Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 020
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 835
Когато министъра не говори с точни цифри, думата му 5 стотинки не струва.

Да, и аз мисля, че трябват цифри. За изказването му е хубаво да се разбере точно на каква цена влизат септемврийските танкери и каква би била цената на руския газ, за да прави такова сравнение. Надявам се някой да го попита или някой експерт, запознат с договорите да каже.

Така или иначе поне за мен Газпром не е вододелът на гласуване, а и СП няма да участва в изборите, та да ги мисля, но съм леко по-склонна да се доверя на тяхната версия за отказа на 6-те танкера. Бъдещето ще покаже.

# 14 836

Ааа, сега изкривяваме въпроса и говорим за "местно производство", ама с половин уста споменаваме, че имало и внос.

А погледнахте ли какви количества се внасят?
Същественото е, че Лукойл е монополист и има господстващо положение на пазара с горивата в България.

Слави Трифонов...още една маска падна. Не че не си пролича още в рамките на правителството.
Рано е за такъв референдум, но Радев отсега подготвя почвата, да има време идеята да узрее. След 1 година кризи електоратът ще е готов. Напоследък се сбъдват все по-неприятни конспиративни теории.

# 14 837
Слави Трифонов иска провеждане на референдум за президентска република
Скрит текст:
https://nova.bg/news/view/2022/08/26/380863/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D … 0%B8%D0%BA%D0%B0/
Преди 15 минути, директно по ТВ 7/8.

Провеждането на референдум за президентска република поиска лидерът на ИТН.  Слави Трифонов направи специално изявление във Facebook.

„Видях политическата система отвътре – там има основно лицемерие, лъжи, корупция, задкулисие, интриги и болезнена жажда за власт. Това видях и мисля, че не съм политик. Мисля, че не само трябва да се разбие моделът ГЕРБ, а на цялата политическа система. Затова искаме вие да кажете време ли е България да стане президентска република, или да остане парламентарна. Искаме да ви попитаме това на национален референдум”, заяви Трифонов.
Слави да си изключи интернета и да спре да бълва глупости от Левски Г.
Само малоумник може да иска Президентска република.
Проблемите на България са в съдебната власт, а не в това, че е парламентарна република.

# 14 838

Ааа, сега изкривяваме въпроса и говорим за "местно производство", ама с половин уста споменаваме, че имало и внос.

А погледнахте ли какви количества се внасят?
Същественото е, че Лукойл е монополист и има господстващо положение на пазара с горивата в България.

Какво го прави монополист? Защо другите не внасят по-изгодни продукти, които да продават на по-добри цени?

# 14 839
Рано е за такъв референдум, но Радев отсега подготвя почвата, да има време идеята да узрее. След 1 година кризи електоратът ще е готов. Напоследък се сбъдват все по-неприятни конспиративни теории.
Хайде пак пристъпи, халюцинации и конспирации. А Радев след като "подмолно излъже народа"  People Walkingда станем президентска република, още два мандата ли ще кара?

# 14 840
Скрит текст:
Съвсем очаквано и никаква изненада, каквато вероятно трябваше да бъде.
https://nova.bg/news/view/2022/08/26/380863/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D … 0%B8%D0%BA%D0%B0/

Провеждането на референдум за президентска република поиска лидерът на ИТН.  Слави Трифонов направи специално изявление във Facebook.

„Видях политическата система отвътре – там има основно лицемерие, лъжи, корупция, задкулисие, интриги и болезнена жажда за власт. Това видях и мисля, че не съм политик. Мисля, че не само трябва да се разбие моделът ГЕРБ, а на цялата политическа система. Затова искаме вие да кажете време ли е България да стане президентска република, или да остане парламентарна. Искаме да ви попитаме това на национален референдум”, заяви Трифонов.

Това е голяма новина. Все пак не всеки ден един от политическите лидери иска смяна на цялата политическа система из основи. Аз бих казал пази Боже да мине такъв референдум. На мнение съм, че за страна като нашата да си прокараме авторитарна конституция ограничаваща парламентаризма е изключително опасно. Но това е попадение на Трифонов с което може и да успее да влезе в парламента. Мисля че в България има доста привърженици за президентска република, и доста умен ход от негова страна, да си го постави като кауза с която да привлече гласоподаватели и да успее да влезе в парламента.

# 14 841
Скрит текст:
Съвсем очаквано и никаква изненада, каквато вероятно трябваше да бъде.

Провеждането на референдум за президентска република поиска лидерът на ИТН.  Слави Трифонов направи специално изявление във Facebook.

Това е голяма новина. Все пак не всеки ден един от политическите лидери иска смяна на цялата политическа система из основи. Аз бих казал пази Боже да мине такъв референдум. На мнение съм, че за страна като нашата да си прокараме авторитарна конституция ограничаваща парламентаризма е изключително опасно. Но това е попадение на Трифонов с което може и да успее да влезе в парламента. Мисля че в България има доста привърженици за президентска република, и доста умен ход от негова страна, да си го постави като кауза с която да привлече гласоподаватели и да успее да влезе в парламента.
В България имаше привърженици и на монархизма и си върнаха Симеон - той пък си върна имотите, изсече горите и избяга.
Един факт не може да се отрече: по-лесно е да купиш или излъжеш един човек, отколкото 240.

