Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 490
  • 15 780
  •   2
Отговори
# 14 160
Копейкин звучи много адекватно на фона на останалите. И започвам да разбирам защо набира скорост и привърженици.
Със съжаление ще го кажа, но нито Атанасов, нито Иванов, нито Ганев могат да изкажат позицията си по начина, по който го прави Копейкин.
Това че ДБ са се определили като дясна партия, не знам докога ще издържи. Те не са никаква партия, а групичка готова на всичко само и само да влезе във властта.
Кое ти се струва адекватно? Костадин Костадинов играе по тънки струни, опитва се да запълни луфта от липсата на патриотично самосъзнание и сплотеност в нас.
Снощи го слушах в Лице в Лице, каза, че сме извършили своеобразен терористичен акт с Газпроп, че сме нанесли унижение на руснаците... И според него няма да има коалиционно управление. Не знам как си го представя, колкото и да набира последователи, повече от 10% няма да вземе и със сигурност е невъзможно да управлява самостоятелно.
Но това, което най-много ме ''обърква'' и смущава в неговата личност е искане на излизане от Нато.....

Прав е за това, което каза, че няма нужда да обявяваме някоя държава/народ за враг и трябва да сме по-дипломатични. Хубаво е да имаме отношения с всички държави.

Коментарите на Андрей Райчев след това бяха доста адекватни.   https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/41972/lice-v-lice/lice-v-lice-22-08-2022-g

# 14 161
Освен ББ , спешни за пенсиониране също са Рашков и Атанасов, те са и по-възрастни.

Ганев по Нова нещо много се оплете, язък му за експеризата, разбирам го, в противен случай нам как да бъде във властта. Григорова  ми хареса.
Вижте нивото на Атанас Атанасов и Георги Ганев и не се чудете, защо ДБ са обречени.

# 14 162
Скрит текст:
Слушам по БНТ дискусията в момента.
Най-накрая си обясних защо Делян Добрев говори, че плащаме 30% повече за газ в момента.
Значи - Газпром ни продаваше 70% индексиран газ, означава, че на тези 70% газ цената се качва поради пазара.
Но имаме 30% фиксирана цена на газ, която не се увеличава, а си стои същата. По този начин 100% газ от Газпром е по-ниска, отколкото ако я купуваме 100% от свободния пазар. Тези 30% фиксирана НИСКА цена от договора ни с Газпром (който в момента не се изпълнява заради Кирил и Асен) прави разликата, за която говори Добрев.
Мисля, че няма такъв компонент 30% фиксиран. Останалите 30% се определят от цената на петролни деривати за минал период.
Делян Добрев обясни ли защо се маха от политиката ? Сигурно отива на експедиция в Лукойл за левчето Wink.
Петролните деривати са на цена на азерския газ (по-ниски са от пазарните в момента) и да, фиксирани са в договора ни с Газпром. 30% е фиксирана цена, 70% зависи от пазара. Ето защо цената на Газпром по договора ни с тях е по-ниска от тази, на която купуваха Кирил и Асен чрез посредниците.
Няма как да са фиксирани пазарни цени.
[/quote]

Обяснявам пак - 30% от 100% цена на Газпром по договора ни е фиксирана към деривати, които като цена са по-ниски от пазарната цена на газа в момента. Така че, като купуваш 100% газ от посредници, цената е по-висока, защото в нея я няма тази 30% компонента на дериватите, чиято стойност е значително по-ниска от тази на газа. Толкова то с опорката, че цената на газа по договора ни с Газпром е по-висока от тази на посредниците. Точно обратното -- по-ниска е.

# 14 163
  • София
Раздвоена съм искам или не искам да се пусне пак спряното кранче.
Докато не брънкат дълбоко,много дълбоко в джоба на българина,той е все в летаргия или не му пука. От една страна искам да го пуснат и свят да им се завие от сметките и цените в магазина ,които ще последват,е тогава предричания апокалипсис без кранчето, ще изглежда доста близо и реален, и както обещах на всички Митрофановци в темата,ще им напомням нон стоп как те го искаха,радваха се за свалянето на правителството и спряха да чертаят апокалипсиса.
От друга страна ще ми е кофти за всички осъзнаващи какво ще е да ни пуснат кранчето,опитващи се с месеци да обяснят, убедят и разяснят,защото това ще ни навреди и усилията им ще останат безплодни,защото още не е бръкнато дълбоко в джоба на българи и той още е в летаргия по миналото. Много хора все още се борят наистина за възможността за развитие на тази държава,но успешно са задушавани от алност и желание за властване за пари.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 12:05 от trikitil

# 14 164
А какво се случи с обявения търг за втечнен газ? Някакви резултати, нещо обявиха ли?

# 14 165
А какво се случи с обявения търг за втечнен газ? Някакви резултати, нещо обявиха ли?
Резултатите ще бъдат обявени на 13 септември.

