Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 626
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 175
че на тези 70% газ цената се качва поради пазара.
Но имаХме 30% фиксирана цена на газ, която не се увеличава
Тц. Не е 70%, поне малкото математика не показва такъв процент и няма фикс, а компонента от алтернативни горива.

# 14 176
Цитат
Раздвоена съм искам или не искам да се пусне пак спряното кранче.

И аз съм раздвоена, защо столичани да не си плащат парното на цени, спрямо тези, на които се купува газ.
Може да са 1/3 живеещите в София, но 2/3 са в провинцията и една голяма част, отопляват през зимата по 1 максимум 2 стаи, защото толкова могат да си позволят, но задълженията на Топлофикация се компенсират от всички.
Задълженията на Топлофикация си остават задължения. Не мисля,че се компенсират. Това не може да стане по никакъв закон. Все едно ти да ми платиш парното! Как ще стане тая работа?!

Онзи ден слушах шефа на Топлофикация, който каза, че задълженията не са откъм битови потребители, които изненадващо си плащат потреблението чинно, а са от държавни и общински предприятия. Следователно държавата и общината трябва да бръкнат в единия джоб и да прехвърлят в другия, плащайки задълженията на Топлофикация.

# 14 177
Хубаво, ама 30 процента от целия газ, ако е с няколко процента (не знам колко) по-евтин по договор, това не е равносилно на "газа в момента е 30 процента по-скъп, отколкото щеше да бъде от Газпром". Това е същото като Лена с 4-те пъти..

# 14 178
Освен ББ , спешни за пенсиониране също са Рашков и Атанасов, те са и по-възрастни.
Ганев по Нова нещо много се оплете, язък му за експеризата, разбирам го, в противен случай нам как да бъде във властта. Григорова  ми хареса.
Вижте нивото на Атанас Атанасов и Георги Ганев и не се чудете, защо ДБ са обречени.
Ганев говореше по съвсем друг начин преди, когато БСП им беше враг.

ВасиТу, популизъм използваше именно Ганев в ефир, игнорирай Григорова какво казва. Не успели да договорят, защото не им стигнало времето, ама много искали. Ако на това вярваш, наистина съм ти "ниска топка". Имам чувството, че чакаш някой да напише нещо, и ако не е фен на ПП, веднага се чувстваш длъжна да го опровергаваш - меко казано.

# 14 179
Хубаво, ама 30 процента от целия газ, ако е с няколко процента (не знам колко) по-евтин по договор, това не е равносилно на "газа в момента е 30 процента по-скъп, отколкото щеше да бъде от Газпром". Това е същото като Лена с 4-те пъти..

Така е. Като се говори в цифри е по-ясно. Вчера в едно от коментарните студия казаха цифра около 150 млн. на месец (цитирам по памет) плащаме повече, отколкото ако бяхме си продължили договора с Газпром.

# 14 180
Скрит текст:
Цитат
Раздвоена съм искам или не искам да се пусне пак спряното кранче.

И аз съм раздвоена, защо столичани да не си плащат парното на цени, спрямо тези, на които се купува газ.
Може да са 1/3 живеещите в София, но 2/3 са в провинцията и една голяма част, отопляват през зимата по 1 максимум 2 стаи, защото толкова могат да си позволят, но задълженията на Топлофикация се компенсират от всички.
Задълженията на Топлофикация си остават задължения. Не мисля,че се компенсират. Това не може да стане по никакъв закон. Все едно ти да ми платиш парното! Как ще стане тая работа?!

Онзи ден слушах шефа на Топлофикация, който каза, че задълженията не са откъм битови потребители, които изненадващо си плащат потреблението чинно, а са от държавни и общински предприятия. Следователно държавата и общината трябва да бръкнат в единия джоб и да прехвърлят в другия, плащайки задълженията на Топлофикация.
Това дали са битови или небитови не променя нещата. Компенсирането от страна на държавата е за сметка на бюджета или с други думи ще дадат повече на община София и по-малко на община Каспичан.
И докато се работи на този принцип, всички ще сме ощетени.

Цитат
Ганев говореше по съвсем друг начин преди, когато БСП им беше враг.
Ганев бил преподавател в СУ, Рашков - доцент в УНСС .... после се чудите защо повечето искат децата им да учат в чужбина.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 10:02 от Mama_Nana

# 14 181
30%- 70% кво значение има? Като се хващате за цифрите удобно пропускате факта, че ПП се биха в гърдите, че ни откъсват от “руската газова зависимост”, а всъщност всичко е било за пари.

