Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 586
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 265
Каквото и поскъпване да идва, Газпром се доказа като ненадежден партньор. Така че и да му клекнем, нищо не ни гарантира втрътване на кранчето посред Ивановден щото натам му е капата на Путин. Айде мерси, руска милост не искам, видя ги цял свят какво представляват. Да си продават суровините на Индия и Китай.

Пак те питам - защо в 21 век в държава, член на ЕС, на места в селата около София няма централно водоподаване, за канализация дори не споменавам? Седнали с Русия да ни плашат.

# 11 266
  • Варна
Това фокусиране върху проблема с газа, е за да не се обсъждат останалите проблеми ли?
Всичката Мара втасала, само това ни е проблема.

П.П.
Защо се взривиха складовете в ЕМКО? Замитат следи ли?

# 11 267
Ами трепери се, защото когато разходите и комфорта ти е застрашен, си правил сметката и търсиш варианти. Така трябва да са и политиците, на които сме делегирали управлението на държавата. Само че поредните си напълниха джобовете с каквото можаха и до там. За държавата нищо.
Ще видим какво ни чака.

# 11 268
Каквото и поскъпване да идва, Газпром се доказа като ненадежден партньор. Така че и да му клекнем, нищо не ни гарантира втрътване на кранчето посред Ивановден щото натам му е капата на Путин. Айде мерси, руска милост не искам, видя ги цял свят какво представляват. Да си продават суровините на Индия и Китай.

Одилия, не те знам къде живееш, но аз село без чешма в дома не зная. Надявам се че не се къпете на двора с канче? Щото за пране и къпане съм виждала да влачат ведра от някакви общи чешми руснаците по селата, или перат на реката. Да не говорим за такива екстри като асфалт и улично осветление, както и тухлени къщи. Всичко е замряло от преди 100 години и си стои така. Продават си вода едни на други - от тяхната телевизия направо от извора.

И понеже Милитана не е видяла нещо, то не съществува.
Ами разходи се по селата и ще видиш какво им е водоподаването, ако въобще го има и какво е качеството на водата там, където го има. И ако не желаеш по селата, може би проблемите с Перник да ти ги припомня - имат късмет перничани, че тази година не е сушава. Чиста проба късмет.

Ти имаш ли представа, че по селата през зимата сняг не се чисти? Как се оправят хората според тебе?
Щото от апартаментчето в София е лесно да се говори.

# 11 269
Госпожо, очаква се 50% поскъпване на цените на отопление. Това според вас не е ли повод за безпокойство?
Щом руснаците са зле, можем да сме спокойни. Всичко ще се нареди по мед и масло. Gift HeartFlowers Four Leaf CloverAnimal BirdFlowers Maple Leaf

# 11 270

Одилия, не те знам къде живееш, но аз село без чешма в дома не зная. Надявам се че не се къпете на двора с канче? Щото за пране и къпане съм виждала да влачат ведра от някакви общи чешми руснаците по селата, или перат на реката. Да не говорим за такива екстри като асфалт и улично осветление, както и тухлени къщи. Всичко е замряло от преди 100 години и си стои така. Продават си вода едни на други - от тяхната телевизия направо от извора.

Ами разходи се по селата и ще видиш какво им е водоподаването, ако въобще го има и какво е качеството на водата там, където го има. И ако не желаеш по селата, може би проблемите с Перник да ти ги припомня - имат късмет перничани, че тази година не е сушава. Чиста проба късмет.
В смисъл Перник се къпят на площада ли? Къде по селата няма вода в домовете прекарана? Освен по най-забутаните махали. Руснаците продават газ и ръсят акъл на цял свят, ама точно там откъдето го взимат условията са точно такива - обществени чешми и къпане в барака, на която й викат руска баня, както и отопление с дърва. Все си мисля, че има по-цивилизован и демократичен свят, към който принадлежим.
П.П. Ще помоля тези, които опонират да укротят малко емоциите, понеже агресивните им изказвания не ги правят по-убедителни.

