Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 214
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 325
Газ срещу рубли е единственият начин руската централна банка да има достъп до валутните пазари и да върти рубли за долари без да попада под санкциите. Да го болдна ли?

Цената на рублата е вторичен ефект. Заради голямото търсене и никаквото предлагане заради санкциите.

Руската централна банка обменя рубли за долари на Московската борса и пак няма достъп до световните пазари - обменя у дома си.
А иначе болдвай каквото си искаш - щом ти казваш, че курсът на рублата е вторичен ефект, коя съм аз, че да споря като се позовавам на самите руснаци?

# 14 326
В началото мислеха да ни карат да купуваме рубли  и да плащаме с тях, да е търсена валута и като не стана се съгласиха на този вариант да се  превалутира. По руски( и нашенски ). Но ние  изгоряхме с газа като първи .

# 14 327
В началото мислеха да ни карат да купуваме рубли  и да плащаме с тях, да е търсена валута и като не стана се съгласиха на този вариант да се  превалутира. По руски( и нашенски ). Но ние  изгоряхме с газа като първи .

Нямам представа какво са мислели в началото и кога е било това начало, но в указа от 31 март съвсем точно е описана действащата и досега схема на плащане, която ние през април решихме да не прилагаме, та от 27 април ни спряха доставките.

Ето го указа.
http://kremlin.ru/events/president/news/68094

# 14 328
  • In the land of Never Never
Спокойно,в най-скоро време и без това ще заключат темата предизборно и няма нищо да се коментира.Или бъркам?Един месец преди избори ли се заключваше,или 24ч. преди избори?
За 24 часа преди избори, наистина си е по закон, но ако е месец, не би било правилно. Защо, за да не се чуват различните мнения? Да ни облъчва от медиите само официалната пропаганда? Вече спрях да гледам телевизия. Все едно съм по Живково време. Само правилната позиция, няма никакво несъгласие, или ако се появи, водещите го оборват с плам и страст.
Минах на интернет източници.

# 14 329
Слушам късните новини.
Ми, чакаме да ни решат проблемите хора, които не знаят какво значат думите, които използват.
Голямо изнасилване на думата диверсификация. Sweat Smile
Никой няма оправдание, думата не е нова.

# 14 330
Ако бяхме взели танкерите какво би могло да се случи и бихме ли били на "+". Няма къде да ги разтоварим. Танкерът пътува, ако се приеме, че е ок да нямаме идея къде ще го разтоварваме. Възможност - да го продадем, ако има желаещи.

Доколкото проследих министъра ще се купуват слотове и знайки цената ще се търсят доставчици, за да е изгодно.

Лорд Сняг, как така не е важна цената, а потреблението. Искаш ли да ти изпращам сметката си отопление зимата?

Мириел, надявам се, че ти като индивидуален потребител, няма да се сравняваш с политици, които трябва да мислят за цял един народ.

Да, цената не е важна, защото тя така или иначе по-евтина няма да стане, а алтернативата е да нямаме никакво отполение, само защото на някой не му изнася текущата цена.

иначе казано ти какво предпочиташ - високи сметки или да мръзнеш, и да не смееш да се изкъпеш, нито да има къде да измеш чиниите? Ако ти е кеф три месеца да ходиш без да се къпеш - на мен не ми е кеф.

А защо се стигна дотук? и защо танкерите не пристгнаха в Бургас да речем, където има пристанище и лесно държавата можеше да уреди да се разтоварят там.

# 14 331
В Бургас няма газов терминал,(пристанище). Има терминал лично на Лукойл,който обаче е за петролни танкери.

# 14 332
Новини не е зле да се гледат - да се сверим към кого сме, че явно ни менкат постоянно.

Преди Путин само го споменаваха бегло, онази вечер дадоха Митрофанова, ама не само картинка, а цялото й изказване. Снощи и Дугин пуснаха, също с превод.

За Байдън нищо.

Stuck Out Tongue Winking Eye

# 14 333
Скрит текст:
Слушам късните новини.
Ми, чакаме да ни решат проблемите хора, които не знаят какво значат думите, които използват.
Голямо изнасилване на думата диверсификация. Sweat Smile
Никой няма оправдание, думата не е нова.
Има нов смисъл - прекратяване отношенията с Газпром, дори изцяло с Русия. Smirk

От доста време новините ме връщат в началото на 80-те.Confused

# 14 334
Новини не е зле да се гледат - да се сверим към кого сме, че явно ни менкат постоянно.

Преди Путин само го споменаваха бегло, онази вечер дадоха Митрофанова, ама не само картинка, а цялото й изказване. Снощи и Дугин пуснаха, също с превод.

За Байдън нищо.

Stuck Out Tongue Winking Eye
А, менкат ни! Колко да ни менкат? Винаги сме си с Русия.

# 14 335

Газпром и Русия поеха инициативата и почти прекратиха отношенията с ЕС.

Само не разбирам защо ояденият европеец продължава да има претенции към врага, сиреч към Газпром и да си иска евтин руски газ.

Тези претенции към "приятелите" на Европа - сега е моментът Чичо Сам да ни залеe с евтин газ, но не го прави, но се очаква Русия да гo направи. Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 10:16 от Анонимен

# 14 336
В Бургас няма газов терминал,(пристанище). Има терминал лично на Лукойл,който обаче е за петролни танкери.

има за петрол вярно е. не виждам проблема да се разтоварва газ на петролно пристанище. Нима лайнерите не могат да акостират там?

# 14 337
Всъщност съмненията са дали евентуалният руски газ ще бъде евтин и дали няма по-изгодни алтернативи, които обаче съзнателно се режат от проруското правителство за да остане накрая само опцията Газпром. И съжалявам, но нямам вяра на политиците ни, особено на тези конкретно, назначени от Радев, а нямам и информация за да преценя какво става наистина. Но опитът ми от миналото сочи, че руското лоби у нас винаги работи за два интереса - своя и на Русия и против интереса на България.

# 14 338

Газпром и Русия поеха инициативата и почти прекратиха отношенията с ЕС.
...

Ами това не е съвсем вярно. ЕС започна с драконовските икономически санкции (не обсъждам причини, кой прав , кой крив, споменавам чисто от икономическа гледна точка събитията).

Абсолютно не беше неочаквано (или не е трябвало да бъде), че и Русия ще отговори икономически на удара по някакъв начин.

Ако другата война я започна Русия, то икономическата си я започна Европа. И няма какво да се изненадва, че като хвърля камъни, ще полетят такива и от другата страна.

И впрочем смело се обсъждат договорите за доставки на газ, кой имал право да сменя валутата, ама как имал, без никой да е виждал договорите нито нашия, нито на други страни. Във всеки договор е предвидено страна, с уведомление и предизвестия и срокове заложени да може да предлага/прави промени.
Без да съм сигурна, още никой не съм чула да е тръгнал да съди  Газпром? Някой да ме поправи.

# 14 339
Не съм запозната как става разтоварване на втечнен газ, но не вярвам да не може да се направи  да става. Време трябва ,но нали се мисли за бъдещето. Стъпки някакви няма. Все пак колко да се проектира ,вече има направени терминали, който ги е правил може да направи и на нас. Да не търсят някой да открива как става. И да разработват наши находища, сигурна съм ,че имат идеята къде да търсят, то и пише. Ако не мислят ,че светът свършва скоро - има смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт