Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 551
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 130
"Очевидно трябва да се обърнем към Газпром". Единствената причина, поради която падна правителството на Петков.
Един ден историята ще го нарече преврат.

# 14 131
А пък компютърните спецове в Белгия са се чудили на изборен феномен. 10 години са експериментирали с машинен вот, а ние направо през глава се хвърлихме в дълбоката вода със закон писан на коленце. Доста интересни резултати са получили в Белгия, у нас дори и да се случи подобно нещо, на кого му пука, важното е, че пропагандата върви, пък дали са истински изборните резултати, няма значение.
Ето го и филмчето "Вселената е враждебна към компютрите", за който иска да го види.

# 14 132
На КП се смеехте, че не може да говори, пък го слушам новия енергиен как говори на "предста'ити", "тилифон".. Grin

# 14 133
Тоест, всички писали по-горе, разбирате ситуаията, сте напълно съгласни и приемате да плащате скъпо, но с условие скъпият газ да е единствено руски?
Не може скъп азербайджански, не може скъп украйнски или скъп американски, или скъп катарски или каквото някога би могло? Може единствено руски?

По въпроса за това, че уж само Сф. щяла да духа на скъп газ.

Например: Българските оранжерии са масово на газ. Като скочи още, може и да няма българско производство. Никой не работи за който духа, освен ако не е за обир. И тогава през Капитан Андреево към борси и пазари ще летят отпадъците на Турция без никакви ЕС стандарти и ще стават на ... айде да не е все къщи в Барселона, нека за разнообразие да е милион евро за частно парти на Миконос.
Щото 40 годишното ирландско по документи си беше такова, не с капитанандреевски сертификат за качество.

п.п.
А пък компютърните спецове в Белгия са се чудили на изборен феномен. 10 години са експериментирали с машинен вот, а ние направо през глава се хвърлихме в дълбоката вода със закон писан на коленце. Доста интересни резултати са получили в Белгия, у нас дори и да се случи подобно нещо, на кого му пука, важното е, че пропагандата върви, пък дали са истински изборните резултати, няма значение.

Направо си представям в Белгия, как местните етнически малцинства се жалват, че никой не им е казал, за кого да гласуват, и затова не са могли да гласуват.

# 14 134
Тоест, всички писали по-горе, разбирате ситуаията, сте напълно съгласни и приемате да плащате скъпо, но с условие скъпият газ да е единствено руски?
Не може скъп азербайджански, не може скъп украйнски или скъп американски, или скъп катарски или каквото някога би могло? Може единствено руски?

По въпроса за това, че уж само Сф. щяла да духа на скъп газ.

Например: Българските оранжерии са масово на газ. Като скочи още, може и да няма българско производство. Никой не работи за който духа, освен ако не е за обир. И тогава през Капитан Андреево към борси и пазари ще летят отпадъците на Турция без никакви ЕС стандарти и ще стават на ... айде да не е все къщи в Барселона, нека за разнообразие да е милион евро за частно парти на Миконос.
Щото 40 годишното ирландско по документи си беше такова, не с капитанандреевски сертификат за качество.

Не, има и други допълнителни условия.
Всеки друг е ..поносимо, предвидимо и оценимо скъп, даже знаем,че ще го има.
Руския, по договор, горна граница в цената няма, че ще го пуснат не е сигурно, докога пак няма как да знаем.

Аз лично нямам търпение да го пуснем, очаквам, че ще ни е златен, буквално Wink. Тогава ми е интересно Радеворадетелките какви ще ни ги обясняват Wink .

# 14 135
Руския, по договор, горна граница в цената няма, че ще го пуснат не е сигурно, докога пак няма как да знаем.

Интересното е, че в един от материалите днес /няма да го търся, то ще си проличи/ се промъкна отново, че и азербайджанският газ вече няма да е обвързан само към петролната компонента, а и към борсовите цени. Явно и там постигаме /или нямаме друг избор/ липса на горна граница в цената.

# 14 136

Интересното е, че в един от материалите днес /няма да го търся, то ще си проличи/ се промъкна отново, че и азербайджанският газ вече няма да е обвързан само към петролната компонента, а и към борсовите цени. Явно и там постигаме /или нямаме друг избор/ липса на горна граница в цената.
Вече какво значи ?
Нови договори предполагам.

