Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 171
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 805
В такъв случай имам друго обяснение: получили са уверение, че ако сключат такъв договор, ще пострадат лично те и семействата им.

В такъв случай трябва да признаем, че СП е проявило голяма смелост като все пак е взело един танкер въпреки заплахите. Не че изобщо  вярвам в подобна версия.

# 14 806
Защото цената 175 долара/MWh с отиването към зимата ще става все по непостижима
Тесла? Ти погледна ли какво дадох на BacuTy?

# 14 807
...
Абсолютно правилно, само че Петков е чакал до последно ТТФ да скочи достатъчно че американският газ да стане по евтин от руският, за да сключи сделката и русофилите да не го атакуват че американският газ е по скъп от руският. Пазар е в крайна сметка. До скоро американският газ не е бил толкова изгоден. Вече е.

Мисля, че това не може да е точно така, защото нищо не му е пречило да си сключва договорите за американски газ до момента /включително и този, който ще разтоварва септември и чията цена в сравнение с руската коментираше служебният министър, но не спомена конкретни цифри/. без да се интересува от русофилите и цената на руския. Защо точно за тези 7 танкера се е запънал не ми е ясно /все пак не изключвам проблемът наистина да е в цената на слотовете/.

# 14 808
Някаква табличка с неизвестен източник, която всеки може да си напише на домашния компютър.

# 14 809
И какво във формулите и данните не съответства на действителността? Освен това източника го пише в самата таблица....

Сега ясно ми е, че крайната цена силно се различава от тиражираната от енергийните ПП "експерти" и затова написах Тема за размисъл

# 14 810
  • София
Някаква табличка с неизвестен източник, която всеки може да си напише на домашния компютър.

Друго си е Васко Начев да си го напише във фейсбука. Simple Smile

# 14 811
Тигър,при това с танкерите цената ни е известна вече и сравненията са с настоящите ТТФ цени. Wink

Тема за размисъл. Ако има нещо неясно с терминологията и източниците съм насреща. Само да уточня! Цените вътре са юлски и е шерната в един друг малко по-различен форум
LNG freight rates from S&P spark30s for July, склонна съм да вярвам, че има опция тука с договора да имаме по-изгоден ценообразуващ компонент, като гледам формулата основната цена зависи от него.

# 14 812
И какво във формулите и данните не съответства на действителността? Освен това източника го пише в самата таблица....

Което също може да бъде вписано от всеки на домашния му компютър.

# 14 813

Сега ясно ми е, че крайната цена силно се различава от тиражираната от енергийните ПП "експерти" и затова написах Тема за размисъл

Всъщност и в коментарите под поста на Васко Начев се зачекваше подобно нещо. По неговите сметки не успяваше и до 175 да сглоби и когато някой повдигна темата откъде идва тази разлика, каза, че е интересен въпрос. Явно има доста фактори, които влияят върху крайната цена и тях не ги знаем, както най-вероятно не знаем точната формула за руския газ, а само общия й принцип, че е 70% обвързани към борсата, а 30% към петролните деривати.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 14:30 от Vapor

# 14 814
склонна съм да вярвам, че има опция тука с договора да имаме по-изгоден ценообразуващ компонент
Cheniere може да имат съвсем различни транспортни цени разбира се. Цената на Начев е горе долу при $25000pd което е спота за първо тримесечие. Вече не такава.
Тук се играе със спотови котировки month ahead. Така или иначе статистиката на ЕИА ще излезе на 31 август. И ще има нова актуализирана базисна цена на Point of Exit.
Което също може да бъде вписано от всеки на домашния му компютър.
Да да! Някой привърженик на Путин и Русия е седнал да прави таблици за цените на ЛНГ. Та кое в таблицата не съответства на действителността?
@Vapor Знам точната дефиниция на формулата на Газпром, но не и дяловете. Лошото е, че цената на Булгаргаз не може да се използва за базисна точка.

# 14 815
В такъв случай имам друго обяснение: получили са уверение, че ако сключат такъв договор, ще пострадат лично те и семействата им.

В такъв случай трябва да признаем, че СП е проявило голяма смелост като все пак е взело един танкер въпреки заплахите. Не че изобщо  вярвам в подобна версия.

Напротив, аз пък вярвам, че са получили тлъсто подхранване поради това, че вместо седем, с кръв и пот успяха да ги редуцират до един. Нали си казаха, че работят денонощно   Wink

# 14 816

Да да! Някой привърженик на Путин и Русия е седнал да прави таблици за цените на ЛНГ.
Хора всякакви....
Просто казвам очевидното, че тази табличка не означава нищо.

# 14 817
Скрит текст:

Напротив, аз пък вярвам, че са получили тлъсто подхранване поради това, че вместо седем, с кръв и пот успяха да ги редуцират до един. Нали си казаха, че работят денонощно   Wink
Което навява на мисълта, че ПП може също да са "получили тлъсто подхранване" за да прекратят договора с Газпром.
Иначе всичко са супер работливи. Joy

# 14 818
Просто казвам очевидното, че тази табличка не означава нищо.
Седем танкера по 170000 кубика $528170.76. Ако приемем, че разходите по транспорта, транзит и разтоварване са общо 10 млн колко ще струва мегавата в България?
За улеснение - общото количество енергия е грубо 12565 MWh.

Какво в таблицата не съответства на действителността? Или просто отказвате да приемете сдъвкана информация, защото значително се разминава с това в което вярвате.

# 14 819
Скрит текст:

Което навява на мисълта, че ПП може също да са "получили тлъсто подхранване" за да прекратят договора с Газпром.
Иначе всичко са супер работливи. Joy
Газпром прекратиха договора с България. Самосиндикално. Ние нищо не сме отказвали, нищо не сме прекратявали.
Колко пъти изречена една лъжа става истина?

Общи условия

Активация на акаунт