Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 670
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 890
Кои санкции иска Газпром да бъдат отменени?
Joy Чакам да прочета отговор на въпроса, защо Газпром "не си иска" турбината.
Скрит текст:
Това, което мен ме притеснява е сключване на дългосрочен договор с Газпром
Няма индикации за подобна стъпка. Дългосрочните енергийни стратегии са в градинката на редовно правителство, служебното само кърпи нещата с краткосрочни

@Тигър. Антируската пропаганда си я дръжте в темите за Украйна и Русия, моля.
Много малко има писано, но
   Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин, каза, че Русия иска гаранции, че британското подразделение на Siemens няма да изключи дистанционно турбината и че Канада ще върне всички турбини, изпратени там за ремонт.

Газпром заяви, че западните санкции са направили доставката на турбина, която е от решаващо значение за доставките на руски газ за Европа, „невъзможна“, което показва, че руският държавен газов монополист няма да увеличи потоците преди вероятна енергийна криза по-късно тази година.
Русия обвинява наказателните мерки за предотвратяване на връщането на произведената от Siemens турбина, за която Газпром твърди, че го принуждава да ограничи доставките на газ по газопровода "Северен поток 1".

Та затова питам, кои санкции се иска да отпаднат /предвид, дългия списък от такива/.

# 13 891
Само Европа спря да купува руски газ и петрол директно. Купува го в момента през комисионери.
Индия, Китай, Щатите си го купуват нямат никакви скрупули и  европейските драми.
Защо им е на САЩ на купуват руски газ, това е голяма глупост...Все едно Африка да купува банани..Smile.
САЩ е на 1 во място по добив на количества природен газ..

# 13 892
Газ има, но се радвам, че лъснаха слугите на Газпром и Кремъл у нас. Много добре се обозначиха, а идват избори и слава богу избирателите не четат масово този форум явно.
Проблемът е, че не виждам вариант, в който въпросните слуги да не са в правителството и да нямат решаващ глас. Другарят Путин си е опекъл работата в България при всички сценарии. С любезното съдействие на българския народ и неговата мъдрост.

# 13 893
Скрит текст:
Аз не мисля, че в момента проблемът е толкова дали купуваме от Газпром или не. Хората, които протестират, искат отчетливи действия за откъсване от руската зависимост, което и с война и без война би било добре да стане. В момента се вижда едно шикалкавене и размотаване. Това е, което дразни. Аз и преди съм писала, за мен е важно да се пусне азерската тръба (скоро), да се почнат изследвания на възможностите за добив на наша територия, и да се търси слот за втечнен газ за останалото количество.
Все пак ние сме супер малък ползвател на газ, не би следвало да ни в толкова трудно като на Германия например.
Скрит текст:
В дългосрочен план на европейско ниво да се планират по-добре газовите връзки и да имаме възможност да получаваме газ от места, от които в момента нямаме. Това, което мен ме притеснява е сключване на дългосрочен договор с Газпром, защото това са много години, през които бас държа ще си седим на ушите. Иначе и преди съм писала - да плащат сега в рубли ако трябва, но и да работят активно. Те уж много работели, ама айде да видим кога ще има резултат - другата година, след 10 години, или никога ..

Ние не сме някаква отделна "губерния". Ако Германия е зле и ние ще сме зле, защото сме в ЕС. ЕТо това много хора не могат да го разберат. Щом цените в Германия са високи, ще са високи и в България. Помисли логично, като изнасяме ток на висока цена, нашият си ток за вътрешна употреба също повишава цената си.
Извод, щом енергоносителите са на високи цени, вдигат се цените на всичко останало, което пак удря нас.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 13:21 от Odillia

# 13 894
Говоря само за намиране на нови източници, не за цени.

# 13 895
  • Варна
Защо им е на САЩ на купуват руски газ, това е голяма глупост...Все едно Африка да купува банани..Smile.
Въобще ли не се сещаш? Open Mouth
За да препродават с огромна печалба.

# 13 896
Германия ако е добре,ние сме средно между средна хубост до зле.Храната винаги им е била по-евтина и др.стоки и консумативи по-достъпни предвид стандарта.Обаче,ако Германия е зле,ние ще сме в пъти по-зле.ЕС отдавна е на колене и се търкаля към пропаст.Почти цял континент се съобразява с шефовете отвъд голямата локва.
Скрит текст:
Люлката на цивилизацията приема до безкрай ''бежанци'' и ги обгрижва максимално за сметка на местното население.Сега само Европа ще стои на студено,а може би тъмно.Всички останали континенти нямат тези проблеми.Нито на австралийците им дреме какво се случва в Украйна,нито на латиноамериканците и т.н.Оказва се,че дори и вторите живеят много-спокойно и сигурно материялно от прехваленият ЕС,колкото и да не им се вярва на някои.Имам инфо от първа ръка от Австралия,Мексико и Бразилия.Там все още пострадали от ковид,получават иконом.помощи и никой не им го натяква.Не си гасят рекламите и не спират фонтаните.Икономията-майка на мизерията,факт!ЕС само си лежи на стари лаври,че е богат и щедър,а всъщност отдавна се задъхва,докато изпълнява поръчки отвън.
Така и ние солидарно и малоумно ще мизерстваме,пет пъти повече от съюзниците ни.То,щото е голяма мъдрост да вярваш,че ще накривиш шапката на Путин.

