Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 490
  • 15 780
  •   2
Отговори
# 14 145
Бойко дори утре да се пенсионира, от Киро пак няма да стане читав премиер. Дано по някакво перверзно стечение на обстоятелствата не се докопа до втори такъв шанс.

Та и аз не разбирам в каква връзка се изказва кой да се пенсионирал и кой не.
Служебното правителство на Радев и което и да е друго правителство след него,ще води същата политика като тази на Киро. На бас,че няма да бъде сключен нов договор с Газпром.

# 14 146
Всички си лафят за цената на газа, а никой и не споменава, че тая цена ще се превърне в сметка за гражданите и тогава какво правят тези дето не им стигат джобните за да си я платят, ммммм? Не става въпрос само за директното подаване, а за верижния ефект от цената на горивата и енергията до стоките и услугите нататък. Задачка-закачка Wink

Но някои,  които управляваха няколко месеца в служебно правителство,  а след това повече от половин година в нормално, какво направиха?
Въведоха някои обезщетителни механизми по повод скока в цените на енергията и горивата, дадоха едно рамо на газовата връзка с Гърция, завършиха Плана за възобновяване, работиха по Зелената сделка, такива ми ти дребни работи от чието значение малко хора се интересуват.

Може ли да ми изложите едно предимство на Газпром през всички останали ?
Чешмата ни е в двора, всичко останало е като да ходиш с ведрата до съседното село.

# 14 147
  • Street of Dreams

Та и аз не разбирам в каква връзка се изказва кой да се пенсионирал и кой не.

Как в каква връзка? Единствено и само говоренето срещу някого го направи от господин никой - премиер на България. На този народ толкова му стигна. И сега се опитва да се облегне на същото, но този целия моб имплодира в себе си много  зрелищно и за съжаление много вредно.

# 14 148
  • Разпиляна във въображението
Интересно как от вчерашната среща се чува само "преговори и с Газпром", а не се чуха останалите алтернативи, по които ще се работи. Да не говорим, че никъде не се чу "нов договор с Газпром", а още по-малко "дългосрочен".

Лена Бориславова достатъчно обиди и удари понесе. Оттеглянето й от листите може и да не означава, че няма да е в политиката в бъдеще. Явно не се хареса говорител на правителството да е жена, и то активна такава.

# 14 149
Освен ББ , спешни за пенсиониране също са Рашков и Атанасов, те са и по-възрастни.

Ганев по Нова нещо много се оплете, язък му за експеризата, разбирам го, в противен случай нам как да бъде във властта. Григорова  ми хареса.

# 14 150
Много политика се вкарва в търговията.
Имам огромно желание ДБ да не влязат в парламента. Това е партия, която нито може да предложи работещи решения /в която и да било сфера/, нито приема решенията на другите.

# 14 151
Освен ББ , спешни за пенсиониране също са Рашков и Атанасов, те са и по-възрастни.

Ганев по Нова нещо много се оплете, язък му за експеризата, разбирам го, в противен случай нам как да бъде във властта. Григорова  ми хареса.
Григорова изглежда много уверена, но това не означава, че говори "истини".
 Просто популизъм за широка употреба.
Така например, енергийния министър каза, че такава цена каквато търсят няма как да получат по действащия договор или бъркам? Нейните думи бяха, че може да има такава цена само по действащия договор.
За мен пак е НЕПОНЯТНО, как ще постигнем ниска цена, базирана на постоянно растящи пазарни.Thinking

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 08:17 от BacuTy

# 14 152
Не стана ясно какво предлага Ганев, освен обсесия от Русия друго не се чу.

# 14 153
Не стана ясно какво предлага Ганев, освен обсесия от Русия друго не се чу.
Те и двамата доволно се вихрира.
Винаги съм се чудила тази жена, надпартийна фигура ли е ?
Манипулира и спекулира с информацията - ето пак със запорираните сметки. Просто като я слушам звучи като прикрит Копейкин кадър. Казвам го понеже се съмнявам да е наистина толкова глупава,че да не знае фактологията, но пък разпространява лъжи.