# 14 166
Скрит текст:
Най-накрая си обясних защо Делян Добрев говори, че плащаме 30% повече за газ в момента.
Значи - Газпром ни продаваше 70% индексиран газ, означава, че на тези 70% газ цената се качва поради пазара.
Но имаме 30% фиксирана цена на газ, която не се увеличава, а си стои същата. По този начин 100% газ от Газпром е по-ниска, отколкото ако я купуваме 100% от свободния пазар. Тези 30% фиксирана НИСКА цена от договора ни с Газпром (който в момента не се изпълнява заради Кирил и Асен) прави разликата, за която говори Добрев.
Мисля, че няма такъв компонент 30% фиксиран. Останалите 30% се определят от цената на петролни деривати за минал период.
Делян Добрев обясни ли защо се маха от политиката ? Сигурно отива на експедиция в Лукойл за левчето Wink.
Петролните деривати са на цена на азерския газ (по-ниски са от пазарните в момента) и да, фиксирани са в договора ни с Газпром. 30% е фиксирана цена, 70% зависи от пазара. Ето защо цената на Газпром по договора ни с тях е по-ниска от тази, на която купуваха Кирил и Асен чрез посредниците.

Обяснявам пак - 30% от 100% цена на Газпром по договора ни е фиксирана към деривати, които като цена са по-ниски от пазарната цена на газа в момента. Така че, като купуваш 100% газ от посредници, цената е по-висока, защото в нея я няма тази 30% компонента на дериватите, чиято стойност е значително по-ниска от тази на газа. Толкова то с опорката, че цената на газа по договора ни с Газпром е по-висока от тази на посредниците. Точно обратното -- по-ниска е.
[/quote]
Така. Обяснявам пак .
1. Газпром е посредник също.
2. И двата компонента са на плаваща база.
3. Опорката е, че газът на Газпром е по-евтин от това, което имаме в момента.

# 14 167
Но имаме 30% фиксирана цена на газ. По този начин 100% газ от Газпром е по-ниска, отколкото ако я купуваме 100% от свободния пазар. Тези 30% фиксирана НИСКА цена от договора ни с Газпром (който в момента не се изпълнява заради Кирил и Асен) прави разликата, за която говори Добрев.
Цената е по-скъпа заради изкуствените схеми с прекупвачите, вкарани от Подмяната. Делян Добрев посочи, че компанията МЕТ е свързана с руски олигарх и с "Газпром", а фирма "Винтерсхал", с която България е работила до 2012 и е успяла да се откачи от нея, но е вкарана пак от ПП, е дъщерна на "Газпром", но регистрирана в Швейцария.
Голямо "откачане" от руския газ ни поднесоха Кирчо и Кокорчо.

А Гешев защо мълчи? Уплашиха го този човек, ей!
Въобще, направи се така, че държавата да стане немощна и хората да не вярват на институциите си. А народа като не вярва в институциите на държавата, то държавата става немощна и който откъдето дойде ще се гаври с нея, разбирай с народа и.

# 14 168

Васито, не разбираш или не можеш да разберееш.
Може да купуваш на борса, може да купуваш директно без да минаваш през борсата каквото се разбереш - по-скъпо или по-евтино, как се формира цената е както се разберете.
Или с Азейрбаджан може да е евтино както ни го порбутват извънборсово, с Газпром не може евтино.
Това е пазар и политика, всичко може каквото се договори. Освен   с пари, се прави бартер, обещава се други услуги и т.н.

# 14 169
Скрит текст:
Копейкин звучи много адекватно на фона на останалите. И започвам да разбирам защо набира скорост и привърженици.
Със съжаление ще го кажа, но нито Атанасов, нито Иванов, нито Ганев могат да изкажат позицията си по начина, по който го прави Копейкин.
Това че ДБ са се определили като дясна партия, не знам докога ще издържи. Те не са никаква партия, а групичка готова на всичко само и само да влезе във властта.
Кое ти се струва адекватно? Костадин Костадинов играе по тънки струни, опитва се да запълни луфта от липсата на патриотично самосъзнание и сплотеност в нас.
Снощи го слушах в Лице в Лице, каза, че сме извършили своеобразен терористичен акт с Газпроп, че сме нанесли унижение на руснаците... И според него няма да има коалиционно управление. Не знам как си го представя, колкото и да набира последователи, повече от 10% няма да вземе и със сигурност е невъзможно да управлява самостоятелно.
Но това, което най-много ме ''обърква'' и смущава в неговата личност е искане на излизане от Нато.....

Прав е за това, което каза, че няма нужда да обявяваме някоя държава/народ за враг и трябва да сме по-дипломатични. Хубаво е да имаме отношения с всички държави.

Коментарите на Андрей Райчев след това бяха доста адекватни.   https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/41972/lice-v-lice/lice-v-lice-22-08-2022-g
Не чух да говори за излиза от НАТО и ЕС, но чух да казва, че членството ни там, не бива да ни прави зависими до степен, че да пренебрегваме собствените си интереси /мисля, че е прав/.  Докато такива като Атанасов /той пък беше в "Още от деня" по БНТ/, се опитват да внушат, че Русия е враг №1 на БГ и всички неудачи и провали на политиците ни се дължат на нея.
За управляваща коалиция също е прав. Съвсем искрено си призна, че няма с кого да се коалират в този парламент. Ако ще е коалиция като четворната, на която "се радвахме" последните месеци, няма смисъл.

