Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 650
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 920
Газпром не само не продава по-евтино, ами и въобще не продава. Или продава от време на време и колкото прецени.

# 13 921
Кои санкции иска Газпром да бъдат отменени?
Joy Чакам да прочета отговор на въпроса, защо Газпром "не си иска" турбината.
Това, което мен ме притеснява е сключване на дългосрочен договор с Газпром
Няма индикации за подобна стъпка. Дългосрочните енергийни стратегии са в градинката на редовно правителство, служебното само кърпи нещата с краткосрочни

@Тигър. Антируската пропаганда си я дръжте в темите за Украйна и Русия, моля.
Статията, която е постнала съфорумката коментира политиката в България. Така, че наистина е време руската пропаганда и любовта към Газпром да си намерят отделна тема.

# 13 922
  • Там,където се събуждам щастлива.
Много е сладко, като чета постовете за глад и мизерия през зимата. Все се сещам за приказката за мравката и щуреца.
Ако мнението за глад се споделя от по-голямата част от хората, то не мога да си обясня тия трапези, тия пълни колички, тия кръщенета и рожденни дни ала сватби, фойерверки за стотици левове и прочие (и то в регион, където няма Софийски заплати). Както вика един познат :"понеже ще е за последно".

# 13 923
  • Варна
За кой регион става дума?

# 13 924
Сега кръщенета, рожденни дни и сватби ли станаха критерия. Опашките на границата с Гърция вече няма ли ги?
Всички живеят завидно добре, останалото е руска пропаганда, част от хибридната война на гадните руснаци. Wink

# 13 925
Много е сладко, като чета постовете за глад и мизерия през зимата. Все се сещам за приказката за мравката и щуреца.
Ако мнението за глад се споделя от по-голямата част от хората, то не мога да си обясня тия трапези, тия пълни колички, тия кръщенета и рожденни дни ала сватби, фойерверки за стотици левове и прочие (и то в регион, където няма Софийски заплати). Както вика един познат :"понеже ще е за последно".

Това винаги го е имало. Но все още не означава, че всички хора са така. Видяла си един рожден ден с фойерверки и айде, всички имат пари за фойерверки, ами не е вярно. Миналата седмица ми се отвори време в сряда и си викам, сега по обяд ще отида в МОЛ-а, София е полупразна нали всички са на море в Гърция, кой ще ти ходи в мола в сряда по средата на деня? И изненада - МОЛ-ът пълен, опашка пред скъп ресторант. Обаче това не означава, че на тази опашка се бяха наредили 2 милиона, имаше 5-6 човека. Мисълта ми е, че не може да съдим по изключенията за правилото.

# 13 926
Като отчетеш във въпросния регион колко офиса за бързи кредити има и обяснението идва само.

# 13 927
  • Там,където се събуждам щастлива.
Хексе, Северна България.

Не знам какво взимат, но със сигурност съм видяла повече от едни фойерверки. Сега ходих да проверявам за едно нещо в един хотел и огромна сватба.
В Кауфланд в град със замиращи функции става великото пазаруване.

Няма лошо. И да се веселят хората, и да хапват и пийват. И в Гърция да си почиват по няколко пъти. Ама вайкането "ау, зимата" не ми се връзва с този начин на живот, който виждам.

# 13 928
И като се "вадят" агресивните участници в движението им накривяват шапката. То първо трябва да се докаже че са били агресивни, второ плащат си смешната глоба и до там. В много случаи и нищо не плащат. Ама МВР се спъва още на доказването. Иначе хубав панаир, пардон, акция на МВР. Нямали платен софтуер за камерите....жалка работа.
Интересно и по какви правни основания ще ги глобавят ? За какво Thinking Има ли дефиниция нна агресивно поведение ?

# 13 929
Говоря само за намиране на нови източници, не за цени.

Източници дал Господ. Въпросът все пак си остава в цената. Говорим и за национална сигурност все пак. Ако хората не могат да си позволят да живеят нормално заради високи цени и обедняват прогресивно, държавата е пред разпад. Ще последват размирици и много лоши неща.

