Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 610
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 025
Колко от 240-те са: "Скъпо платени не са естествено заради заплата им само, а и в пропуснатите ползи". Моят отговор е - 240.

Предната ти беше за това колко време са изгубили опозицията, реализирайки си правото на процедури, реплики и други възможности, уредени в правилника. А сега колко думи...
Де факто не се повтарям Wink там най-много време бяха изгубили май от ГЕРБ...
За мен лично е изненада челното място на Копейкин.

# 14 026
И двете ти статистики са колко време са изгубили опозицията, а аз не разбрах какъв е отговорът ти - колко депутати са губили времето и парите на народа?  Всички или само от опозицията? Знам, че няма да отговориш.
Аз сега се сещам за един Настимир Ананиев от управляващите, който "оправда" всяка стотинка от заплатата си, макар да го няма и в двете статистики.

# 14 027
И двете ти статистики са колко време са изгубили опозицията, а аз не разбрах какъв е отговорът ти - колко депутати са губили времето и парите на народа?  Всички или само от опозицията? Знам, че няма да отговориш.
Аз сега се сещам за един Настимир Ананиев от управляващите, който "оправда" всяка стотинка от заплатата си, макар да го няма и в двете статистики.
Извинявай, ако не се движа по конспекта Wink.
И двете статистики се оглавяват от опозицията,но са за всички депутати. Другото е извод.
Аз не изключвам да има хора, които си "вършат работата". И понеже дефиниция на последното лично не знам в контекста на народен представител, така например тези данни може да се тълкува двояко. Някой може да каже, че   най-бъбривите са най-работни Wink.
Та с две думи предполагам от всяка партия има и "работяги" .

# 14 028
Аз пък много харесвам Андрей Новаков. В момента по БНТ1, добре обясни някои процеси в държавата.

# 14 029
Ще призная, че съм объркан и изненадан. Служебното правителство е поръчало само един танкер. За мен това е грешка.
Да, може би цената е излязла по-скъпа от първоначално предвидената, но според мен въпроса не е каква е цената, а дали ще има газ, т.е. дори да е скъпо ако вземем всичките седем танкера ще ни излезе по-евтино отколкото ако вземем само един и после се чудим откъде да допълваме. Всъщност според мен, дори тези седем танкера (3 плюс 4) са безкрайно малко и трябва поне още толкова да се поръчат, а не да се намалява бройката им. Още повече когато интерконектора все още не е построен, а "Чирен" е далеч от желаните 80 процента.

# 14 030
Да ,по време на война   е неразумно да не се използва всеки възможен ресурс, макар да не  е наша ,сме замесени много. Явно се надяват да оправят отношенията  и получат руски газ, но никога не се знае. И въобще това отричане на предишните ,всяка тяхна стъпка  е неразумно, защото може да е  разумна,  а  политическите решения  не винаги са  правилните, понякога икономическите  са други. И са повече разумни. Не оправдавам  спирането на доставките руски газ, но има смекчаващото, че бяхме първите, та реакцията  е допустима. Първо не се знаеше как ще става нататък, и  второ - първите откачили се имаха възможност първи да търсят и  намерят решение.  Но  и сегашното решение  е също такова неразумно. Въобще не случваме на политици и скоро няма да случим.

# 14 031
Няма лошо да получим и руски газ, но не виждам причина да отказваме допълнителен. Руският газ я дойде - я не дойде. Ти си имай енергийна сигурност, а ако нещо дойде в повече - чудесно! Ситуацията е кризисна, всички са категорични в това. В този смисъл,  трябва да се гледа дългосрочно.

Аз например нямам нищо против освен американски газ, да докарат и катарски, египетски, азербейджански, че дори и руски- нека се подсигурим. Но защо само един танкер?! За мен това е огромна грешка.. Това значи да зависиш от случайни фактори, до последния ден да имаш несигурност за доставките. За други неща съм хвалил служебното правителство (например за действията му спрямо пътищата), но тук стъпиха накриво.

# 14 032
Аз например нямам нищо против освен американски газ, да докарат и катарски, египетски, азербейджански, че дори и руски- нека се подсигурим. Но защо само един танкер?! За мен това е огромна грешка.. Това значи да зависиш от случайни фактори, до последния ден да имаш несигурност за доставките. За други неща съм хвалил служебното правителство (например за действията му спрямо пътищата), но тук стъпиха накриво.

Без да твърдя, че съм права, аз разбрах от изказванията на министъра, че няма недостиг в предлагането на скъп газ, за да се налага спешно да сe купува.  Като алтернатива на танкерите със скъпи слотове, разглеждат Азербайджан /които ги уверили, че имат достатъчни количества/ и оферти от Турция.

