Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 447 963
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 850
защо цената на американският газ е 175, защото по неговата разбивка какви компоненти оформят тази цена
Я ми дай разбивката му за 175. А щом не знае как се формира цената на Булгаргаз веднага става ясно какъв експерт е. Joy

# 14 851
На Радев ще му изтече мандата, докато се реши дали да сме или да не сме президентска република. Така, че изобщо не го набърквайте в сметките.
Пък и той вече достатъчно дълго изземва изпълнителната власт и елиминира законодателната.

# 14 852
Друго си е да го закрепи конституционно и да се обзаведем с някой аналог на Путин или Ердоган. Защото няма да е аналог на Байдън.

# 14 853
Друго си е да го закрепи конституционно и да се обзаведем с някой аналог на Путин или Ердоган. Защото няма да е аналог на Байдън.
Как погледна пак в бъдещето и реши, че ще сме като "лошите", а не като "добрите"?
Всяко управление си има своите предимства и недостатъци. Сега, като сме парламентарна републка, демократично избрано правителство, какво постигаме. Нима Борисов не е пример как се управлява демократично - еднолично 12 години?
Хайде погледнете реалността и тогава бъдете категорични за бъдещето.

# 14 854
Напротив - мисля, че прекалено малко се подценява народната НЕлюбов към всички останали, различни от Радев.
E  , това е съвсем разлипна скала. В момента  промотирането на тази промяна би била олицетворение  на Радево управление .

# 14 855
На Радев ще му изтече мандата, докато се реши дали да сме или да не сме президентска република. Така, че изобщо не го набърквайте в сметките.
Пък и той вече достатъчно дълго изземва изпълнителната власт и елиминира законодателната.
На Радев ще му се изчерпят мандатите, но на един друг популярен едър човек/който никога не е лъгал/, тепърва му предстоят два 😀 Лесно е да предположим в чий интерес е исканото от СТ президентстване🤔

# 14 856
И като знам нашият народ как кълве на популизъм и какъв президент ще си избере не ми се мисли какво ще бъде с президентска република.
Отсега виждам една дузина кандидати:
Бойко, Корнелия, Мая Манолова, Наско Дженерала и ...накъде без Луна.

И Хаджигенов ще се жертва. А къде и без Христо Иванов?

Аз съм ЗА президентска република и ще се радвам, ако има такъв референдум. Но не знам колко точно ще се изпълни волята на българите, като гледам предишния референдум....

# 14 857
Скрит текст:
На Радев ще му се изчерпят мандатите, но на един друг популярен едър човек/който никога не е лъгал/, тепърва му предстоят два 😀 Лесно е да предположим в чий интерес е исканото от СТ президентстване🤔
А още два мандата президент с амбициите, целите и действията на Радев, по приемлив вариант ли е?

# 14 858
Скрит текст:
Съвсем очаквано и никаква изненада, каквато вероятно трябваше да бъде.
Слави Трифонов иска провеждане на референдум за президентска република
https://nova.bg/news/view/2022/08/26/380863/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D … 0%B8%D0%BA%D0%B0/
Преди 15 минути, директно по ТВ 7/8.

Провеждането на референдум за президентска република поиска лидерът на ИТН.  Слави Трифонов направи специално изявление във Facebook.

„Видях политическата система отвътре – там има основно лицемерие, лъжи, корупция, задкулисие, интриги и болезнена жажда за власт. Това видях и мисля, че не съм политик. Мисля, че не само трябва да се разбие моделът ГЕРБ, а на цялата политическа система. Затова искаме вие да кажете време ли е България да стане президентска република, или да остане парламентарна. Искаме да ви попитаме това на национален референдум”, заяви Трифонов.

Това е голяма новина. Все пак не всеки ден един от политическите лидери иска смяна на цялата политическа система из основи. Аз бих казал пази Боже да мине такъв референдум. На мнение съм, че за страна като нашата да си прокараме авторитарна конституция ограничаваща парламентаризма е изключително опасно. Но това е попадение на Трифонов с което може и да успее да влезе в парламента. Мисля че в България има доста привърженици за президентска република, и доста умен ход от негова страна, да си го постави като кауза с която да привлече гласоподаватели и да успее да влезе в парламента.
1. Това "попадение" на Трифонов е невъзможно, защото противоречи на Конституцията.
2. Моля, Трифонов да даде една държава, освен САЩ (не, Франция не е точно такава, по-скоро е смесена), която е чиста президентска република и която не е диктатура.
Отчаяни простотии от страна на Трифонов.

# 14 859
Но ето, вече някой декларира колко му харесват.

Ето това е положението. А даже за пръв път влизам в Капитал, защото все искаше регистрация.
https://www.capital.bg/biznes/energetika/2022/08/25/4383419_krug … _gazoviia_mordor/

# 14 860
България отново ще се позиционира като ненадежден партньор, който бързо си мени геополитическата позиция, ще разколебае алтернативните доставчици на газ да правят бизнес тук, а Москва ще си върне контрола над София и ще обяви първата си спечелена битка в икономическата война с Европа.
Прочетох до тук.
Всички, които продължиха и продължават да купуват газ от Русия, са променили геополитическата си позиция, но странно защо си намират и алтернативни доставчици - пример Гърция.
Виновни за целия хаос са отявлените евроатлантически ястреби - КП и АВ. Те забъркаха това, техен беше плана за действие, който не можаха да реализират /не отричам, че са имали желание/. В момента продължават да мажат по БНТ.
Иначе Капитал и всички от този кръг, може да говорят каквото си искат.

# 14 861
Всички, които продължиха и продължават да купуват газ от Русия, са променили геополитическата си позиция, но странно защо си намират и алтернативни доставчици - пример Гърция.

Има разлика между "още не са намерили алтернативи на руския газ, но търсят активно" и "намерили са алтернативи, след което безпричинно са се върнали към руския газ".
Не очаквам проруския електорат да възприеме проевропейски идеи.

# 14 862
Ще изкарат виновни правителството на ПП.

# 14 863
Скрит текст:

Има разлика между "още не са намерили алтернативи на руския газ, но търсят активно" и "намерили са алтернативи, след което безпричинно са се върнали към руския газ".
Не очаквам проруския електорат да възприеме проевропейски идеи.
Проевропейските идеи са толкова лицемерни в момента, че е по добре да не се афишират.

# 14 864
Лицемерни или не, са по-добри от дивия сталинизъм, който ни се предлага като алтернатива. Няма как да сме на двата стола - ще паднем със сигурност на земята.

Общи условия

Активация на акаунт