Аз не виждам защо азерския газ и евентуален собствен добив би излизало по-скъпо, това разбира се след като направим най-накрая нещо по въпроса. Германия не знам на какви цени ще си намери друг газ, но не вярвам, че и те ще са дългосрочно високи. Последно четох, че с Катар преговарят, но май цена не видях спомената.

# 13 930
Много е сладко, като чета постовете за глад и мизерия през зимата. Все се сещам за приказката за мравката и щуреца. Ако мнението за глад се споделя от по-голямата част от хората, то не мога да си обясня тия трапези, тия пълни колички, тия кръщенета и рожденни дни ала сватби, фойерверки за стотици левове и прочие (и то в регион, където няма Софийски заплати). Както вика един познат :"понеже ще е за последно".
Никакъв глад и студ няма, няма и да има..Наистина няма хора които да вярват в тези глупости...Освен една шепа хора, попаднали под руското влияние и внушения на Копейкин по цял ден се вайкат за евтиния руски газ / който всъщност не съществува.Smile руски газ по принцип си има, но не е евтин/...Като се има предвид че съм прочела само последните 5-6 страници от темата, представям назад какво е.... Добре че в енергийният микс на на България, природният газ е символичен процент около 2- 3 %/ потреблението  на страната е незначително количество газ едва 3млрд.куб.м. годишно/...Представям си ако имахме потребление като Германия примерно / около 40%  / , истерията щеше да е още по-голяма..Wink.

# 13 931
Е, как няма да се вайкат всички, според Мая Манолова 3 млн. домакинства зависят от цената на газа.Trollface

# 13 932
  • Варна
Хексе, Северна България.
Не знам какво взимат, но със сигурност съм видяла повече от едни фойерверки. Сега ходих да проверявам за едно нещо в един хотел и огромна сватба.
В Кауфланд в град със замиращи функции става великото пазаруване.
Няма лошо. И да се веселят хората, и да хапват и пийват. И в Гърция да си почиват по няколко пъти. Ама вайкането "ау, зимата" не ми се връзва с този начин на живот, който виждам.
Е изплюй камъчето, де..    какво искаш да кажеш?
Не вярваш, че хората са бедни? Не вярваш че хората се притесняват от идващата зима?
Дразни те, че хем живеят нашироко, хем мрънкат?  Според теб нямат основания да се притесняват, защото видимо са богати? Според теб не са богати и има от какво да се притесняват, но харчат пари дето ги нямат?
Кое и защо не се връзва?

# 13 933
И като се "вадят" агресивните участници в движението им накривяват шапката. То първо трябва да се докаже че са били агресивни, второ плащат си смешната глоба и до там. В много случаи и нищо не плащат. Ама МВР се спъва още на доказването. Иначе хубав панаир, пардон, акция на МВР. Нямали платен софтуер за камерите....жалка работа.
Интересно и по какви правни основания ще ги глобавят ? За какво Thinking Има ли дефиниция нна агресивно поведение ?
Същата работа като с агресивно куче - преди да те захапе няма как да разбереш дали е агресивно.

# 13 934
Скрит текст:
Защо им е на САЩ на купуват руски газ, това е голяма глупост...Все едно Африка да купува банани..Smile.
САЩ е на 1 во място по добив на количества природен газ..
Въобще ли не се сещаш? Open Mouth
За да препродават с огромна печалба.
Пълни глупости са това...Явно си станала жертва на някаква дезинформация...Wink.
Поне не съм скъсала с реалността.
Ами и това не е вярно...Ако не си скъсала с реалността и това което твърдиш, отговаря на истината, би трябвало да ни предоставиш линк към източник за тази информация...Нещо за което няма доказателства е дезинформация...Wink.

Общи условия

Активация на акаунт