# 14 137
Газови размишления в края на лятото...
Не съм фен на нито една от партиите в последните няколко парламента,  гласувала съм за малка партия,  която няма шанс дори и за партийни субсидии.
Но някои,  които управляваха няколко месеца в служебно правителство,  а след това повече от половин година в нормално, какво направиха?
Дори аз, простосмъртен данъкоплатец,  много добре знам кога изтича договорът с Газпром. Няма начин управляващите да не го знаят.
Е,  какво направиха за нов дългосрочен договор,  без значение с кого? Дори и дума не споменаха,  че имат такова намерение... Великите бизнесмени...
При това не са очаквали да паднат толкова бързо от власт,  но никой не си мръдна уялия си задник,  за да намери дългосрочни доставки на газ (дори след като братушките ни затвориха кранчето).
Занимаваха се със смехории и изчегъртване и се биха в гърдите колко са велики.
За азерския газ - количеството по договор си е по договорните клаузи,  ако случайно докопаме още (няма как да се случи май),  ще е на борсови цени.

# 14 138
Скрит текст:

Вече какво значи ?
Нови договори предполагам.

Нови договори /доколкото разбрах от днешните материали/, а може би и анекси към старите - това за анексите го беше казал Аталай преди близо месец.

# 14 139
"Очевидно трябва да се обърнем към Газпром". Единствената причина, поради която падна правителството на Петков.
Един ден историята ще го нарече преврат.
Правителството падна, защото беше орел, рак и щука и така не се дели баницата.
Последствията от оставянето ни без газ тепърва ще се проявяват. И те не касаят парното на София, а предстоящите затваряния на предприятия.

Путин  умира от смях, като гледа как си мислим, че сме му накривили шапката, че загубиха руснаците шеметния пазар с потребление от 3 млрд.

# 14 140
ВасиТу,  извинявай,  объркала съм те с друга потрбителка.
Но общо взето идеята на поста ми беше, че тези дето ни натресоха Радев и не виждаха проблем в това, че "Крим де факто е руски"  и лобизма му срещу F16,  сега ни обвиняват че приритваме за руски газ. Ами не,  просто искаме цени на газа,  с които да можем да запазим конкурентноспособност.
Като не искаме руски газ,  защо искаме руски петрол. Или той не е кървав,  Ми да се отказваме и от него. Тогава не ми се мисли транспортния бранш какво ще прави.

# 14 141
lu_lu, не може да се каже, че си сбъркала с много, със съвсем малко си ... Simple Smile

# 14 142
ВасиТу,  извинявай,  объркала съм те с друга потрбителка.
Но общо взето идеята на поста ми беше, че тези дето ни натресоха Радев и не виждаха проблем в това, че "Крим де факто е руски"  и лобизма му срещу F16,  сега ни обвиняват че приритваме за руски газ. Ами не,  просто искаме цени на газа,  с които да можем да запазим конкурентноспособност.
Като не искаме руски газ,  защо искаме руски петрол. Или той не е кървав,  Ми да се отказваме и от него. Тогава не ми се мисли транспортния бранш какво ще прави.
Не го искаме, ниско качество -висока цена. Каква ни е ползата от руския петрол ?
Просто монопол.

Може ли да ми изложите едно предимство на Газпром през всички останали ?
Сега слушах и министъра...Жалко, жалко, щели да се пазарят за газа с Газпром... Scream..
Мислите ли, че нашите могат да продадат на краставичаря краставици ?

# 14 143
На КП се смеехте, че не може да говори, пък го слушам новия енергиен как говори на "предста'ити", "тилифон".. Grin

Говори на диалект, но "просто" Киро си е недостижим, който измисли алтернативен нов български речник.
Последно го гледах,когато пак и отново се правеше на интересен с лигавщините си,ББ да се пенсионирал.В качеството на какъв ще казва кой,кога да се пенсионира?!Той дето ходи с татьо си напред/назад,от континент на континент,дори на море.Неговото е неизживяно детство.Задява се с колежки.Как не беше взел и тати  в ''тайната'' квартира,не знам.Пък може и тати да е ходил там,на кафе и раздумка примерно.Има един сенилен президент,дето отдавна трябваше да си гледа старините,ама на,заиграва се с война.

# 14 144
Бойко дори утре да се пенсионира, от Киро пак няма да стане читав премиер. Дано по някакво перверзно стечение на обстоятелствата не се докопа до втори такъв шанс.

Та и аз не разбирам в каква връзка се изказва кой да се пенсионирал и кой не.

Общи условия

Активация на акаунт