# 11 271
Русия нищо не ми пречеше и не ме е плашила докато си гледаше своите вътрешни диктаторски работи както и харесва и не изнасяше войни навън, съвсем близо до нашата граница.
Иначе да, притесняват ме и недостигът на газ, и растящите цени на бензина и тока, и кризата, и това, че нашите продажни политици не подсигуриха навреме никакви алтернативи, че правеха всякакви спънки пред проучванията за наш газ...
Но за съжаление се налага сега да плащаме цената на тази политическа продажност, която ни остави в зависимо положение.  Но въпреки това, колкото и да ни е тежко, това не е някакъв аргумент, оневиняващ Русия за нейната външна политика. Трябва да се научим да живеем са такъв съсед и като не сме мислили навреме сега ще ни е трудно.

# 11 272
Скрит текст:

В смисъл Перник се къпят на площада ли? Къде по селата няма вода в домовете прекарана? Освен по най-забутаните махали. Руснаците продават газ и ръсят акъл на цял свят, ама точно там откъдето го взимат условията са точно такива - обществени чешми и къпане в барака, на която й викат руска баня, както и отопление с дърва.
Все си мисля, че има по-цивилизован и демократичен свят, към който принадлежим.
П.П. Ще помоля тези, които опонират да укротят малко емоциите, понеже агресивните им изказвания не ги правят по-убедителни.

Има такъв свят, но ние сме далече от него. И далече ще си останем, така като гледам.
Вместо да мислят за България, политиците ни се чудят на коя външна сила да угодят и да ни продадат.
Но този път наистина искам някой да влезе в затвора.

# 11 273
Вместо да мислят за България, политиците ни се чудят на коя външна сила да угодят и да ни продадат.
Но този път наистина искам някой да влезе в затвора.

Ми не се чудят изобщо. Официално сме с ЕС по призвание (там не купуват), неофициално под масата ни продават на Русия (там плащат). И нека влизат в затвора такива като  Р. Овч. или Румен Петков, а и Боко в по-ново време.

# 11 274
Близки живеят в нищото, на 500 м наоколо няма друга къща, то една има на 500, други над километър. Няма как да се прекарва вода, ток си има. Направили са си  да се събира водата от дъждовете, от покрива,  чешми, баня, пригодена към това, няма налягане силно, вода от кладенец си носят за пиене и си живеят. та и за известно време имахме достъп до западнали селца, отвън нищо ,вътре с всички екстри домовете. Къде няма течаща вода ,в софийско и  то , не знам.  Чак толкова не сме зле, може да няма достатъчно, има режим, остаряло е  всичко ,правено преди повече от 50-60 години ,че и повече, пилее се водата от течове, но  чак сега се протестира с ефект, до сега  и да протестираш, няма ползи. Вече на доста места подновиха , ремонтираха , воден цикъл, работи се.
 Баня в моето село си имахме, цистерна циментова на тавана и си е  напълно годна , като от водоподаване ,после вкараха  тръби. Всеки си действа за удобствата, не е чакал държавата седнал.

И защо се хващаме в сравнения, местни особености? В Сибир замръзва всичко, имат си подробности да е така.
 Има проблеми ,война ,която и двете страни имат силна свързаност  с нас и  ни пречи ,не е на г"за на географията  и ни се отразява. Ще мине и това. Сложното е струпването в големите градове, високи блокове, непригодени за такива екстремни ситуации, там  ще е трудно ,но все пак  у нас не се стрелят.  Тревожно е  ,но все още не е трагично, зимите са топли, не са като някога,  пък и  студена да е идващата, доста хора имат село да се изнесат за период, ще освободят ресурс.
 Няма смисъл от истерия, никакъв.
За скъпото - подпомага държавата бедните ,не  е да  е абдикирала, сега дори доста свикнахме с подпомагане, де за ковид ,де за друго и  си го търсим.

