Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 557
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 115
Носят се и слухове че АВ ще реди листите и той ще им е номинацията за МП
Няма индикации Петков да изпада в изолация в собствената си партия. Това ще бъде много силен удар върху избирателите им.

# 14 116
И аз идвах с новината, че Лена няма да е кандидат депутат. Предполагам, че ако ПП направят правителство ще иска стария си пост. Макар че от десетина дена се четат писания, че в ПП има сериозни разправии - КП и Лена срещу АВ и Лорер. Даже се пишеше, че е възможно след изборите разцепление в ПП и най-вече между КП и АВ. Явно за сега АВ е спечелил за сега, щом Лена няма да е в листите.. Носят се и слухове че АВ ще реди листите и той ще им е номинацията за МП ( ако се стигне до номинация  все пак).

Тези пък - кога направиха партия, кога ще се разцепват Joy Joy Joy Joy

# 14 117
Носят се и слухове че АВ ще реди листите и той ще им е номинацията за МП
Няма индикации Петков да изпада в изолация в собствената си партия. Това ще бъде много силен удар върху избирателите им.

Такива клюки се носеха, както и още преди  дни се пишеше, че Лена няма да е в листите по настояване на АВ.

# 14 118
И аз идвах с новината, че Лена няма да е кандидат депутат. Предполагам, че ако ПП направят правителство ще иска стария си пост. Макар че от десетина дена се четат писания, че в ПП има сериозни разправии - КП и Лена срещу АВ и Лорер. Даже се пишеше, че е възможно след изборите разцепление в ПП и най-вече между КП и АВ. Явно за сега АВ е спечелил за сега, щом Лена няма да е в листите.. Носят се и слухове че АВ ще реди листите и той ще им е номинацията за МП ( ако се стигне до номинация  все пак).

Wink
Аз ще ти кажа слушат на Берлускони врачката !(не се шегувам)

# 14 119
Като чух изявлението на енергийния министър , че ще се моли на Русия, в частност на Газпром, си викам еее язък бее. Ама защо гиручахме жабетата от 1989 г насам, ми да си бяхме останали 16 та република, като Беларус, какво лошо ли им е на хората? Там даже Коронавирус нямаше.
Така ще си бъдем и занапред,  смешно сателитче на бензиностанцията с ракети. Честито!

# 14 120

Wink

Вече нищо не може да ме учуди Grinning

# 14 121
Сега на кого вярваме, че Русия ще се врътне на 180° и ще ни замеря с газ без пари, като сърбите, ли?

Или внезапно ще почне да замеря цяла Европа с евтин газ, та и ние да се уредим на трапезата?

Някой може ли да обясни, как така газът за Европа е до небесата, пък за нас ще е на народни цени?

Или просто освен Лукойл и други фирми с огромни обороти ще са все на загуба за следващия 10-годишен газпромски договорен период?

Вече започвам да се смея на всичките ванги, които го знаят бъдещето стопроцентово Simple Smile

# 14 122
Ако не беше трагично щеше да е смешно. А в Банкя явно пак няма ток. Най-големият евро-атлантик  пак мълчи.

# 14 123

Wink
Тя е много по - конкретна от доста политолози с изказвания от типа - в парламента ще влязат между 4 и 7 партии. На много ог политолозите и социолозите човек се чуди на боб ли гледат или правят анализи според кой плати.

# 14 124
Защо да приемаме, че руския газ е скъп? Цяло лято твърдяхте, че е евтин.

Или сега ще лъсне, че хич не е и ще трябва да се обяснява на електората защо сме се върнали на руския газ и пак сметките фърчат, че може и на студено да стоим.
Е как ще стоим на студено, стига с тези апокалиптични твърдения.
Нали все пак малко , или почти никаква част от потребителите използват газ за отопление.
Да бе,  съвсем малко... По-голяма част от столицата и от големите градове,  които са на централно отопление,  което е на газ.
Ако спре парното,  София зимата ще стане една огромна дискотека,  защото електрическата инфраструктура няма да може да понесе увеличената с пъти консумация на ток.
Така че трябва по някакъв начин да се намерят надеждни доставки на газ през зимата (и парното да е на приемлива цена),  защото ако почти милион умрели от студ и освирепяли столичани излезнат на улицата,  не ми се мисли какво ще се случи.
Не съм руски агент,  който иска да всява паника,  не съм черногледа,  но съм наясно с възможността на електропреносната мрежа в София. А в столицата живеят близо 1/3 от цялото население. И поне 3/4 от него е на парно...

# 14 125
Сега на кого вярваме, че Русия ще се врътне на 180° и ще ни замеря с газ без пари, като сърбите, ли?

Или внезапно ще почне да замеря цяла Европа с евтин газ, та и ние да се уредим на трапезата?

Евтиният руски газ вече е в историята. Кой влачил - влачил, евтини руски ресурси от Русия за Европа повече няма да има. Отмъщението на Путин, но каквото повикало - такова се обадило. Пък и нали всички разправят какъв несигурен доставчик е Газпром.

Аз лично чакам Капитан Америка да ни залее с евтин, сигурен и "демократичен" газ. Нали под негов диктакт се спря СП2 и затова сега Европа е в това незавидно положение. Та наивно се надявам САЩ да проявят милост към европейските си васали.

# 14 126
Скрит текст:

Някой може ли да обясни, как така газът за Европа е до небесата, пък за нас ще е на народни цени?

Скрит текст:
Или просто освен Лукойл и други фирми с огромни обороти ще са все на загуба за следващия 10-годишен газпромски договорен период?

Вече започвам да се смея на всичките ванги, които го знаят бъдещето стопроцентово Simple Smile
Няма да е на "народни" цени.  По дългосрочния договор пак ще е скъп газът, в сравнение примерно с миналата година, но въпреки това ще е по-евтин отколкото сега, пак руски газ, но чрез посредник. За последните три месеца чрез посредник, сме платили с 400млн лв повече, отколкото бихме платили по дългосрочен договор. И тази разлика ще се увеличава още повече, защото се очаква цената на борсите да расте още.

Скрит текст:

Какво пак за Лукойл? Нали баш професионалистът в НАП  Спецов се изказа, че там всичко е точно - загубата идва от големи амортизации на направени инвестиции в оборудване?  Оборудването се амортизирало вече и от миналата година са на печалба. Ако инвестират в ново оборудване, пак близките години би могло да се получат загуби.

# 14 127
Както казва един приятел - газ няма да има, но поне тоя, дето няма да го има, ще е руски. Това е веруюто.

# 14 128
Скучно е без Делян Добрев!
Сега трябва да славослови, че се отърваваме от посредниците....

# 14 129
И да не забравяме все пак, че с активната му подкрепа Путин нападна Украйна. Справка Турски, Балкански, а най-точно казано Руски поток.
Тва е ново. Верно ли турски поток финансира конфликта в Украйна?

Общи условия

Активация на акаунт