Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 101
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 820
Има разлика между прекратен договор и договор, който не се изпълнява.

# 14 821

Което навява на мисълта, че ПП може също да са "получили тлъсто подхранване" за да прекратят договора с Газпром.

Което е изцяло в дългосрочния български интерес.
Само че България нито е прекратявала, нито е нарушавала договора, неизпълнението е от руска страна.

# 14 822
  • Разпиляна във въображението
Писах ви аз, че е най-добре в публичен дебат с дъски и маркери да се разясни донякъде темата. Вчера поканили Добрев да пише, след това  един от ПП. Абсолютно пропиляно време на зрителите след като пак не стана ясно кой прав, кой крив.

Светъл път на момчетата! Явно са навлезли на скорост, но не считам че вината е тяхна. Не обичам това кръгово, тясно ми е, едно такова... Предполагам, че докато автобусът е минавал покрай първия пост полицаите са видели "глави" на седалките и надали са ги прочели до 47, но са отбелязали, че е "пълен" автобус.

Борисов от днес
Въпреки че нееднократно се обявява за диверсификация на руските доставки на природен газ, днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново призова служебното правителство да преговаря с "Газпром" за наваксването им. Според него недоставените количества по договора, който е до края на годината, трябва да бъдат разсрочени за получаване през следващите два месеца. Така според него биха се увеличили шансовете България да не загуби арбитраж срещу руската компания.

И други неща казал, но са като повторение на думите на министъра на енергетиката от сутринта Simple Smile

# 14 823
Скрит текст:

Което навява на мисълта, че ПП може също да са "получили тлъсто подхранване" за да прекратят договора с Газпром.

Което е изцяло в дългосрочния български интерес.
Само че България нито е прекратявала, нито е нарушавала договора, неизпълнението е от руска страна.
Интереса ще бъде оценен с времето.
Нищо не е нарушавала БГ, просто не прие промяната в Газпром и се отказа от доставки и плащане. Иначе си повтаряйте, как руската страна прави каквото си иска, как ще ги осъдим /или те нас/, но това няма никакво значение.
Решението беше на АВ - "България вече никога няма да преговаря с "Газпром" за доставки на синьо гориво." , после се поотметна, ама нали му вярвате /на това му се казва добре скроен евро-атлантически номер Smirk/.

# 14 824
Може да не се харесва на някого, но това е вододелът на следващите избори: За или Против Газпром (съответно Русия и руските интереси в България). По това ще се преброи вотът. За мен няма съмнение, че мнозинството е проруско. Поне маските паднаха окончателно.

# 14 825
Писах ви аз, че е най-добре в публичен дебат с дъски и маркери да се разясни донякъде темата. Вчера поканили Добрев да пише, след това  един от ПП. Абсолютно пропиляно време на зрителите след като пак не стана ясно кой прав, кой крив.

Скрит текст:
Светъл път на момчетата! Явно са навлезли на скорост, но не считам че вината е тяхна. Не обичам това кръгово, тясно ми е, едно такова... Предполагам, че докато автобусът е минавал покрай първия пост полицаите са видели "глави" на седалките и надали са ги прочели до 47, но са отбелязали, че е "пълен" автобус.

Борисов от днес
Въпреки че нееднократно се обявява за диверсификация на руските доставки на природен газ, днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново призова служебното правителство да преговаря с "Газпром" за наваксването им. Според него недоставените количества по договора, който е до края на годината, трябва да бъдат разсрочени за получаване през следващите два месеца. Така според него биха се увеличили шансовете България да не загуби арбитраж срещу руската компания.
И други неща казал, но са като повторение на думите на министъра на енергетиката от сутринта Simple Smile
Ще стане като озни цирк с Ванчето Григорова.
Всеки ще си вади цифри.

Аз лично изключително много се съмнявам в това, което казва настоящият министър.
Тези неща можеше да го каже  още от ден 1ви,  ако са верни. Ето, например, по табличката на Mr. Smith, излиза, че транспортирането или както точно се превежда термина са основният разход. Е, да но нашият министър говори за слотове...

# 14 826
  • СИ
Може да не се харесва на някого, но това е вододелът на следващите избори: За или Против Газпром (съответно Русия и руските интереси в България). По това ще се преброи вотът. За мен няма съмнение, че мнозинството е проруско. Поне маските паднаха окончателно.

Точно в това се състои трагедията на средностатистическия български избирател. Въздиша по комунизЪма и Русия, но иска да живее като европеец.

# 14 827

Точно в това се състои трагедията на средностатистическия български избирател. Въздиша по комунизЪма и Русия, но иска да живее като европеец.

И съответно гласува за проевропейски партии - а при нас в общи линии други няма, поне с шансове за реална тежест в политиката. Което не пречи на кражбите, корупцията и беззаконието, в които се състои същинската трагедия на средностатистическия български избирател. И това няма нищо общо нито с руски лобита, нито с евросубсидии, нито с Русия, нито с ЕС, нито със САЩ.

