Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 265
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 535
Да почиват в мир момчетата. Наистина огромна трагедия в родния ми град.
Ако има нещо положително в цялата работа, то е, че се е случило в 5 сутринта. Ако беше по друго време, на спирката щеше да е пълно с хора. Cry Fearful

# 14 536
Повтарям си горния въпрос Wink.
Мога да посоча много други.
На Радев юристите са длъжни да ги изпипват тези неща, защотот КП е назначен, не е кандидаствал.
Личен резил е на Радевия екип.
Аз лично ако бях на мястото на Петков щях да съжалявам много за гражданството си...

Глупости на търкалета. Още когато излезе скандала се коментираше, че президентът няма правомощия да проверява тези хора. Кирил Петков е декларирал, че всичко е наред. Как точно да го проверят от президентството? по какъв начин?

На другия ти въпрос - надявам се че не сравняваш сериозно един малък детайл като частна тераса със случай, когато човек който трябва да управлява цялата държава е назначен неправомерно. Във втория случай решенията, които могат да се окажат нищожни влияят на съдбите на милиони хора. Впрочем по случая с терасата може да се издаде решение за търпимост. В случая с назначаването на пост след невоярна декларация- не. Това са различни неща.

Затова написах юристите! Каква работа имат тези хора в президенството, сещате се още колко пропуски могат да имат , за които никой не се е сетил да ги сезира.

# 14 537
Е за щастие все още не е изпълзял да ръси мозък Младен Маринов, шофьорчето на мутри. И да права си Мери Ан, по времето на Борисов каналджийството си вървеше по строен регламентиран начин.  И по този повод един виц.
- Колко гербаджии са нужни да се смени една изгоряла крушка ?
- Николко. Събират се и започват да обясняват колко хубаво е светела тази крушка по времето на ББ.

# 14 538
Скрит текст:
Повтарям си горния въпрос Wink.
Мога да посоча много други.
На Радев юристите са длъжни да ги изпипват тези неща, защотот КП е назначен, не е кандидаствал.
Личен резил е на Радевия екип.
Аз лично ако бях на мястото на Петков щях да съжалявам много за гражданството си...

Глупости на търкалета. Още когато излезе скандала се коментираше, че президентът няма правомощия да проверява тези хора. Кирил Петков е декларирал, че всичко е наред. Как точно да го проверят от президентството? по какъв начин?

На другия ти въпрос - надявам се че не сравняваш сериозно един малък детайл като частна тераса със случай, когато човек който трябва да управлява цялата държава е назначен неправомерно. Във втория случай решенията, които могат да се окажат нищожни влияят на съдбите на милиони хора. Впрочем по случая с терасата може да се издаде решение за търпимост. В случая с назначаването на пост след невоярна декларация- не. Това са различни неща.

Затова написах юристите! Каква работа имат тези хора в президенството, сещате се още колко пропуски могат да имат , за които никой не се е сетил да ги сезира.
Това само би потвърдило, че на възлови места в държавата се поставят или некомпетентни хора, или такива, които неглежират работата си. Не изключвам опцията и да супер знаещи и можещи, но да работят в интерес на някой/и определени хора или кръгове.  А защо е така?

# 14 539
Едва ли е възможно официално да придвижване бежанците към ЕС, напротив, ЕС обратното искат . Да си стоят при нас.
И да, Рашков и Кп са виновни за много неща, включително че не осигуряват нормално функциониране на държавата. А само подмяна на кадри, често не по законен начин.
Преди имах друго мнение за Рашков. За съжаление то спадна драстично последната година. Много жалко. За нас.

# 14 540
  • Другата България

Това е състоянието на оградата в района на село Бръшлян, откъдето се предполага, че са влезли тези специално бежанци. Но цялата ограда е в това състояние. Разбира се, КП и Рашкоф са виновни за него, нищо, че когато тази ограда се строеше, единия е бил вероятно в Канада, а другия да чете лекции в някоя аула. Виновни са, че не са били там, но пък Валери Симеонов знае - 160 млн. от ЕС са прибрани за въпросното....нещо.
И още се помнят думите на ББ по повод, че стената се преминава въпреки това :"Е, те и Берлинската стена са преодолявали, и от Алкатраз са бягали...."
Факт. Както винаги, много истина има в думите му.