# 14 842
.".. Това видях и мисля, че не съм политик"..

В това Слави мисля, че е напълно прав. Разбирам, че все го тегли към личности - мажоритарни избори, президентска република,  но сякаш изобщо не си дава сметка какво следва от едното и от другото. Мисля, че в това отношение си живее в някакъв собствен свят.

# 14 843
Хайде пак пристъпи, халюцинации и конспирации. А Радев след като "подмолно излъже народа"  People Walkingда станем президентска република, още два мандата ли ще кара?
Нямам представа, зависи от вида на президентската република. Например руската дава право на Путин да кара до след 2030 г.

Това с "президентската република" отдавна витае в пространството, най-вече като предупреждения срещу такива опити. Дойде време да се артикулира от машата на самия президент, т. е. от легитимна политическа партия. Иначе Радев никога не би казал лично такова нещо, в никакъв случай! Само след като много, много му се молят, а той се дърпа. Винаги намира кой да му върши мръсната работа, а той целият в бяло като девица.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 16:52 от Анонимен

# 14 844
  • СИ
Може да не се харесва на някого, но това е вододелът на следващите избори: За или Против Газпром (съответно Русия и руските интереси в България). По това ще се преброи вотът. За мен няма съмнение, че мнозинството е проруско. Поне маските паднаха окончателно.

Точно в това се състои трагедията на средностатистическия български избирател. Въздиша по комунизЪма и Русия, но иска да живее като европеец.

И съответно гласува за проевропейски партии - а при нас в общи линии други няма, поне с шансове за реална тежест в политиката. Което не пречи на кражбите, корупцията и беззаконието, в които се състои същинската трагедия на средностатистическия български избирател. И това няма нищо общо нито с руски лобита, нито с евросубсидии, нито с Русия, нито с ЕС, нито със САЩ.

Не са проевропейски, ами псевдо такива. Като се сетим, че един виден евроатлантик от Банкя построи за рекордно кратко време нов газопровод обслужващ интересите на Москва, какво друго да говорим?

# 14 845
Гледах, за кратко клипът на Слави. Сигурно ли е, че не го държат заложник?
Излиза на фон, не се вижда нищо. Кисел е като лимон.
Да не дава изявления с насочено оръжие към него? А ние да тук си се бъзикаме, че не го слуша главата.
Няма как по друг начин, да се обясни днешното му словесно откровение.
Радетелят на мажоритарен вот, който искаше всеки депутат да се отчита на народа и затова гласуваха за него. Положението е много зле.

# 14 846
Мисля, че прекалено много надценявате народната любов към Радев.

Иначе това са на Слави агонизиращите напъни да прехвърли бариерата. То просто друго не остана.

# 14 847
Аууу, електората се изпотрепа. Няма на кой да платят за да гласува на изборите.
В ромския квартал "Шести" има засилено полицейско присъствие
https://dnes.dir.bg/krimi/dvama-ubiti-i-trima-raneni-pri-masov-boy-v-nova-zagora

# 14 848
...
Не са проевропейски, ами псевдо такива. Като се сетим, че един виден евроатлантик от Банкя построи за рекордно кратко време нов газопровод обслужващ интересите на Москва, какво друго да говорим?

Наистина няма какво да говорим, ние сме в ЕС и няма сериозна партия с шансове за власт, която да поставя под въпрос тази ориентация. Не ни е проблемът в политическата ориентация, а в доста други неща.

Че искаме да живеем като европейци, а да плащаме плосък данък. Че искам да живеем като европейци, но не упражняваме контрол върху това как се харчат средствата ни и нямаме изисквания, а се примиряваме с подхвърленото. Че искаме да живеем като европейци, но дотолкова нямаме доверие на политиците, които сами избираме, че дори не се ваксинираме. И други такива дреболии, които са безброй - поне според мен.

# 14 849
Наистина няма какво да говорим, ние сме в ЕС и няма сериозна партия с шансове за власт, която да поставя под въпрос тази ориентация. Не ни е проблемът в политическата ориентация, а в доста други неща.

Че искаме да живеем като европейци, а да плащаме плосък данък. Че искам да живеем като европейци, но не упражняваме контрол върху това как се харчат средствата ни и нямаме изисквания, а се примиряваме с подхвърленото. Че искаме да живеем като европейци, но дотолкова нямаме доверие на политиците, които сами избираме, че дори не се ваксинираме. И други такива дреболии, които са безброй - поне според мен.

Не знам защо от всичко друго все плоският данък ви боде очите. В същото време според мен този плосък данък заедно с борда май са единствените свестни реформи, създадени за нашата реалност. Левичарска заблуда е, че ако имаме прогресивен данък ще има повече пари и не е нужно да теоретизирам за да го докажа, защото сме имали прогресивен данък в миналото и след въвеждане на плоския приходите скочиха. Плоският данък има много предимства:
- икономически неизгодно е да се крият данъци;
- лесно се администрира;
- системата е изключително проста, без облекчения и прочее вратички

И други държави биха го въвели, но електоратът от най-долните класи ще е против, понеже го вижда като бонус за богатите. А понеже обществената структура е пирамидална, тази класа е с най-голяма тежест на изборите.
По цял свят най-богатите ловко избягват прогресивния данък и ако някой се гърби от него това е средната класа.

Общи условия

Активация на акаунт