# 14 033
Не си права. Този танкер ще ни осигури една трета от нужното количество. интерконектора - като го пуснат- още една трета.
И последната една трета ще се чудим откъде да я напълним, тъй като интерконтектора поне до края на септември няма да заработи. Впрочем дори да имахме към момента нужното количество, пазара сега е крайно несигурен ням лошо да се презапасим.

https://www.expert.bg/macroview/energy/bylgarija-otkaza-2-ot-3-t … kypi-1799800.html
Въпросният танкер обаче ще осигури едва 1/3 от консумацията на страната за октомври, т.е. ще ни стигне за около 10 дни. Още 1/3 от нужното количество ще покрие азерският газ*. Българските власти ще търсят последната 1/3.

*интерконектора още не е построен - бележка моя.

# 14 034

Без да твърдя, че съм права, аз разбрах от изказванията на министъра, че няма недостиг в предлагането на скъп газ, за да се налага спешно да сe купува.  Като алтернатива на танкерите със скъпи слотове, разглеждат Азербайджан /които ги уверили, че имат достатъчни количества/ и оферти от Турция.
Може да са сравнително  скъпи ,но оак фиксираш цена ,която както се вижда расте непрекъснато  и в обозримо бъдеще няма основание да падне.  И цената погледбато в перспектива  да е добра. Никой няма да им го подари газа, откъдето  и да е.

# 14 035
Не си права. Този танкер ще ни осигири една трета от нужното количество. Чирен - като се напълни - още една трета.
И последната една трета ще се чудим откъде да я напълним, тъй като интерконтектора поне до края на септември няма да заработи. Впрочем дори да имахме към момента нужното количество, пазара сега е крайно несигурен ням лошо да се презапасим.

От изказванията на министъра разбрах следното - този танкер ще ни осигури една трета от количеството за октомври.

Другите два танкера, за които не са намерили слотове на приемливи цени,  са били за ноември и декември. /според Кирил Петков май са за ноември и двата/.

Т.е. за октомври ще се чудим и със, и без 2-та танкера. Ако наистина може да се постигне по-добра договорка с Азербайджан или Турция, защо не?

# 14 036
Като никога ще се съглася с ВасиТу. Да, вярвам, че цената се е оскъпила спрямо предварително водените разговори, но ако министъра вярва, че за месец цената ще поевтинее е голям глупак. Всичко ще поскъпва дългосрочно и затова е по-разумна да се купува в големи количества сега.

на практика ако си се договорял за 10 милиона, а те са станали 20, трябва не да мислиш, колко е било евтино вчера, а че след месец тези 20 милиона ще са 30.  Самият министър призна, че по-добра оферта  от тази на Шиниър не е получил, т.е. не виждам на какво се надява?!

Vapor, докато дойде октомври може и да построят интерконектора и да имаме газ и от там (пускането му се очаква някъде към 22 септември и то при максимална мобилизация). Сега обаче не сме осигурени след първите 10 дни на септември.

# 14 037
Като се чудите какво свърши правителството и НС за 6 месеца, припомняйте си следната статистика.

Процедурни изказвания по начина на водене, реплики, дуплики, почивки и други....или едни скъпо платени плямпала.

То вече на всички стана ясно, че освен да дрънкат глупости от трибуната, нищо друго не направиха. Само се чудя, защо толкова бързо изчезна Ицо Хронометъра и защо спря ежедневния отчет за нова кой колко време прекарва в НС. Една работа имаше да върши - и това ненаправи докрай.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 11:56 от Lady Cassiopeia Duval

# 14 038
...

Vapor, докато дойде октомври може и да построят интерконектора и да имаме газ и от там (пускането му се очаква някъде към 22 септември и то при максимална мобилизация). Сега обаче не сме осигурени след първите 10 дни на септември.

Да не говорим за различни неща? Служебното правителство от три танкера на Шениър е приело само един, който осигурява 1/3 от необходимия газ за октомври. Не е приело 2 , договорени за ноември и евентуално декември поради високи цени на слотовете в този период. Ще търси варианти в Азербайджан и Турция.

"Доставката ще бъде направена през октомври като по думи на министъра тя ще задоволи 1/3 от количествата необходими за месеца... За номеври и декмерви не намерихме слотове, които да направят цената икономически изгодна. Доставката през октомври ще бъде доставена в Турция. Преговорите за намиране на слотове бяха изключително тежки“.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31996237.html

"Партията на бившия премиер Кирил Петков посочва, че има договорен слот за доставка на газ за октомври. Такъв слот е нужно да се запази на газов терминал, за да може корабът с втечнен газ да се разтовари и регазифицира. Според „Продължаваме промяната“ има и две опции за доставка през ноември и служебният кабинет може да ги разгледа"
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31972623.html

Какво общо има септември с трите танкера, които поначало са оферирани за октомври, ноември и евентуално декември?

# 14 039
Ами досега се хулеха старите, че отказват газ преди да са подсигурили други доставки, сега и тези същите - отказваме танкерите, да търсим евентуално по-евтино от Турция. Толкова ли не може този газ да се препродаде, ако случайно пък намерят някоя оферта по-добра? Или да се ползва за запълване на Чирен или нещо такова ..

Общи условия

Активация на акаунт