# 11 275
Та какво казваш за малките населени места в Русия и в България? Това на фона на убития възрастен човек вчера в селото някъде в провинцията в България от деца на 13 и 18 години ли го пишеш?
Ако прочетеш още веднъж както казвам, няма да задаваш такива въпроси. Може би.
Що се отнася до Русия и България, едва ли в България някъде има проектирани 5-етажни блокове без ВиК.

В Канада или Исландия също замръзва водата през зимата, обаче, чудо, хората си имат тоалетни и мивки в апартаментите.

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 12:44 от Анонимен

# 11 276
  • Разпиляна във въображението
МС отпусна пари за над 220 населени места. За моята област има за пътища, водни цикли.

Да се надяваме, дори и да не са напълно достатъчни, поне да са стъпка в правилната посока и да се подобрят някои неща.

# 11 277
  • СИ
Гърция не е подходящ пример. Те никога не са били "държани на въже". А и това е родината на демокрацията. Ние сме като невидели и преливащи от енергия да се доказваме пред всички, колко сме отворени към новото и най - вече чуждото. Против съм да се внясат всякакви модели от където и да било. Те не работят при нас, точно обратно пречат. Нямаме обаче достатъчно мъдри хора да създадат наш цялостен модел, а се иска и смелост да бъде наложен. Всеки опит се оспорва, ама те в демократичния свят, към който се стремим са .....

Защо Гърция да не е подходящ пример? Гърция е под турско до около 1830-та година. Как мислиш се появява гръцката монархия? Ей така, от нищото? Имат си гръцко въстание за независимост. Първият крал на Гърция се казва Ото фон Вителсбах. Русия също има участие, естествено. Проливите са техният вечен интерес. Даже се опитали да инсталират бившият си външен министър граф Каподистрия за регент. Но кой знае защо, неблагодарните гърци го убили. Като резултат Франция и Англия решават и създават чисто нова монархия, като изпращат на гърците баварски принц.
Гърция освен, че е родина на демокрацията познава и така наречената тирания. Освен това древногръцката демокрация като начин на управление е нещо доста по-различно от това, което разбираме сега ние.
Естествено, че нямаме мъдри хора. Какво очакваш, когато сме се развивали дълги години по съветско-руски модел?! Същата съветско-руска тъпотия е наложена и у нас след 1944-та година.
Недей да говориш за демократичния свят. Не ти се получава. Не го разбираш. Упражнявайте се на тема руски газ и колко страшно е без него. Не, че и там сте много убедителни с колежките...      Smile

# 11 278
  • Варна
Защото САЩ не ни купуват, нямат нужда да го правят, понеже са по-желаната алтернатива. И като донор на сигурност имат лостове за натиск, но не купуват политици като Русия.
Хич! И не ги изнудват с Магнитски...

П.П. Няма ли вече Радев да обявява кабинета, че тази дъвка с Русия вече е супер банална.

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 12:37 от Хексе

# 11 279
[

А САЩ защо пропусна?
Аз пак питам - когато купуваш от дядото на пазара евтини домати, това прави ли те зависима от него?
Ако купуваме направо от Русия газ, за който си плащаме, това колко по-зависими ни прави от една Германия, от чиито магазини в квартала си пазаруваме ежедневно?

Ако дядото с доматите се опитва да ме шантажира, да ми нарежда как да устройвам живота си, какво да правя с жилището си и да се държи като помешчик, да зависими сме и най-разумвото е да се откача от "евтините домати". Междудругото руските газови "домати" хич не са евтини, но това е друга дъвка за наивници.
Боко, освен прост и крадлив, е и нагъл. Свали правителството, сега се прави на диалогичен, "подава ръка". Демек крадлив съм, но съм "евроатлантик".  Лошото е, че след изборите наистина трябва някакъв компромис да се прави, за да не дойдат откровени фашисти на власт.

Общи условия

Активация на акаунт