# 14 541
Кой потърси отговорност от Валери Симеонов, Борисов и всички, които са имали отношение към построяването/поддържането на тази ограда?

Решението на К.Петков:
"Борисов трябва да се пенсионира. Той в момента спира не само България, но и ГЕРБ. ГЕРБ не може да се реформира, защото има един политик, който се е запънал там, защото го е страх."
Дори европейскитете лидери ми казаха, че той трябва да се оттегли. Един от другите премиери дори ми сподели, че заради това не влизаме в Шенген – заради опасността Борисов да се върне на власт."

# 14 542
Добре, само Борисов е виновен

# 14 543

...
И още се помнят думите на ББ по повод, че стената се преминава въпреки това :"Е, те и Берлинската стена са преодолявали, и от Алкатраз са бягали...."
Факт. Както винаги, много истина има в думите му.
Как не се е сетил с Великата китайска стена да я сравни тая мрежа? Не се е сетил просто... Grinning

# 14 544
Гранична полиция са били абсолютно неадекватни, “зелените чорапи”  са виновни за тази трагедия. Ще оставят автобус камикадзе да влезе в Бургас, пълни нещастници. Жалко за погубените млади животи, спрели са го ама…
Ето и вицепремиера каза същото, в момента.
За мен са виновни и всички онези мургавели налягали по поляната, защото плащат на трафиканти и знаят , че влизат като престъпници в чужда държава и са виждали какво става и си чоплеха носовете и блееха, отврат.

# 14 545
Какви са тези зелени чорапи, които все са виновни за всичко, че не съм наясно?

Като се обърне колата - пътища много. Младите полицаи не могат да се върнат, за съжаление. Дори и да намерим виновните. Проблемът с мигрантите не е от сега, наследен е, още от Бойково време. Да речем, че и Рашков (който също в началото одобрявах) не направи нищо по този въпрос, беше зает да чегърта.

Министърът на отбраната от днес:
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2022/08/25/4383505_ministurut_na … gariia_da_zagubi/

Реално казва това, което си мислят доста от нас.
Първо, добре е да вземем количествата по договор, защото или ще ги платим по него или ще ги платим с лихвите и неустойките.
И второ - при евентуален арбитраж с Газпром ще загубим. Защото (добавка от мен) ние сме неизправната страна, която не е платила надлежно.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 11:46 от Анонимен

# 14 546
Какви са тези зелени чорапи, които все са виновни за всичко, че не съм наясно?

Като се обърне колата - пътища много. Младите полицаи не могат да се върнат, за съжаление. Дори и да намерим виновните. Проблемът с мигрантите не е от сега, наследен е, още от Бойково време.

Министърът на отбраната от днес:
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2022/08/25/4383505_ministurut_na … gariia_da_zagubi/

Първо, добре е да вземем количествата по договор, защото или ще ги платим по него или ще ги платим с лихвите и неустойките.
И второ - при евентуален арбитраж с Газпром ще загубим. Защото (добавка от мен) ние сме неизправната страна, която не е платила надлежно.

Каза, че това е неговото лично мнение, след въпрос на какво отгоре се базират тези разсъждения Wink.

# 14 547
Не сме ние неизправната страна, защото договорът ни е за плащане в долари и за да се промени на плащане в рубли, трябва да бъде предоговорен, което не се е случило.

# 14 548
Както се уговориха предварително санкциите и запорирането на руските сметки ли? Да не говорим, че плащането в рубли беше 100 пъти обяснено, схеми, указания, даже с ЕК уточнено (неофициално), за да има вратичка да се купува руски газ. 
Ще се види на арбитража, ако има такъв. Надявам се да няма, но ако продължава натискът на шепа хора да не си платим и съответно да не си вземем газа по договора, тогава със сигурност иск ще има. И арбитражните съдии няма да се влияят от емоционални аргументи за лошия Путин, който сме искали на накажем.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 12:17 от Анонимен

# 14 549
Това за арбитража откъде дойде ?
Ние не плащаме, те не доставят. Може само някакви неустойки да платим.
Всъщност, никой не е виждал този договор, нали ?

Кой кого ще съди, или това се тиражира само от политиците.
Надявам се да не пострадаме. Хем неполучили доставки / поради неплащане/, хем и осъдени.

Общи условия

Активация на акаунт