Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 447 912
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 880
Аз пък съм на обратното мнение, това изобщо не е глупав, а е много силен ход на Слави, който ще поляризира обществото и ще го вкара в парламента, като полюс в предстоящия дебат. До преди тоя ход бях сигурен че няма да влезе, сега по скоро си мисля че ще влезе.

# 14 881
  • София
"Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите", заяви бившият премиер Кирил Петков, който заедно с Асен Василев говори в студиото на "Още от деня" по БНТ.

Петков уточни, че кой точно ще оглави правителството, ще решат двамата помежду си, защото си имат взаимно доверие.

Бившият вицепремиер Асен Василев коментира предложения от Слави Трифонов референдум за президентска република. "Слави Трифонов досега е инициирал три референдума и резултатът е никакъв", каза Василев.

# 14 882
  • Другата България
И мен ме е яд на Слави.
Ама много ме е яд.
Най-много ме е яд, че губи и малкото останали хора, които го подкрепяха по разни и разнообразни причини.
Обаче, един човек не е забравен...
И вероятно е доволен. Въпреки, че неговите тъпотии няма как да бъдат забравени.
Скрит текст:

# 14 883
"Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите", заяви бившият премиер Кирил Петков, който заедно с Асен Василев говори в студиото на "Още от деня" по БНТ.
Петков уточни, че кой точно ще оглави правителството, ще решат двамата помежду си, защото си имат взаимно доверие.
Жребий ли ще хвърлят или Лена ще ги изпита кой да е премиер? ГолЕми тупани. Задминаха и Бойко.

# 14 884
Скрит текст:

Народа го интересува хладилника, почивката, зимата - топлото, съответно да има работа, за да изпълни първите.
Как ще бъде постигнато това и от кого не го интересува толкова много. Повечето хора не вярват на никой, не могат да посочат един политик, за когото да кажат, този е добър и може да постигне нещо повече от другите.
Този хъс за едните или другите е само на такива места като тази тема.

Kaк ще обясниш тогава факта, че магистралката все му бяха мили пенсионерите, ама трябвало да остава "мазнинка" за държавата, правителството на КП с любезното мълчаливо съгласие за на Нинова за оръжията и мерки срещу капитан андреево и лукойл и намери пари..... оооообаче.... масово се въздиша по първия, но се лее омраза по втория...

Нали уж искаме подобрение на материалното състояние, защо така?
какво ще ни подобрят русофилистиците? Ще инвестират в заводи, каквито и те самите нямат ли?
или ще продължат чрез посредници да ни източват парите, -чрез белене, лукойл, както ги взеха вече от тръбата за Сърбия?

Въобще не става дума за материално положение, а за безмозъчие.
Как ще обясниш факта, че пенсиите се вдигнаха с 100 лева, но всичко в магазина е с 50% нагоре?
В средата на 20 век, е направено йерархичното подреждане на човешките потребности.

Скрит текст:
Друго си е да го закрепи конституционно и да се обзаведем с някой аналог на Путин или Ердоган. Защото няма да е аналог на Байдън.
Как погледна пак в бъдещето и реши, че ще сме като "лошите", а не като "добрите"?
Всяко управление си има своите предимства и недостатъци. Сега, като сме парламентарна републка, демократично избрано правителство, какво постигаме. Нима Борисов не е пример как се управлява демократично - еднолично 12 години?
Хайде погледнете реалността и тогава бъдете категорични за бъдещето.
Това е аргумент по скоро срещу президентската република. Щом в парламентарната република нашето общество е способно да произведе Борисов като пример за авторитаризъм, значи трябва да стоим далеч от президентската република която конституционно улеснява авторитаризма.
Това е един от недостатъците на президентската република - израждане в тоталитарно управление. Личното ми мнение е, че начина, по който се избира НС, съответно МС, в момента, е много изкривен. И колко да е демократично не е работещо. Или да се промени начина на провеждане на изборите или да се промени държавното устройство. Първото няма да го направят, за второто не съм сигурна.
Така или иначе, предпочитам да се направи опит, отколкото само да се гадае какво би било.

# 14 885
  • Street of Dreams
Радвам се, че съдът постъпи достойно и отказа екстрадиция на Алексей Алчин, явно за всяко решение трябва да има и активна гражданска намеса. Сега да научи и български, след като се е отказал от паспорта си, може и от езика, и това да му е по-голям стимул да научи езика на държавата, в която живее от 5 години...

Не съм запозната със случая, но така може да се създаде опасен прецедент. Може всеки да си скъса паспорта и да каже - в държавата ми съм политически преследван. Малко помощ от публиката и държавата кляка.

Дано има подробности които не знам, които да оправдаят това.

