Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 655
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 040
Аз щв го кажа така. Газ на фиксирана и поносима  цена в тези условия  не се връща.

# 14 041
Аз щв го кажа така. Газ на фиксирана и поносима  цена в тези условия  не се връща.

Проблемът не е ли, че не са успели да постигнат поносима цена за ноемврийските танкери? Ако от Азербайджан/Турция наистина са им казали, че нямат проблем с количествата, нищо чудно по тръбите и с някакви "средносрочни договори" да излезе по-изгодно отколкото с танкери на парче.

Доколкото пак съдя от изказванията на министъра, ако успеят да намерят слотове на приемливи цени, самият втечнен газ не е проблем да бъде намерен.

# 14 042
Аз щв го кажа така. Газ на фиксирана и поносима  цена в тези условия  не се връща.

Проблемът не е ли, че не са успели да постигнат поносима цена за ноемврийските танкери? Ако от Азербайджан/Турция наистина са им казали, че нямат проблем с количествата, нищо чудно по тръбите и с някакви "средносрочни договори" да излезе по-изгодно отколкото с танкери на парче.
Думите им бяха,че не са изгодни, което аз различавам от поносимо.

# 14 043
Скрит текст:

Думите им бяха,че не са изгодни, което аз различавам от поносимо.

Възможно е да са поносими, но неизгодни, нямам представа. Но съвсем не изключвам възможността тръбният газ да е по-изгоден и поносим. Не разбрах и дали не продължават да търсят по-изгодни и/или по-поносими цени на слотове, доколкото проблемът  явно не в цената на самия втечнен газ.

# 14 044
Докато се уговори газ на нормални цени, нуждата от него/нея (така и не разбрах как е правилно да се пише - в мъжки или в женски род) ще е намаляла драстично. Хората масово започнаха да се насочват към друго. Тази сага стана смешна вече.

# 14 045
...

Vapor, докато дойде октомври може и да построят интерконектора и да имаме газ и от там (пускането му се очаква някъде към 22 септември и то при максимална мобилизация). Сега обаче не сме осигурени след първите 10 дни на септември.

Да не говорим за различни неща? Служебното правителство от три танкера на Шениър е приело само един, който осигурява 1/3 от необходимия газ за октомври. Не е приело 2 , договорени за ноември и евентуално декември поради високи цени на слотовете в този период. Ще търси варианти в Азербайджан и Турция.

"Доставката ще бъде направена през октомври като по думи на министъра тя ще задоволи 1/3 от количествата необходими за месеца... За номеври и декмерви не намерихме слотове, които да направят цената икономически изгодна. Доставката през октомври ще бъде доставена в Турция. Преговорите за намиране на слотове бяха изключително тежки“.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31996237.html

"Партията на бившия премиер Кирил Петков посочва, че има договорен слот за доставка на газ за октомври. Такъв слот е нужно да се запази на газов терминал, за да може корабът с втечнен газ да се разтовари и регазифицира. Според „Продължаваме промяната“ има и две опции за доставка през ноември и служебният кабинет може да ги разгледа"
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31972623.html

Какво общо има септември с трите танкера, които поначало са оферирани за октомври, ноември и евентуално декември?

нека да са са октомври. Но е факт, че за октомври имаме само една трета осигурен газ. Останалите две трети тепърва ще се търсят. ИНтерконектора я е заработил през октомври, я не. Газът в международен план ще поскъпва. Решението да се откаже газ, защото цените не са като през юли е глупаво, газът ще става все по-скъп.
Ако някой иска евтин газ сериозно се заблуждава.

офертата е била разделена на две части - за 2022 три лайнера, за  2023- 4 според служебният енергиен министър Александър Николов.
Какви ноември и декември сънуваш? За октомври е трябвало да получим 3 лайнера, което значи, че за ноември и декември не сме осигурени. https://www.economic.bg/bg/a/view/petkov-zaveshta-7-koraba-s-gaz … noto-pravitelstvo

Основният проблем вероятно е бил, че е бил осигурен само един слот, но не разбирам защо корабите да не разтоварват един след друг на този слот.

Лейди К.Д. тези дни четях мнения, че газа съвсем няма да се регулира така лесно като нефта. Очакват се проблеми и за следващата година.

# 14 046
Ситуацията в България:

Гълъб Донев се опитва да оправи бакиите, които Кирил и Асен забъркаха за 7 месеца, докато се опитваха да оправят бакиите, които Баце забърка за 12 години.