# 14 154
Копейкин звучи много адекватно на фона на останалите. И започвам да разбирам защо набира скорост и привърженици.
Със съжаление ще го кажа, но нито Атанасов, нито Иванов, нито Ганев могат да изкажат позицията си по начина, по който го прави Копейкин.
Това че ДБ са се определили като дясна партия, не знам докога ще издържи. Те не са никаква партия, а групичка готова на всичко само и само да влезе във властта.

# 14 155
Слушам по БНТ дискусията в момента.
Най-накрая си обясних защо Делян Добрев говори, че плащаме 30% повече за газ в момента.
Значи - Газпром ни продаваше 70% индексиран газ, означава, че на тези 70% газ цената се качва поради пазара.
Но имаХме 30% фиксирана цена на газ, която не се увеличава, а си стои същата. По този начин 100% газ от Газпром е по-ниска, отколкото като я купуваме 100% от свободния пазар, където цените се качват.
Тази 30% фиксирана НИСКА цена от договора ни с Газпром (който в момента не се изпълнява заради Кирил и Асен) прави разликата, за която говори Добрев и за която плащаме в момента повече, отколкото ако получавахме газ по договора с Газпром.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 08:52 от Odillia

# 14 156
Най-накрая си обясних защо Делян Добрев говори, че плащаме 30% повече за газ в момента.
Значи - Газпром ни продаваше 70% индексиран газ, означава, че на тези 70% газ цената се качва поради пазара.
Но имаме 30% фиксирана цена на газ, която не се увеличава, а си стои същата. По този начин 100% газ от Газпром е по-ниска, отколкото ако я купуваме 100% от свободния пазар. Тези 30% фиксирана НИСКА цена от договора ни с Газпром (който в момента не се изпълнява заради Кирил и Асен) прави разликата, за която говори Добрев.
Мисля, че няма такъв компонент 30% фиксиран. Останалите 30% се определят от цената на петролни деривати за минал период.
Делян Добрев обясни ли защо се маха от политиката ? Сигурно отива на експедиция в Лукойл за левчето Wink.

# 14 157
Но имаме 30% фиксирана цена на газ. По този начин 100% газ от Газпром е по-ниска, отколкото ако я купуваме 100% от свободния пазар. Тези 30% фиксирана НИСКА цена от договора ни с Газпром (който в момента не се изпълнява заради Кирил и Асен) прави разликата, за която говори Добрев.
Цената е по-скъпа заради изкуствените схеми с прекупвачите, вкарани от Подмяната. Делян Добрев посочи, че компанията МЕТ е свързана с руски олигарх и с "Газпром", а фирма "Винтерсхал", с която България е работила до 2012 и е успяла да се откачи от нея, но е вкарана пак от ПП, е дъщерна на "Газпром", но регистрирана в Швейцария.
Голямо "откачане" от руския газ ни поднесоха Кирчо и Кокорчо.

# 14 158
Но имаме 30% фиксирана цена на газ, която не се увеличава, а си стои същата. По този начин 100% газ от Газпром е по-ниска, отколкото ако я купуваме 100% от свободния пазар. Тези 30% фиксирана НИСКА цена от договора ни с Газпром (който в момента не се изпълнява заради Кирил и Асен) прави разликата, за която говори Добрев.
Мисля, че няма такъв компонент 30% фиксиран. Останалите 30% се определят от цената на петролни деривати за минал период.
Делян Добрев обясни ли защо се маха от политиката ? Сигурно отива на експедиция в Лукойл за левчето Wink.

Петролните деривати са на цена на азерския газ (по-ниски са от пазарните в момента) и да, фиксирани са в договора ни с Газпром. 30% е фиксирана цена, 70% зависи от пазара. Ето защо цената на Газпром по договора ни с тях е по-ниска от тази, на която купуваха Кирил и Асен чрез посредниците.

# 14 159

Петролните деривати са на цена на азерския газ (по-ниски са от пазарните в момента) и да, фиксирани са в договора ни с Газпром. 30% е фиксирана цена, 70% зависи от пазара. Ето защо цената на Газпром по договора ни с тях е по-ниска от тази, на която купуваха Кирил и Асен чрез посредниците.
Няма как да са фиксирани пазарни цени.

Общи условия

Активация на акаунт