Понеже четох програмата им още на предните избори, мнението ми беше - добра, но нереализуема.
Всъщност няма партия, на която да е по силите в тези условия - непрекъснато атакуване от другите по всевъзможни начини и безскруполно лъгане, да промени нещо драстично.

# 14 170
Скрит текст:
Скрит текст:

[/spoiler]
Така. Обяснявам пак .
1. Газпром е посредник също.
2. И двата компонента са на плаваща база.
3. Опорката е, че газът на Газпром е по-евтин от това, което имаме в момента.
[/quote]

Какво ти пука, че Газпром е посредник, след като ни доставяше газ по договор, който газ е на по-ниска цена, отколкото го купуваме в момента? Обясних ти защо е по-ниска цената, да се потретя ли?

Зари, тя не иска да разбере, защото опорката за скъп газ от Газпром рухна.

# 14 171
Може да купуваш на борса, може да купуваш директно без да минаваш през борсата каквото се разбереш - по-скъпо или по-евтино, как се формира цената е както се разберете.
Или с Азейрбаджан може да е евтино както ни го порбутват извънборсово, с Газпром не може евтино.
Това е пазар и политика, всичко може каквото се договори. Освен   с пари, се прави бартер, обещава се други услуги и т.н.
Thinking
Ти май не следиш дискусията.
По договора с Газпром не купуваме от борсата, но цената ни е вързана с нея това е.
И по двата компонента цените НЕ СА ФИКСИРАНИ, защото СА ПАЗАРНИ.

Odillia, не се мъчи Wink, който ми цитира Делян Добрев просто го пропускам учтиво Simple Smile.

Няма опорка, проста математика е Wink. .0,7*260*1.95583 -всеки да си го сметне Wink.

# 14 172
Цитат

И аз съм раздвоена, защо столичани да не си плащат парното на цени, спрямо тези, на които се купува газ.
Може да са 1/3 живеещите в София, но 2/3 са в провинцията и една голяма част, отопляват през зимата по 1 максимум 2 стаи, защото толкова могат да си позволят, но задълженията на Топлофикация се компенсират от всички.

# 14 173
Това е пазар и политика, всичко може каквото се договори. Освен   с пари, се прави бартер, обещава се други услуги и т.н.
Thinking
Ти май не следиш дискусията.
По договора с Газпром не купуваме от борсата, но цената ни е вързана с нея това е.
И по двата компонента цените НЕ СА ФИКСИРАНИ, защото СА ПАЗАРНИ.

Odillia, не се мъчи Wink, който ми цитира Делян Добрев просто го пропускам учтиво Simple Smile.

Ама разбира се, че ще го пропуснеш учтиво, защото не ти отърва.
По договора с Газпром 70% от цената е вързана за борсата на ГАЗ, а 30% е вързана с цена на ДЕРИВАТИ, които са на по-ниска цена, докато при прекувачите 100% е вързана с цената на ГАЗ на борсата, която в момента хвърчи.
Всеки с елементарни познания по математика може да си направи сметката, като отвори и види цените на газ и цените на дериватите. Познания от 4 клас са това, но ПП-тата ни ги пробутват. Аз защо казвам, че нивото на този форум е по-високо от това на ПП? Sweat Smile А със сигурност греша, защото тази опорка ни я пробутват, докато някои хора си прибират доволно големи комисиони от прекупвачите, та някои хора ни се смеят на път за банката. Та, верно е, че нивото на този форум е достатъчно ниско, за да се връзва на подобни лъжи. Worried
Сега да не се обиждаме викам аз..
Просто цитираш Делян Добрев, защо да приемам насериозно каквото и да е ?

Първо, правете си труда да четете. Опорката е, че цената на Газпром е НИСКА и е по-НИСКА от текущата в страната.
Второ, теоретично е възможно да изкупуваме газ дори на по-ниска цена, понеже на т.нар. "прекупвачи"  цените са по-изгодни и могат да реализират печалба от маржа на техния договор, и това,което ни продава и пак да е по-ниско от Газпромската (интервал на функция не помня в кой клас се учеше, щото до 4ки клас всеки  се справя що годе) Wink.
Трето, СП сами се вкарват в Параграф 22. Искат договори с Газпром на по-ниски от текущите пазарни цени , без да се минава през текущия договор, защото по тях няма как да ги постигнат Grinning.

# 14 174
Цитат

И аз съм раздвоена, защо столичани да не си плащат парното на цени, спрямо тези, на които се купува газ.
Може да са 1/3 живеещите в София, но 2/3 са в провинцията и една голяма част, отопляват през зимата по 1 максимум 2 стаи, защото толкова могат да си позволят, но задълженията на Топлофикация се компенсират от всички.
Задълженията на Топлофикация си остават задължения. Не мисля,че се компенсират. Това не може да стане по никакъв закон. Все едно ти да ми платиш парното! Как ще стане тая работа?!

Общи условия

Активация на акаунт