# 14 047

офертата е била разделена на две части - за 2022 три лайнера, за  2023- 4 според служебният енергиен министър Александър Николов.
Какви ноември и декември сънуваш? За октомври е трябвало да получим 3 лайнера, което значи, че за ноември и декември не сме осигурени. https://www.economic.bg/bg/a/view/petkov-zaveshta-7-koraba-s-gaz … noto-pravitelstvo

От твоя линк.  "След заседанието той даде още подробности – всеки месец ще пристига по един кораб с LNG – от октомври до април".

Явно водим спор заради самия спор. Според миналото и сегашното правителство за 2022 година има оферта за три танкера -  пристигащи по един на месец през октомври, ноември и декември. Сегашното правителство е приело само този за октомври, за който поначало се знае, че осигурява 1/3 от октомврийските ни нужди. За ноември и декември ще търси други опции.

# 14 048
Всеки месец, ще пристига по 1 - кораб - чуй се какво пишеш.
А 1 кораб е крайно недостатъчен. Дава гаранция само за 10 дни.  Продължавам да не виждам какъв е проблемът да се използва един слот и за трите кораба. Първо ще разтоварва единият, после вторият и накрая - третият. Ако подсигурим октомври, тепърва ще мислим за ноември.

# 14 049
Всеки месец, ще пристига по 1 - кораб - чуй се какво пишеш.
А 1 кораб е крайно недостатъчен. Дава гаранция само за 10 дни.

Не го пиша аз, пише го в твоя линк точно под първия цитат. Аз просто го копи-пействам.

Същото изказване на КП е цитирано и в "Свободна Европа", значи едва ли от Економик са цитирали грешно бившия премиер.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31963774.html

"Ще бъде доставян по един кораб на месец от октомври до април, катоза първия кораб е осигурено пристанище в Гърция. Премиерът в оставка уточни, че договорът ще бъде подписан днес, но ще има възможност да бъде "потвърден" на 19 август от служебното правителство".

# 14 050
виж какво си написал ти -  Не е приело 2 , договорени за ноември и евентуално декември поради високи цени на слотовете в този период. така както си го написал, оставяш другите с впечатление, че говориш за 2 през ноември и два през декември. И тъй като общо са 3 са тази година, а първоначално бе предвидено и трите да са през октомври информацията ти изглежда погрешна.

Впрочем дори да има 1 през октомври пак не е сигурно че ще има лайнери през ноември и декември защото е осигурен само 1 слон - за октомври. За ноември и декември няма слотове, т.е. няма как и лайнери да пристигнат. Предвид, че имаме доставки само за първата трета на октомври е било глупаво да отказваме другите два - поначало предвидени за октомври, вместо да използваме единствения слот и да разтоварим и трите лайнера на него един след друг.

# 14 051
виж какво си написал ти -  Не е приело 2 , договорени за ноември и евентуално декември поради високи цени на слотовете в този период. така както си го написал, оставяш другите с впечатление, че говориш за 2 през ноември и два през декември. И тъй като общо са 3 са тази година, а първоначално бе предвидено и трите да са през октомври информацията ти изглежда погрешна.

Аз съм написала следното

Служебното правителство от три танкера на Шениър е приело само един, който осигурява 1/3 от необходимия газ за октомври. Не е приело 2 , договорени за ноември и евентуално декември поради високи цени на слотовете в този период. Ще търси варианти в Азербайджан и Турция.
...

Какво общо има септември с трите танкера, които поначало са оферирани за октомври, ноември и евентуално декември?

Съжалявам, че съм те объркала, но пък и ти малко ме объркваш, защото никъде няма информация, че и трите танкера първоначално/поначало са били предвидени за октомври, да не говорим за септември.

ПП Болдвам, за да е по-ясно за какво говоря, защото явно не се изразявам добре.

# 14 052
  • Разпиляна във въображението
По един танкер на месец и това се знае от самото начало на тази танкерна история. След като са успели да договорят танкерите, което едва ли е станало от днес за утре, то Петков е трябвало да договорят и слотове като е толкова лесно. Много ме хвана яд на тях за това. Оставели полурешен проблем, а сега други виновни.
Дано някъде излезе информация за цените на търга, който проведоха, но ме съмнява.

# 14 053
Едно време Николов  хвъркаше са търси газ.Сегашният много  изявление  и интервюта ..
Не знам дали е вярно ,но онази комисия за газовата криза от създаването си нямало нито едно заседание..

# 14 054
  • Разпиляна във въображението
Сега в момента ги дават.

Общи условия

Активация на акаунт