# 14 828
Вече избива на шизофрения. Направо да гласуваме на бензиностанциите с касови бележки - кой е заредил от Лукойл и кой от ...то пък не се знае кое гориво не е руско и е чисто, демократично и проамериканско.

# 14 829
Скрит текст:
Вече избива на шизофрения. Направо да гласуваме на бензиностанциите с касови бележки - кой е заредил от Лукойл и кой от ...то пък не се знае кое гориво не е руско и е чисто, демократично и проамериканско.

Важното е, че е на една цена.

# 14 830
https://nsi.bg/bg/content/4163/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0 … D0%BA%D1%82%D0%B8

Местното производство е на 100% в Нефтохим Лукойл. Вносът е минимален. Така че да, горивото практически идва от Лукойл.

# 14 831
https://nsi.bg/bg/content/4163/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0 … D0%BA%D1%82%D0%B8

Местното производство е на 100% в Нефтохим Лукойл. Вносът е минимален. Така че да, горивото практически идва от Лукойл.
Ааа, сега изкривяваме въпроса и говорим за "местно производство", ама с половин уста споменаваме, че имало и внос.
А сега да попитам, кога ще протестирате и срещу "местното производство" на Нефтохим и ще го бойкотирате?
Идея за лозунг на протеста: "Мръсни и на студено, да се сгреем като ходим пеша или въртим педалите".
След това - протест срещу метрото и трамваите, че май ползват ток от АЕЦ-а.
Хюманке, дреме ми откъде идва газът в България, нефта или каквото и да е било. Искам да е на добра цена, а не да ставам жертва на геополитически и идеологически боричкания и някой друг зад океана да трупа милиарди печалба на мой гръб.
* впрочем и това, че 100% от местното производство е на Нефтохим също не е вярно. Обнови си информацията. Ще ти дам една подсказка - "Астра Биоплант".

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 16:16 от tre

# 14 832

Не ми е много ясно, защо Ромпетрол, ОМВ, Шел и пр. не внасят от другаде, ако е по-изгодно и съответно да продават на конкурентни цени? Длъжни ли са да взимат от Лукойл?

# 14 833
Цитат
Всичкото е от Лукойл? Това Васко ли го каза?
Grinning Ех тоя Васко, що така почна да ви бърка в здравето.

Скрит текст:
...
Абсолютно правилно, само че Петков е чакал до последно ТТФ да скочи достатъчно че американският газ да стане по евтин от руският, за да сключи сделката и русофилите да не го атакуват че американският газ е по скъп от руският. Пазар е в крайна сметка. До скоро американският газ не е бил толкова изгоден. Вече е.

Мисля, че това не може да е точно така, защото нищо не му е пречило да си сключва договорите за американски газ до момента /включително и този, който ще разтоварва септември и чията цена в сравнение с руската коментираше служебният министър, но не спомена конкретни цифри/. без да се интересува от русофилите и цената на руския. Защо точно за тези 7 танкера се е запънал не ми е ясно /все пак не изключвам проблемът наистина да е в цената на слотовете/.
Когато министъра не говори с точни цифри, думата му 5 стотинки не струва. Аз от министъра само слушам тоя газ е скъп, оня евтин и не чувам нито едни точни цифри и разбивки руският газ струва еди колко си пък американският толкова и толкова защото в цената това струва еди колко си, онова еди колко си. Разбира се че руският газ е много по евтин ако енергийният министър гледа стари цени на ТТФ. Ако гледа миналогодишни, ехее, не с 50% с 500% по евтин може да го изкара.
Скрит текст:
Всъщност и в коментарите под поста на Васко Начев се зачекваше подобно нещо. По неговите сметки не успяваше и до 175 да сглоби и когато някой повдигна темата откъде идва тази разлика, каза, че е интересен въпрос.
Четох и аз това Васко Начев каза нещо от сорта че Булгаргаз трябва да даде отговор защо цената на американският газ е 175, защото по неговата разбивка какви компоненти оформят тази цена, крайната цена трябва дори да е още по ниска. Т.е. според Булгаргаз има някакви допълнителни разходи които на него му се губят. Но каквито и да са тия допълнителни разходи 175 е много по евтино от 70% от 300

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 16:22 от Никола Тесла

# 14 834
  • Другата България
Съвсем очаквано и никаква изненада, каквато вероятно трябваше да бъде.
Слави Трифонов иска провеждане на референдум за президентска република
https://nova.bg/news/view/2022/08/26/380863/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D … 0%B8%D0%BA%D0%B0/
Преди 15 минути, директно по ТВ 7/8.

Провеждането на референдум за президентска република поиска лидерът на ИТН.  Слави Трифонов направи специално изявление във Facebook.

„Видях политическата система отвътре – там има основно лицемерие, лъжи, корупция, задкулисие, интриги и болезнена жажда за власт. Това видях и мисля, че не съм политик. Мисля, че не само трябва да се разбие моделът ГЕРБ, а на цялата политическа система. Затова искаме вие да кажете време ли е България да стане президентска република, или да остане парламентарна. Искаме да ви попитаме това на национален референдум”, заяви Трифонов.

Общи условия

Активация на акаунт