Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 557
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 280
Аз пак питам - когато купуваш от дядото на пазара евтини домати, това прави ли те зависима от него?
Ако купуваме направо от Русия газ, за който си плащаме, това колко по-зависими ни прави от една Германия, от чиито магазини в квартала си пазаруваме ежедневно?

Ако дядото с доматите се опитва да ме шантажира, да ми нарежда как да устройвам живота си, какво да правя с жилището си и да се държи като помешчик, да зависими сме и най-разумвото е да се откача от "евтините домати". Междудругото руските газови "домати" хич не са евтини, но това е друга дъвка за наивници.
Не знам защо се пропуска и моралния аспект. Ако знам, че дядото си пребива жената всеки ден, колкото и евтини да са доматите му няма да го доближа.

# 11 281
Скрит текст:
Гърция не е подходящ пример. Те никога не са били "държани на въже". А и това е родината на демокрацията. Ние сме като невидели и преливащи от енергия да се доказваме пред всички, колко сме отворени към новото и най - вече чуждото. Против съм да се внясат всякакви модели от където и да било. Те не работят при нас, точно обратно пречат. Нямаме обаче достатъчно мъдри хора да създадат наш цялостен модел, а се иска и смелост да бъде наложен. Всеки опит се оспорва, ама те в демократичния свят, към който се стремим са .....

Защо Гърция да не е подходящ пример?
Скрит текст:
Гърция е под турско до около 1830-та година. Как мислиш се появява гръцката монархия? Ей така, от нищото? Имат си гръцко въстание за независимост. Първият крал на Гърция се казва Ото фон Вителсбах. Русия също има участие, естествено. Проливите са техният вечен интерес. Даже се опитали да инсталират бившият си външен министър граф Каподистрия за регент. Но кой знае защо, неблагодарните гърци го убили. Като резултат Франция и Англия решават и създават чисто нова монархия, като изпращат на гърците баварски принц.
Гърция освен, че е родина на демокрацията познава и така наречената тирания. Освен това древногръцката демокрация като начин на управление е нещо доста по-различно от това, което разбираме сега ние.
Естествено, че нямаме мъдри хора. Какво очакваш, когато сме се развивали дълги години по съветско-руски модел?! Същата съветско-руска тъпотия е наложена и у нас след 1944-та година.
Недей да говориш за демократичния свят. Не ти се получава. Не го разбираш. Упражнявайте се на тема руски газ и колко страшно е без него. Не, че и там сте много убедителни с колежките...      Smile
Гърция е най-добре пазената държава от комунизма. Целия прогресивен свят е направил нужното, а и самите гърци, за да не може Гърция да бъде превзета от тази идеология.

# 11 282
  • София
Състав на служебното правителство:

Гълъб Спасов Донев за служебен министър-председател на Република България;

Лазар Манолов Лазаров за служебен заместник министър-председател по социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика;

Христо Владимиров Алексиев за служебен заместник министър-председател по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията;

Иван Петев Демерджиев за служебен заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи;

Атанас Ангелов Пеканов за служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства;

Росица Атанасова Велкова-Желева за служебен министър на финансите;

Димитър Желязков Стоянов за служебен министър на отбраната;

Асен Георгиев Меджидиев за служебен министър на здравеопазването;

Иван Димитров Шишков за служебен министър на регионалното развитие и благоустройството;

Сашо Георгиев Пенов за служебен министър на образованието и науката;

Николай Милков Милков за служебен министър на външните работи;

Крум Костадинов Зарков  за служебен министър на правосъдието;

Велислав Величков Минеков  за служебен министър на културата;

Росица Атанасова Карамфилова-Благова за служебен министър на околната среда и водите;

Явор Илиев Гечев за служебен министър на земеделието;

Никола Руменов Стоянов за служебен министър на икономиката и индустрията;

Росен Иванов Христов за служебен министър на енергетиката;

Александър Георгиев Пулев за служебен министър на иновациите и растежа;

Илин Павлинов Димитров за служебен министър на туризма;

Весела Николаева Лечева  за служебен министър на младежта и спорта.

