраждане. Взе нещо от сорта на милион и половина гласа от електоратите на тия партии. Направи нещо наистина впечатляващо обединявайки идеологически несъвместими електорати по линията антиБорисов. Днес от тия електорати, са му останали Възраждане, донякъде БСП и електората на Български Възход, който обаче ще черпи русофилски електорат точно от Възраждане и БСП и националистически от останките от ИТН. При нови избори срещу силен прозападен кандидат Радев няма да е президент. Днес проруската политическа линия не е печеливша. Днес Радев например не може да си позволи да каже че Крим е руски и да не му се отрази на резултата. Все пак одобрението към Путин заради силно русофилското ни обществото от 60% преди Русия да потъпче всички цивилизационни норми, започвайки война в Европа, след войната спадна на 16%. Толкоз е спаднал рейтинга на Путин в България. Не че на него много му дреме за тая работа, но е показателно в нашата политика проруските политически линии колко биха били печеливши по време на изборите. То ще се види между впрочем и в новият парламент, където преброяването на евроатлантиците срещу русофилите според мен е ясно в чия полза ще бъде, и няма да е случайно.

# 14 467
  • София
Естествено, че няма да се занимава с нас Газпром. Реването за нероден Петко е патент на ивомирчевци и всичките им подопечни нпо-та.

А относно Радев - президент вече няма да е, но пък може да си направи собствена партия и бих се обзаложила, че ще спечели. Това, че татко, мама и аз в едно семейство не го харесваме, нищо не означава за рейтинга му като цяло.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 17:11 от orchid

# 14 468
  • СИ
Колкото и да го хейтите Радев, ако има някой, който наистина има достатъчно представителство да управлява чрез служебен кабинет няколко пъти по стечение на обстоятелствата и избран пряко, това е той. Всички останали партии и партийки с по няколкостотин хиляди гласа, като например най-кресливите сред тях ДБ, може да си преброят електората отново и кротко да си прибират субсидийката извън парламента. Искрено се надявам същото да се случи и на другарката Н.

Радев беше избран просто защото нямаше нищо по-добро. На фона на кандидатурата на Цецка, Радев нямаше как да не спечели. Според тебе, ако Радев направи негова партия и я оглави, дали ще влезе в парламента? Аз поне силно се съмнявам. Към момента Янев е пред отпадане, а го свързват все още (макар и погрешно) с Радев.

# 14 469
Така че, да не ревем за нероден Петко, според мен Газпром въобще няма желание да се занимава с нас.
Но това е според теб. А Митрофанова твърди друго.
Матрьошките предварително си измиват ръцете с предстоящите "тежки преговори", на които очевидно ще трябва да направят доста отстъпки...ама няма как, трябва да се жертваме в името на борбата с брюкселските зелки и омразните САЩ.

Тесла, ти си голям оптимист. Според мен в следващото НС атлантиците ще са малцинство - само ПП и ДБ. Всички останали са отявлени или прикрити московски фенове, включително и ГЕРБ.

За ГЕРБ има едно НО: ако им предложат достатъчно добри пари, те се продават. Само че ПП-тата не искат да делят.

Затова най-много да скърпят някакъв измислен кабинет за 2-3 месеца до следващото Служебно. И никак не е задължително този кабинет да се формира около Киро и Асен. Напълно е възможно това да се случи около Корнелия Нинова с любезното съдействие на Копейкин, Янев и евентуално ИТН, ако влязат, а защо не и част от ГЕРБ (за подкрепа, не за друго).

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 17:16 от Анонимен

# 14 470
  • Буркина Фасо
Колкото и да го хейтите Радев, ако има някой, който наистина има достатъчно представителство да управлява чрез служебен кабинет няколко пъти по стечение на обстоятелствата и избран пряко, това е той. Всички останали партии и партийки с по няколкостотин хиляди гласа, като например най-кресливите сред тях ДБ, може да си преброят електората отново и кротко да си прибират субсидийката извън парламента. Искрено се надявам същото да се случи и на другарката Н.

