Гербаджиите са там, където има далавера, начело с лидера си и вярната му свита, раздават европейски проекти срещу проценти, назначават си верни калинки на държавните заплати, купуват гласове, в местната власт си назначават хора, и държат населението в подчинение. Като отидеш по малките градове, в центъра се мъдри гербаджийски клуб, досущ като едно време БКП. Естествено, че са си осигурили този електорат, той не е малък. Къде с принуда, къде от интерес.
ББ е готов да защитава евроатлантизма до последен дъх, защото видя, че само така ще отърве пандиза.
ДПС държи под контрол лоялни избиратели, които се идентифицират с тях по етнически белег, но и тези хора вече се осъзнават, че там се краде на едро, а за обикновените хора не се прави достатъчно. До сега и те бяха на софрата, който и да е на власт, те винаги държат баланса в парламента. Ценности ли? Това са приказки за лапни шарани.
Нинова се е впила в своя материален и властови интерес, и на група верни другари от близкото й обкръжение, и ще гледа да остане с цената на всичко, даже и да загроби партията си, която ще падне още повече в процентно отношение и на следващите избори.
ДБ имат твърд електорат, но ПП според мен са със затихващи функции. Антируски настроени жълтопаветници, нпо-та, проектаджии, платени анализатори на евроатлантическата хранилка и реститутки ще ги подкрепят до последно, това е традицията при такива образования. Колко са, пилците ще ги броим на есен.
Слави няма как да остане, той е бита карта, няма достатъчно голяма база, която да продължи да го поддържа.
Възраждане е на гребена на популизма, а в такива ситуации, когато народът не вижда надежда от никъде, се обръща към такива. Тук също предстои да видим колко са, но ако пилците се окажат изненадващо много, братските посолства могат да предприемат действия. Такива като Възраждане може да са само като екзотика в политиката, няма да се позволи да имат влияние. Поживьом-увидим, или Let's wait and see. (За баланс)
Не, че не ми е съмнително защо едно временно правителство прави това. И не, че у мен не назрява увереност, че ще изпуснем сроковете за преминаване към алтернативно гориво и накрая пак ще се молим на Русия.