# 13 897
Говоря само за намиране на нови източници, не за цени.

Източници дал Господ. Въпросът все пак си остава в цената. Говорим и за национална сигурност все пак. Ако хората не могат да си позволят да живеят нормално заради високи цени и обедняват прогресивно, държавата е пред разпад. Ще последват размирици и много лоши неща.

# 13 898
Това са само лични предположения, нали?

Ако не искаме високи цени на газа, трябва да започнем да си го произвеждаме сами. А не си го произвеждаме сами именно поради руското лоби в България и по никаква друга причина. Направихме 2 сухи сондажа в Черно море и се отказахме. В Северно море са направени 74 сухи сондажа, докато попаднат на точното място. Евтин газ в света няма и няма да има през следващите няколко години. Ако сме с Газпром, най-много да треперим всеки ден дали сме им угодили достатъчно. Видя се, че колкото и да им се изпълняват капризите, щом преценят, че има политически смисъл от натиск, те просто го прилагат.

Не е въпросът дали ние ще накривим шапката на Путин, а дали ще му даваме възможности до безкрай той да накривява нашата според настроението си.

Но аз наистина искам вече да си изберете Възраждане и да си сключите един 20-годишен договор с Газпром, да ни спрат цялото европейско финансиране и направо да напуснем НАТО и ЕС (които явно никой от вас не цени), пък да видите тогава едни реки от мед и масло. Такива като мен винаги имаме вариант Б.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 14:02 от Анонимен

# 13 899
Това са само лични предположения, нали?

Ако не искаме високи цени на газа, трябва да започнем да си го произвеждаме сами. Евтин газ в света няма и няма да има през следващите няколко години. Ако сме с Газпром, най-много да треперим всеки ден дали сме им угодили достатъчно. Видя се, че колкото и да им се изпълняват капризите, щом преценят, че има политически смисъл от натиск, те просто го прилагат.

Ами тръби имаме колкото си искаме, това се нарича диверсификация - входове за газ сме си осигурили.
Остава да вкараме газ в тези входове, откъдето успеем, но е важна и цената.

# 13 900
Пълни глупости са това...Явно си станала жертва на някаква дезинформация...Wink.

# 13 901
кои санкции се иска да отпаднат
Нито една от санкциите. Искат само документ който от запада, в който писмено се казва, че турбините от този тип не попадат под санкциите. Само на устна договорка не минава. По ред причини Sunglasses
Явно си станала жертва на някаква дезинформация
Сигурно е така. МЕТ купува руски газ и го препродава в Европа. На печалба. Друг май е жертвата на дезинформация.
Турция също точи зъби, че комшу го е закъса

# 13 902
Нито една от санкциите. Искат само документ който от запада, в който писмено се казва, че турбините от този тип не попадат под санкциите. Само на устна договорка не минава. По ред причини Sunglasses
Може ли точен цитат и източник? На мен ми се струва някаква лична интерпретация.
Изобщо ми е малко странно това "експертно" самочувствие при липсата на умение да се прочете и осмисли елементарно изречение. Потребителката Тигър говореше за САЩ, не за МЕТ.

МЕТ само руски газ ли продава?

Остава да вкараме газ в тези входове, откъдето успеем, но е важна и цената.
Почакай още 1-2 месеца и ще видиш, че ще успеем само от Газпром, и то на цена, която ще е по-висока от настоящите оферти. Не за друго, а защото пазарните цени няма да стоят на едно място. Но тогава на Гълъба ще му е все едно, той ще си е свършил работата - да ни бутне обратно в правилната сфера на влияние.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 14:09 от Анонимен

# 13 903
  • Варна
Скрит текст:
Пълни глупости са това...Явно си станала жертва на някаква дезинформация...Wink.
Joy Поне не съм скъсала с реалността.

Може ли точен цитат и източник? На мен ми се струва някаква лична интерпретация.

https://www.vedomosti.ru/business/articles/2022/08/01/933878-gaz … garantii-sanktsii

# 13 904
За месец март Русия беше четвъртият по големина износител на втечнен газ.  Най-големи купувачи бяха Япония, след тях Франция. Къде според теб отива втечнения руски газ? Дали го изхвърлят в морето.

Общи условия

Активация на акаунт