Как лесно се вързаха евроатлантиците и ястребите…

# 14 182
Това е политическа, а не пазарна цена и това ценообразуване се прави по древната римска стратегия "разделяй и владей". Целта е разкол в ЕС и НАТО и няма никаква гаранция, че и за нас ще има такава цена. И докога ще я има и дали няма да треперим всеки ден, че ще ни врътнат кранчето.

Чудно ми е колко много хора не схващат, че Путин е чудовище и с чудовища не се прави бизнес. По-добре да стягаме колана, отколкото пак зависимост от Русия. Но не знам защо чувствам, че пак ще ни продадат на руския интерес от временното правителство.
[/quote]

+100000. Направиха всичко възможно да върнат танкерите, лъгаха, мажеха и накрая-няма друг изход освен Газпром. За това активираха долнопробния чалгаджия да свали правителството и Радев да инсталира тези пионки. Бизнесът искал това и онова. Смешници! Точно тези представители на едрия мафиотски бизнес ще ни убеждават, че без руския газ ще спрем да съществуваме. Целта им изобщо не е евтин газ, то и руският се оказа доста скъп, а отново в лапите на руската мечка. Отново ще се докажем като най-големите путински подлоги. После защо не ни уважават.

# 14 183
Интересно и каква ще е реакцията на ЕС, ще ни спират ли пари..

# 14 184
Интересно и каква ще е реакцията на ЕС, ще ни спират ли пари..

Дано! Не заслужаваме нищо. Интересно, че големите "евро-атлантици" ГЕРБ мълчат Да не би тока да е спрял в Банкя? Нали лично ББ се ежеше, че няма да взимаме газ от Путин.

# 14 185
Спирането на парите от ЕС може да подейства отрезвяващо на нашите политици. Дали ще са евроатлантици или проруски настроени, не мисля, че ще промени факта, не може до безкрай да разчитаме на помощи и всички да градят политика на това.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 10:43 от Mama_Nana

# 14 186
Понеже съм любител на графиките, че лесно се проследява. Попадна ми една в нета :

1,историческа (и прогнозна за септември) цена на TTF пазара
2.историческа (и прогнозна за септември) цена на Булгаргаз
 3.цена по формулата на Газпром

Та както е видно цена 3 получаваме с лаг, защото се изчислява на база на минал период.
Горна граница някой да вижда ?

# 14 187

Направиха всичко възможно да върнат танкерите, лъгаха, мажеха и накрая-няма друг изход освен Газпром. За това активираха долнопробния чалгаджия да свали правителството и Радев да инсталира тези пионки. Бизнесът искал това и онова. Смешници! Точно тези представители на едрия мафиотски бизнес ще ни убеждават, че без руския газ ще спрем да съществуваме. Целта им изобщо не е евтин газ, то и руският се оказа доста скъп, а отново в лапите на руската мечка. Отново ще се докажем като най-големите путински подлоги. После защо не ни уважават.
Лоритта, а от април досега, какво правиха ПП, та не резервираха слотове? Нали още тогава тръбяха, че късаме с Газпром?

# 14 188
Интересно как от вчерашната среща се чува само "преговори и с Газпром", а не се чуха останалите алтернативи, по които ще се работи. Да не говорим, че никъде не се чу "нов договор с Газпром", а още по-малко "дългосрочен".

Лена Бориславова достатъчно обиди и удари понесе. Оттеглянето й от листите може и да не означава, че няма да е в политиката в бъдеще. Явно не се хареса говорител на правителството да е жена, и то активна такава.

Няма проблем, че е жена - има проблем, че си превишава правомощията най-демонстративно, с любезното съдействие на премиера. Което от своя страна поражда въпроса "Защо?" дори и без да се обръща внимание на клиповете по стълбището пред апартамента.

# 14 189
Интересно, че големите "евро-атлантици" ГЕРБ мълчат Да не би тока да е спрял в Банкя?
Интересно как така в рамките на 12 часа четем едни и същи думи, написани от "различни" участници в темата?
@BacuTy. Там от където е графиката има ли формулата на Газпром? Joy

Общи условия

Активация на акаунт