Аз чух друго от служебния министър. Като цяло смятам, че с изключение на ДБ, всички са склонни на изгоден и сигурен договор с Газпром. Изгоден и сигурен. Дори и ПП. Служебният министър говори за няколко източника, а не за единствен руски газ. Той може да е в микс, но не и единствен, и май ставаше дума за неполучените по настоящия договор количества, а не сключване на друг дългосрочен.
Няма никакви "няколко източника", освен евентуално азерския газ, за който Радевци направиха всичко възможност да се провали.
Да не говорим, че заради хаотичните им ходове в крайна сметка наистина ще ни осъдят на арбитража.
За какво ще преговарят, след като има действащ договор? Защо трябва да има "тежки преговори" по едни вече договорени условия?
Възможно е и да има "няколко източника". Не знам защо смяташ, че няма никакви. Аз не съм сигурна и според мен са напълно възможни тези, които изреди министъра. Какво специално са направили радевци, че са провалили преговорите с азерите?
Да вземем да питаме и ПП-тата за "сигурен". И става въпрос за няколко месеца руски газ, а не за 10 годишен договор. И на мен ми се искаше да е друга работата, но не е.

Това е сериозна тема.