Радев беше избран просто защото нямаше нищо по-добро. На фона на кандидатурата на Цецка, Радев нямаше как да не спечели. Според тебе, ако Радев направи негова партия и я оглави, дали ще влезе в парламента? Аз поне силно се съмнявам. Към момента Янев е пред отпадане, а го свързват все още (макар и погрешно) с Радев.
излиза, че Радев е неспособник, некадърник ...
какви ли са  6-та отцепници след като не посмяха да се явят като независими за изборите ? защо ли след като са много добри ?

# 14 471
Защо говорите такива наивности? Едно са законовите правомощия, съвсем друго са възможностите за контрол и влияние, неописани в никакви закони. Лагерите и лобитата си личат.

Защото не са наивности. Президента няма реални възможности за контрол. А думичката влияние е много субективна, защото и това да посъветваш някого нещо също е вид влияние, ако той има навика да се съобразява с мнението ти. Ставаше дума, че Радев няма начин за задължи нито един служебен министър да го слуша. Да, може пусне заплахата, че някой министър няма да попадне в евентуален нов служебен кабинет, само че тук нещата зависят не само от Радев, а от това колко държи министърът на политическата си кабинета. Д. Пешев е пожертвал собствената си кариера за да спаси евреите, а можеше да си мълчи. За сравнение - една кърджалийска .....си мълча докато Борисов я обиждаше. Ама това бе нейн избор. можеше да не си мълчи, и на практика да сложи край на политическата си кариера.

Така че, ако някой се влияе на заплахи или обещания от Радев проблемът не е в Радев. А иначе - президентът няма възможност за пряка намеса, подчертавам пряка намеса, пряка намеса. Някои хора не искат да вденат. А що се отнася до косвената - тя е невероятно субективна и зависи както от морала на министъра, така и от това как всеки човек тълкува действията на определен министър.
Президентът рекъл - няма пак да си министър ако не слушаш. Да, ама това не е реален контрол. Няко може да реши напук да му прави. Човек който се влияе от мнението на Радев сам следва да си носи отговорността, за това че се влияе. Реален контрол е да имаш право да уволняваш/отзоваваш и да назначаваш по свое усмотрение.

# 14 472
Тигре  извинявай, че ще те попитам, но в час си ли?
Германия говори за съкращаване на топлоподаването  с една пета и неизбежна катастрофа.
В Сърбия са в паника от студена зима.
Целият ЕС се ограничава да не включва климатиците над 19 градуса
Но в България енергетиката е цъфнала.

# 14 473
Цитат
Тесла, ти си голям оптимист. Според мен в следващото НС атлантиците ще са малцинство - само ПП и ДБ. Всички останали са отявлени или прикрити московски фенове, включително и ГЕРБ.
Аз мисля че това не важи за електората на ГЕРБ, иначе съм съгласен за партията ГЕРБ. Електората им го възприемам за прозападен. Аз се надявам че ще има изненада на изборите. Отново, и отново социолозите няма да познаят победителя за трети пореден път. Аз продължавам да твърдя че ПП могат да спечелят изборите и сами, но за да се сбъдне това, трябва да има разместване в прозападният електорат в България. Да почне да напуска ГЕРБ, и да се насочва към други прозападни партии, за да може да има прозападно мнозинство в България. Да не карат ДБ и ПП да седят на една маса с БСП, гласувайки за Борисов. Ще видим.

# 14 474
Но това е според теб. А Митрофанова твърди друго.
Матрьошките предварително си измиват ръцете с предстоящите "тежки преговори", на които очевидно ще трябва да направят доста отстъпки...ама няма как, трябва да се жертваме в името на борбата с брюкселските зелки и омразните САЩ.

Видяхме колко му се занимава на Газпром с нас - директно затвориха крана и забравиха за съществуването ни.

За тези мизерни количества, които продава на България и с оставащ договор за четири месеца - въобще няма да си вдигнат телефона.

Общи условия

Активация на акаунт