# 11 283
  • Разпиляна във въображението
Половината нищо не ми говорят. И все пак съм изненадана за Зарков. БСП ще са късметлии да имат резултат около миналите избори.

# 11 284
Аз си спомням, че симпатичният Пеканов НЕ направи нищо за Плана за възстановяване. То и следващите нищо не направиха. Като цяло май пари оттам няма да видим. Моите подозрения са, че това се дължи на присъствието на БСП в управлението.

Минеков го запомних с опита му да изгони вестник Труд от редакцията.

Зарков е очевиден шамар към Нинова.

# 11 285
  • Разпиляна във въображението
Чак пък нищо не направил. Въздушните линейки са от неговия план.

# 11 286
Аз си спомням, че симпатичният Пеканов НЕ направи нищо за Плана за възстановяване. То и следващите нищо не направиха. Като цяло май пари оттам няма да видим. Моите подозрения са, че това се дължи на присъствието на БСП в управлението.
Скрит текст:
Минеков го запомних с опита му да изгони вестник Труд от редакцията.

Зарков е очевиден шамар към Нинова.
Не приемаш, че толкова могат и това са направили? Не търси конкретно виновен. Никога не е само един в такива ситуации.

# 11 287
Мисля, че нито една държава с проруска политика или такава с проруска партия в управлението в момента няма да види европейски пари. Под различни предлози.

# 11 288
  • Варна
Мисля, че нито една държава с проруска политика или такава с проруска партия в управлението в момента няма да види европейски пари. Под различни предлози.
Не знам европейците дали ще си позволят да ни откажат под подобен предлог, защото ще ни тласнат към Русия.

# 11 289
Какво значи проруска политика?
Други държави предполагам визираш Унгария. Лично подкрепям позицията на Орбан. Предпочитам да не ми плащат за подчинение, основано на неразумни решения, водещо до криза държавата. Предпочитам по малко пари, повече свобода на дейстие, което да не позволи затъване. Така разбирам позицията му.
Иначе отдавна ми се ще да спрат тези помощи от ЕС. Така или иначе не стигат до хората, не дават нужния резултат, само служат за стръв на разни идиоти да се навират в политиката и властта.

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 14:22 от Mama_Nana

# 11 290
За съжаление слухът за Демерджиев ("бях точен с парите"), че ще стане министър, засега се потвърждава ...

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 19:48 от Rosita

# 11 291
За съжаление слухът за Демерджиев ("бях точен с парите") засега се потвърждава ...
Може ли повече подробности, че това съм го изпуснала

# 11 292
Не знам европейците дали ще си позволят да ни откажат под подобен предлог, защото ще ни тласнат към Русия.
Ще видим. Засега нас и унгарците ни мотаят вече повече от година. И не вярвам да е наистина заради проблеми в проектите. Останалите държави вече усвоиха по няколко милиарда.

Ние ако искаме Русия, ще имаме Русия - каквото и да направят "еврогейците". Досега ни засипваха с пари и пак сме недоволни, ЕС ни "смучел".

# 11 293
Скрит текст:
Ще видим. Засега нас и унгарците ни мотаят вече повече от година. И не вярвам да е наистина заради проблеми в проектите. Останалите държави вече усвоиха по няколко милиарда.

Ние ако искаме Русия, ще имаме Русия - каквото и да направят "еврогейците". Досега ни засипваха с пари и пак сме недоволни, ЕС ни "смучел".
Засипвали кого? Подходящите хора, които им уйдисват. Като не са подходящи - не плащат.
Недей вменява вина на хората.

# 11 294
  • Варна
Ние ако искаме Русия, ще имаме Русия - каквото и да направят "еврогейците".
Абсолютно! Но нямат полза да сме с Русия, имат полза да им сме послушни.

Общи условия

Активация на акаунт