# 14 886
  • Разпиляна във въображението
Представям си президентска република + седем партиен парламент.

Тази глупост няма да мине. Хората вече го обясниха. Не знаех, че Деси Ризова е юрист Simple Smile Партиите да се вземат в ръце, че точно тяхната невъзможност да постигнат нещо налива вода в мелницата за президентска република.

# 14 887

Това звучи, като заплаха 😆

И аз мисля, че това с референдума ще вкара ИТН отново в НС. На хората им писна от избори, от интриги, от червени линии, от скандали, от Бойко, от Корнелия, от Христо, от Кирил и т.н.  Наистина им писна! И, ако до сега не са се замисляли, то след изказването на Слави със сигурност ще се замислят - дали не е по-добре да избират 1 президент на 4 - 5 години, отколкото 240 паразитиращи на наш гръб депутата през няколко месеца, които освен да се карат, плюят и обиждат от трибуната, нищо друго не правят. И вярвам, че Слави доста добре ще я разтегне тази "дъвка" с референдума

# 14 888
Току-що видях по БНТ последната изява на СТ. Този човек е много, много зле здравословно. Вместо да си обърне внимание на здравето той ни прехвърля менталните си проблеми. Видно е с просто око.

# 14 889
Не мога да  разположа съпоставките му във времето
Няма и да успеете. Юли месец при средна цена от $8.33 мегавата е $28.4231. За месец напред. Ако използваме цените на Cheniere цената е $41.18455 на изходна точка при това вземаме най-ниската цена за втечняване.
Въпроса е как е получил тези 175 като цена след разтоварване.

# 14 890
то след изказването на Слави със сигурност ще се замислят
Ама това изказването на Слави ли беше? Че той имаше вид, като че ли чете от аутокюто, и то като лош актьор. И разбира се, целта  е идеята да бъде посята и разгърната, като няма да е трудно обществото да бъде подходящо настройвано срещу всички по-големи партии, предвид световната криза и масовата партийна некадърност. Радев работи систематично в тази посока вече от 2 години. Първо ГЕРБ, след това БСП и ПП. Оставям настрана дефектите на всяка поотделно - те са безброй. Само казвам, че за Радев всичките са нежелани, защото имат шанс да съставят стабилно редовно управление, а тогава той къде отива? В мизерните си конституционни пълномощия.

# 14 891
Току-що видях по БНТ последната изява на СТ. Този човек е много, много зле здравословно. Вместо да си обърне внимание на здравето той ни прехвърля менталните си проблеми. Видно е с просто око.
Да, за съжаление, вече имам опит с болестите от този сорт и си личи, че не е добре физически... и едва ли е обратимо. Наистина не знам защо човек не се смирява при такава беда.

# 14 892
  • Другата България
На хората им писна и от СТ. От всички тези ФБ и диванни изяви, независимо от причината - тя не се разбира правилно, когато всяка от тях звучи като зловеща прокоба.
ПиснА им и от Тошко, от бруталния му грозен език, който явно е пример за доста от макар и малкото останал електорат, от това, че провалят поредно правителство, въпреки, че то си беше обречено още от създаването му. От доноси, листчета, записки, СМС-и, всякакви компромати, "предателства" и всичко в тази връзка, доста далеч от политика. И определено беше прав, като каза, че не е политик. Шоумен, макар и бивш, опитал се да превърне политиката в шоу, първоначално на Слави, после на Тошко, накрая се оказа /да, да, знам, че са слухове/, че шоуто е на Доган. Който априори си е политик на място. И ще е фактор в нея винаги. И именно защото се усети, че е "зад борда" заради поведението на хората си, сега извади дъвката с президентската република. Последен влак, последен вагон. Разчитайки на първосигнален електорат, както и досега в по-голямата си степен. Не вярвам да успее. Поне за момента, но има още месец време, пакетчето с дъвките може да е с повече от една.

# 14 893

За пореден път се убеждавам, че човекът си има собствен дневен ред, който не винаги е логичен.

Според мен затова си криеше декларацията, че да му я проверят без разгласяване, там сигурно се виждат плащания по етапите на дневния ред.
Патриот е нарицателно за майцепродавец вече  - атака депесарска ли  не щещ, копейкин ли, слави доганов ли?
Каже ли някой, че е патриот, значи че е забогатял от продаване на страната.

# 14 894

Абсолютно същото мога да кажа, само ще заменя СТ с КП -
Току-що видях по БТВ последната изява на КП. Този човек е много, много зле здравословно ( психически). Вместо да си обърне внимание на здравето той ни прехвърля менталните си проблеми. Видно е с просто око.

Общи условия

Активация на акаунт