Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 577
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 070
  • СИ
Аз да попитам радетели на руския газ, кое точно ви кара да мислите, че е евтин ?

Те не разсъждават в посока скъпо-евтино. За тях да се плаща на Русия, за да сме зависими е правилно. Начин на живот и мислене.

# 14 071
Ама разбира се, че заради Путин е скъп газа, знаем.
Унгария и Сърбия го вземат на 1/3 от нашата цена, но нищо, де...
Опорките трябва да се повтарят, че иначе ще вземем да ги забравим.
Това ли ти е обяснението ?Thinking

# 14 072
Аз да попитам радетели на руския газ, кое точно ви кара да мислите, че е евтин ?

Евтин твърдяха че е, когато трябваше да се върнем към него, защото всеки друг е скъп. Сега е скъп, защото сме раздразнили Путин и той е прав да ни го продава скъпо.

Според мен целта е да ни докарат дотам, че да зависим дали ще ни пуска газ, или не, посред зима.

# 14 073
Да приемем, че руският газ е скъп.

Но защо Норвегия и САЩ не ни залеят с техния евтин газ, а продават на пазарни европейски цени!?

# 14 074
Защо да приемаме, че руския газ е скъп? Цяло лято твърдяхте, че е евтин.

Или сега ще лъсне, че хич не е и ще трябва да се обяснява на електората защо сме се върнали на руския газ и пак сметките фърчат, че може и на студено да стоим.

# 14 075
Да приемем, че руският газ е скъп.

Но защо Норвегия и САЩ не ни залеят с техния евтин газ, а продават на пазарни европейски цени!?
Защо изведнъж руския газ на плаващи постоянно покачващи се цени ,стана евтин спрямо американския на фиксирани цени?

# 14 076
Мегавата в Сърбия е под 40€ Stuck Out Tongue Winking Eye

# 14 077
Оф, тоя газ... Все него дъвчете. И все "истината е някъде там"...Аха, аха да я разберем, но пак ни се изплъзва. Grinning

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 17:34 от Роня

# 14 078

Вие твърдите, че е скъп.

Та аз питам къде е евтиният норвежки и американски газ. Цената на газа в САЩ е 330 евро за 1000 кубически метра, но Капитан Америка не желае да ни залее с този негов евтин газ и ни го продава 5-7 по-скъпо.

# 14 079
  • Там,където се събуждам щастлива.
Пазарна икономика. За хубавите ни очи ли трябва по-специални, ниски, цени за нас.

Чета тук едни пенсионерски вестници на майка ми и съм леко шокирана. Приказките, които се леят от няколко нила тук, аа и в тези вестници. Целенасочено плюене по бившия канимет, без Матушка няма живот и прочие. Ясно защо възрастните хора са толкова объркани и още по-ясно каква е връзката социални медии, медии и политика.

# 14 080
Пазарна икономика. За хубавите ни очи ли трябва по-специални, ниски, цени за нас.

Аха, Капитан Америка след като спря "Северен поток 2", в резултат на което пък Русия намали количеството газ с 80% по "Северен поток 1", сега сме в пазарна икономика да получаваме скъп газ от Чичо Сам.

# 14 081
Остави го чичо Сам, правителството го отказа.

Вие твърдите, че е скъп.

Та аз питам къде е евтиният норвежки и американски газ. Цената на газа в САЩ е 330 евро за 1000 кубически метра, но Капитан Америка не желае да ни залее с този негов евтин газ и ни го продава 5-7 по-скъпо.

Аз нищо не твърдя,  цяло лято ви четох колко много сме сбъркали, като искаме да се откачим от руския газ, защото само с него ще имаме газ на поносими цени и сигурни доставки.

Явно няма да се откачим, диверсифицираме и прочие, затова пък ще имаме евтин и сигурен  газ.

Или искаш да кажеш, че пак няма да е сигурен и ще е скъп?

# 14 082
Току що чух, че правителството ще разговаря с Газпром, защото цената на тръбния газ е несравнимо по-ниска, нещо от порядъка на 130 млн. лв. на месец, не съм сигурна дали цитирам цифрата точно, чух по радиото от брифинг на правителството доколкото разбрах от днес.

Сега въпросът е дали Газпром ще склони при така настъпилите обстоятелства от тази година, а и дали има възможност, защото вече знаем, че си продава газа на прекупвачи, които са си го резервирали и ни го препродават на нас, баламите.

Супер! Дано успеят да се договорят за добра цена. Дано в крайна сметка всички да дочакаме по-евтин газ, който Кирил и Асен обещаваха, ама така и не докараха.

# 14 083
  • Там,където се събуждам щастлива.
Е, нали сегашните и новите ще са в пъти по - по. Какво ги месите Кирил и Асен? Упреците към тях, ако бяха останали на власт.

Много сладка статия чета сега "Баба пропътувала 400 км за целувка с Бойко."

# 14 084
Явно няма да се откачим, диверсифицираме и прочие
На практика в момента сме откачени, но диверсификацията остава блян

@BacuTy И тройна цена от сръбската да договорят краткосрочно, ще сме на далавера

Общи условия

Активация на акаунт